Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

arkadaşlar anadolu yakasında işinin ehli bir ortodondist arıorm. tavsiye konusunda yardımcı olacak varmı acaba aranızda

kızlar merak ettigim bisey var bende de 4 aydır tel var ama hala ısırarak yiyemiyorum hiçbişeyi anca cok yumusak seyler olcak da oyle. bi tostu dürümü falan ısıramıyorum mesela hep bölerek yiyorum bi arkadasta da tel var o herseyi yiyebiliyomus ısırarak ben soyleyince sasırdı baya olmus neden ısıramıyon die bende mi sorun var acaba siz yiyebiliyo musunuz??

Boşluğa geçici dişim takıldı normalde her ayın 13'ünde fotoğraf çekicektim ama dayanamadımm :)

ben 14 aydir isiramiyorum hep parca parca :) bi ara yumusak ekmegi isiriyodum alt dislerin destegiyle simdi onlardada tel var hic isiramiyorum:) disler nezaman oynamayi birakti ozaman isirmaya basliyacagiz saniirim
Boşluğa geçici dişim takıldı normalde her ayın 13'ünde fotoğraf çekicektim ama dayanamadımm :)
Eki Görüntüle 647137

iyi gelismee

Ben 16 aydır kullanıyorum tel. Her şeyi yiyebiliyorum şuan. Yani ilk aylar teli sıkardı. Dişlerim acırdı. Şuan lastik kullanıyorum. Aşırı acıyor dişlerim. Ama çıkarınca ağrısı geçiyor. Yemeğimi yiyebiliyorum.

bence bundan önce iyce bi düşün canım. ben normal kontrole gitmiştim doktor bi anda tel takmak zorundasın dedi köpek dişim yukardan çıkmıştı alttakini çektirmiştik ama inmedi onun yerine. kabul ettim. bana bi kağıt imzalattı ve babama . manevi olarak zorlayacak dedi emin misin flan eminim dedim başladık.. çok normalmiş gbi bahsetmişler ama çekilenleri söyleyim sana. ilk 1 hafta ben ağladım. alt ve üst takıldı bana. ve sabit tel hani istediğinde çıkaramıyosun. o teller tek tek dişlerimi geriyor çenem başım enseme kadar müthiş bi ağrı. 1 hafta çorba ve suyla beslendim.1-2 ay boyunca ağzımda hep yaralar oldu hep uyandığımda yanaklarımda( içten tabi) çizikler oluyodu acıdı flan sonra alıştım tabi bi süre sonra yara olmadı hiç. 2 yıl kadar sürer dediler 2buçuk yıl çıkarmadılar ve şuan şeffaf pekiştirici kullanıyorum bunu da 1buçuk yıl takacam 1yıl gece gündüz 6ay gece , dişler bozulmasın diye ve bu damaklı konuşamıyorum çok gıcık tedavi sürecinde lastik takabiliyosun ilk ayıcıklı paketle basladım sonra kangurulusu geldi flan:) alttan üste takılıyo bu lastikler. yemek yerken çıkarmak zorunlu. ilk zamanlar zor ama sonra alışıyosun her şeyi yiyebiliyosun ben ısırarak yiyodum gayet. ve temizliği çok önemli her yemekten sonra fırçalamak zorundasın . eziyeti var yani ama sonuç süper oluyor gülüşün değişiyor ben memnun kaldım inci gibi oluyor güldüğüm fotograflarım var hatta burda. ben 1500 ödemiştim. ve kontrole gittikçede bi miktar ödüyorum. şuan daha pahalı diye biliyorum.sorun olursa yardımcı olurum

o lastik eziyetini hiç unutmammmmm. takınca ağrı yapar sıkar. çıkarınca hemen bişe yiyemezsin ağrıdan ısıramazsın. bi de gün boyu aynı lastiği takmak şart hani ıy bu kirlenmiştir yenisini takayım yaparsanız tedavi çöpe gidiyo bi de yemekte lastiği çıkar ymekten sonra dişleri fırçala o lastiği kaybetme ve yeniden tak. ve ben 5 öğün yemek yiyince diş macunu tadından miğdem bulanırdı artıkkk

Diş teli kullanmak sabır işi ama çok da güzel sonu tedavinin sonlarına geliyorum herhalde ben de lastik takmaya başlıycam biraz daha sabır

arkadaşlar ii, güzel herkes birbirine bazı konularda yardımcı olmaya çalışıo ama nedense burda bi kaç sayfadır anadolu yakasında iyi bir ortodondist tavsiyesi varmı diye sorduumda hiç bir cevap alamıyorum. acaba msjlarımı kimse görmüomu diye şüphelenmeye başladım:) hepiniz ne güzel cesaretli bbi adım atmışsıznz ve artık geriye kalan ayları, günleri saymaya başlamışsınz. bence bu sizin gittiinz yoldann gitmeye çalışan arkadaşlara biraz daha yardımcı olmanız gerekio.Bunun da en önemli adımı doktor konusunda yardımcı olmak. aranızda anadolu yakasında duyduunz, bizzat kendidnzn tedavi olduu ve memnun kaldıı bir ortodondist yokmudur acaba çok merak etmeye başladım. , herkesi bildii konuda biraz daha paylaşımcı olmaya devam ediyorum
hepinize saygı ve selamlar...

Yoo ne alakası var. Ben hep yeni takıyorum. Sıkılıyorum çıkardığım zaman..

yukardan aşağı takılıo her 2 tarafa ama bn takamıyorum işte
nisanda çıkarcam dedi kesin haziranı bulur bu yüzden diye düşünüyorum

bana doktor lastik verdi vereli takmıyorum kesin uzatacak doktor tedavimi

Boşuna tedavi oluyorsun o zaman.
Dişlerinin düzelmesini istemiyor musun sen?
Lastik iki çeneyi birbirine sabitlemek, aradaki dengeyi kurmak için takılır.
Eğer takmazsan 2 yılın yada sana her ne dediyse o gün gelir çıkarır.
O güne kadarda yerinde tekrarlarsın.
Ben lastiklere yazın başladım. Birkaç ay aksattığım oldu. Daha sonra doktoruma söz verdim. Bugün gittiğimde iyi olmuş ama biraz daha dedi.
Çıkarmayı düşünüyormuş hatta bu ay. Sürpriz yapacaktı sanırım.
Şuan tellerimi sıktı. Nasıl acıyor. Çok komuştum.:2:

istemez olurmuyum ya biran önce bitsin istiyorum ama lastiklere dyanamıyorum çok şiddetli ağrıyor çenem taktığım zaman sürekli geçmeyen baş ağrısı yapıyor
hergün ağrı kesici içmekten midem delinecek yakında
gece takıyorum ondada sabah ağzımda bulamıyorum çünkü yutmuş oluyorum

ben 14 aydir isiramiyorum hep parca parca :) bi ara yumusak ekmegi isiriyodum alt dislerin destegiyle simdi onlardada tel var hic isiramiyorum:) disler nezaman oynamayi birakti ozaman isirmaya basliyacagiz saniirim

iyi gelismee

cevaplar için tesekkur ederim arkadaslar:)

bnm ilginç durum dişimi fırçaladıktan sonra sorun yok ama sonrasında bir kahve çay bile içsem tekrar fırçalamazsam ağrıma oluyor..

2 gün fırçalamazsam düzenlii olarak 5 gün fırçalıyorum ancak eski sağlığına kavuşuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…