Ben 25 yaşındayım ön dişlerim altta üstte girintili çıkıntılı ve gülmekten nefret ediyorum.Yaşımdan dolayıda tel için çok geç diye de düşünüyorum acaba bu yaşlarda tel taktırıp düzelten var mı ne kadar sürer tedavisi ve çok mu pahalı olur??? :/
Ben 25 yaşındayım ön dişlerim altta üstte girintili çıkıntılı ve gülmekten nefret ediyorum.Yaşımdan dolayıda tel için çok geç diye de düşünüyorum acaba bu yaşlarda tel taktırıp düzelten var mı ne kadar sürer tedavisi ve çok mu pahalı olur??? :/
bence kolay düzelebilecek bi durumsa bu da demektirki kısa zamanda düzelecek.tabiki daha çok fırçalıyorsun yediğin bazı şeylere dikkat ediyorsun ama sonuç yüz güldürücü oluyor.ağrı ve yara meselesine gelince,benim sadece bikaç gün ağrım oldu.yara nerdeyse hiç olmadı diyebilirim.7 aydır ağzımdalar.onlarla çok mutluyum.sürekli şeffaf bi damak takmama,26 yaşında olmama,sürekli konuşmak zorunda olduğum bi işim olmasına rağmen şartlar olgunlaşınca hemen taktırdım.(üstelik düğünümdede telliydim)
Arkadaşlar benim altlardan iki çekim oldu.oysaki alt dişlerim çok çarpık değildi.doktor doktor gezdim.kimisi çekim gerekli dedi kimisi gerek yok dedi.sonunda bi oktora güvendim ve başladım.ancak alt dişlerimde çekimden dolayı çok boşluk var.bakalım altlara haftasonu takılcak.<sorunum şu ki yıllardır gittiğim doktoruma dolgu yaptırmaya gittim.ağzıma baktı ve diş çekimine gerek yokmuş dedi.Boşluklardan dolayı ön dişlerin arkaya doğru yatabilir dedi. tabi ki ben ortodontis değilim ama doktoruna danış dedi.şimdi moralim yerlerdee...bi yeri yapayım derken daha kötü olmasın herşey diye kokuyorum.gerçekten alt dişlerim çarpık değildi ve çok boşluk var.daha 1. ayımdayım ama pişmanlıklar yaşıyorum.bi de formu okuyunca herkeste bi sorun çıkmış gibi.((sonuç alamamaktan korkuyorum.bu kadar zahmete girmişken...
Slm kizlar
23 yasindayim almanyada yasiyorum... malesef benimde bir iki tane yoldan cikmis dislerim var
simdiki isyerimde dis görünüm cok önemli oludgu icin ve belki bu sene evlenecegimden dolayi :123:o telleri taktiramiyacagim ve bir kac arastirmadan sonra estetik yönden uygulanabilir ve basarili bir sonucu vaat eden bir yöntem buldum... icten takil lingual ortodontic dis telleri. malesef almanyasaki fiyat cok pahali... icten ve distan takil teller icin gecerli
fiyatlar 4000,- ile 7000,- civari ben bu fiyata hayatta taktirmam
bana yardimci olmak isteyen arkadaslar varsa aramizda coooook memnun olurum!!!
türkiye´ye gelip bu iskenceli tedaviyi uygulatmak istiyorum...
estetige irince cok pahali oluyor..herhangi bir ortodentist ile gorustun mu..sigorta FR 18 yasdan sonra karsilamiyor almanyda da nasil ?sigorta dan yararlanma??kucuk bir ihtimalde olsa indirim iyi olur.ben fiyatta anlastimm.;sabit tel 1600 euro telden sonraki bakimda giriyor..isin icin cok onemli degilse direkt sabit tel taktir derim..tak cikar okadar etkili olmayabilir.yani herhalikularda evlendiginde agzin kapali olacak.(benim oyleydi :) ) tellerim ozaman yoktu ama acacak kadar da guzel degildi.
ne burda ne de türkiyede bir ortodentiste danisdim almanyadaki sigorta da 18 yasdan itibaren karsilamiyor. Sigortadan yararlanma olsa bile herhalde TR de daha uygun olur diye düsündüm hemde birazcik olsa bile Türkiyemizin ekonomisine katkim olur
benim bahsettigim tellerde sabit...
iste problem isim icin cok önemli.... aslinda dislerim cok temiz beyaz ve saglikli 24lükler ciktiktan sonra, alt cenemdeki dislerim biraz yamuldu ve üst cenemdeki disler az bucuk beni vampirella´ya benzetti :86:
tr dusunuyorsan direkt ozele gideceksin ama onun kontrolleri var zirt birt en az en ayda bir cagirirlarbiletler almanyada ucuz gidip gelirsin artik
hakilisin kiz :95: orasini düsünmedim... ama en az ayda bir kez mi?????????? :26:
arkadaşlar geç kaldım demeyin. ben 33 de taktırdım. 2012 16 martta taktırdım. ocak 14 te teller çıktı. hatta alt çeneme nisanda takıldı.. o zamanlar süre uzun gibi gelmişti ama taktırsammı diye sürekli düşüneceğime, takıldı ve bitti. şimdi şeffaf plak kullanıyorum, şubatın ilk haftası bu da bitecek. darısıı başınızaa
arkadaşlar geç kaldım demeyin. ben 33 de taktırdım. 2012 16 martta taktırdım. ocak 14 te teller çıktı. hatta alt çeneme nisanda takıldı.. o zamanlar süre uzun gibi gelmişti ama taktırsammı diye sürekli düşüneceğime, takıldı ve bitti. şimdi şeffaf plak kullanıyorum, şubatın ilk haftası bu da bitecek. darısıı başınızaa
evet ben ilk 6 ay her ay gittim bazen 5 ve 6 haftaya kadarda uzayabiliyor..yazin 2 ay ara vermek zorunda kalmistim..bir rdv um kacmisti
Ben du isden vazmi gecmeliyim yahuuuu
Bu kadar komplikasyonu düsünmedin, taktirip giderim diye planlamistim
inan senin dusundugun gibi dusunmustum iki sene once.esimide kandirdim tr de uyun diyee amaa bir arkadas her ay teller degisiyor dedi..eee burdan tr biletleri pahali...benimde ozel ucagim olmadigina gore burda yasadigimiz sehirde yaptirmaya karar verdik..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?