Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

kızlarrr merhaba bende kısa zamanda aranıza katılacam sanırım :)) ... benım şöyle bir sorum var size ön iki dişim yanlamasına büyük geliyor bana cünkü yandaki dişlerimi hafiften kapatmış durumda bu ön iki dişime ne yapılabilir telle düzeltilse bile yanlamasına büyük geliyor cünkü bana ??? ... birde köpek dişlerimden birisi hafif yukarıda diğer dişlerimde sorun yok ne kadar kullanırımki sizce telleri ... ayrıyeten alt dişlerimde hiçbir sorun yok ve alt dişlerime takılmasını istemiyorum ancak üst dişlerim düzelince çene yapısı değişikliğimi oluyor alt tarafadamı illaki yaptırmak zorundayız ??? yardımcı olacak varmı acaba banaaa

fotograf eklesen daha iyi yorum yapabiliriz sanki ..tahminim dis etlerin tam olarak dislerle uyum icinde degil disetlerin biraz dislerle biraz one gelse on disler guzel oturur gibime geliyor.kopek disleri hemen yukariya iniyor merak etme..en zoru .donmesi gerek dis varsa onun donmesini veklemek..hangi dis olursa olsun yeri varsa ustte yada asagida olsun farketmez kisa surede duzeliyor..dedigim gibi zor ve zaman alan disin ice dogru donuk olmasi durumunda bir bazen 1.5 sene zaman alir diger durumlarda tedaviye gore degisir..dr um bana ilk basta alttlara da takacaz dedi benim altlarda okadar sorun yoktu.ben istemedim.9 ay on tellerimle ddurdum ..dr erek yok asagiya dedi ama ben taktirdim hepside tam olsun diye ama pisman olmustum simdi iki aylik bir tedavim kaldi insallah..eger konusurken alt dislerinde sorun yoksa ltlara tel yapmazsin alttlar aten ustler tamamlaninca yada sonlara dogru konunuyor.o zaman da dr un sen bilirsin derse taktirmazssin

kızlar işte dişlerimmm .. ön 2 dişim yanlamasına büyük geliyor bana normalde de büyük geliyor baksanıza yandaki dişlerimi kapatmışlar napılabilir bunlara ?? ... ayrıyeten 1 tane köpek dişimin durumunu görüyorsunuz yukarıda ... alttaki dişlerimde de sorun olduğunu düşünmüyorum taktırmayıda sizce nasıllar ve sizce ne kadar süre tel takarım tahmininize göre durumum kötümü sizce

Son düzenleme:

disleri gorunce cok telas yaptigini farkettim :) senin on disin dier disini kapatmiyor yan kesicin yer olmadigi icin buyuk disin altina girmis :) yani merak etme duzelir ve cok guzel dislerin var..duzelince inci gibi olacaklar.. benimkinden cok daha iyi bir vaka seninki tas catlasin 1.5 sene agzinda durur teller ama bana sorarsan bir senede duzelir dislerin
eger dislerin cekmek isterlerse cektirme dislerini..mecbur cekilecek yer acilmasi icin derlerse on disleri sakin cektirme..agzinda 32 dis varsa en sondaki disleri cekebilirler.(28disim var) cekim olmadi.yukarda gomulu 20 lik dislerim var..dr um henuz birsey demedi..on disler estetik acisindan guzel olur.arka dislerin tumu varsa onlardan ikisini cekebilirler.(ama yinede diyorum cekime karsiyim)

Son düzenleme:
Dişlerin çok sorunlu gözükmüyor.Bence tedavim uzun sürmez. Ben de diş teli kullandım.1 sene takılı kaldı.

dişlerin hemen hemen benimki gibi..bende senin gibi en çok yan kesici dişlerin içerde olmasından şikayetçiydim.tellerimi taktırdım 2 ay bitti ve ilk aydan inanılmaz bi fark oldu.sağdaki(bana göre) yan kesici dişim öne geldi ve ben ilk defa o dişimi tüm boyutlarıyla görüyorum içerde olduğu için göremiyordum çünkü :)) doktor bana 1 yıl kalır dedi..büyük ihtimal seninkide o kadar kalır.çok problem yok çünkü..

canım nasılsın hatırladın mı beni bi zamanlar sana soru sorarak başının etini yiyordum..
bende telliler kervanına katıldım yarın 3. randevum var :)
sınavlarımdan dolayı biraz ertelemek zorunda kalmıştım senin 5 ay olmuş maşallah...
bu arada ilk aşamaları çok merak ediyordum ama çok kolay atlattım bende

canım teşekkürler öncelikle ... pekii senın dişin çekildi mi hiç ? ya birde bende en kısa sürede taktıracam telleri ancak zor mu süreç ilk zamanlar özellikle korkmuyorda değilim acıkcası :) ..

Son düzenleme:
kızlarrr cevaplayanlara teşekkürler önceliklee ... benim ön iki dişim büyük geliyor bana abartıyor muyum sizce birde alt dişlerime tel taktırmayı düşünmüyorum doğru mu düşünüyorm sizce :))

Ben 18 yaşındayım 2.5 aydır takıyorum alt-üst şu anda neredeyse düzeldi. Zaten öyledir hep çabuk düzelir ama iyice oturması için
doktorun dediği kadar takarsınız. Ben 1-1.5 yıl takacakmışım, inş uzamaz. Benim önde 2 köpek dişi mi deniyor onlara bilmiyorum ama işte onlar yamuktu önceden taktırmak istedim ama kısmet bu zamana oldu şimdi üniverstedeyim. Taktırmak isteyenler geç kalmayın derim biraz pahalı ama değecek inş. hiç de çekinmeyin utanmayın gülün :)) ben çok memnunum acısı falan takıldıktan en fazla 1 hafta sonra geçer sonra alışırsınız Sorusu olan varsa cevaplayabilirim

dediim gibi alttlar sonraki tedavi simdiki fikrinle sonraki fikrin degisebilir..once ustleri dusun alttlara gerek duyulursa olur( benim alt ust ayni fiyatti)..dr um bana 16/18 ay en fazla surer demisti gercektende dedigi oluyor..tam 16 ay olcak..korkman normla acisida kimisine gore uc gun-bir hafta-1 ay degisir..nekadar cok aci okadar dislerin oynar..on iki disik buyuk degil tavsan dis vee iyi yonunden bak herkes disini buyutmeye calisiyor..benim foto lar var bakarsan benimde dislerim kucuk.. (on iki disime gore) ciddiyim dislerinin sekli guzel..ben tedavi sonrasini dusnurek soyluyorum guzel olur

Merhaba cgdm87
Dis telininizle ilgili en son 2011 7inci ayda mesaj yollamissiniz.Umarim hersey iyi gecmistir. Ben sizden yasca buyugum 32 yasindayim ve dis eti cekilmelerim var ortodontik sorundan kaynakli. Size sormak istediklerim soyle:
Tedaviniz nasil sonuclandi?
Dis cekimi oldumu?
cem beyden ve tedaviden memnun kaldinizmi?
Dis curugu veya asinmasi gibi sorunlar oldu mu?
Simdiden cok tesekkur ediyorum. Guzel ve mutlu gulusler diliyorum:))
Iyi gunler.

çok sevindim canım, yardımcı olabildiysem ne mutlu.. çok şükür ya şimdi tek temellim tedavinin ağustos bilemedim eylüle kadar bitmesi.. ilk hafta geçtikten snra patır patır geçiyor vallahi..
:)) çabucak bitsin canım hayırlısıyla.. çok sabırsızlanıyorum.

Merhaba, bende sadece üst dişlerimde tel kullanıyorum. Köpek dişlerimden biri yukardaydı bir de ön iki dişimde hafif içe doğru bir yamukluk vardı. Doktor alt dişler için tele gerek olmadığını söyledi ve sadece üst dişlerime taktı. Yani illa alta da takmak zorunda değiller, dişlerine bağlı olarak tabii. 6-8 ay sürecek demişti. Şu an tedavimin 7. ayındayım ve doktor son kontrolümde en fazla 2 ay daha duracağını söyledi. Sana tavsiyem doktorunu iyi araştırıp seçmen ve yaşını bilemiyorum ama daha fazla geciktirmemen. Ben 21 yaşındayım ve her gün daha önce taktırmadığıma pişman oluyorum :)

canım teşekkürler öncelikle ... pekii senın dişin çekildi mi hiç ? ya birde bende en kısa sürede taktıracam telleri ancak zor mu süreç ilk zamanlar özellikle korkmuyorda değilim acıkcası :) ..
benim gömük 20 liklerim çekildi..birde 1 azı dişim çekildi ama o mecburiyetten yani zaten çekilmesi gerekiyordu.şuanda zaten 27 dişim kaldı malesef..gerçekten korkulcak bişey yok eğer canın tatlı değilse çok kolay atlatırsın inş.. 1 hafta sonra zaten tellerin varlığını bile unutuyorsun..gözünde hiç büyütme.sadece ilk 4 5 gün yumuşak yiyecekler yemeye hazırla kendini.

teller takıldıktan sonra zaman çok çabuk geçiyor dediğin gibi..doktorun söylediğine göre daha 9 ayım var benim ama eminim çabucak geçicek..şimdiden ön dişlerimde ısırarak bişeyler yemeyi çok özledim..bu arada senin alt dişlerine takıldımı teller?

Ay ınanmıyorum sende bırebır kendımı gordum canım aynı benım dıslerım agız kapanısın aynı bak farkettıysen ust uste geldıgınde on dıslerınde asınma olmus benımde oyle cenende problem var senınde ön cene alt dıslerın uzerıne gecmesı gerkıyor senınkıler cakısıyor benımkılerde öyle ben tel taktıralı 9 gun sonra 2 olacak uste takıldı benım 26 subattada alta takılacak bakalım benım teller metal cenem senınkısı fotoekleyebılsemde bır görsen

Bende aynen senın gıbı dusunuyodum sadece uste taktırmak ıcın gıttım bırde cene problemım cıktı senın gıbı benım dıslerde ust uste carpıyor normalde ust cene alt ceneyı ıcıne alması gerekıyor bende bılmıyordum doktor geze geze ogrendım alt dıslerındede yamukluk var ama senın yuzde yuz altada takılır cene acılış kapanısın sorunlu

Alt ceneyle ust ceneyı telleyıp lastıkle dıslerı yerıne cekıyorlar aynı zamanda ceneyıde

Son düzenleme:

elifos.gomulu dislerin cekimi ve sonrasi nasildi agrilar cok surdu mu yada zorladimi anlatirmisin?benim radyo da gorunuyor ama gorunuste hic disin yeri bile belli degil kii 20 lik disler ciksa bile yer yok o dererece..antibiyotik felan kullaniliyor mu.hastenede mi kaliyorsun normal operasyon gibi yoksaa dis klinigindemi??

canım teşekkür ederim benim dişlerim bir önceki sayfaya koydum senin ilk durumuna göre ne durumdayım ?? ... ayrıyeten ben 28 yasındayım bakalım doktorla görüştügümde ne diyecek :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…