Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

birde sıcak yada (özellikle) soğuk yersem çatlayacak gibi oluyor (çürük ağrısı değil) sıcağa soğuğa aşırı tepki..salata zor yiyiyorum eksimeyede duyarlı..

bnde tel taktırmayı düşnüyorum ama şu anda zor gibi. hem üniverstede okuorum yaşta 22 ye geldi.. ne yapsamki kızlar

yukardan aşağı takılıo her 2 tarafa ama bn takamıyorum işte
nisanda çıkarcam dedi kesin haziranı bulur bu yüzden diye düşünüyorum

teşekkür ederim canım.
ben taktıralı 3 hafta oldu herhalde lastik son zamanlarda takılıyor. dişlerimiz düzelsin de katlanacağız :) bir de tel taktıran arkadaşım tembih etti tel çıktıktan sonra ön dişlerin arkasına çok ince sabitleyici tel takılıyormuş tekrar eski haline dönmesin diye. kızlar siz de doktorunuza söylersiniz

evet canım o bahsettiğin ince tel için benim ölçümü alacak doktor bu ayın 20sinde
bencede herkes taktırmalı daha sağlam olur

merhaba .. ben hep bu soruyu soranları gordukce kendı doktorumu onerıyorum
Dt. Mustafa Kocaağa Özel Mihrimah Sultan Tıp Merkezınde fıyatıda makul

kızlar lastıklerle ılgılı sıkayetler okudum
bana doktorum yemek yemek ıcn ya yarım saat yada 2 saat ızın verdı lastıklerı cıkarmak ıcın
ama ben cok zorlanmadıkca yemekte dahı cıkarmadım 24 saat nerdeyse hep takılı sureklı lastık degıstım esnedıkce
ve sonuc 2.ayım bıtımınde tedavımın yaza bıtebılcegını dedı doktorum bu ayda taktım 3 ay oldu lastık tedavım
belkı cıkıcak lastıkler telle devam tedavıye bır gun bıle takmazsanız 1 ay tedavı bosa gıdıyor
bakı nhamıelyım zor donemler gecırdıgım oluyo ama azımle bırakmamamın bedelı normalde gelecek kıs bıtıcektı tedavı
bı umut yazın bıtıcek:)

Ağrı kesiciye neden alıştırdın kendini.
Emin ol hepimizin seninki kadar acıyor en az.
Dayanman lazım bir şekilde. Lastikleri takarken iyice yerleştir oraya.

bnde tel taktırmayı düşnüyorum ama şu anda zor gibi. hem üniverstede okuorum yaşta 22 ye geldi.. ne yapsamki kızlar

slm cnm bende üni son sınıftaym yaşta 25 ayrıca lisede staja gitcm bu dönem ve bu ay sonunda taktırcam teli :)keşke bende en geç 22 de taktırsaydım çok pişmanm.sakın çekinme benm dişlerim içe doğru özellikle alt dişlerim çok kötü doktr 1 yıl takarsın dedi ama bellide olmaz 10 ayda taksam yeterli olabilrmiş.. en fazla 1-2 yıl kötü görünür dişlerin ama sonra bi ömür mükemml durur ben bikaç doktorla görüştm içlerindn biri prof tu ve ortodontide isim yapmış biri. tek tavsiym hepsinin söylediği ortak şey olan asla porselen braket taktırmayın tedaviniz uzar çünkü çok dayanıksız oluyolarmış.

Son düzenleme:

ben de 28 yaşındayım çok araştırma yaptım bu yaşta tel ile mi gezeceğim diye. dişlerim de çok yamuk olmadığı için kestirip kaplama yapmak istemedim. 3 haftadır telli turnayım :) pişman değilim :)

ETRAFTA BENI GOSTERIP TEL taktirmaya cesaret edenleri gordum.."yasimiz ilerledi olmadi artik" diyenlere:"bak O'da taktirmis" :) yani artik normal :) illa ergenken taktirmak zorunda degilsin bazen kosulllar elvermeyince mecbur erteliyorsun..

ETRAFTA BENI GOSTERIP TEL taktirmaya cesaret edenleri gordum.."yasimiz ilerledi olmadi artik" diyenlere:"bak O'da taktirmis" :) yani artik normal :) illa ergenken taktirmak zorunda degilsin bazen kosulllar elvermeyince mecbur erteliyorsun..

Erzurum'da taktırdım ben gittiğimde 15 kişiyi gördüm bunlardan ergenlik döneminde olan en fazla 3 kişidir diğerleri yetişkindi.. tek umudum tedavi çabuk bitmesi

Merhaba 8 aydır dişlerimde tel var bugün doktora gittim artık çıkarmak için sabitleyicinin ölçüsünü alacaktı ki bir baktı üst ön dişlerimin arası açılmış ve küçük bir çürük olmuş. Çürüğü doldurmamız açıklığı kapatmamız lazım dolasıyla tedavi uzadı dedi. Dişlerimin arası neden açılmış olabilir çürümesi bakım yapmamış olmamdan ama ya bide telleri çıkardıktan sonra dişlerin üzeride çürümüş olursa aranızda hiç böyle sorunla karşılaşan var mı ? çok üzüldüüümm

çok saol arkaddaşım tavsiyen için, peki dişlern nasıldı tel taktırmadan önce, benim bayaa sorunlu da o yüzden doktor seçimine çok dikkat etmeye çalışıyorum. başka anadolu yakasından ortodondist tavsiyesi veerecek varmı acaba, şimdiye kadar barış ünlü ve mustafa kocaoğlu diyen arkadaşlar oldu. 2 sini de değerlendiricem. yardım etmeye çalışan arkadaşlara çok teşekkür ederim..

bızım aıleden gelen dısleklık vardı canım ust dısler onde alt cene gerı
2 ablam kaplama yaptırdı dıger ablamla ben tel tedavısı sectık
doktorun dedıklerıne harfıyyen uydugum ıcın 3 ayda ust dıslerdekı onde olan kısım arkaya geldı
3 aydada alt cene ust cene uyumu oldu fıyatı uygun makul daha once tedavı olmadıgıma pısmanım
umarım sende sececegın doktordan memnun kalırsın ..

mrb benimde dişler hafif eğridi ve birazda dişleklik var dişler yerine oturdu ama dişleklik arttı 2 aydır tel takıyorum dişleklik için bu ay diş çekilmesi söz konusu hemde 2 tane ne yapcam bilemedim senin dişler çekildi mi çekildiyse zararrı ne görüntü nasıl oluyo diş etleri daha mı fazla görünüyo yazarımısın bide resim eklesen öncesi ve sonrası olarak bi fikir edinsem yaşım bu arada 27 sadece üst dişlerde tel var çekim olursa altada takcam

dıs cekımı olmadı bende canım detaylı dıs etı temızlıgı ve dolguları yaptırdım 20lık dıslerımı kendım ıstedım cektırdım
senın benımkı gıbı alt cenede sorun yok demekkı resım hıc cekmedım aynada zatı cok rahat goruyorum tedavının etkısını
benımde yas 28 umarım tedavın olumlu gecer ..

Merhaba bende izmirde bircok yere gittim net fiyat vermiyorlar ya da 5binden fazla fiyat soylediler. En sonunda arkadasimin dr.una gittim 2500 tl istedi ogrenci indirimiyle :) tamam dedim guveneyim mi bilmiyorum yine de olcu verdim haftaya gel lastik vereyim ve tekrar konusalim dedi.. Kac seansta takiliyor tel ? Seanslari asama asama yazarsaniz cok mutlu olurum benim ust on iki disim yamuk cok agir bir tedavi olmayacakmis..

slm arkadaşlar 18 aydır tel tedavisi görüyorum.tedavi sürem bitti sayılır ama gömülü 20lik dişlerimi temmuz ayında çektirebilicem şuan vaktim yok.bu 20likleri çektirmeden teli çıkarsak acaba dişlerde 3 ay içinde bozulma olur mu?? ben artık çıkarmak istiyorum.

arkadaşım aynı sorundan dolayı bnde tedaviye başladım 3.ayımın içindeyim senn üstten diş çekimi oldu mu ?benm üstten 2 diş çekimi oldu ve alta bu ay takıldı teller...alt teller canımı çok acıtıo ve tedavim bi an önce bitsin istiyorum bu sebepten:s yazını okuyunca moral oldu resmen..tedavi sürecin nasıldı tam olarak arkadaşımm?

kızlar bişi sorucam şu lastklerle ilgili;tedavimin 3.ayı altlara da tellet takıldı bu ay ve lastik werdi ama benm lastiğim üstteki çekilen dişlere taklıo yani boşluk dolsun die bi kaç arkadaşta lsatiklerin altlı üstlü takıldığını duydum her tel tedavisinde uygulanıomu acaba lastikler?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…