Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

bence düzenli fırçalama ile beyazlamıştır. zira benimkiler öyle oldu.. temiz bakabileceğine inanıyorsan ben erinmem diyorsan şeffaf taktır . benimki öyle uzaktan braketler belli olmuyor pek, şimdilik teller metal biraz zaman sonra teller beyaz olacak o zaman daha az belli olacak

yarimsaat once alttlerim degsiti ve bir iki braket eklendi..nazar degdi sanirim..bir senedir tellerim brake cikmiyor dedim braketim dustu alltan yutmadim.. tel dudagimin derisine takiliyor kizimda uyudu artik esimin gelmesini bekleyecegim..sadece biskuvu yyordum.demekki iyi yapismamis ((

GITTIM DUSEN BRAKET zaten arka tarafta biten yerdeydi telin ucunu kesti.dedim geri yapistirmayacakmisiniz gerek yok dedi onler onemli dedi

yeaaaa ama çok şiş duruyor üst dudağım bide gülmekten nefret eder oldum siz ne zaman alıştınız kızlar?

Kizlar bugun de benim alt dislerime tel takildi lastik de takildi ayni zamanda.Ustlere alismistim baya ve cok yamukluk yoktu ustlerde ama altlar epey zorlayacak gibi duruyor. cok sizliyor su an ya

iç yanaklarımdaki tahriş hariç hamd olsun sıkıntım yok ama işte onlar acıyor.rahatsız ediyor...

tellere takilinca surekli fircaliyorum yaa beyazladilar :)esim cok ilgileniyor

harika! demek ki benimde beyazlayacak:) şuan için tek problemin( benim braketler şeffaf bu arada) ön üst iki dişim de takılı olan braket etrafında beyaz lastik sarardı sanırım sigaradan((

bu arada sen hamile misin? :) ekince-

yok canim hamile degilim ama bu sabah kadar hamilelikten suphelenebiliyorduk ama test negatif hayirlisi bakalim.. yani esim benden daha cok istiyor telleri artik cikar diyor ercekten bende sikildim/oyle aman aman bir guzelikte degil ama olsun eskisinden iyi oldu.

bu arada altta bugun lastigim dustu onu taktirmam lazim..dunde braketim dusmustu ona gitmistim dr delirecek esim isden gelsede gitsem benim kiza baksin

Allah gönlünüze göre versin inşallahh:)
ay valla sonuç nasıl olacak bilmiyorum ama gerçekten ortadontik tedavi her yönüyle işkence... ben 1 ayda yemek üzerine bir plan yapamaz haline geldim. eskiden hafta sonu lezzet durakları diye gezer dururduk şimdi yemek işkence olduğu için onu bile yapamaz olduk:))

ben tedaviye başlamadan doktorcum hepsinden kurtulmamı istedi bende öyle yaptım. 4ünüde aldırdım. dediğin doğru tedaviden sonra tekrar sıkıştırıp çarpıklaştırabilir böyle bir riski göze almak olmaz, zaten 20likler çok fazla işlevi olmayan ve en erken çürüyüp kaybedilen dişler . atın gitsin

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba Uzun zaman oldu yazmaylı. Aralık sonu üst iki arka dişlerime köprülü tel takılmıştı .Dün doktorum üst çenemin genişlemesinin iyi olduğunu söyleyerek üst dişlerimin hepsinin braketleri dizildi ve tel ta,kıldıçok sıkıntı yapmamakla birlikte yamuk dişlerimde ve ön dişlerimde çok hassasiyet oluyor birazda çiğneyememe ama çok kötü durum da değilim ..size bir sorum olacak şu ara diş fırçası olarak ne marka ve nasıl bir fırça kullanıyorsunuuz ben Oral B aldım içinden 2 tane uç çıktı bu uçları ne kadar süre kullanıcam bilgisi olan varmı .birde her yemekten sonra ara diş fırcasını kullanıyomusunuz .

Merhaba..Öncelikle geçmiş olsun.Benim de 3 hafta oldu tel taktıralı..Aynı şekilde Oral B'nin arayüz fırçasını kullanıyorum.Gün içinde en az 3 4 kere dişlerimi fırçalıyorum fakat arayüz fırçasını günde 1 kere kullanıyorum.

Ben signalin yumuşak uçlu fırçasını ve oral b'nin arayüz fırçasını kullanıyorum. 1 hafta oluyor. Ağrı sızı yok ama çiğneyemiyorum

artık benim de tellerim var :) şu an sızlama var. ama korktuğum kadar bir şey olmadı

Benim de aynı :)

biraz fazlaca açmışım agzımı:)) neyse daha iyi görürsünüz

Eklentiler

• $öncessiiii.webp
    1,7 KB · Görüntüleme: 57
  • $sonrasııı.webp
    1,8 KB · Görüntüleme: 63
Kızlar bende bugün gittim muayene olmaya. Doktor üstten 2 dişimi çekeceğini ve diş teline başlayacağını söyledi. Ücret olarak da 3.750 tl dedi. Acaba hem alt çene hem üst çene için toplam fiyat mı bu yoksa sadece üst çene için midir ? Deneyimli olan arkadaşlara sormak istedim.

büyük ihtimalle toplam fiyattır. ama toplam olsa bile ekstradan maaliyetler olabiliyo bu nedenle daha fazla da tutabilir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…