Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Kocaeli'de oturanlar hangi ortodontiste gidiyor?Memnun musunuz?Sürekli soruyorum, kimse doğru düzgün cevap vermiyor

cnm benimde ayın 30 unda tellerim takılacak ben gölcükteyim önce üst dişlerime takılacak açıkcası taktırmış olsaydım doktor hakkında bilgi verirdim ben tıp merkezinde taktıracam

Bugun randevum vardı bır ay oldu tellerım takılalı ıkı azı dısımle bağlantılı yay gıbı kıvrık bır tel takıldı cok agrıyor dişlerim:18:

Bugun randevum vardı bır ay oldu tellerım takılalı ıkı azı dısımle bağlantılı yay gıbı kıvrık bır tel takıldı cok agrıyor dişlerim:18:

canım bendede tel vardı çıkardım bitti tedavim.. ilk günlerde çok agrıodu. banada kavrık tel deil başka bişey takmışlardı. ilk gün öyle oluyor. bir agır kesici al istersen..
zamanla diş isteniln yere kaydıkça acıma azalck

Kocaeli'de oturanlar hangi ortodontiste gidiyor?Memnun musunuz?Sürekli soruyorum, kimse doğru düzgün cevap vermiyor

Ben cevap verdim ama farketmemişsin sanırım. Aytek Sarı doktorumun adı, normalde İstanbulda kendi polikliniği var, İzmite bir diş hekiminin yanına ayda bir gelerek buradaki hastalarına bakıyor. Ben tedavimin 6. ayındayım ve doktorumdan çok memnunum. Kesinlikle işinde oldukça tecrübeli ve güvenilir bir doktor.

Yer acıp altta olan dişi oraya cekecekler normal tel var ıkı dısıme kıvrık yay gıbı tel takıldı agrıyor cok ıns. Cok uzun surmez tellere alıştım onumuzdekı ay randevuya gıttıgımde alt ceneyede takılacak tel suan ustte var sadece sen atlatmıssın ne guzel darısı basımıza ıns.

canım geçmiş olsun. benimde cuma günü tele yay geçirildi sağ iki azı dişine. dediğin gibi sızlama oluyor yaylardan. inşaallah çabuk yerine gider dişler

benimkiler iyi uyum sagladi masallah diyeyim dr um sasirmisti yasim ilerlemis olmasina ragmen disler oynak :) cikti halen tam duzelme yok bir disim kucuk o biraz dis dizaynini bozuyor diger donmesi erekn disim donyor yavas ilelriyor sabredecez artik.. disetleimde cekilme var ondislerim buyudu hosuma gidiyor ama insallah zarari dokunmaz sonra.umdugumuz salikli sonuclara ulasiriz insallah

hayırlı olsun canım.nasıl memnun musun?hangi şehirde yaptırdın

teşekkür ederim canım..Şuan en zor aşamalarında olmama rağmen bir gün bile pişman olmadım..çünkü dişlerimde gözle görülür bir değişme var daha 6 hafta olduğu halde.herşeyi yiyip içebiliyorum ancak yerken dikkat ediyorum braketlere zarar gelmesin diye sadece 3 4 gün sıkıntı çektim,daha büyük sorunlara kendimi hazırladığım için 3-4 gün çok basit kaldı benim düşündüklerimin yanında :).Ben Ankaradayım bu arada yazmayı unutmuşum eğer aklında böyle bişey varsa hiç bekleme derim ben

ekince sendin sanırım. senin bi yazını okumustum.dişlerinde son asamaya gelinmişti ama egrilik vardı sanki demi???
benmde aynı benzer bi duurm var. bi dişim gerideydi benm haliyle oradayken yer bol die genişlemiş büyümüş nerdeyse ön 2 dişim kadar büyük..(bahsettgm diş ön iki dişin bna göre sagındaki diş..) haliyle yerine geri getrldiği zaman böle bi uyumsuzluk oldu simetrk dişi ile aynı büyüklükte olmadgı için..birazda önde gbi duruyoo diğerleride geri gbi böle eğri..doktorum tekrar söktü braketlerimi 2 dişimdeki yeniden taktı ama sanki hala içe gtme egiliminde gbi...sende buna benzer bişi yazmstın yanlış hatrlamıosam..senin nası bi aşama kaydedildi mi işe yaradı mı yeniden braket takılması???
bide benm diş etleriminde kesilmesi yani manikür gbi fazlalıkların alınası lazm..gülerken görünüo(gummy smile )..yaptran var mı yarın bi periodontolog ile görüşücem ama fiyat hakkında fikri olan var mıı?

ekince sendin sanırım. senin bi yazını okumustum.dişlerinde son asamaya gelinmişti ama egrilik vardı sanki demi???
benmde aynı benzer bi duurm var. bi dişim gerideydi benm haliyle oradayken yer bol die genişlemiş büyümüş nerdeyse ön 2 dişim kadar büyük..(bahsettgm diş ön iki dişin bna göre sagındaki diş..) haliyle yerine geri getrldiği zaman böle bi uyumsuzluk oldu simetrk dişi ile aynı büyüklükte olmadgı için..birazda önde gbi duruyoo diğerleride geri gbi böle eğri..doktorum tekrar söktü braketlerimi 2 dişimdeki yeniden taktı ama sanki hala içe gtme egiliminde gbi...sende buna benzer bişi yazmstın yanlış hatrlamıosam..senin nası bi aşama kaydedildi mi işe yaradı mı yeniden braket takılması???
bide benm diş etleriminde kesilmesi yani manikür gbi fazlalıkların alınası lazm..gülerken görünüo(gummy smile )..yaptran var mı yarın bi periodontolog ile görüşücem ama fiyat hakkında fikri olan var mıı?

ne güzel canım çabuk alışmışın.bende en yakın zamanda gidip doktorla görüşeceğim ama hangi doktora gitsem bilemiyorum.bu arada çok şey sordum ama ne kadara yaptırdın?

Telleri taktırmamın 6. günü ve açlıktan ölüyorum. Lütfen yardımcı olun, bana tellerle beraber bir de ısırma plağı taktı doktorum. ÜSt ön iki dişimin hemen arkasında koca bir damak var dolayısıyla dişlerimin hiçbiri birbiriyle temas etmiyor.Ağzım sürekli açık .s Haliyle de yemek yiyemiyorum 6 gündür her şeyi blendırdan geçirip sulandırarak tüketiyorum. Rüyalarımda ekmek görür oldum her gece. Kullandığım ısırma plağı sabit ve yaklaşık 6 ay kalacak. 6 ay boyunca böyle mi beslenmek zorunda kalacağım yani, kullanan var mı bu plaktan, hiç sanmıyorum ama daha sonra yemek yenilebiliyor mu? Zaten 46 kiloyum 6 ayda ne hale gelirim Allah bilir.

çok geçmiş olsun bende 4.günümdeyim. plak takmıyorum evet, yemeğe ekmeğe şimdiden hasret kaldım.
belki krep hamur işi körertir biraz iştahını. yavaş yavaş küçük yudumlar yenebiliyor

çok geçmiş olsun bende 4.günümdeyim. plak takmıyorum evet, yemeğe ekmeğe şimdiden hasret kaldım.
belki krep hamur işi körertir biraz iştahını. yavaş yavaş küçük yudumlar yenebiliyor

Çok teşekkür ederim, Tavukgöğsü tatlısını dahi yiyemedim, bu plak her şeyi engelliyor. Tellere bi sürede alışıldığını duydum şanslısın, bi kaç haftaya hasret kaldığın herşeyi benim yerime de ye :) Şu lanet plağı başka kullanan kimseyi bulamıyorum ): Nolur kullanan varsa deneyimlerini paylaşsın. Kullandığım şey şöyle http://www.ortodonti-dentart.com/resimler/isirma-plagi.jpg tabi fotoğrafa ek olarak bir de teller var ağzımda.

şimdi plağı inceliyordum yemek yerken takılması bilhassa önemliymiş gerçekten.
canım inşaallah en kısa zamanda alışır, dilediğin gibi yer içersin :)

lastikte 2. aydayım ust dıslerıme tel takıldıgında ve her ay tel sıkıstırıldıgında hıssettım agrının yanınd alastık tedavısı hıc bıseymıs:)
suan daha kucuk lastık verdı bıraz agzımı acsam kopuyor lastıkler yemek yerken bıle elımden geldıgınce cıkarmıyorum
tedavı hızlıca ılerlesın yeter kı :) herkes lastıkten sıkayetcı oluyordu bu yuzden cok korkuyordum
ama herkesın tedavısı kendıne ozel ve dayanıklılıgı bunu anladım :)

edit :) yas konusulmus bende 29 yasındayım 7 aydır teller benımle ama 3 ay hamılelıkten dolayı tedavı ara verıldı
ah o uc ay ara verılmese ne guzel 1 yılım enfazla kalırdı:)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…