Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ben izmirde uzmanlıı ortodonti olmayan bi doktorda taktırmıştım, yaklaşaık 2,3 sene kullandım, daha kötü oldular.her türlü fedakarlıkta bulunmama ragmen olmadı işte. neyse sonu mutlu olur inş. işte o yüzden anadolu yakasındda işinin ehli bi ortodondist aryrm..[/QUOTE]

ben ordotondi uzmanına yaptırıyorum
o kadar uğraşıyorum inşallah istediğim gibi sonuç alırım
aslında korkumda var geriye dönüş olcak diye eğer böyle bişey olursa ne bununla bidaha uğraşacak sabrım nede psikolojim olur
şu 9 ay içerisinde bunlar yüzünden katlanmadığım şey kalmadı 59 kilodan 52 kiloya düşmüştüm bu yaz staj okul sınav hepsi üstüsteydi eğer geri dönüş olursa onca emek ve üstüne para kaybetmiş olcam buda beni tellerle çektiğim rahatsızlıklardan bin kat daha üzer Allahım dişlerimde geri dönüş yaşatmasınn... sizede yaşatmasın

dentapole bende gitmiştim bu yaz..gerçekten ilgileniyorlar güzel bi yer.3500 tl demişti banada..ama ben bi tanıdık vasıtasıyla daha uygun bi fiyatla başka doktorda tedavi görüyorum..
birde minedent var ankarada..orasıda 2700 demişti bana..gayet güleryüzlü bir doktor vardı..Ankarada ortodontist arayanlara tavsiye edebilirim :)

Diş tellerinde 3. Ayıma gıriyorum bugun aktları telledıler ve kare seklınde ıkı yanada lastık takıyorum ust ıkı dıse alt ıkı dıse takıp kareyapıyorım yok boyle bır acı sadece yemek yerken cıkartıcam uyurken bıle takılacakmıs:18:çok agrım var nezaman biter bu çile nekadar zor bır surec

elifoş sen nerede yaptırıyorsun ben? burada hastane ararken çok yazdım ama ankaralı kimseyi bulamadım ve ?2700 tlye neler dahil sadece tellermi canım...

26 gün sonra tam 1 senem dolacak,nasılda çabuk geçti zaman. çekilen dişlerin yerine yavaş yavaş yerleşen gömülü dişlerim hala biraz kötü gözüksede baya bi düzelme var.3-4 aya tamamen sıralancaklar gibi sonrası ayrıntılar olur umarım başka bir şey çıkmazda yakın gelecekte vedalaşırım tellerimle. 32 diş gülmek istiyorum.

Slm kızlar benım diş tedavim bitti yani dolgusu falan,son gittigimde agzıma kalıp konuldu yani dişlerimin kalıbı alındı ne zaman takılır diş teli bir daha ki gittigimde mi yada başka zaman mı ?cevap verirseniz sevirim bekliyorum...

dr un soylemedigimi Rdv vermesi gerek.agzinda hersey tamamsa hemen de takilirdi teller..benim ayni gun icinde hem olcu aldi ..alt ve ust.5/10 dk sonrada da telleri takti..tabi radyo felan cekti.20lik ustte gomulu dislerim vardi simdilik sorun olmaz dedi.tedavim yakinda bitecek bende kkara kara 20 lik gomululeri dusunuyorum..

Slm cnm teşekkür ederim cevabın için aslında ben almanyada yeniyim dilini şuan tam kavramış degilim,tekte gittigim için en son ki randevuya anlayamadım ne demek istediklerini bu ayın 13 randevu tarhim işte son dolgumu yapıp kalıp aldı bilmiyorum ne olucak aslında rdv nin ne oldugunuda bilmiyorum :/

elifoş sen nerede yaptırıyorsun ben? burada hastane ararken çok yazdım ama ankaralı kimseyi bulamadım ve ?2700 tlye neler dahil sadece tellermi canım...
ben keçiörende bi yere yaptırıyorum canım tanıdık vasıtasıyla olduğu için benimki bayağı bi indirimli oldu.normalde suan benim tedavi gördüğüm yerde 3500 tl imiş...2700 tl olan yerin ismi minedent..ekstra hiçbir ücret alınmıcak filan demişti ama o kdar ayrıntılı sormamıştım..ama diş taşları temizliği için ayrı bi ücret istemişlerdi

6.ay bitti çok şükür, lastikleri çok ihmal ediyorum. bir de en az bir buçuk yıl teller takılı kalmalı gibi bir durum var mı kızlar?
randevuya farklı şehirde olduğum için sürekli gidemiyorum,
hızlandırılmış tedavi yapıyor ki bence bir çapraşık kalmadı. kapanışı ayarlıyacaklar ne kadar sürer diyorum, belli olmaz modunda :26:
siz tecrübeliler? kapanış düzeltmeleri? fikir lütfen

bende lastiklerimi hiç takmıyorum ya alışamadım bi türlü üstten alta takılandan
2 ay sonra tellerim çıkıcak ama takmıyorum diye tedavimi uzatırmı acaba çok ağrı yapıyor
gece yatarken taktığımdada sabah yutmuş olarak uyanıyorum :) neyapıcam ben bunlarla

nasil yani..her ay kontrol icin rdv alman lazim..bende fransadayim..burda randevu uzerine heryer.. yaninda bilen biriyle git.anlamadigin zaman surekli sor ..sormak istedikleri ve tahminen cevap verebilecek kelimleri internetten sozluk ve ceviriler var onlardan bulabilirsin..google ceviri.ve bir suru sozlukler var..13 unde takar sanirim..

Öncelikle ilgin için çok saol ekince almanyaya eşimin yanına geldim yeniyim burda ama burdada randevu sistemi eşimişte oldugu için kimse gelmedide benle dilini bilmedigim bir ülkede tek gitmek zorunda kaldım malesef ama kalıp altıkdan sonra randevu verdiler artık nasıl olur bilmiyorum..

Benımde kapanış sorunum var en ez bırbucuk yıl durur teller dedı benım doktorum ben tedavıde 3. Aydayım bu ay altıda telledıler ve başa bela lastık verdıler gunde yarım saat falan cıkarıyorum yemekten hemen sonra takıyorum gecede onlarla uyuyorum lastıkler yanaklarımı yara yaptı gergın oldugundan surttukce dahada fene oluyor cok zormus bu lastık işi ya agzımı acamıyorum kaç ay daha kullanıcam bılmıyorum

Benım lastıler yenı verıldı ben gunde yarım saat ancak cıkartıyorum hep takılı bıde benım kare seklınde takılıyor ıkı tarafada alt 2 ust 2 dıs seklınde 8 dısimde lastık var

merhaba arkadaşlar,
bende 2 aydır tel taktırdım.en fazla 1 sene kalır dedi doktor.zaten dişlerim çokda bozuk değil üst dişlerim hafif ayrık onun yanındakilerden biri geride diğeri biraz yamuktu.üst alt birlikte takıldı.kapanış sorunu varmış.üst dişlerimin üstüne yastık denilen bi şey yapıştırdı diş kadar sert onlar 1.5 ay kaldı ön dişlerim öne eldi baya .üst tellerim şeffaf diğeri normal teller.

benim son üç dort gündür üst dişimin birinde hassasiyet olustu.su içerken sızlamaya başladı ama çok keskin bi ağrı nefes alırken hatta gülerken hava değince bile sızlıyor hemde baya kötü bi şekilde sizde de böyle bir şey oldu mu hiç??

Son düzenleme:

erkek kuzenimin bir üst bir alt dişi eğri gibi. tel için doktora gittiğinde köpek dişlerinden 4 tanesini (sağlıklı) çekeriz sonra tel takarız 1 yıla düzelir demişler o boşluklarda dolar merak etme demişler ama bana pek mantıklı gelmedi. böyle bi şey olabilir mi?

kopek disi haaa bir degil iki degil 4 dis yazik beeeee.hangi mantikla demiski+
?
20 lik disleri varsa yada gomuluyse onlari ceksin..disetlerin darsa yabapildigi kadar genisletmeye calissin.aslinda en iyisi baska ortontie ye gitmek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…