Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Ben 25 yaşındayım ön dişlerim altta üstte girintili çıkıntılı ve gülmekten nefret ediyorum.Yaşımdan dolayıda tel için çok geç diye de düşünüyorum acaba bu yaşlarda tel taktırıp düzelten var mı ne kadar sürer tedavisi ve çok mu pahalı olur??? :/

YORUMLARA bakarsan bu sayfadaki hemen hemen herkesin yaslari tedavi sekillerini ogrenebilirsin..tedaviler farkli oluyor.ben gecen sene taktirdim(26)

ortodonti tedavisinde bazı durumlar dışında hiç bir yaş geç değildir.

Bende mAYISTA evlenicem ve telli olUCAM.şeffaf çok belli olmasa da yine de telliyim işte...bende sadece ben telli gelin olucam diye düşünüyodum.nasıl oldu.fotolarda:)))

Arkadaşlar benim altlardan iki çekim oldu.oysaki alt dişlerim çok çarpık değildi.doktor doktor gezdim.kimisi çekim gerekli dedi kimisi gerek yok dedi.sonunda bi oktora güvendim ve başladım.ancak alt dişlerimde çekimden dolayı çok boşluk var.bakalım altlara haftasonu takılcak.<sorunum şu ki yıllardır gittiğim doktoruma dolgu yaptırmaya gittim.ağzıma baktı ve diş çekimine gerek yokmuş dedi.Boşluklardan dolayı ön dişlerin arkaya doğru yatabilir dedi. tabi ki ben ortodontis değilim ama doktoruna danış dedi.şimdi moralim yerlerdee...bi yeri yapayım derken daha kötü olmasın herşey diye kokuyorum.gerçekten alt dişlerim çarpık değildi ve çok boşluk var.daha 1. ayımdayım ama pişmanlıklar yaşıyorum.bi de formu okuyunca herkeste bi sorun çıkmış gibi.((sonuç alamamaktan korkuyorum.bu kadar zahmete girmişken...

keske once bu siteye girseydin ben ve bazi arkadaslar burda diyoruz dis cektirmeyin diye..uzgunum ama dis dr larida bilebiliyor dis etlerini dis cercevsini one dogru cekebiliyorlar ve bosluk aciliyor kiii bana oyle yapti dr um..ve dis cekmeme ragmen daha dis bosluklarimdadikkat edilirse bosluklar var..dislerim orta boyda buyuk degil.ama on dislerin arkasina dolgu yapiyorlar one cekmek icin diger dislerde tellerle birlikte yer aciliyor..amma merak etme bosluklar eninde sonunda kapanacak...yani bir tek sen degilsin dis cektiren dislerin arasinin kapanmasini bekleyne cook arkadas varr..zamnla kapanir ..turkiyede hemen cekiyorlar..burda disi kaybetmemek icin ugrasiyorlar..

Slm kizlar

23 yasindayim almanyada yasiyorum... malesef benimde bir iki tane yoldan cikmis dislerim var

simdiki isyerimde dis görünüm cok önemli oludgu icin ve belki bu sene evlenecegimden dolayi :123:o telleri taktiramiyacagim ve bir kac arastirmadan sonra estetik yönden uygulanabilir ve basarili bir sonucu vaat eden bir yöntem buldum... icten takil lingual ortodontic dis telleri. malesef almanyasaki fiyat cok pahali... icten ve distan takil teller icin gecerli

fiyatlar 4000,-&#8364; ile 7000,-&#8364; civari ben bu fiyata hayatta taktirmam

bana yardimci olmak isteyen arkadaslar varsa aramizda coooook memnun olurum!!!

türkiye´ye gelip bu iskenceli tedaviyi uygulatmak istiyorum...

estetige irince cok pahali oluyor..herhangi bir ortodentist ile gorustun mu..sigorta FR 18 yasdan sonra karsilamiyor almanyda da nasil ?sigorta dan yararlanma??kucuk bir ihtimalde olsa indirim iyi olur.ben fiyatta anlastimm.;sabit tel 1600 euro telden sonraki bakimda giriyor..isin icin cok onemli degilse direkt sabit tel taktir derim..tak cikar okadar etkili olmayabilir.yani herhalikularda evlendiginde agzin kapali olacak.(benim oyleydi :) ) tellerim ozaman yoktu ama acacak kadar da guzel degildi.

Bend etaktırmak isitiyorum tel ama fiyat aralığı ne biliyor musunuz? birde özel hastahanede taktırmalıyız değil mi? Bir de ne kadar bekler dişimizde?

ne burda ne de türkiyede bir ortodentiste danisdim&#8230; almanyadaki sigorta da 18 yasdan itibaren karsilamiyor. Sigortadan yararlanma olsa bile herhalde TR de daha uygun olur diye düsündüm hemde birazcik olsa bile Türkiyemizin ekonomisine katkim olur

benim bahsettigim tellerde sabit...

iste problem isim icin cok önemli.... aslinda dislerim cok temiz beyaz ve saglikli&#8230; 24lükler ciktiktan sonra, alt cenemdeki dislerim biraz yamuldu ve üst cenemdeki disler az bucuk beni vampirella´ya benzetti :86:

Son düzenleme:

tr dusunuyorsan direkt ozele gideceksin ama onun kontrolleri var zirt birt en az en ayda bir cagirirlar biletler almanyada ucuz gidip gelirsin artik

arkadaşlar geç kaldım demeyin. ben 33 de taktırdım. 2012 16 martta taktırdım. ocak 14 te teller çıktı. hatta alt çeneme nisanda takıldı.. o zamanlar süre uzun gibi gelmişti ama taktırsammı diye sürekli düşüneceğime, takıldı ve bitti. şimdi şeffaf plak kullanıyorum, şubatın ilk haftası bu da bitecek. darısıı başınızaa

cnm bende çarşamba taktıracam 31 yaşındayım sen şeffafmı taktırmıştın

Son düzenleme:
arkadaşlar llütfen anadolu yakasındaki kaliteli ortodondist tavsiyleri bekliyorum sizlerden... memnun kalanlar, doktorun çok methini duyanlar şu arkadşınızında yardım sesini duyunn...:)

seffaf plak nasil oluyor icerden mi takiyorlar..teller ciktiktan sonra icerden bir aparat daha takiliyormus uzun mu surer icerde kalmasi?

Ben du isden vazmi gecmeliyim yahuuuu

Bu kadar komplikasyonu düsünmedin, taktirip giderim diye planlamistim

inan senin dusundugun gibi dusunmustum iki sene once.esimide kandirdim tr de uyun diyee amaa bir arkadas her ay teller degisiyor dedi..eee burdan tr biletleri pahali...benimde ozel ucagim olmadigina gore burda yasadigimiz sehirde yaptirmaya karar verdik..

hihohoo kocani mi kandirdin ach be gülüm...

nerde yasiyorsun ki sen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…