Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

çok klişe olucak ama bugün taktırdım ve inanılmaz açım çorba falan kazanla olsa yerim o kadar açık dişlerimi birbirine değdiremiyoruum çok kötüymüş gerçekten şimdi daha iyi anladım

Cnm bende pişman oldum dünden beri taktırdığıma bişey yiyemiyorum tansiyonum düştü midem bulanıyo ne zaman geçecek bunlar

ya arkadaşlar benm mesajların iletildiğinden şüphelenmeye başladım. (bknz syf :903) acaba msjlarım editörler tarafınadan ist. anadolu yakasından bir ortodondist tavsiyesi istediğim için silinmiş olablrmi??

Slm bende dün üst dişlerime tel taktırdım dünden beri bişey yiyemiyorum yediklerimide çiğnemeden direk yutuyorum ben sanki pişman oldum taktırdığıma hep böle devam ederse işim zor

çok klişe olucak ama bugün taktırdım ve inanılmaz açım çorba falan kazanla olsa yerim o kadar açık dişlerimi birbirine değdiremiyoruum çok kötüymüş gerçekten şimdi daha iyi anladım

Cnm bende pişman oldum dünden beri taktırdığıma bişey yiyemiyorum tansiyonum düştü midem bulanıyo ne zaman geçecek bunlar

Arkadaşlar biraz sabırlı olun hemen pes etmeyin yahu.Bu işe başlarken zorluğunu bilerek başladık.Sadece biz değil; ağzımız,dişlerimiz hiç alışkın olmadıkları bi sürece giriyor.İllaki ilk zamanlarda zor olucak ama en fazla 1 hafta sürecek bu emin olun.Bu sürede aç kalmamaya çalışın çorba,haşlanmış patates bebek maması filan idare edin ilk hafta.Normalde günde 3 öğün yiyosanız bunlarla 5 öğüne çıkar belki ama bu kdarda gözünüzde büyütmeyin bence işiniz dahada kolaylaşacaktır )

Kızlar sakin ve sabırlı olun ,ben 8 aydır takıyorum .ilk 15 gün gerçekten sinirimden ve pişmanlığımdan çok ağlamışlığım var ,sonrasında emin olun o kadar çabuk alışıyorsunuz ki ,sadece konorole gittiğinizde 1-2 gün sızlama yapar hepsi o,aynaya baktığımda her gün biraz daha düzgün dişler ,bu işin sonu sağlıklı dişler ve harika bir gülümseme :)) unutmayın :))) hepinize öpücükler :)

gececek merak etme :) tansiyon dusmesi yasadim ac kaldim.uyuyamadim hergun distelleri yuzunden dudagim patladi sisdi dudaklarim dudak cizgimmin yeri degisti..duzgun konusamiyordum amaa geciyorr biraz sabir iyi gunden dusunun agri varsa duzelme yolunda ilk temeller atiliyor demekki :)

Diş tellerimle 3. haftama girdim. bazen hiç varlığını hissetmiyorum ama bazen de sanki ağzımda bir kalıp var ve onunla konuşuyorum. mesela bugün, dudaklarım dışarı doğru çıkık konuşman tıs tıs(( yani ben böyle hissediyorum :2:

benimde 2. ayım bitti..dediğin gibi çoğu zaman varlıklarını unutuyorum.Ama hiç konuşma bozukluğu yaşamadım çok şükür..Sanırım dudak yapısıyla alakalı

diş telleri taktırmayı ilk 15 yaşında istemiştim...o zaman ki erkek arkadaşım saçmalama çok çirkin olur deyince marmara üniversitesi diş hastanesinde aldığım randevuya gitmedim ve bana zorla sıra gelmesine karşın aylar sonra bir de...ne mi oldu erkek arkadaşımdan 2 sene sonra ayrıldım ve hep gülüşümü gizledim insanlardan ağzımı kapatamadım ciddi fotoğraflarda falan. Hep dişlek dişlek gezdim. dişlerim çok yakın olduğu için birbirlerine çoğu çürüdü...artık bıktım tüm bunlardan ve tam bunlar oluyorken bir anlık cesaretle ortodonti randevumu 5 Mart olarak aldım. ilk muayenem yani...ondan sonra bütün aşamalar gerçekleşecek...sizlerin burada yaşadığı her şeyi bir bir yaşayacağım. benim problemim üst çenemin biraz önde olması. sizce ne kadar sürer en fazla .??? daha önce aynı problemden dolayı diş teli kullanan arkadaşlara bu sorum? kızlar ayrıca dişler çıktıktan sonra mükemmel dişleriniz olacak! düşündükçe bile mutlu olmanız gerekiyor:)

kızlar bir buçuk yıl diş teli takmış ve çıkaralı iki yıl olmuş biri olarak söylüyorum ki
diş tellerinizi sevin kezza aranızda duygusal bir bağ olacak ve zamanla onları özliyeceksiniz:)
unutmayın ki tellerini çıkardığınızda seffaf takma dişimsi o kalıpları 1 gun bile takmassanız dişler tekrar kayıyor çekilen onca adı boşa gidiyor. Birde diş teli çıkarttıktan sonra normal insanlardan daha çok dişlerinize bakmalısınız çünkü daha çok sararıyor sanırım braketi yapıstıran o ışıkla kurutulan yapıstırıcı etkisinden
ayrıca merak etmeyin zamanla diş teliyle yaşıya yaşıya uzmanı olacaksınız son 3 ay braket lastıklerımı ben takıp cıkartıyordum evde renklerını degıstırıyordum :)

istanbulda anadolu yakasinda yada avrupada ama anadolu tarafina yakin bölgelerde dis teli taktirabilecegim uygun bir disci/ortodontist bilen varsa özelden bana ulasabilirmi?cok acil lütfen.

kizlar taze haberler getirdim..14 unde rdv um vardi bugun kizimi kresten almaya giderken yol ustu ortodontie mede ugradim.dislerimin artik cok fazla ilerlemedigini soyledim..yeni rdv aldim yarindan sonraya.;vee bana seffaf dis plagi koyacagini syledi..tellerle bir disi duzeltirken diger diz bozuluyordu dedim size guveniyorum iyi olur insaalah dedim..kadin bana guvenin dedi..yemeklerde cikaracaksiniz dedi..dis pplagi hakinnda bilgisi olan varmi??yadakullanan??nette arastrdim disleri 1 ayda1mm kadar oynatiyormus yerinden duzelmeleri icin ama birde kulllananlarin tecrubesine baksam iyi olacak..cook pimirikliyim bu konuda

Son düzenleme:
invisalign dis tedavisi oluyor sanirim :) teller ciktiktan sonra dr um vercek..ayyyy bakalim cumaya cikaracakmi teleri ??biraz nette baktim bu kullanacaim seffaf plak dislerin duzelmesinde tellere gore daha hizli suruyormus degisimler..birde benim disler artik (usttekiler) bir dis haric digerleri tellerin yapabilecegini noktaya ulastilar..simdi baska tedaviye sira geldi allah in izniyle birde kisa surece saglikli guzel dislere kavussak ne guzel olur :)

5.ay bitti çok şükür alt tel kalınlaştı, lastik kullanmaya başladım 3 gün önce.. üst dişlere herhangi bir şey yapmadı, onda bir şey yok kapanışı ayarlayalım diye. bindik bir alamete.. zaman çabuk geçsin

evet ve kötü haber!
sol alt çene en arka diş de olan telim çıktı((
o kadar dikkat ediyorum yemek seçiyorum bir şey olmasın diye... hemde yemek yerken filan değil durduk yere...

bugun dislerimden olcu alinacakti plak icin.(damaklik gibi birsey).dr almadi tellerimi degistirdi sai solu belli olmuyor bu kadinin bana soruyor cikaralimmi diye..neyse radyo cekilecekti bende hamile olabilirim dedim radyoya goturmediler.iki ay sonraya sanirim teller cikacak alt teller icinde haftaya 14 unde degiscek teller.

Kızlar selam bende katıldım aranıza bugün lastiklerim takıldı bende alttaki muzzam dişlerime kıyıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…