Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

pekii canımmm sen ne kadar takıcaksın telleri doktor sana ne dedi ?? ... hmm çenemde de mi sorun var yani daha mı kötü durumum canım çene işin içine girince ameliyatlık mı durumum yoksa tellerle halledilir mi ... bir de alt dişleri tel bana daha zor gibi geliyor nedense

öncelikle şunu söyleyim çekim esnasında ben hiç zorlanmadım 4 20liğini çektirmiş biri olarak..benim dişlerimden 3'ünün çok az ucu çıkmıştı diğeri tamamen gömüktü ve derindeydi.en sona onu bıraktık doktor derinde olduğu için zor olucak dedi ama diğerlerinden farklı benim için olmadı.cerrahi operasyon olduğu için daha etkili uyuşturucular yapıyorlar bence..bu yüzden sadece doktor dişi yerinden oynatırken acı değilde dişin hareket ettiğini hissediyorsunuz..kesinlikle acı yok..bende korktuğum ve heyecanladığım için doktorun her hareketinde ahh diyordum doktor acımıyo biliyorum korkuyosun diyodu ki öylede oluyodu
Operasyon sonrasında uyuşukluk geçmeden ağrı kesici aldığım için hiç ağrım olmadı...sizede tavsiye ederim
hastanelerin ameliyathane bölümleri var,'0likler orda çekiliyor ..normal klinikten farkı çok hijyenik olması bence..bu arada operasyon sonrası hastanede filan kalmıyosunuz hemen ayağa kalkabiliyorsunuz..Ama doktorum beni 5 dk dinlendirip kaldırıyordu başım dönebilir tansiyonum düşebilir filan diye..
Her diş çekiminde olduğu gibi 20lik dişlerden sonrada antibyotik kullanılıyor..size tavsiyem Saatlerine filan çok dikkat edin ve düzenli kullanın..
Kötü yanına gelicek olursak; beni en çok rahatsız eden 24 saati geçkin sürekli çekim bölgesinin kanaması idi..bunun içinde tuzlu su gargarası yapın ve ağzınızda biriken kanı tükürmeyin..
birde 4 5 gün sert şeyler yiyemedim ben..çenemde baskı gücü yoktu çünkü..bide dikişler olduğu için rahatsız ediyordu.çorba,bebek maması ,haşlanmış patates filan yedim.
1 hafta sonunda hepsi geçti ama çok şükür başka aklına takılan şeyler olursa özeldende msj atabilirsin..bi hayli tecrübem oldu bu konuda

Dun tursu yerken arka telim cikti.(bana yakin bir disciye gidip taktirdim.kendi doktorum uzak cunku.bi de baska disciye para verdim((sanki benim neyime telli telli tursu yemek:))))
Arkadaslar sunu sorucaktim.dis etlerinin cok gozukmesi durumunda bisey yaptiracak olan var mi?cunku disler duzgun olsa bile dis etlerinin fazla gozukmesi de kotu duruuor.benim oyle de...

canım teşekkür ederim benim dişlerim bir önceki sayfaya koydum senin ilk durumuna göre ne durumdayım ?? ... ayrıyeten ben 28 yasındayım bakalım doktorla görüştügümde ne diyecek :))

Öncelikle alt dişlerini çok kafana takıyosan taktırman gerekir tabii. Benim doktorum bana hafif bozukluklar var ama sen sorun etmiyorsan takmak zorunda değiliz dedi. Bende fazlaca sabırsız olduğum için istemedim. Ancak üst dişlerine taktırdığında ilk 2-3 ayda öyle bir düzelecek ki dişler, şahsen ben çok şaşırmıştım. Şimdi 7. ayımdayım ve ön iki dişimin düzelmesini bekliyoruz. Yani sende sadece üste taktıracaksan daha fazla olacağını tahmin etmiyorum sürenin :)

Oyle bi tecrubem yok ama bende 15 yasindayim tel taktirmayi dusunuyorum disleklik probleminden dolayi duzelirmi tartisilir dis etlerinin gorunmesine gelirsek tvde oyle problem yasayan bir bayanin lazerle dis etlerinden cok kucuk bi kisim alindigini gordum ve bir disin uzerindeki kesim 5 saniye falan suruyor ve ben tv basinda cigliklar atarken kadin gikini cikarmadi yahu:)) yanlis hatirlamiyosam uygulamanin adi 'pembe estetik'ti. İnternetten bir arastirin isterseniz videolar vardir diye umuyorum:)

4000 lıraya taktrdım ben 1.5 yılı gecer dedı cenemın duzelme ıhtımalı yuksekmıs duzelmeyedebılır ama dıalerın kesın duzelır dedı ben baya bır doktorla gorustum kımısı hıc ceneyle ılgılı bırsey soylemedı kımısı amelıyat sart dedı kımısı amelıyat sana almıs bışı dedıler bende sonunda bu doktora karar kıldım amelıyat ıstemıyorum ıns. Amelıyatsız duzelır sende baya bır arastır degerlendır doktorun dedıklerını

benim disetlerim fazla oldugu icin diseti biraz cekilmesi bana iyi geldi ama cok cekilmeside iyi degil

tesekkurkur ederim bilin icin..enim arkadasda cektirmisti ama o zamanlar kendi disimin gomulu olduunu bilmediim icin birsey sormadim.sadece iki gun hast kalmis..(fr da) ben birde bebek dusunuyorum..nasil olacak bilmiyorum allah in izniyle hamile kalirsam o zamanda emzirme donemi oluyor antibiyotik morfin yine kullanamam. nisanin ilk haftasi tellerim cikacak sanirim(tarih aldik.) ondan sonra dr um yaa seffaf plak koyacak yada alttan tel takacak.benim korkum tedavim bitmeden sorun cikarmamasi yani bittikten sonrada cikarmasa iyi olur..4 senedir gomulu dislerim acaba bir zarari olurmu bilmiyorum

Tellerim takıldı bugün Sevgilmle gittik doktor diyor merak etmeyin düğünde önce çıkacak çıkmasa da telli duvaklı gelin olursun

telin tamami cikiyor?lastik koyuyorlar uzerine lastik nasil cikiyor ki sikistirmasi lazim..benim distelle tedavinin sonlarina gliyoruz.13 ay oldu

Tellerim takıldı bugün Sevgilmle gittik doktor diyor merak etmeyin düğünde önce çıkacak çıkmasa da telli duvaklı gelin olursun

Canım senin düğünün ne zaman? Benim ağustos ortası gibi düşnülüyor ve şimdi tel taktırsam düzelmez o zamana . O günlük çıkarılabilinir mi?

telin tamami cikiyor?lastik koyuyorlar uzerine lastik nasil cikiyor ki sikistirmasi lazim..benim distelle tedavinin sonlarina gliyoruz.13 ay oldu

yok lastik olan kısım çıkmıyor, en arkada olan azı dişin için yerleştirdikleri kısmı yani telin son ucu çıkıyor. ne kadar sevindim senin adına koskoca 13 ayı geride bırakmışsın ben daha 1 ayı bile doldurmadım((

seninde cabuk gecer merak etmeee ama dislerim oylee aman aman bir guzellikte olmadi olan malzemelerle(dis yapimla) anca duzeldi sayilir...yazin cabuk eciyorda kis vakti gecmiyor .artik sikildimtellerden cunku fazla oynamadigini gordum dislerimin zaman kaybetmeyede gerek yok duzelmeyen duzelmez..oldugu kadar diyorum..alttan tel(icerden) takinca belki isirmayada yavastan baslarim.bilmiyorum belkide plak verecek(damaklik)..iki aydan az kaldi..bu persembe alt telerim degisecek..martta son kez tellerim degisek sonra nisan da hayirlisi bakalim fotoraf koyarim:) esim disleirmin beyazligini seviyor beyazlatmaya yaardi teller

Canım senin düğünün ne zaman? Benim ağustos ortası gibi düşnülüyor ve şimdi tel taktırsam düzelmez o zamana . O günlük çıkarılabilinir mi?

Canım benim düğün seneye haziran gibi inşaallah...o zamana çıkar muhtemelen. Valla bir günlüğüne çıkıyor mu bilmiyorum :44:

inşallah çabuk geçsin:)
nasıl beyazlattı teller çok enteresan... benim eşim daha detaylı bakmış bile değil tellere:)) şeffaf olmasına rağmen çekiniyorum görüntüden ama alışıcam sanırım:)

tellere takilinca surekli fircaliyorum yaa beyazladilar :)esim cok ilgileniyor

arkadaşlar merhaba.alt dişlerime tel takılalı 3 aydan fazla oldu.üst dişlerime dün akşam takıldı.
alta ilk takıldığında ki tellerle hiç tanışmamış olmama rağmen bugünkü kadar acı çekmemiştim böle bi ağrı yok.bişe yemeyi bırak ağzımı açtığımda,alt-üst çenemi kazara birleştirdiğimde beynime şimşek çakıyo :'(

İşte porselen braketlerim

ama bir sıkıntım var benim en arkalara braket takılmadı en arkanın biir önüne metal halka takılıp orda bağlandı ve dilimi tahriş ediyot nasıl geçer???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…