bende 15 yaşındayım üst iki dişim biraz önce ve hafif ayrık acaba telle düzelirmi
kestirsemmi ki?karar veremedim kestirmek kimisi iyi kimisi kotu diyorfotografini koy sende ben yarim saat ugratim koymak icin :)
Ben diş teli tedavimin 8. ayındayım. Düne kadar sadece üst çenemde tel vardı. Dünkü randevumda alt çeneme de takıldı. Nasıl bir ağrı yaşadığımı anlatamam. Dünden beri bişey yiyemiyorum. Bırak bişey yemeyi durduğu yerde bile ağrıyor diş köklerim. Allahım bu nekadar sürecek.
Arkadaşlar daha bir ay olmadı benim telleri takalı ancak köpek dişlrimin üzerindeki braketler beni bahvediyor...güldüğüm zaman konuştuğum zaman brakaetlere yanaklarım takılıyor ve yara oluyor.bu ne zaman geçecek acaba...
Arkadaşlar daha bir ay olmadı benim telleri takalı ancak köpek dişlrimin üzerindeki braketler beni bahvediyor...güldüğüm zaman konuştuğum zaman brakaetlere yanaklarım takılıyor ve yara oluyor.bu ne zaman geçecek acaba...
çok saol canım cesaret verdin,2 haftadır braketler var alışayım die aktı doktorum 2 diş çekildi haftaya da takılca teller,bi an önce takılsın istiyorum tedavim başlasın die:)merhaba canım, benimde 1 hafta oldu takılalı. inan hiç ağrı olmuyor. ilk gün konuşurken komik oluyor kendine gülüyosun :) geçiyo alışıyorsun.
ağrı değil iki gün hemen hemen baskı oldugu için bir de kendini dinliyosun sürekli yeni takıldığı için daha da hissediyosun. hassas oluyor sadece dişlerin oda emin ol 4. günü hiç kalmıyor.
ben ilk günde yemek yedim. yumuşak şeyler ekmek içi damağımla ezdim falan. hiç korkutma kendini , şimdiden hayırlı olsun :)
çok saol canım cesaret verdin,2 haftadır braketler var alışayım die aktı doktorum 2 diş çekildi haftaya da takılca teller,bi an önce takılsın istiyorum tedavim başlasın die:)
yok canım şeffaf değil metal benimde. kapaklı braket bana da önerisi bu oldu. 24 yaşındayım hiç tereddüt etmedim şeffaf mı bumu diye.
görüntü olarak lastikli klasik metallerden farklı. daha minik. pricing gibi duruyor diyor gören herkes.
Bende 31yaşındayım ne kadar kalacak teller sende bana tedavim 2 yıl sürer dedi doktor açıkcası ben tam olarak bilmiyorum nasıl braketler takılacağını sadece metal dedi bana kapaklı yada başka bişey demedi
15 ay dedi canım, birazda dişlerin hareketine bağlı dedi zorlarsa 2 yılı bulurmuş, ama 4.gün bugün dişler inat etmiyor şuan 3mm ilerlemiş dediğine göre. çok sevindim.
bir de doktoruna mutlaka sor, damon braket yani kapaklı braket sistemi, internetten araştır canım inan lastikli metaller gibi değil.
hem sen rahat edersin hem tedavi sürecin kısalır. fiyat farkı yok arada. okadar da minikler ki.
İnş. benim dişlerimde inatçı çıkmazlar hemen tedaviye cevap verirler cnm ne kadar ödedin sen teller için bana 3500 lira fiyat verdi
4000 canım normallerede o kadar demişti. aynı dr. a giden bir arkadaşıma normale 3500 demiş kapaklıya 4000. bana aynı dedi, enteresan tabi.
hoş zaten kapaklıyı seçicektik, sadece acaba bu kapaklılarda şeffafımı seçsem diye düşündüm ama gereksiz dedim, tedavinin uzamasına tahammül edemicektim
inşllh canım seninde hızla tedaviye cvp verir dişlerin. ama inan gerçekten umutsuzluga kapılma, takıldıgı günden beri sonuç verecek hemen dişlerim diyorum :)
bu arada dişlerim sağ üst gerçekten çok sorunlu, yay var ilk günden düşün
Sorarım cnm damon braketi bende benim üst çenemde dar telle %70 genişler dedi aslında çene ameliyatı olursam iyi olurmuş ama ben istemedim telle genişlerse %70 az bi oran değil dedim ameliyatı kabul etmedim bide benim2 gün ònce bi dişime gingivektomi yapıldı orası aft gibi kocaman yara oldu yarın kontrolum var sen nerde yaptırıyosun cnm
Cnm senin tellerin yani alt ve üst dişlerine aynı günmü takıldı benim önce üst dişlerime takılacak
geçmiş olsun canım, çanakkalede yaptırıyorum ben. benimde çenem çok dar u şeklinde, çok dişim eksik azılarda 20likler bile oluşmamış yok.
bence iyi bir karar vermişsin sağlıklı estetik olması önemli, ben sağlıklı bir diş bile çektirmedim, zaten ağız küçük diş az implant var bitane , genişletme bana gereksiz lüks geldi doğrusu
sen nerde yaptırıyosun ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?