Seni o kadar iyi anliyorum ki...iki senedir gitmedigim doktor kalmadi.:)doktordan gelince cevremdekler sacmalama sende bisey yok dediler vazgectim.sonra tekrar basa dondum.ve iki sene sonynda iki haftadir taktirdim.bu cok istemekle ve kendi kararinla ilgili.bi doktor sunu demisti.fotograf cektirince agzini kapatiyorsan bu durumdan rahatsizsindir demisti ve tum fotolarda agzim kapali...zor bir surec ama bunu kafama cok takmistim ve katlanoyorum.istiyorum inci gibi disler baska turlu de olmuyor o zaman yaptirip zorluguna katlanacam dedim...umarim anlatabilmisimdir...
sen izmittemisin bende ailetıp merkezinde taktıracam tellerimi gölcükte
Kesinlikle cok iyi anliyorum..tam benim dusundugum hissettigim seyler ve bende 2-3 senedir karar verip verip vazgeciyorum.ama baktim olmuyor yeter artik aklida olacagina yaptir bitsin dedim.ilk aklima dustugu an yaptirsaydim simdiye bitmisti :) yaklasik bir saattir tel var agzimda :) biraz cirkin oldum haliyle bide normal taktirdim surec uzamasin diye.agrim sizim yok simdilik :)
Aramiza hosgeldin...telleri cikarma surecimiz ayni olacak.sonuca odaklanalim...benim altlara daha takilmadi.yarin tekrar kontrolum var...bakalim.sonumuz hayir olsun..
Ben teller takılırken ağrın oldumu merak ettim bende taktıracam sonrasında zorlandınmı
Benim dun ikisinede takildi ayni anda..ayri ayri takilmasinin sebebi ne acaba?Aramiza hosgeldin...telleri cikarma surecimiz ayni olacak.sonuca odaklanalim...benim altlara daha takilmadi.yarin tekrar kontrolum var...bakalim.sonumuz hayir olsun..
Canim ben şu an tel kullanıyorum. Her randevudan sonra çok ağrım oluyor ama doktorum kişiden kişiye farklılık gösterir dedi. Hiç olmayabilir yada çok agrabilir dedi. Her randevudan sonra bir tane etol fort içiyorum sonra birsey hissetmiyorum. Tel taktırdıgımda çok zorlandim ben kendi adıma. Yemek yiyemedim, ağrım oldu, dudaklarım yara oldu ama bunların hepsi sadece 3 gün falan sürdü. Şu An çok rahatım hem altta hem üstte takılı. Inan hissetmiyorum bile varlıklarını. Üstelik kaydettiğin gelişmeyi görmek kadar güzeli yok. Her ay fotografliyorum. Öyle mutlu oluyorum ki. Tel geçici bir süreç bunu böyle düşün. Hayatının ufacık bir zaman diliminde yer alıyor ve ömür boyu güzel bir gülüş için hiçte uzun bir süre değil. Çektiğine değer bana kalırsa. Gün gelecek ozleyecegim diye düşünüyorum daha çıkarmadan :))
Arkadaslar yorumlarinizdan sonra kafam iyice karisti :) simdide bu kadar az sey icin bunca eziyeti cekmeyip direkt dis estetigine mi yonelsem.dislerimi beyazlatmak istiyorum cunku tedavi sonrasinda asil problemim genetik olan sarilik.bunu yaptiracaksamda tam duzgun gorunsun istiyorum tel istememin amaci bu aslinda.dis estetigi benim isteklerimi karsilar mi acaba? Sonucta buna 3000 para verecegime ve ardindan beyazlatma yapacagima..off kafam cok karisti(( estetik hakkinda da bilgim yok hic tele yoneldigim icin arastirmadim bile.insanlar ne teli dediler bana ogrenince taktiracagimi iyice kararsizlastim bu yuzden.
Benim dun ikisinede takildi ayni anda..ayri ayri takilmasinin sebebi ne acaba?
tel takılırken hiçbi ağrı sızı olmuyo.ben hatta bittimi yani filan diye sormuştum..ama takıldıktan sonra 2 3 gün sızlıyor hafif hafif.1 haftada tamamen alışırsınız.ben taktıralı 5 hafta oldu herşeyi yiyorum ama yerken biraz dikkat etmek gerekiyor paldır küldür yiyemiyorsunuz..yerseniz braketlerin çıkma ihtimali var çünkü :)Ben teller takılırken ağrın oldumu merak ettim bende taktıracam sonrasında zorlandınmı
Eki Görüntüle 605347 daha cokkk offffffffffffffffff
Selam,
Ben de deneyimlerimden bahsedeyim. 31 yaşındayım. Benim teller takılalı yaklaşık 7 ay oldu. Şimdilik iyi gidiyor ama benim yolum daha uzun. Benim üst çenemde doğuştan iki tane eksik dişim var. Köpek dişlerinin hemen yanında olması gereken kesici dişler bende doğuştan eksik. Onlar eksik olunca haliyle diğer dişler üst çeneye sere serpe yayılmışlar. Aralarındaki boşluğu tarif etmem mümkün değil. O derece!!. Doktorum önce iki ayrı film istedi. Sonra binlerce fotoğraf çekti. Çok ilginç bir vaka olduğumu söyledi. Benden makale filan çıkaracığından şüpheleniyorum :). İlk 6 ay boyunca eksen eğriliklerini düzeltiyorum dedi. Dişlerimin boşlukları kapanacağına iyice arttı. Ama sürekli bunun normal olduğunu söyledi. Eksen eğriliğinden kasıt dişin kökü ile ucunun aynı hizada olmaması demekmiş.Neyse geçen ay boşluklara çalışmaya başladık. Henüz boşluklar açısından bişey farkedemiyorum ama herhalde oluyordur.
Önümüzdeki randevuda alt dişlerime tel takılacak. Biraz endişeliyim her iki çenede nasıl alışacağım diye. hayır ağzıma sığmayacak ne yalan soyliim.
Tellerden sonra daha implant var, dolgu var var babam var. oof off:2:
Pazartesi aksami tellerimi taktirdim bile :) bende sizinle ayni fikirdeyim artik.haftasonu baya arastirdim yorumlar hep once kendi dislerinizi kurtarin olmazsa dis estetigine yonelindi.bende pasartesi randevumu iptal etmeden gittim taktirdim.pisman degilim de nasil gececek zaman diyorum ama alisinca o da problem olmaz sanirim:)canım sakın dişlerine kestirme. insanın kendi dişleri gibi olmaz. ben de 28 yaşındayım. inan ben yıllarca düşünmdüm estetik dişe mi yönelsem tel mi taktırsam diye. yaklaşık 2 aydır şeffaf tel kullanıyorum ve iyi ki taktırmışım diyorum. inan bu kadar sürede bile o kadar fark etti ki dişlerim. sana da şiddetle tavsiye ederim.
bu mesajımı okuyan herkese sesleniyorum. eğer imkanınız varsa mutlaka tel taktırın. ben zamanında neden çekinmişim de yaptırmamışım diye kafamı duvarlara vuruyorum. inanın kötü bir görüntü değil. ben kalabalık bir şirkette çalıştığım halde yaptım bunu. herkes o kadar normal karşıladı ki. hatta herkesin dişleriyle ilgili bir sıkıntısı varmış meğer. :) tel takınca anladım :) sakın ertelemeyin ve dişlerinize kıymayın. insanın kendi dişi gibisi yok.
ikisi aynı anda takılırsa ağrısı ve ağız içinin alışma süresi daha zor olur diye bence ayrı ayrı takılıyor..sizinkinin aynı anda takılması ilginç geldi bana :/
Arkadaşlar benim köpek dişlerimin üzerindeki braketlerin uçlarıı sivri.doktora sordum ilerde onların uçlarına lastik takıcam o yüzden dedi.Ancak uç kısımları gülerken konuşurken yanaklarımı yara yapıyor.sürekli mum koymak zorunda kalıyorum.mumlar bitince ne yapıcam.sizlerinde mi öyle braketler ??cevap yazarsanız sevinirim.merak ettim.
tel takılırken hiçbi ağrı sızı olmuyo.ben hatta bittimi yani filan diye sormuştum..ama takıldıktan sonra 2 3 gün sızlıyor hafif hafif.1 haftada tamamen alışırsınız.ben taktıralı 5 hafta oldu herşeyi yiyorum ama yerken biraz dikkat etmek gerekiyor paldır küldür yiyemiyorsunuz..yerseniz braketlerin çıkma ihtimali var çünkü :)
Aslında benim ağzımda sürekli aft çıkıyo bide teller yara yaparsa çok kötü olur çünkù aft canımı çok yakıyo kaç yaşındasın sen cnm dişlerin çok problemlimi benim üst çenem dar biraz onu genişletmek için istiyorum tel taktırmayı
Bende 27 yaşındayım.tellerim röntgen çekilmeden takıldı henüz bir ay olmadı.bu hafta telim kırıldı ama gidip gelmekten cok sikıldım doktora o yüzden randevu tarihimi bekliycem.hepiniz gibi bende endişeliyim girdik bir işe bari güzel olsa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?