Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

valla bir bilen varsa soylesin benim de nisanda cikacak banada sanirim plak verecek yada icerden tel takacak yine bilmiyorum ki;27: ama ciktiktan sonra temizleme yapilsa iyi olur
bu arada fotograf eklermisin bakalim nasil gecti tedavin

Son düzenleme:

dislerinin sekline ve tedavi sekline gore degisimler gozle gorulur hale gelir benim ucuncu haftada belirginlik olmustu kopek dislerim asagi inmisti.damaa yakin yankesicimde hafiften one gelmeye baslamisti 1 ayliktan sonra

Gülsevdam öncelikle bebişin hayırlı olsun sağlıklı huzurlu ve hep mutlulukla büyüt inşaallah Benim de 1 hafta oldu genel de uyuyorum dr. dediklerine bakalım inşaallah kısa zamanda biter benim de

dislerinin sekline ve tedavi sekline gore degisimler gozle gorulur hale gelir benim ucuncu haftada belirginlik olmustu kopek dislerim asagi inmisti.damaa yakin yankesicimde hafiften one gelmeye baslamisti 1 ayliktan sonra

Budur tel takılmadan önceki halim. Üstte var bu ay sadece. ve lastik kullanacakmışım uzun bir süre. Nedir sizce durum :)

yokk olmuyo denedim ama ekleyemiorum bi türlü yaa foto ((( cok isterdm görmeni..yaa ön iki dişim sey gbi düşün iki işaret parmagını yanyana getir biri diğernden daha önde yanyana durmuyolar haliyle yankesicileri de etkilio..yok benm kesinlkle gummy smile dedikleri gülüşüm var şaban gülüşü yani valla okadar pahalı deil özel bi hastaneye gttm ben tek diş 50 lira kesim hcbişi deil yaniii :) izmirdeym ben...benm bütün çene olucagı için 12 diş dedi doktor 600 lira yani ama 12 diş bile yeterli deil dedi doktorum tüm cene dedi..tüm ceneye 500 dien bi arkadasıda var ona gidecegm sanırım...offf yaaa ama bu kadar cektk cok moralim bozuluyoo banada 2 3 ay kaldı dedi..ama ben düzelmezse cıkarmak istemiorumm ne desem ki gtsem mi bidaa hcbi düzelme yokk

Eki Görüntüle 635689

Budur tel takılmadan önceki halim. Üstte var bu ay sadece. ve lastik kullanacakmışım uzun bir süre. Nedir sizce durum :)

dislerin cok guzel bence cok buyuk bir bozukluk yok.disin asagi dogru inmesi lazim onun icinde yer acilacak..dr un yer acilmasi icin ne yapti dislerin arkasina birsey yapistirdimi macun gibi?dislerinin tedaviye hemen uyum saglarsa birsenede duzelir.bazen disler inatci oluyor az kayniyorlar 1.5 seneyide bulabilir .yani kotu durumda degilsin.. belkide 6 ayda bile duzelir eger dislerin gelecei yerler hazirsa

Son düzenleme:

bana dr um senin dis yapin boyle dedi..anlatmak istedigini anladim ayni sorun bende de var on disim biraz onde olunca yanindakileride etkiliyor.haliyle dislerin yarisi yukarda yarisi hafif ondeki gibi oluyor..bak benim ekledigim fotoya orda bir siteden eklemistim o siteye bilgisayardan foto ekledim boyutunu kuculttum.e-mailimi girdim ve url sini alip konuya cvap ver bolumunden eklenti ekleyip yaptim.bende az urasmadim disetlerini kestirmek istiyorsan kestir icine sinmediyse...ben yoruldum yaa her gidimde diyorum kadinin yapabildigi bukadar(47:yani braketleri tekrardan cikarip yerini degistirdi yinede bir degisim olmadi zaten teavi oncesinde de on disimin biri hafif mm ondeydi

Çok teşekkür ederim ekince valla sabah sabah iyi oldu bu iltifat Herhangi birşey yapmadı o çıkık dişin kenarları zaten yeterince boş o yüzden rahat iner dedi. İlk ay çok baskı yapmasın diye onun braketine teli geçirmedi. Braket var ama teli yok o dişin. 18 martta takacağız hem alta hem o dişe dedi. Bakalım valla çok dikkat ediyorum yiyip içtiklerime. altta da o dişin hizasındaki diş çıkık ama ona yirmilik diş baskı yapıyormuş. üstteki braketlerin ucu kancalı lastik olacak hepsine. Zor oluyor mu lastik tedavisi ???

bide bunu yükleyebildimm..ekince burda mısın? ben cıkabilirim kızlar yorumlarınız önemli..gidip doktorumla konusayım mıı nasıl olacak diye?

lastik tevasini gormedim ben sadece iki uc aya tellerin uzerine lastik takti birtarafa dogru kaysin diye.senin disler kolay duzelir ozaman meraketme
Eki Görüntüle 635737

oldu sanırımmm..bi bakın arkadaslar fikir verirseniz sevinirim

Eki Görüntüle 635806

bide bunu yükleyebildimm..ekince burda mısın? ben cıkabilirim kızlar yorumlarınız önemli..gidip doktorumla konusayım mıı nasıl olacak diye?
canim sende discekilmeside olmus sanirim senin ondisin gibi benimkide ama seninki birazdaha belli benimlinden.dikkatimi birsey cekti barketlerin disetine cok yakin koymus.bir mm bile bareket yerlestirmede cok sey degsiyor .dr unu soyle braketleri cikarip tekrar yapistirsin.biraz ortalasa iyi olur sanki.benim altlara 4 ay once takmisti.iyi takamamaisim dedi.disetlerim bayaa kizarmisti.4unu cikarip tekrar yapistirdi//dr una bunu oner bakalim.tam oturmamis daha dislerin benimde iki ay once seninki gibiydi hepsi ayni hizadaydi sanki sallaniyor gibilerdi simdi daha iyi ama yine de tam donme olmadi bir yan kesicimde diger yankesicimde dedim gibi icte biraz.ve disetlerinin kesimi icin iyice arastir..saglikli olanaini yaptir.baska ortodontilerede sor bakalim goruslerini al

aslinda iki tanesinii cikartp baska braket yapsttdi bi ay once..belkide biraz daha mi beklemem gerekio acaba..ama cok sabrszm bi soyleyeym bakalim ama kesin herkesn tedavsi farklidr dicek..yinede soyleyecegmm..bide dis etlerm ztn cok kotu durumda suan ortodontstler pek anlamio periodontistler ilgilenio dis eti rahatszliklari ile..bnde dis eti cekilmesi deil inmesi var yani uzamasi var belkide dis etim altinda kalan dis miktarini da dusunup yapistms olablr gbi geldi aklima..agzndan laf alamiomm ki adamn :)) hepsi mi boyle bunlarin :)

ekince 2 ay sorasi daha iyi olur demiii :) morale ihtycm varr ztn hastayimm dislerime taktm kafayi:)

dis cekilmesi demissin bn.diseti cekilmesi okumusum...yok canim hic cekim olmadi bnde..ondan cok memnunum aslnda ama cekilseydi daha fazla yer sclrdi sanki.die de dusunmuo deilim hani rabbim yardimcimiz olsunyn

canim dogru anladin diseti cekimi diycektim. benim ilk fotogarfa bak ilkinde..hapside ayni hizaya gelmisti yan kesiler benim bildigim buyuk dislerin yanina yapisir hafif kucuk kalir yada yukari dogru cekilir..ama yinede ayni hizadalardir..benim suan yankesicinin biri asagidaydi yukari cikti olmasi gerektigi gibi ama tam donmedi..ne zamandir senin dislerin fotograftaki gibi benim uc dort ay ayniydi dislerim..yazin memleketteydim kontrolum yoktu yaz sonuda bir ay felan yine ayniydi drum bakti birini oynarken digeri bozuluyor.sonra 4 braket degistirdi yine normal tel takti..ben gercekten yoruldum esimde sikildi artik cikar diyor...bunada sukur diyorum ama sen bir iki ay gozlmel bakalim nasil olacakortodontie sor dedim cunku o belki radyoda felan gorebilir disetinin icinde disin saglikli olup olmadigini yada ne bilim belki oyle hastalari olmustur..bana asistani kucuk bir disim varya onunkini kestirebilirsin demisti.amaa istersem allaha sukur disetlerimde cok buyuk sorun yok ama yinede gulerken disetlerim gorunur.o da irsi zaten

disetlerin onceden demi boyleydi yoksa tedaviyle birlikte sistilermi??simdi birdaha baktim sanki disler birbirine sikismis gibi..radyon nasil cikti..kokleri ne durumda 20 liklerin sikistirmiyor demi??benimde cekim olmadi ama bosluklarim var onlarda kapanmiyor..igne girecek kadar bosluklar.et yesem belki ince kiymik takilabilir ama onada birsey bulamadi dr sanirim o da sikildi

rontgen cekilmedm ben hic bi kere ceklmsti ama iki yil oldu o zmn bisi denmedi..yirmilik fln sorunum yok cnm dordunu de aldrdim zamaninda :) 20 liklerden kurtulman lazim canimm cikardktn sora bi seklde cnku tedaviyi bozablr anszn cikarlarsa...sanki yer yok gbi ondan o iki on sigisamioo bi turlu...olmadi bi ay daha bekleyipp soyleyecegmm ne dicek disetlerm onceden de gorunuyodu hep vardi bu problem ama bn onu sorun etmiorm yaa canim tabiki o operasyonla daha da guzel gorunecek daha uzun buyuk disler hos olurr :) bnm derdim su iki on dis...ya duzelmezseee bnde skldm artikk bide arkadan retainer takilcakmis bittgnde..

bidee hepsii ayni hizadaydi diosn ya zaten oyle olmasi gerekmio mu canimm..kafam karsti..bide son hali var mi dislerinin?

inanki fotografları arıyorum kac sayfa öncesine gittim ama yok bulamadım suan benmde hafif sallanıolar gbi demkki cdden daha mutlu son gelmedi :) bakalımm yaa off sen fransadaymıssın sanırım yanlış mı okudum ki..zaten son kalın telim kaldı üstlerde altlardada kalına gecmedi henüz ama bana da max 3 ay kaldı dedi

BEN ARAYAYIM BIRDAHA KOYAYIM BAK canim evet fr dayim.. biz normalde 10.ayda cikaracaktik ben hep erteledim begenmedim//artik dr gecen ay istersen 6.aya cikaralim dedi.ben yok dedim o da nisanda cikaralim diye not aldi yanii ekim ayindan bu yana oyle ust dislerimde cok buyu degisimler olmadi..dislerimin yapisi geregi4

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…