Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Arkadaşlar merhaba. Benim aslında tel taktırmak gibi bir düşüncem yoktu. Ama üst azı süt dişim ağzımdayken arkaasından yenisi çıkmıştı. süt dişim çekildikten sonra orası boş kaldı çünkü dişim neredeyse alttan damağıma yakın durumda. Bunun için ve dişlerdeki hafif çarpıklıkların giderilmesi için ben de Ataşehir'de Barış Ünlüye gittim. Yıllardır diş fobisi olan biri olarak ağzım gerçekten kötü bi haldeydi. Öncelikle diş tedavilerim yapıldı. 12 dolgu 2 kanal tedavisi 3 kemiğe gömülü 20lik diş oerasyonu, diş taşı temizliği falan toplam 4500 Tl 'yi buldu. Sonrasında Barış Bey muayene etti çenemden destek alabilmek için üst çeneme ankraj takılması gerektiğini söyledi. 600 tl onun fiyatı. Tel tedavisi ise tek ödeme 6700 - taksitle 7700 buluyor. Öğretmen olduğum için safir braket kullanılacak. Bana çok fazla geldi ama daha önce gittiğim doktorlara da güvenemiyorum. Ödemelerde de zorlanacağımı Şu an kafam çok karışık. fiyat çok mu uçuk. Napmalıyım sizce ??

Son düzenleme:

çok pahalı yaa... barış ünlü kadın kulubunde marka halıne geldı artık. ee marka demek fiyat demek zaten.. bıraz daha arastırın bence, en dogru kararı verin bütçenızı sarsmadan..

çok pahalı yaa... barış ünlü kadın kulubunde marka halıne geldı artık. ee marka demek fiyat demek zaten.. bıraz daha arastırın bence, en dogru kararı verin bütçenızı sarsmadan..

Açıkçası bu gittiğim son yerdi. Daha önce gittiğim 3-4 yerde 5500 TLden aşağı fiyat vermemişlerdi. Ama hiç güvenilir ve mantıklı çözümlerle gelmemişlerdi bana. Barış beyin fiyat skalası mı bu yoksa benim dişler için mi böyle bir uygulama oldu bilmiyorum Barış beye gidenler ödedikleri ücretleri yazabilriler mi acaba ?

dişlerin harika görünüyo bol gülücülerle kulan.... sna diş çekimi yapıldı mı?

teşekkür ederim iki gün oldu çıkartalı hala sırıtıyorum :) beyazlatma işlemi yaptırmadım tel çıktıktan sonra.sadece braket yerlerini temizledi ve cilaladı beyazlatma işlemini istersen ayrıca yaptırabilirsin dedi. iki resim arasında beyazlık farkı var haklısın ilkini kahve içtikten sonra çekilmiştim ikincisi ise fırcalanmış halim

canım yaa allah sana da göstersin bu günleri:) benim de yanak içlerim sürekli yaraydı tümü değil tabikide, bi süre bi taraf, bi süre diğer diğer taraf ama hep yara vardı son teller çıkana kadar hemde. ama sabret canım sonra iyikide taktırmışım diyeceksin. allah sana bol sabır ve güç versin.

dişlerin harika görünüyo bol gülücülerle kulan.... sna diş çekimi yapıldı mı?
teşekkür ederim canım darısı başına çekim yapılmadı hiç, çünkü bu çarpışıklığa neden olan yirmilik dişlerimi yaklaşık 6-7 sene evvel ameliyatla aldırmıştım. yer vardı hemen tel takılmasına geçtik.

kızlar tel tedavim bitti cumartesi günü çıkarıldı ufak defek sorunlar var ama ben çıkarmak istedim çünkü çok sıkıldım şeffaf plak için ölçü alındı tedavime onunla devam edicem ama herşeye rağmen çok güzel oldu dişlerim yanlız braket sökülürken felaket acı çektim sanki dişlerimi söktüler tek tek braketler sökülüyor sonrası ufak bir temizleme oluyor ve bitiyor işlem benim arkasına tel takılmadı gerek duymadı plak kullanıcam gece gündüz bakalım nasıl olucak plak kullananlar deneyimlerini yazabilirlermi sorusunu olan varsa cevaplarım

bende sadece 20lık dısler cekıldı bırı kendı ıstegımle dıgerı curuktu
tedavı oncesı 5 dolgu yapıldı dıs etlerım cok kotu oldugundan kuretaja yakın temızlık yapıldı
sonra ortodontım tedavıye basladı 3 ay ust dıslerde tel vardı her ay sıkıstırılıyordu teller ve sonuc mukemmel oldu tam alttlara tel takılcaktıkı
hamıle oldugumu ogrendım kadındogum doktorum 3 ay tedavı yaptırma dedı ama bos yere ara vermısım
3 aydan sonra alt cene teller takıldı hıc agrı olmadı sonra lastık tedavısı basladı 4. ayımdayım dktorum yaza kadar bıter dedı tedavım ama
mayıs dogum bu yuzden son asamada ara verebılırız tedavı oncesı 15 ayı 2 seneyı bulur dıye konusurken cok kısa surede ve doktorum dedıklerıne uymma ıle
sonuc aldım lastık tedavısınde alt cene ust ceneyle orantılanırken ustte 2 dıste aralık oldu sımdı hem onlar gerı gelsın dıye ust cene sıklastırma
hem lastık ıkı tedavı aynı anda oluyorumkı doguma kadar yetıstırmeye calısıcaz:)

sonrası gecelerı plak takıcakmısım 12 saat..
işin sırrı doktorun dedgını uygulamak kızlar ben yemek yerken bıle lastıgın bıtanesını cıkarıp oyle yıyorum kalın lastıklerde cıkarmıyorum bıle
agrı ılk 2 gun oluyor sonra gecıyor hamıle halımle dayandım sızlerde dayanırsınız yeterkı azmedın kızlar sonucu dusunun:)

foto hıc cekmedım canım aynaya bakınca barız degısımı goruyorum zatı :)

kızlar ucretlerı okuyunca sasırdım cok pahalı ya 2700 tl verdım doktorumahelalı hoş olsun ..
kı once baska bı yere gıtmıstım 20 mılyara yakın fatura cıkarmıslrdı bana dırek amelıyat olcakmısım kı cok tehlıkelı makara yerınden oynadımı
dıslerı bıdaha yerıne oturtamıyabılır sımdıkı doktoruma dıyınce sasırmıstı tel tedavı ıle olucak bıseyı byle demelerı..
bu yuznde ıyıce arastırıp doktorunuzu oyle secın arkıdısler

plaklarım şimdi elime geçti moralini bozmak istemem ama tel takmaya razıydım bunlar ne böyle alt plak yine iyi idare eder ama üst plak tam bir işkence taktığımda konuşamıyorum dudaklarım ördek gagası gibi dışarı çıkıyo çıkarmak işkence nası geçircem bi kaç ayı bunlarla bilemiyorum off off

benimde 1 saat önce elime geçti inan berbat alt dişler dediğin gibi sorun değil ama üst dişler aynen s öylediklerine katılıyorum keşke telle devam etseydim iğrenç konuşmam değişti ben 6 ay takıcam ya birde off offf

plak okadar kotumu ya doktorum enaz 1 yıl kullanıcaksın 12 saat aksam yatarken takarım
tel tedavısınden daha zorsa bunuda cekıcem napalım

Kızlar bende tel taktırmak istiyorum bu yaz fakat önümüzdeki sene üniversiteye başlayacağım. Dişlerimde çok büyük bir problemim yok fakat kanal tedavisi yaptırırken doktor yinede tel taktırmamı önermişti. Malum üniversiteye gideceğim doğrusu pek içimden gelmiyor fakat sonuçlarınızı dişleriniizi görüncede gaza geliyorum Şeffaf tel pek belli olmuyormuş diye duydum bir bilgisi olan varsa lütfen beni bilgilendirebilir mi şeffaf tel hakkında nasıldır fiyatı nedir?

ben 28 yaşındayım ve taktırmadan önce çok sorun ediyordum bir ara kaplama yaptırmayı düşündüm ama dişlerime kıyamadım. Öğretmenim sorun da olmuyor :) Şeffaf telin bakımı zormuş üstelik daha pahalı ve tedavi süresi daha uzun oluyormuş. Dişlerin de çok bozuk değil ise 1 yılda biter bu iş. Zaman kaybetmeden bence git taktır

Ben geçen yıl tel taktırdım ve üniversiteye yeni başlamıştım.. Hiç bunları sorun etme taktır biran önce hem yeni bir ortama gireceksin ilk telli tanısınlar seni sonra nasıl olsa çıkacak o teller Erteledikçe daha zor oluyor bunun mezuniyeti var iş hayatı var nişanı var düğünü var bahçesi var bağı var yani taktır kurtul derim ben Şeffaf teli de hiç önermiyorum klinikte şeffaf taktırmış bi kaç kişiyle tanıştım da bakımı çok zormuş hemen sararıyormuş ki gördüğüm kadarıyla da malesef doğru kahverengi oluyor o şeffaf braketler Ben lastikleri bile renkli taktırıyorum çok çay kahve tükettiğim için Tabi özenle bakımını yapınca şeffaf teller güzeldir ama tedavi süresi de daha uzun oluyormuş:44:

tellerim yarın çıkıyor ölçü alınıp pazartesi şeffaf pekiştirici aparey vereceklermiş arada 3 gün telsiz kalmam gerekiyor sizce dişlerim hareket edip bozulurmu 3 günde
lütfen cevaplarınızı rica ediyorum teli çıkartan arkadaşlar

Son düzenleme:

merak etme 3 günde birşey olmaz benimde 3 gün ara verilmişti bir değişiklik yoktu

Benimde tellerle 3 ay oldu ama bi degisiklik yok.cok kucuk aralarda acilmalar var...dis etlerim cok gorunuyo doktor ona bisey yapmayacakmis bebim sorunumun buyuk kismi oydu aslinda...zaman cabuk gecsin...

[sıze=3]çok teşekkür ederim içimi rahatlattın
Peki nelere dikkat etmem gerekecek bu sürede
[/sıze]

5 gün sonra taktım ama birşey olmadı ama şeffaf plak çok zor söyliyim konuşmam bozuldu ağzımda yabancı cisim alışamadım bunun yerine neden arkaya tel takmıyorlar anlamadım şeffaf plak veriyorlar birde şeffaf plak parasını sen mi verdik doktorun mu?

Arkadaşlar bilmiyorum ama ben bu plaklara devam edemiycem galiba çok zor ya sadece gece taksak ne olur lütfen bilgi verin gündüz takmasak gece taksak sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…