Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ne güzel canım çabuk alışmışın.bende en yakın zamanda gidip doktorla görüşeceğim ama hangi doktora gitsem bilemiyorum.bu arada çok şey sordum ama ne kadara yaptırdın?

est. canım seni anlıyorum ben o yüzden aklına takılan soruyu sorabilirsin..benimki tanıdık vasıtasıyla bayağı uygun fiyata geldi ama normalde 3000 tl filanmış.

Ortodonti tedavisinde diş etlerinde çekilmeyi çok duyuyorum ağız içi daha hassas olduğu için oluyor.geçmiş olsun paradontaxı tavsiye ederim.

kızlar bugün alt dişime retainer takıldı. ama çok rahatsız ediyor beni devamlı dilim ona gidiyor. ne zaman alışırım sizcee :84::84:

geçiyo canım merak etme :) bi gün önce allahım nasıl alışır bu yanaklar bu işkenceye derken ertesi gün bi bakıyosun tınnn
e o

gerçekten 2.günün sonunda alıştı yanaklarım o feci sızlama geçti,diş de çektirdim sıra geldi telin ve o meşhur lastiğin takılmasına:s
tecrübeli arkadaşlar ağrıdan sızıdan bahsetmişler gözüm korktu baya:s

burdan şeffaf braket kullananlara ve kullanmak isteyenlere sesleniyorum :) tellerim takılalı 1 ay 5 gün oldu.ön iki dişim birbirinden ayrık yan kesici dişlerimden biri eksik ve oraya diş eklemek için boşluk açılması lazım.ve ben şu kısa sürede bile değişimi görebiliyorum sadece ben değil tabi çevremdekiler de.ön dişlerim birbirine yaklaştı ve boşluk açılması gereken yerde boşluk oluşmaya başladı.ya sadede gelirsek şeffaf tellerde de ilerleme çabuk olabiliyor (aman dilimi ısırayım nazar değmesin) açıkçası doktorların şeffaf tel konusunda biraz göz korkuttuğuna inanmaya başladım..

arkadaşlar aranızda anadolu yakasında iyi bir ortodondist tavsiye edebilecek varmı. gerek kendisindeki gelişimi görüp gerek yakın bi tanıdıındaki dişlerindeki gelişmeyi farkedip ii bir uzman ortodondist tavsiye edebilecek arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.(not: kısa süre içerisinde tedavisi sonuçlanan doktorundan memnun olan, yaşım ilerlemiş olduu için vakit kaybına tahammülüm yok. hepinizin bildii üzere gerek tedavi süresi bakımından gerekse işin sonunda ortaya çıkan diş estetii bakımından doktordan doktora çok fark olduunu düşünüyrm.cadde bostandaki yer ortodonti kısmını kapatmış sanırım.. hadi arkadaşlar gün birlik, yardım zamanı:) genelden özelden her yerden yardımlarınızı bekliyorumm.

Tek dişimder bir yamukluk vardı ama bu dişimin yana kayması gerekiyordu teller doktorun bir yıl demesine rağmen dişlerimde iki yıl kaldı.Sonuç; elbette mükemmel değil ama eskisinden daha iyi bir görünüm sağlıyor.Fakat, bizim gibi 18 yaşlarda taktıranlar açısından dişlerin tel kısımlarında lekelenme ve çürüme gibi problemler oluşuyor çünkü o bölge özel bir yapıştırıcıyla kaplandığı için ne fırçalanabiliyor nede nefes.Bu sebeplede başka problemler oluşabiliyor.BEnde lekeler oluşmuştu.Küçük yaşlarda böyle bir problem yok çünkü henüz gelişim aşamasında oldukları için yapısal değişimler vs.gibi durumlar mevcut.
Yinede iyi bir diş doktorundan bilgi almanı tavsiye ederim.DOktorun mutlaka ortodontist olsun aksi halde yanlış bir tedaviyle daha kalıcı problem yaşayabilirsin.Ben üç yıl önce sadece üst çene için 1.500 tl ödemiştim ve dişlerinde herhangi bir braket (tel aparatı) gibi kırılma olursa artı ücret ödüyorsun yeni olan için. (50 tl gibi birşeydi tek adedi için.)

orlu bir süreç kolay gelsin=)

tecrübeli bir arkadaşın olarak en fazla 3 gün sızın olur diyorum oda sızı şeklinde ağrı değil bak :)

ayyy sonuctan beni haberdar et lütfeeen nasıl oldu cnkü benide aynı sey beklio :s kac para birde canım zahmet olmazsa yazabilir msn agrın sızın oldu mu

Cnm benim tek bir dişime yapıldı bugün o bölgeyi uyuşturdu şimdilik bi ağrım yok ama olacakmış ağrı kesici içersin ve tuzlu gargara yaparsın dedi doktir sen bütün dişlerinemi yapılacak haftaya çarşambada tellerim takılacak ben 30 liraya yaptırdım cnm

Dişlerimi günde en az 4 kez fırcalıyorum ortodontık fırca ara fırca dıs ipi ve gargara yapıyorum ama doktor tellerınde besın artıkları kalmıs dedı kapaklı tel benım sız nasıl yapıyorsunuz lekelenme olacak dıye cok korkuyorum

merhba canım, bende aynı ürünleri kullanıyorum acaba banada mı öyle diyecek :S

merhba canım, bende aynı ürünleri kullanıyorum ilk ay dolmadı gitmedim daha ama bende aynı sorundan korkuyorum

canım bnm bütün dişetlerime yapılacak..senin neden bi dişine yapıldı ki canım? bna tek ceneye 250 lira dedi..ikisi 500 bnm teller cıktıktn sora olucakk

acaba ortodentistim fazla malazeme kullanmamaik icin cikarmakta acele ediyor.once cikaralim mi diyor..sonra bende cevap vermiyorum cunku daha olabilecek en iyi noktaya ulastigini dusunmuyorum..iki hafta sonra rdv yine sorcak ve ben yine hayir diyeceim.sag ust tarafin biraz yukari cekilmesi lazim..oyle boyle derken 4 aya kadar gidcek sanirim..braketler ve teller degistikce dr a zararimi oluyor anlamadim.biz tedavi oncesi parada anlastik..telle tedavi ve teller kalktiktan sonraki bakim.1600 euro..telden sonraki bakim dis beyazlatma giriyormu bilmiyorum insallah girer :) yaza kadar ciksa tellerim istedigim saglikli dislere kavussam ne guzel olur yaaa

Benim bi dişim digerlerine göre daha kısaydı o yüzden sen ne zamandan beri tel kullanıyosun

hımmm anladımm..bnde gummy smile denilen gülüş var yani gülerkn dişetlrm fazla görünüo..o yzden tamamı kesilicek..bgn bi doktora gttm aynı senin yaptrdgn gbi calısıomuş ama cok tuzluydu..tek dişeti lazer 105 lira...koşarak uzaklaştım resmen :)) bnm tam 18 ay oldu canım

benimde bir disim kucuk (on yan kesici) disetini kestirsem diger dislere uyum saglarmiki ?dr um kesilir dedi baska dr kesiyormus ama ben kararsizim

ekincee sana bi kac defa yazdım ama görmedin bikac sayfa önce var hattaa..benziyo yazdıklarmz brbrne...bidaa kopyalayp yazıcam umarım okursunn :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…