hihohoo kocani mi kandirdinach be gülüm...
nerde yasiyorsun ki sen
seffaf plak nasil oluyor icerden mi takiyorlar..teller ciktiktan sonra icerden bir aparat daha takiliyormus uzun mu surer icerde kalmasi?
canım şeffaf denen plak invisalign oluyor. hafif derece çarpık dişlerde tedavi amaçlı da kullanılıyor, sabit braket kullanan tedavisi biten hastalarda bir yıl kadar süreyle tedaviyi pekiştirmek amaçlıda kullanılıyor. teller çıktıktan sonra içerden takılan ince demir dediğin aparatın iki yıl kadar kaldığını biliyorum. dişler eski halini almasın pekiştirme amaçlı. doktorun önerisine, uygulayacağı tedaviye kalmış . açıkçası ben invisalign plağı istemem, sürekli ölçü aldırmak gerekiyor benim en zorlandığım ölçü aldırmaktı, umarım içerden bir aparat takar da istediği kadar kalır.
fransada dedim yaaa kizzyani ikna ettim diyelim
arkadaşlar geç kaldım demeyin. ben 33 de taktırdım. 2012 16 martta taktırdım. ocak 14 te teller çıktı. hatta alt çeneme nisanda takıldı.. o zamanlar süre uzun gibi gelmişti ama taktırsammı diye sürekli düşüneceğime, takıldı ve bitti. şimdi şeffaf plak kullanıyorum, şubatın ilk haftası bu da bitecek. darısıı başınızaa
yarın benim için büyük gün telim saat 2 de takılacak çok merak ediyorum
sevgili 41zeynep benim de 3 günüm kaldı umarım beraber konuşarak atlatırız bu dönemi :))
inşş. cnm konuşuruz tabii sen şeffafmı taktıracan cnm
size özelden cevap attımKızlar biraz konuyla ilgili biraz değil ama ben sormak istiyorum.Bi tane braketim yerinden çıkmıştı cuma günü onu taktırıcam ama özel günümdeyim abdest meseleleri felan var.Böyle bi durumda ne yapmalıyım size bekleyim bi kaç gün sonra mı yapıştırsın doktor braketi başına böyle bi şey gelen var mı ? Benim için çok önemli bi konu.
aslında şeffaf istiyordum ama doktorum metal teli daha uygun gördü. Senin şeffaf mı olacak canım
size özelden cevap attım
:) kesin bi hüküm veremem böyle bi yetkim yok ama arkadaşa fikrimi sadece söyledim.Dinde şüpheli şeylerden uzak durmak lazım.Bikaç gün bekleyip taktırmak sıkıntı çıkarmayacaksa beklesen daha iyi olur dedim.çünkü hanefilere göre guslün farzları ağıza ve burna su vermek ve vücudun heryerini yıkamaktır.Braketler takıldıktan sonra,braketlerin altına su gitmeyeceğin için böyle düşündümadetliyken tel taktırılmazmı
yok cnm benimde metal doktor şeffafın tedaviyi uzatacağını söledi ben en kısa zamanda bitsin istiyorum tedavinin metalle bile 2 yıl sürer dedi doktor sen ne kadara taktıracan cnm
Gironde bolgesindeyim AMA BURDA DAHA KAR GOREMEDIK;KARI SEVIYORSAN YUKARI sehirlere gitmeni tavsiye ederim :) birde bu siralar sldes(indirim zamani) bol bol alisveris yaparsinizfransanin neresinden cadi???
sehir gezisine parisi sectikhangi sehir bölümünü tavsiye edersin cancan??
adetliyken tel takilmazmi ilk kez duyuyorum?? yani benimde basima geldi kadin dr temiz olduguma inandiktan sonra bir parfum SIkarsIN OLDU BITTI;;Kızlar biraz konuyla ilgili biraz değil ama ben sormak istiyorum.Bi tane braketim yerinden çıkmıştı cuma günü onu taktırıcam ama özel günümdeyim abdest meseleleri felan var.Böyle bi durumda ne yapmalıyım size bekleyim bi kaç gün sonra mı yapıştırsın doktor braketi başına böyle bi şey gelen var mı ? Benim için çok önemli bi konu.
GOZUN AYDINyarın benim için büyük gün telim saat 2 de takılacak çok merak ediyorum
Merhaba sayın üyeler ablalarım uzun zamandır takip ediyorum ama bugün üye olmaya karar verdim :) 16 yaşındayım cuma günü benim de diş tellerim takılacak ama şöyle bir sorunum var bugüne kadar hiç bir erkekle randevuda bulunmadım ve hoşlandığım kişi cumartesi buluşmak istediaslında telin kötü durması gibi bir takıntım yok ama buluşunca ağrıdan hiçbişey yiyememek konuşurken tükürük saçmak gibi korkularım var üstelik ilk buluşmamız bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim :) sizleri çok seviyorum şimdiden çok teşekkürler
:) kesin bi hüküm veremem böyle bi yetkim yok ama arkadaşa fikrimi sadece söyledim.Dinde şüpheli şeylerden uzak durmak lazım.Bikaç gün bekleyip taktırmak sıkıntı çıkarmayacaksa beklesen daha iyi olur dedim.çünkü hanefilere göre guslün farzları ağıza ve burna su vermek ve vücudun heryerini yıkamaktır.Braketler takıldıktan sonra,braketlerin altına su gitmeyeceğin için böyle düşündüm
haklısın canım şeffaf teller estetik olarak daha iyi ama daha uzun sürüyor. Ben devlet hastanesinden sevkli olarak gittim özele 4200 tl ücret tuttu devlet bana tedavi sonunda 850 tl geri ödeme yapabilirmiş onuda 3 4 kerede anca alabilirmişiz bazen ücret ödemiyormuş bu konuda çok dava açıldı devlete doktorumuz sevkimizi yine başlattı eğer yasa değişirde daha fazla ödeme yaparlarsa biz sevkli görünüp paramızı alabilecekmişiz ama bu formalite icabı sevkli görünücem doktor eğer sevksiz yaptırırsanız size 4200 tlden 3600 tlye düşerim 12 taksitle ödersiniz dedi bizde onu daha mantıklı bulduk eğer bir aksilik çıkmazsa herşey çok iyi giderse 1 yılda biter dedi doktor ama uzayadabilir tabiumarım en kısa zamanda özlediğimiz gülüşlere kavuşabiliriz :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?