kızlarrr merhaba bende kısa zamanda aranıza katılacam sanırım :)) ... benım şöyle bir sorum var size ön iki dişim yanlamasına büyük geliyor bana cünkü yandaki dişlerimi hafiften kapatmış durumda bu ön iki dişime ne yapılabilir telle düzeltilse bile yanlamasına büyük geliyor cünkü bana ??? ... birde köpek dişlerimden birisi hafif yukarıda diğer dişlerimde sorun yok ne kadar kullanırımki sizce telleri ... ayrıyeten alt dişlerimde hiçbir sorun yok ve alt dişlerime takılmasını istemiyorum ancak üst dişlerim düzelince çene yapısı değişikliğimi oluyor alt tarafadamı illaki yaptırmak zorundayız ??? yardımcı olacak varmı acaba banaaa
Eki Görüntüle 628731
kızlar işte dişlerimmm .. ön 2 dişim yanlamasına büyük geliyor bana normalde de büyük geliyor baksanıza yandaki dişlerimi kapatmışlar napılabilir bunlara ?? ... ayrıyeten 1 tane köpek dişimin durumunu görüyorsunuz yukarıda ... alttaki dişlerimde de sorun olduğunu düşünmüyorum taktırmayıda sizce nasıllar ve sizce ne kadar süre tel takarım tahmininize göre durumum kötümü sizce
Eki Görüntüle 628731
kızlar işte dişlerimmm .. ön 2 dişim yanlamasına büyük geliyor bana normalde de büyük geliyor baksanıza yandaki dişlerimi kapatmışlar napılabilir bunlara ?? ... ayrıyeten 1 tane köpek dişimin durumunu görüyorsunuz yukarıda ... alttaki dişlerimde de sorun olduğunu düşünmüyorum taktırmayıda sizce nasıllar ve sizce ne kadar süre tel takarım tahmininize göre durumum kötümü sizce
canım nasılsın hatırladın mı beni bi zamanlar sana soru sorarak başının etini yiyordum..5.ay bitti çok şüküralt tel kalınlaştı, lastik kullanmaya başladım 3 gün önce.. üst dişlere herhangi bir şey yapmadı, onda bir şey yok kapanışı ayarlayalım diye. bindik bir alamete.. zaman çabuk geçsin
dişlerin hemen hemen benimki gibi..bende senin gibi en çok yan kesici dişlerin içerde olmasından şikayetçiydim.tellerimi taktırdım 2 ay bitti ve ilk aydan inanılmaz bi fark oldu.sağdaki(bana göre) yan kesici dişim öne geldi ve ben ilk defa o dişimi tüm boyutlarıyla görüyorum içerde olduğu için göremiyordum çünkü :)) doktor bana 1 yıl kalır dedi..büyük ihtimal seninkide o kadar kalır.çok problem yok çünkü..
kızlarrr cevaplayanlara teşekkürler önceliklee ... benim ön iki dişim büyük geliyor bana abartıyor muyum sizce birde alt dişlerime tel taktırmayı düşünmüyorum doğru mu düşünüyorm sizce :))
canım nasılsın hatırladın mı beni bi zamanlar sana soru sorarak başının etini yiyordum..
bende telliler kervanına katıldım yarın 3. randevum var :)
sınavlarımdan dolayı biraz ertelemek zorunda kalmıştım senin 5 ay olmuş maşallah...
bu arada ilk aşamaları çok merak ediyordum ama çok kolay atlattım bende
kızlarrr merhaba bende kısa zamanda aranıza katılacam sanırım :)) ... benım şöyle bir sorum var size ön iki dişim yanlamasına büyük geliyor bana cünkü yandaki dişlerimi hafiften kapatmış durumda bu ön iki dişime ne yapılabilir telle düzeltilse bile yanlamasına büyük geliyor cünkü bana ??? ... birde köpek dişlerimden birisi hafif yukarıda diğer dişlerimde sorun yok ne kadar kullanırımki sizce telleri ... ayrıyeten alt dişlerimde hiçbir sorun yok ve alt dişlerime takılmasını istemiyorum ancak üst dişlerim düzelince çene yapısı değişikliğimi oluyor alt tarafadamı illaki yaptırmak zorundayız ??? yardımcı olacak varmı acaba banaaa
benim gömük 20 liklerim çekildi..birde 1 azı dişim çekildi ama o mecburiyetten yani zaten çekilmesi gerekiyordu.şuanda zaten 27 dişim kaldı malesef..gerçekten korkulcak bişey yok eğer canın tatlı değilse çok kolay atlatırsın inş.. 1 hafta sonra zaten tellerin varlığını bile unutuyorsun..gözünde hiç büyütme.sadece ilk 4 5 gün yumuşak yiyecekler yemeye hazırla kendini.canım teşekkürler öncelikle ... pekii senın dişin çekildi mi hiç ? ya birde bende en kısa sürede taktıracam telleri ancak zor mu süreç ilk zamanlar özellikle korkmuyorda değilim acıkcası :) ..
teller takıldıktan sonra zaman çok çabuk geçiyor dediğin gibi..doktorun söylediğine göre daha 9 ayım var benim ama eminim çabucak geçicek..şimdiden ön dişlerimde ısırarak bişeyler yemeyi çok özledim..bu arada senin alt dişlerine takıldımı teller?çok sevindim canım, yardımcı olabildiysem ne mutlu.. çok şükür ya şimdi tek temellim tedavinin ağustos bilemedim eylüle kadar bitmesi.. ilk hafta geçtikten snra patır patır geçiyor vallahi..
:)) çabucak bitsin canım hayırlısıyla.. çok sabırsızlanıyorum.
Eki Görüntüle 628731
kızlarrr cevaplayanlara teşekkürler önceliklee ... benim ön iki dişim büyük geliyor bana abartıyor muyum sizce birde alt dişlerime tel taktırmayı düşünmüyorum doğru mu düşünüyorm sizce :))
benim gömük 20 liklerim çekildi..birde 1 azı dişim çekildi ama o mecburiyetten yani zaten çekilmesi gerekiyordu.şuanda zaten 27 dişim kaldı malesef..gerçekten korkulcak bişey yok eğer canın tatlı değilse çok kolay atlatırsın inş.. 1 hafta sonra zaten tellerin varlığını bile unutuyorsun..gözünde hiç büyütme.sadece ilk 4 5 gün yumuşak yiyecekler yemeye hazırla kendini.
Merhaba, bende sadece üst dişlerimde tel kullanıyorum. Köpek dişlerimden biri yukardaydı bir de ön iki dişimde hafif içe doğru bir yamukluk vardı. Doktor alt dişler için tele gerek olmadığını söyledi ve sadece üst dişlerime taktı. Yani illa alta da takmak zorunda değiller, dişlerine bağlı olarak tabii. 6-8 ay sürecek demişti. Şu an tedavimin 7. ayındayım ve doktor son kontrolümde en fazla 2 ay daha duracağını söyledi. Sana tavsiyem doktorunu iyi araştırıp seçmen ve yaşını bilemiyorum ama daha fazla geciktirmemen. Ben 21 yaşındayım ve her gün daha önce taktırmadığıma pişman oluyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?