Kızlar 16 martta diş tellerim çıkıyor çıkarken neler yapılıyor çıktıktan sonra plak takıcakmış 6 ay gece gündüz sonraki 6 ay sadece gece takılcakmış
şimdi çıktıktan sonra temizlememi yapılcak ve arkasına telmi takılcak nasıl olucak bana anlatırmısınız ?
1 haftayı bitirdim tellerimleGözümü korkuttukları gibi olmadı hiç. Dün gittim çatır çatır pizza yedim valla Ama 2 bardak kola içtim :44: şeyy unutmuştum da aslında çok canım çekti ondan ya ama sondu daha içmeyecem. Aynadan bakıyorum hergün hiç bir değişme yok. Ne zaman gözle görülür bir değilim olur ki?
mayıs son haftası diş telim takılmıştı 3 ay üst dişlerimin tedavisinden sonra
alt dişlere devam edilcektiki hamile olduğumu öğrendim
kadın dogum uzmanı doktorum 3 ay ara verin dedi tedaviye ama bosyere vermısız:)
3 ay sonrası alt dıslere tel takıldıgında oyle agrı sızı hıssetmedım çünkü :)
velhasıl 3 aydırda lastık tedavısındeyım yemeklerde bıle cıkarmadıgımdan bazen yuttugum oldu
doktorum bu seferki gidişimde yaza tedavimin bitebiliceği müjdesini verdi :) yani 1 yıl bile olmadna tedavim bitebilir
baslangıcta zor evet ama doktorun tavsıyelerıne uyunca hem tedavı kısalır hem dıslerınızın duzeldıgını görürsünüz
tüm teldaş arkidişler umarım hepımızn tedavısı ıstedıgı gıbı bıranonce sonuclanır kurtuluruz :)
mayıs son haftası diş telim takılmıştı 3 ay üst dişlerimin tedavisinden sonra
alt dişlere devam edilcektiki hamile olduğumu öğrendim
kadın dogum uzmanı doktorum 3 ay ara verin dedi tedaviye ama bosyere vermısız:)
3 ay sonrası alt dıslere tel takıldıgında oyle agrı sızı hıssetmedım çünkü :)
velhasıl 3 aydırda lastık tedavısındeyım yemeklerde bıle cıkarmadıgımdan bazen yuttugum oldu
doktorum bu seferki gidişimde yaza tedavimin bitebiliceği müjdesini verdi :) yani 1 yıl bile olmadna tedavim bitebilir
baslangıcta zor evet ama doktorun tavsıyelerıne uyunca hem tedavı kısalır hem dıslerınızın duzeldıgını görürsünüz
tüm teldaş arkidişler umarım hepımızn tedavısı ıstedıgı gıbı bıranonce sonuclanır kurtuluruz :)
dislerinin sekline ve tedavi sekline gore degisimler gozle gorulur hale gelir benim ucuncu haftada belirginlik olmustu kopek dislerim asagi inmisti.damaa yakin yankesicimde hafiften one gelmeye baslamisti 1 ayliktan sonra
canim kizim rahatsiz biraz onu krese goturdum geldim iyi diyelim iyi olalim sen nasilsin..teller ne zaman cikacak senin? ben biraktim artik takintiyi.valla oldugu kadar dedigin gibi birini duzeltirken ona es degerde olan diger dis ice giriyor.uc hafta once ondislerim tam ayni hizadaydi kontrolume yakin birisi one dogru cikmaya basladi.7 sinde dr gittim rdv aldim bir hafta oncesine telleri degistirdi.14 unde de altlari degistirdi.nisanda tellerimi cikaracak artik yoruldum oldugu kadar.halen daha kucuk disim on disin tam hizasinda degil suan tavsan dis modundayim.diseti icin fotoda gordugun gibi kucuk dis icin dr istersen kestir ben fiyatlari bilmiyorum dedi..ama yine de tedavi sonunu bekle bakalim dedi.mecbur degilsin kestirmeye dedi.ben dedim phalimidir diye oda bilmiyorum dedi.benim 20lik dilseirm sorun cikti iki tane yukarda var..onlarin cekilmesi lazim.25 martta rdv m var ozan sorcam ne zaman cekilmesi lazim diye.lastigin biri daha dusmus bugun yarin gitmem lazim
sen en iyisi bir fotograf ekle normal gulerken cekindigin bir resmi belki gerek yoktur kestirmeye
Eki Görüntüle 635689
Budur tel takılmadan önceki halim. Üstte var bu ay sadece. ve lastik kullanacakmışım uzun bir süre. Nedir sizce durum :)
yokk olmuyo denedim ama ekleyemiorum bi türlü yaa foto((( cok isterdm görmeni..yaa ön iki dişim sey gbi düşün iki işaret parmagını yanyana getir biri diğernden daha önde yanyana durmuyolar haliyle yankesicileri de etkilio..yok benm kesinlkle gummy smile dedikleri gülüşüm var şaban gülüşü yani valla okadar pahalı deil özel bi hastaneye gttm ben tek diş 50 lira kesim hcbişi deil yaniii :) izmirdeym ben...benm bütün çene olucagı için 12 diş dedi doktor 600 lira yani ama 12 diş bile yeterli deil dedi doktorum tüm cene dedi..tüm ceneye 500 dien bi arkadasıda var ona gidecegm sanırım...offf yaaa ama bu kadar cektk cok moralim bozuluyoo banada 2 3 ay kaldı dedi..ama ben düzelmezse cıkarmak istemiorumm ne desem ki gtsem mi bidaa hcbi düzelme yokk
dislerin cok guzelbence cok buyuk bir bozukluk yok.disin asagi dogru inmesi lazim onun icinde yer acilacak..dr un yer acilmasi icin ne yapti dislerin arkasina birsey yapistirdimi macun gibi?dislerinin tedaviye hemen uyum saglarsa birsenede duzelir.bazen disler inatci oluyor az kayniyorlar 1.5 seneyide bulabilir .yani kotu durumda degilsin.. belkide 6 ayda bile duzelir eger dislerin gelecei yerler hazirsa
lastik tevasini gormedim ben sadece iki uc aya tellerin uzerine lastik takti birtarafa dogru kaysin diye.senin disler kolay duzelir ozaman meraketmeÇok teşekkür ederim ekince valla sabah sabah iyi oldu bu iltifatHerhangi birşey yapmadı o çıkık dişin kenarları zaten yeterince boş o yüzden rahat iner dedi. İlk ay çok baskı yapmasın diye onun braketine teli geçirmedi. Braket var ama teli yok o dişin. 18 martta takacağız hem alta hem o dişe dedi. Bakalım valla çok dikkat ediyorum yiyip içtiklerime. altta da o dişin hizasındaki diş çıkık ama ona yirmilik diş baskı yapıyormuş. üstteki braketlerin ucu kancalı lastik olacak hepsine. Zor oluyor mu lastik tedavisi ???
canim sende discekilmeside olmus sanirim senin ondisin gibi benimkide ama seninki birazdaha belli benimlinden.dikkatimi birsey cekti barketlerin disetine cok yakin koymus.bir mm bile bareket yerlestirmede cok sey degsiyor .dr unu soyle braketleri cikarip tekrar yapistirsin.biraz ortalasa iyi olur sanki.benim altlara 4 ay once takmisti.iyi takamamaisim dedi.disetlerim bayaa kizarmisti.4unu cikarip tekrar yapistirdi//dr una bunu oner bakalim.tam oturmamis daha dislerin benimde iki ay once seninki gibiydi hepsi ayni hizadaydi sanki sallaniyor gibilerdi simdi daha iyi ama yine de tam donme olmadi bir yan kesicimde diger yankesicimde dedim gibi icte biraz.ve disetlerinin kesimi icin iyice arastir..saglikli olanaini yaptir.baska ortodontilerede sor bakalim goruslerini alEki Görüntüle 635806
bide bunu yükleyebildimm..ekince burda mısın? ben cıkabilirim kızlar yorumlarınız önemli..gidip doktorumla konusayım mıı nasıl olacak diye?
canim dogru anladin diseti cekimi diycektim.aslinda iki tanesinii cikartp baska braket yapsttdi bi ay once..belkide biraz daha mi beklemem gerekio acaba..ama cok sabrszm bi soyleyeym bakalim ama kesin herkesn tedavsi farklidr dicek..yinede soyleyecegmm..bide dis etlerm ztn cok kotu durumda suan ortodontstler pek anlamio periodontistler ilgilenio dis eti rahatszliklari ile..bnde dis eti cekilmesi deil inmesi var yani uzamasi var belkide dis etim altinda kalan dis miktarini da dusunup yapistms olablr gbi geldi aklima..agzndan laf alamiomm ki adamn :)) hepsi mi boyle bunlarin :)
ekince 2 ay sorasi daha iyi olur demiii :) morale ihtycm varr ztn hastayimm dislerime taktm kafayi:)
disetlerin onceden demi boyleydi yoksa tedaviyle birlikte sistilermi??simdi birdaha baktim sanki disler birbirine sikismis gibi..radyon nasil cikti..kokleri ne durumda 20 liklerin sikistirmiyor demi??benimde cekim olmadi ama bosluklarim var onlarda kapanmiyor..igne girecek kadar bosluklar.et yesem belki ince kiymik takilabilir ama onada birsey bulamadi dr sanirim o da sikildi
bidee hepsii ayni hizadaydi diosn ya zaten oyle olmasi gerekmio mu canimm..kafam karsti..bide son hali var mi dislerinin?
inanki fotografları arıyorum kac sayfa öncesine gittim ama yok bulamadımsuan benmde hafif sallanıolar gbi demkki cdden daha mutlu son gelmedi :) bakalımm yaa off sen fransadaymıssın sanırım yanlış mı okudum ki..zaten son kalın telim kaldı üstlerde altlardada kalına gecmedi henüz ama bana da max 3 ay kaldı dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?