Ay ınanmıyorum sende bırebır kendımı gordum canım aynı benım dıslerım agız kapanısın aynı bak farkettıysen ust uste geldıgınde on dıslerınde asınma olmus benımde oyle cenende problem var senınde ön cene alt dıslerın uzerıne gecmesı gerkıyor senınkıler cakısıyor benımkılerde öyle ben tel taktıralı 9 gun sonra 2 olacak uste takıldı benım 26 subattada alta takılacak bakalım benım teller metal cenem senınkısıfotoekleyebılsemde bır görsen
elifos.gomulu dislerin cekimi ve sonrasi nasildi agrilar cok surdu mu yada zorladimi anlatirmisin?benim radyo da gorunuyor ama gorunuste hic disin yeri bile belli degil kii 20 lik disler ciksa bile yer yok o dererece..antibiyotik felan kullaniliyor mu.hastenede mi kaliyorsun normal operasyon gibi yoksaa dis klinigindemi??
canım teşekkür ederim benim dişlerim bir önceki sayfaya koydum senin ilk durumuna göre ne durumdayım ?? ... ayrıyeten ben 28 yasındayım bakalım doktorla görüştügümde ne diyecek :))
Oyle bi tecrubem yok ama bende 15 yasindayim tel taktirmayi dusunuyorum disleklik probleminden dolayi duzelirmi tartisilirDun tursu yerken arka telim cikti.(bana yakin bir disciye gidip taktirdim.kendi doktorum uzak cunku.bi de baska disciye para verdim ((sanki benim neyime telli telli tursu yemek:))))
Arkadaslar sunu sorucaktim.dis etlerinin cok gozukmesi durumunda bisey yaptiracak olan var mi?cunku disler duzgun olsa bile dis etlerinin fazla gozukmesi de kotu duruuor.benim oyle de...
pekii canımmm sen ne kadar takıcaksın telleri doktor sana ne dedi ?? ... hmm çenemde de mi sorun var yani daha mı kötü durumum canım çene işin içine girince ameliyatlık mı durumum yoksa tellerle halledilir mi ... bir de alt dişleri tel bana daha zor gibi geliyor nedense
benim disetlerim fazla oldugu icin diseti biraz cekilmesi bana iyi geldi ama cok cekilmeside iyi degilDun tursu yerken arka telim cikti.(bana yakin bir disciye gidip taktirdim.kendi doktorum uzak cunku.bi de baska disciye para verdim ((sanki benim neyime telli telli tursu yemek:))))
Arkadaslar sunu sorucaktim.dis etlerinin cok gozukmesi durumunda bisey yaptiracak olan var mi?cunku disler duzgun olsa bile dis etlerinin fazla gozukmesi de kotu duruuor.benim oyle de...
öncelikle şunu söyleyim çekim esnasında ben hiç zorlanmadım 4 20liğini çektirmiş biri olarak..benim dişlerimden 3'ünün çok az ucu çıkmıştı diğeri tamamen gömüktü ve derindeydi.en sona onu bıraktık doktor derinde olduğu için zor olucak dedi ama diğerlerinden farklı benim için olmadı.cerrahi operasyon olduğu için daha etkili uyuşturucular yapıyorlar bence..bu yüzden sadece doktor dişi yerinden oynatırken acı değilde dişin hareket ettiğini hissediyorsunuz..kesinlikle acı yok..bende korktuğum ve heyecanladığım için doktorun her hareketinde ahh diyordumdoktor acımıyo biliyorum korkuyosun diyodu ki öylede oluyodu
Operasyon sonrasında uyuşukluk geçmeden ağrı kesici aldığım için hiç ağrım olmadı...sizede tavsiye ederim
hastanelerin ameliyathane bölümleri var,'0likler orda çekiliyor ..normal klinikten farkı çok hijyenik olması bence..bu arada operasyon sonrası hastanede filan kalmıyosunuz hemen ayağa kalkabiliyorsunuz..Ama doktorum beni 5 dk dinlendirip kaldırıyordu başım dönebilir tansiyonum düşebilir filan diye..
Her diş çekiminde olduğu gibi 20lik dişlerden sonrada antibyotik kullanılıyor..size tavsiyem Saatlerine filan çok dikkat edin ve düzenli kullanın..
Kötü yanına gelicek olursak; beni en çok rahatsız eden 24 saati geçkin sürekli çekim bölgesinin kanaması idi..bunun içinde tuzlu su gargarası yapın ve ağzınızda biriken kanı tükürmeyin..
birde 4 5 gün sert şeyler yiyemedim ben..çenemde baskı gücü yoktu çünkü..bide dikişler olduğu için rahatsız ediyordu.çorba,bebek maması ,haşlanmış patates filan yedim.
1 hafta sonunda hepsi geçti ama çok şükürbaşka aklına takılan şeyler olursa özeldende msj atabilirsin..bi hayli tecrübem oldu bu konuda
evet ve kötü haber!
sol alt çene en arka diş de olan telim çıktı((
o kadar dikkat ediyorum yemek seçiyorum bir şey olmasın diye... hemde yemek yerken filan değil durduk yere...[/ sen dikkat ettiysen malzeme iyi degisldir yada iyi yapamamislardir..13 aydir tel kullaniyorum nee telim ne braketim cikti.sadece bir ay once braket ustundeki kucuk lastik dustu..onuda onemsemedim rdv iki hafta sonra diye am bir haftada dis ice dogru mm oynayince soluhgu dr da aldim dr yokmus asistani takti :)bugun yarin dr una git rdv almadan....acil birsey sonuctaa..ben dun acil olarak dr uma gittim cunku tedavim bitmesine yakin dislerim daha tam duzelmedi.dr benim endisme gordu hemen alacakti bende yarin dan sonraya rdv verin dedim .yarin olcu alacak sanirim plak icin
Aynı gün gidip taktırdım çıkan teli...
dün aynı tel aynı yerden bir daha çıktı. gittim ve yemekten oluyordur dedi. sanırım bir daha ki gitmemde bana bakan doktorun hocasını ziyaret edeceğim. çünkü bu tedaviyi aksatacak diye çok korkuyorum zaten 1.5 yıl en az kalacak. birde bu yüzden tedavi uzarsa kahrolurum...
senin ne kadar süredir devam ediyor tedavin? düzelmemesinin sebebi ne acaba?
Aynı gün gidip taktırdım çıkan teli...
dün aynı tel aynı yerden bir daha çıktı. gittim ve yemekten oluyordur dedi. sanırım bir daha ki gitmemde bana bakan doktorun hocasını ziyaret edeceğim. çünkü bu tedaviyi aksatacak diye çok korkuyorum zaten 1.5 yıl en az kalacak. birde bu yüzden tedavi uzarsa kahrolurum...
senin ne kadar süredir devam ediyor tedavin? düzelmemesinin sebebi ne acaba?
Tellerim takıldı bugünSevgilmle gittik doktor diyor merak etmeyin düğünde önce çıkacak çıkmasa da telli duvaklı gelin olursun
telin tamami cikiyor?lastik koyuyorlar uzerine lastik nasil cikiyor ki sikistirmasi lazim..benim distelle tedavinin sonlarina gliyoruz.13 ay oldu
yok lastik olan kısım çıkmıyor, en arkada olan azı dişin için yerleştirdikleri kısmı yani telin son ucu çıkıyor. ne kadar sevindim senin adına koskoca 13 ayı geride bırakmışsın ben daha 1 ayı bile doldurmadım((
Canım senin düğünün ne zaman? Benim ağustos ortası gibi düşnülüyor ve şimdi tel taktırsam düzelmez o zamana . O günlük çıkarılabilinir mi?
seninde cabuk gecer merak etmeee ama dislerim oylee aman aman bir guzellikte olmadi olan malzemelerle(dis yapimla) anca duzeldi sayilir...yazin cabuk eciyorda kis vakti gecmiyor .artik sikildimtellerden cunku fazla oynamadigini gordum dislerimin zaman kaybetmeyede gerek yok duzelmeyen duzelmez..oldugu kadar diyorum..alttan tel(icerden) takinca belki isirmayada yavastan baslarim.bilmiyorum belkide plak verecek(damaklik)..iki aydan az kaldi..bu persembe alt telerim degisecek..martta son kez tellerim degisek sonra nisan da hayirlisi bakalim fotoraf koyarim:)esim disleirmin beyazligini seviyor beyazlatmaya yaardi teller
inşallah çabuk geçsin:)
nasıl beyazlattı teller çok enteresan... benim eşim daha detaylı bakmış bile değil tellere:)) şeffaf olmasına rağmen çekiniyorum görüntüden ama alışıcam sanırım:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?