Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

yaaa ağlıcam varya niçin bende diş çekimesi lazım bende dolguları yaaptım diş temizliği falan ama dişlerim çekisin istemiyooom bu arada cevp için sağol canım şu an telimisin ben foto ekliyemiyom sen ekliye biliyosAN ŞŞU ANKİ HALİNİ EKLeSEN sevinirim tedavin ne kadar sürdü

ya evet bende aynı sorundan dolayı geziyom yardım edecekleri arıyom senin kaç ay sürecek tedavin bana 1.5 2 yıl dediler ş an nasıl boşluklar biraz doldu mu diş çekiminin zaraı var mı araştırdın mı

canım sıkma canını sonuca odaklanıp motive et kendini...eğer diş çekimini 1 den fazla doktor söylüosa ne yazıkki tedavi için gerekio demektir:s sağlam dişi çektirince insanın içi sızlıo ama işte çocuk yaşlarda tedaviyi yaptrmazsak ne yazıkki çekim gerekebilio ileriki yaşlarda..benm üstten 2 diş çekildi,çekilmeden önce nasıl üzüldüm kafamda kurdum çalışıorum bide ama mecbur tedavim için çektrdim ve doktrum ne dediyse çıktıı boşluklar sırıtmadı hele tellerde takılınca hiç belli olmuyor ağrı sızı iltihap sıkıntımda olmadı çok şükür kapanmaya başlamaış bile 3ayda o boşluklar,tamamının 6 ayda kapanacağını söylemişti doktorum...
bazı tedavilerde çene yapısına göre gerkmio çekim ama senn tedavnde gerekiosa inan hepsinn bi çözmü var ve hepsi sağlık için..

saol arkadaşım.. mustafa kocaagayı mutlaka araştırıcamm. başka anadolu yakasında ortodondist tavsiyesi olan varmı acabaa

Ağrı kesiciye neden alıştırdın kendini.
Emin ol hepimizin seninki kadar acıyor en az.
Dayanman lazım bir şekilde. Lastikleri takarken iyice yerleştir oraya.

içmediğim zaman migrenim şiddetleniyor
2 gündür takmaya çalışıyorum iyiyim şimdilik inşallah böyle devam eder

bi dtr ön altı dişimi törpüleyeceğini söleyince araştımayı bıraktım ve bu dtr geri döndüm ama yinede kafamda bi düya soru var bilemiyorum senin tedavin kaç yıl olcak bana 1.5 2 yıl dediler senin hangi dişi çektiler

Merhaba arkadaşlar,
bende bi yaklaşık 9 aydır tel kullanıyorum inanın zaman o kadar cabuk geçiyo ki, asla pişman değilim. çok canım yandı cok agladıgm geceler oldu ama atlattım iyiiki taktırmısım diyorum... sizde asla vazgeçmeyin...

Beeen geldiimmmm bugün tam 1 ay oldu... çok bir fak hissetmiyorum ama biliyorum hemen olmaz. sizde durum nedir. haftaya gidince altlara da takılacak inşaallah :)

cevap verebilir mi biri

cevap verebilir mi biri

Canım öncelikle şöuyle diyeyim fiyat kullanılan malzemenin kalitesine göre değişir. Ben porselen braket taktırdım 3700e. bi arkadaşım da metal braket taktırdı 3200e. Yani sağlık bu iyi sonuç istiyorsan işin ehline gidip biraz kesenin ağzını açacakasın. Aşamalar şu şekilde :

ilk gün gidersin muayenen yapılır. Yani tedavi için ağız hijyenik olmalı diş taşı,çürük vs olmamalı. Onlar halledilir sırasıyla. daha sonra azı dişlerinin arasına lastik takılıyor ki gerçekten acı çoook şiddetli oluyor. çorba falan tüketiyorsun. bir kaç gün sonra o lastikleri alıp braketlerini takıp içinden teli geçiriyorlar. sonra belirsi sürelerde gidip telleri değişiyorsun.gereken müdahaleler yapılıyor

üstten sağ ve sol taraftan 4 numaralar çekildi 3.ayımdayın tedawimin 8 ay sonraya biteceğini söyledi doktorum umarım dahada çabuk olur:) bana da başka bi doktor 2 yıl belki daha fazla demişti ve de süreçle ilgili baya korkutmuştu ama sağolsun bu doktorum kesin net şeyler söyledi ve şimdiye kadar da yanıldığını görmedim...

Beeen geldiimmmm bugün tam 1 ay oldu... çok bir fak hissetmiyorum ama biliyorum hemen olmaz. sizde durum nedir. haftaya gidince altlara da takılacak inşaallah :)

benimde üst dişlerime braketler takılalı bir ay oldu .bende çok bişey hissetmnedim ama 3 ay önce üst arka dişlerime çenemi genişletmek için köprülü tel takılmıştı inşallah çıkacak ,çenemde farkedilir derecede genişleme oldu ...bakalım alt dişlerim ne zaman dizilecek onunla ilgili bişey söylemedi doktorum .persembe randevu var yine yazarım:)

Merhabalar,
1 aylık tedavimin sonuçlarını paylaşıyorum:)
alt çene orta dişim epeyi düzeldi ama bu seferde iki yanı içeri girdi, umarım tamamının düzelmesi çok uzun sürmez...

insan kısa sürede olsa değişiklik olmasını istiyor her gün aynada dakikalarca dişlerimi inceliyorum :)) en kısa zamanda düzelir inşallah

ben de 16 şubatta tellerimi taktırdım yalnız kızlar 3 haftadır köpek dişlerimin üstündeki teller ağız içimi acıtmaz iken 3 gündür yara yaptı :S neden oluyor ki dişler oynamış olabilir mi :S

merhabalar bugün tel takılalı 3 gün oluyor.1 yıl düşünmüştüm taktırmak için keşke daha önce taktırsaydım şimdiye kadar düzelicekti.ilk 2 gün sızladı dişlerim bugün daha iyi sanırım 1 hafta sürüyormuş sızı.dişlerimi normalde de gösteremiyrdum zaten şimdi de saklıyorsun ama en azından düzeleceğini biliyorsun.diş teli taktır ve çevrendekilerin olumsuz yorumlarını dikkate alma herkesin kendi hayatı 1 yıl sonrasını düşün bir ömür o dişlerle yaşamaktansa 1 yıl zahmet çekip ömür boyu güzel dişlere sahip olabiirsin .

Son düzenleme:
Merhabalar 2 numaralı dişlerim yerinde köpek dişlerim var ve gerideler. 2 numaralı dişlerim doğuştan yok. Benim durumumda olan ve ortodontik tedavi yaptıran var mı? Doktorların bazıları köpek dişlerimi törpülemekten bahsetti bu işlem hakkında bir bilginiz var mı?

merhabalar arkadaşlar bundan tam 14 ay önce tel taktırdığımı buraya yazmıştım ara arada tecrübelerimi ve fikirlerimi paylaşmıştım, dün benim için büyük gündü tellerim çıktı farkı sizler de görün istedim hala dişlerin bana ait olduğuna inanamıyorum sanki tellerimi yeniden takıcakmışım gibi geliyor. sürekli sırıtıyorum aynanın karşısından ayrılamıyorum.bu güzel duygular tel zorluğunu çeken herkese nasip olsun.

dip not: şimdilik sabitleyici tel takıyorum ölcülerim alındı salı günü damaklığımda elimde olacak damaklığı bi süre taktıktan sonra sabitleyici tellerimle devam edeceğim yola.

sabrın sonu selamet kızlar allah hepinize sabır ve kuvvet versin....

Canım maşşalh çok güzel olmuşlar Rabbim hayırlısıyla kullanmayı güzel günlerde güldürmeyi nasip etsin

nurcimik harika görünüyor, geçmiş olsun

Ben de 9. ayımın içindeyim. Doktor sağ üst çıkmış yirmilik dişimi çektirmemi söyledi :2:

Benim merak ettiğim, tellerinizi çıkardıktan sonra beyazlatma işlemi vs. yaptırdınız mı?

Nurcimik dişlerin harika görünüyor :) içim gitti şuan burada biliyor musun... 4. ayımdayım ben henüz,, ççoookkk fazla yolum var.
tellerim alt dudağımı kestiği için sakızla kapladım tüm alt dişlerimi..
cefa çekmeden sefa sürülmüyor. darısı tüm herkesın basına ınsallah. tel takmak hiç kolay değil....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…