Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ekince sendin sanırım. senin bi yazını okumustum.dişlerinde son asamaya gelinmişti ama egrilik vardı sanki demi???
benmde aynı benzer bi duurm var. bi dişim gerideydi benm haliyle oradayken yer bol die genişlemiş büyümüş nerdeyse ön 2 dişim kadar büyük..(bahsettgm diş ön iki dişin bna göre sagındaki diş..) haliyle yerine geri getrldiği zaman böle bi uyumsuzluk oldu simetrk dişi ile aynı büyüklükte olmadgı için..birazda önde gbi duruyoo diğerleride geri gbi böle eğri..doktorum tekrar söktü braketlerimi 2 dişimdeki yeniden taktı ama sanki hala içe gtme egiliminde gbi...sende buna benzer bişi yazmstın yanlış hatrlamıosam..senin nası bi aşama kaydedildi mi işe yaradı mı yeniden braket takılması???
bide benm diş

merhba canım, bende aynı ürünleri kullanıyorum acaba banada mı öyle diyecek :S

Bılmıyorum ama yanımda bır hastaya daha dedı uzuldum okadar dıkkt edıyorumteller cıkınca dışlerim ıns. Kötu olmz cok korkuyorum okadarda dıkkat edıyorum kac kez fırcalıyorum

gormemeisim demekki yazdigini anladim ayni disler ama benim yer acilmadi hatta yer yarimdis kadardi dr um napti etti dis aralarini aacti..evet diger dise tedaviye devam ettinmi icerden yeni cikmis dis hemen kayma durumuna geliyor.. bunun icin dr un bir orta yolu bulmali benim dr da super dr degil deneme yanilma yapiyor bu ay ki tedavi uygun olmadiysa yontemi degistiyor :) yeniden braket takildi bakalim 14 subatta ne olcakyani bana yazan yada yazmayan yazilara elimden geldigince cevap veriyorum.benim on yan kesici icdeydi ama yeri dolu degildi 2/3 ay icinde yerine geldi.diger dislerle uyum sagladi ama bu sferde on dislerin diger yarisi(on kesici yan kesici kopek dis) asagida.dier tarafta yukaridaydi simdilik o asamadayiz.diger yan kesici disim ice doru donuktu simdi yavas yavas ilerliyor duzelmesini bekliyorum..malum kucuk disim de bu esnada buyuk disin yaninadaki yeri hafif ice kaydi ama telle duzelmeyecek degil..bir dise agrilik verildimi digeir bozuluyor 14 subat rdv insallah duzelirler.yan kesici disim bir haftadir agiyor sizliyor yerinden oynuyor.insalalh duzgun seyirde ilerliyordur..

Benim 14,5 ay oldu. 3 Şubatta 15 ay oluyor.
Bende ön dişlerimden memnun değilim henüz.
Tam olarak düzelmedi. İstediğim noktaya gelmedi.
Bir daha ki randevuda doktorumla bunu konuşacağım bakalım..:44:

tecrübeli bir arkadaşın olarak en fazla 3 gün sızın olur diyorum oda sızı şeklinde ağrı değil bak :)

ay inşallah ya haftaya takılcak teller konuşamamak ya da ağrı yapma ihtimali korkulu rüyam oldu resmen:s takılsada rahatlasam kafamda kuruorum böle :s

ay inşallah ya haftaya takılcak teller konuşamamak ya da ağrı yapma ihtimali korkulu rüyam oldu resmen:s takılsada rahatlasam kafamda kuruorum böle :s

merhaba canım, benimde 1 hafta oldu takılalı. inan hiç ağrı olmuyor. ilk gün konuşurken komik oluyor kendine gülüyosun :) geçiyo alışıyorsun.
ağrı değil iki gün hemen hemen baskı oldugu için bir de kendini dinliyosun sürekli yeni takıldığı için daha da hissediyosun. hassas oluyor sadece dişlerin oda emin ol 4. günü hiç kalmıyor.
ben ilk günde yemek yedim. yumuşak şeyler ekmek içi damağımla ezdim falan. hiç korkutma kendini , şimdiden hayırlı olsun :)

canım yanlış anlamadın umarım beni..ben yazmıosun die tepki vermedim tabiki görmemişsindr kusura bakma üzdüysem felan
aynı seyleri anlatıyorsun resmen benmde 14 subatta hatta randevum :) 17 sinde gttm en son..son 3 ay kaldı dedi ama öndekiler hala tam düzgün deil.. acaba düzelmicek mi diorum yaa..gerci doktoruma söyledm onu düzelticem tamam dedi..ama ön ikinin sag ve sol tarafndaki dişler yani yan kesicilern simetrisi mümkün deil cnkü biri dierinden boyut olarak daha büyük..inşallah cektiklerimize değer canımm

Merhaba senin tellerin şeffafmı benimde çarşamba günü takılacak doktorum metal taktırmamı önerdi şimdiden görüntüsü nasıl olacak diye merak ediyorum

yok canim yanlis anlamadim..onemli degil..ayni benimkiside guya iki ay once dr um cikarcakti.ben istemedim yandaki dislerim biri kucuk zaten digeri normal ama ..normal olmasi yetmiyor biraz karsiya dogru bakmasi lazim :) kucuk dis hafif buyuk disin gerisinde oda biraz one gelmesi lazim tam bir duzen saglaanamadi henuz...insallah duzelir yaaa esim hadi artir cikar su telleri diyor..(her gittigimde)sanki tel cikinca is bitecek..icerde aparat kaac ay duruyor ki.burdan bir arkadas omur boyu demis korktum valla..

Benim 14,5 ay oldu. 3 Şubatta 15 ay oluyor.
Bende ön dişlerimden memnun değilim henüz.
Tam olarak düzelmedi. İstediğim noktaya gelmedi.
Bir daha ki randevuda doktorumla bunu konuşacağım bakalım..:44:

13 ayda benim oldu(10 subat) ayyyy birisi duzelse digeri bozuluyor..bazi disle rcok yavas ilerliyor.yan disim 180 yana bakiyordu..bir senede tam one doru bakamadi daha 30/45 dercelik bir donme kaldi sanirim..ben fotograf yuklmeye calistim ama yuklemede hata oldu deniliyor
birisi nasil yuklenecegini soylese foto koyacagim buyuk mu geliyor resim acba

[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG] simdiki cektigim degisiklik varmi?
ooofff sanki duzelmesi gereken disim tersine gidiyor gibi yaaaa rdv u mu alsam ki ?kizlar bir bakin kotu yonde ilerliyorsa rdvu alacagim

Son düzenleme:
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG] simdiki cektigim degisiklik varmi?
ooofff sanki duzelmesi gereken disim tersine gidiyor gibi yaaaa rdv u mu alsam ki ?kizlar bir bakin kotu yonde ilerliyorsa rdvu alacagim

ilk resimde ön iki dişin aynı hizada degilmis ama ikincide duzelmis. o iki yan dislerin biraz geride gibi ben mi yanlıs gordum benimkiler de oyle oldu ama ben daha tedavinin basındayım duzelir herhalde daha

kızlar bide bu teller cıktıktan sonra herhangi bi temizleme beyazlatma işlemi yapıyolar mı??

insallah beyazlatma yaparlar.tellerin alti biraz saridir on iki disim ayni hizaya mi gelmis.iki yan dislerde is var daha demi.bende de flas iyi patlamis disler bembeyaz :)

ilk resimde ön iki dişin aynı hizada degilmis ama ikincide duzelmis. o iki yan dislerin biraz geride gibi ben mi yanlıs gordum benimkiler de oyle oldu ama ben daha tedavinin basındayım duzelir herhalde daha

bir tanesi kucuk olan geride de diger yan disim geride degil sadece donmesi gerek diye dusunuyorum.tel olmadan onceki hali byaaa icerdeydi :)

Merhaba senin tellerin şeffafmı benimde çarşamba günü takılacak doktorum metal taktırmamı önerdi şimdiden görüntüsü nasıl olacak diye merak ediyorum

yok canım şeffaf değil metal benimde. kapaklı braket bana da önerisi bu oldu. 24 yaşındayım hiç tereddüt etmedim şeffaf mı bumu diye.
görüntü olarak lastikli klasik metallerden farklı. daha minik. pricing gibi duruyor diyor gören herkes.

[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG] 2 ay onceki dislerim dr um disleri bir hizaya getirmek icin telleri bukmustu :)

aynii valla bnmde..senin kucuk olan disin bnmkinde buyuk olan dise karsilik geliiio :) suan bnmkilerde on iki diste sikintili hafif ustuste binme var gbi..yani senin 2 ay onceki haline bnzio ama daha belki bnmki..bide bnce senin o kucuk disinin uzerndeki dis eti kesilerek buyuk gosterileblr bn bgn gorustm bi periodontolog ile tanesini 50 tl ye yapio dis eti kesimi..bnm butun dislerde lazim disetlerm olmasi gereknden cok gorunuyo..

kestirsemmi ki?karar veremedim kestirmek kimisi iyi kimisi kotu diyor fotografini koy sende ben yarim saat ugratim koymak icin :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…