Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Tamam cnm ben en iyisi o dediğin kremi alayım yarın bende oralb nin gargarası var o işe yaramazmı acaba

canım bi bak içeriğine alkolsüz ise olur neden olmasın, hatta tuzlu su ile yapanlar varmış yazıyorlardı.

hadi resim yükledin mi bilgisayara , çektin mi merak ediyorum :)

canım bi bak içeriğine alkolsüz ise olur neden olmasın, hatta tuzlu su ile yapanlar varmış yazıyorlardı.

hadi resim yükledin mi bilgisayara , çektin mi merak ediyorum :)

Cnm ben şimdi telden giriyorum eşimde laptop yarın gündüz resmi yüklerim sen yollsana resmini

Merhaba Arkadaşlar,
Ben de 3 gün önce şeffaf diş teli taktırdım.Sadece ilk gün hafif bir ağrı oldu,diş hassasiyeti ise hala devam ediyor.Aslında dişlerim de rahatsızlık verici bir bozukluk yoktu.Sadece köpek dişim biraz önde yanındaki de biraz gerideydi.Doktor en fazla 1 sene kalacağını söyledi.Köpek dişim ile öndeki dişim arasına diğerlerinden farklı olarak büzgülü bir tel gerdi.Biraz yer açılması gerekiyormuş öndeki dişin yukarı gelebilmesi için.Fakat o büzgülü tel beni çok rahatsız ediyor.Hem görüntü açısından hem de dudağımı tahriş etti.Boşluk açılana kadar kalacak sanırım.Merak ettiğim şey tel takıldıktan sonra dişler ortalama kaç gün sonra hareket etmeye başlıyor ve ısırarak yemeye ne zaman başlayacağım,sürekli bu şekilde mi devam edecek ?

canım hareket etmeye başlaması kişiden kişiye göre değişir, yaş, kemik yapısı gibi bi çok etken var. benim de o yaylar dan iki dişin arasına takıldı bir tanesi ilk hasta da bayağ bir ilerledi.
ısısrarak yemeye tedavin bitene kadar başlayamayacaksın. braketleri düşürürsün çünkü. koparıyorsun ve arka dişlerinle ısırarak ilk bir hafta geçtikten sonra yiyebiliyorsun.
tahriş olan yerdeki dişine mum takabilirsin. bir krem var onu tahriş olan yere sürebilirsin. ilk tahriş olduktan sonra bir daha kolay kolay olmuyor. alışıyor dudağın yanakların.
geçmiş olsun canım

Teşekkür ederim cnm.Dişine takılan yaylar ne zamandır duruyor sende ve ne zaman çıkarılacağına dair bir bilgin var mı? Öğretmenim ve yarıyıl tatilindeyim şu an dinleniyorum ama okullar açıldığında benim için sorun olacak.O yaylar konuşmamı çok etkilyor ve dudaklarımı kapatırken çok zorlanıyorum.

canım istenilen boşluk açılana kadar durur. benim daha uzun soluklu olur sağ üst bayağ problemli benim. 3 haftadır yaylar var
bir haftadan sonra alıştım konuşmam normale döndü. normaldede 's' ler sıkıntılıydı benim fark edemiyorum o yüzden. ama sanmıyorum senin çok sıkıntı çekeceğini
fotoğraf yüklemeye çalışıcam şimdi

Anladım cnm.Ben sabredip günüm geldiğinde doktoruma sorayım.3 haftaya belli olur heralde az çok ne kadar kalacağı.O yaylar çıktığında altlara da takılacakmış hiçbir sorun olmadığı halde.Desteklemesi gerekiyormuş ama anlamadım hiçbir sorun olmadığı halde takılması gerektiğini.

Cnm senin tellerin çok güzel duruyo benimkiler iğrenç ben çok açım bişey yiyemiyorum az önce biraz yoğurdun içine ekmek doğradım yedim bide ağzımı kapatmakta zorlanıyorum

canım ilk günler öyle oluyor hiç moralini bozma bir haftaya yiceksin herşeyi.

Kizlar bu hafta alt dislerime de tel takilacak ayrica lastik takmaya da baslayacagim.Doktor disini cekmemi istemiyosan lastigi biraz uzunca bir sure takmaya katlaacaksin dedi.Ustteki tellere alismistim ama simdi hem alta hem de lastik nasil olcak acaba:s:18:

Yarin sabah alt dislerime de tel takiliuor.yine yusuf yusufum:))))insallah agri cok cekmem.tekrar basa donmek istemiyorum...yara,agri...offff ne zahnetli bi is bu...

Arkadaşlar aklınızda olsun eritilmiş kaşar peyniri ve benzeri şeyler yerken dikkatli olun.çiğneme işlevimiz azaldığından yutamadan kaşar peyniri sertleşiyor.Eski kaşarda boğazı zorluyor.ben diştelinin 2. ayı sonlanırken yutkunma sorunu yaşadığımı hissediyorum.Sizler beslenmenizde farklı metodlar geliştirmek zorunda kalıyor musunuz?Dişteli sürecinde beslenmeyle ilgili rutinininiz etkilendi mi? Tecrübelerimizi paylaşalım mı :)?

Slm bende dün üst dişlerime tel taktırdım dünden beri bişey yiyemiyorum yediklerimide çiğnemeden direk yutuyorum ben sanki pişman oldum taktırdığıma hep böle devam ederse işim zor

Slm bende dün üst dişlerime tel taktırdım dünden beri bişey yiyemiyorum yediklerimide çiğnemeden direk yutuyorum ben sanki pişman oldum taktırdığıma hep böle devam ederse işim zor

ağrılardan birazda yabancılık çekilmesinden kaynaklanıyor,ağzın alışınca biraz rahatlayacaksın emin ol.ilk ayda dişler yerinde ve kapanış değişmediğinden olsa gerek rahat geçiriliyor, birkaç gün sabır

Yaş nedir?

Merhaba arkadaşlar.Bu hafta thy'de görüşmem var.Az önce aradılar ama sevinsem mi üzülsem mi bilemedim.2 3 aydır bekliyordum fakat bu hafta da şeffaf diş teli taktırdım acaba görüşmemi olumsuz yönden etkiler mi?Çünkü thy'de dış görüntü ön planda.Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum ((

Altlara da tel takildi.daha iki saat oldu agri basladi.aglamak istiyorummm...ustlerimi de sikti.tellerini degistirdi.bir ay oldu daha kalin tele geckldi.sizde de mi boyle.offf ya tam alistim derken simdi de altlar yanagimi vuruyor....konusmam garip oldu.cok moralim bozuk....

Kizlar orta hat egriliginden skinti yasayan oldu mu? ve bu damak genisleticiler yaklasik ne kadar kullanilio ve disaridan belli oluyor mu

çok klişe olucak ama bugün taktırdım ve inanılmaz açım çorba falan kazanla olsa yerim o kadar açık dişlerimi birbirine değdiremiyoruum çok kötüymüş gerçekten şimdi daha iyi anladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…