5 gün sonra taktım ama birşey olmadı ama şeffaf plak çok zor söyliyim konuşmam bozuldu ağzımda yabancı cisim alışamadım bunun yerine neden arkaya tel takmıyorlar anlamadım şeffaf plak veriyorlar birde şeffaf plak parasını sen mi verdik doktorun mu?
gozun aydin artik bir fotografi hakkettik hemen istiyorumkızlaaaar üst telim çıktıı bambaşka bir diş gibi kocaman geldi gözümee allahımm sana şükürler olsun çarşamba günüde alttan kurtulacagım implant protezim takılıncaa
aslinda teller cikmadan olcu almasi lazimdi..benim nisanda cikacakmis guyaaa ama normal dr uma gittim dolum dusmustu..onuda dislerimn arasi(kucuk zi ile buyuk azi arasi) acilmis biraz dr um eger dolgu yaparsam yine dusecek aralarindaki bosluk biraz acilmis dedi..ortodontim le gorusecek yaaa sikmasini soyleyecek yada dolgumu tellerim ciktiktan sonra yapacak dolguyu kalin tutacak(iki disimin arasi) sasirdim kaldim on dort disim fena degil aralari ama koek disi ile ufak azi arasi ve diger yan kesici azilarim da bosluk var igne girip cikacak kadar(kucuk) yemek yerken dis fircalarekn hissediyorumtellerim yarın çıkıyor ölçü alınıp pazartesi şeffaf pekiştirici aparey vereceklermiş arada 3 gün telsiz kalmam gerekiyor sizce dişlerim hareket edip bozulurmu 3 günde
lütfen cevaplarınızı rica ediyorum teli çıkartan arkadaşlar
senden de bir fotograf istiyorum acilma icin aparey ise yaramiyorumu heray degistirdikce sikilmiyormu aralari????Benimde tellerle 3 ay oldu ama bi degisiklik yok.cok kucuk aralarda acilmalar var...dis etlerim cok gorunuyo doktor ona bisey yapmayacakmis bebim sorunumun buyuk kismi oydu aslinda...zaman cabuk gecsin...
Arkadaşlar bilmiyorum ama ben bu plaklara devam edemiycem galiba çok zor ya sadece gece taksak ne olur lütfen bilgi verin gündüz takmasak gece taksak sadece
Arkadaşlar merhaba. Benim aslında tel taktırmak gibi bir düşüncem yoktu. Ama üst azı süt dişim ağzımdayken arkaasından yenisi çıkmıştı. süt dişim çekildikten sonra orası boş kaldı çünkü dişim neredeyse alttan damağıma yakın durumda. Bunun için ve dişlerdeki hafif çarpıklıkların giderilmesi için ben de Ataşehir'de Barış Ünlüye gittim. Yıllardır diş fobisi olan biri olarak ağzım gerçekten kötü bi haldeydi. Öncelikle diş tedavilerim yapıldı. 12 dolgu 2 kanal tedavisi 3 kemiğe gömülü 20lik diş oerasyonu, diş taşı temizliği falan toplam 4500 Tl 'yi buldu. Sonrasında Barış Bey muayene etti çenemden destek alabilmek için üst çeneme ankraj takılması gerektiğini söyledi. 600 tl onun fiyatı. Tel tedavisi ise tek ödeme 6700 - taksitle 7700 buluyor. Öğretmen olduğum için safir braket kullanılacak. Bana çok fazla geldi ama daha önce gittiğim doktorlara da güvenemiyorum. Ödemelerde de zorlanacağımı Şu an kafam çok karışık. fiyat çok mu uçuk. Napmalıyım sizce ??
gozun aydin artik bir fotografi hakkettik hemen istiyorum
tamam ama yarım yamalak henüz alt taraf telli birazdan doktora gideceğim pekiştiriciyi takacak üst dişlerime şeffafmış , konuşmamı engeller mi ?
çıkartılan tellerimi almayı unuttum yaa hatıra olarak saklayacaktım ben oysakii
benimde sutdisim cikmayinca damak
tan yenisi cikti sutdis discide cekildi ama yenisi damakta kaldi ve birazkucukcikti ama allahtan yeri vardi.. uc ayda one geldi telle..yeri varsa sorun olmuyor.bende cok korkardim disciden dislerimin yarsini discide cektirdim..halen daha ortodontinin koltuguna uzansam ellerim bagrimdaaa ayakklarimi sikistirip kurbanlik koyun gibi bekliyorum tedavimiallaha sukur iyikide yaptirmisim keske uc dort sene once yaptirsaymisim dedim.5 sene olcak fr dayim..en 1700 euro kusurlu sanirim taksitle odouyorum..310 eurom kaldi..ayriyeten aparey takilacak ona para odemiycem cunku zaten disteli ve sonraki bakim diye yuzde 25-30indirimi yapmisti..cok super olmadi dislerim ama oncekinden halii iyidir..sanirim birsenede plak takacam bakalim.senin fiyatlar cok ucmus geldi bana tr sanirim az ortodonti var malzeme ler yurtdisindan gelince oyle yapiyrolar..burda benim gittigim ortodontinin kabinesinde 3 ortodonti var..3/4 tanede asistani var...cok kibar anlayislilar bazen sorularima tam cevap alamasamda oldugu kadar artik sikildim yas 27 14 aydir agzimda teller :d
kızlar moralim çok bozuk ya
şeffaf pekiştirici miğdemi bulandırıyor sanki her seferinde dilim değince istifar edecek gibi oluyorum
ben buna nasıl alışacağımm çok berbat birşeymişş konuşamıyorumda peltek peltek kaldım
telleriiiimm nerdesinizz
altı ay gece gündüz bir sonraki altı ayda sadece gece takacakmışım ilk günden sevmedim ben bu damaklı şeffaf mereti
sinavlarindan en az 10 gun once telini taktirirsin .her ay kontrolleride ortodontine soylersin sinavdan bir hfta once sikistirir..rdv zamanlari sinav zamanlarina denk geldimi rdvumu bir hafta one yada birhafta geriye atmasini rica edersin olur biterArkadaşlar diş telinin ders çalışmaya olumsuz etkisi olur mu?Diş telleri sıkıldığında falan ağrı yapar mı?Ne tür ağrılar olur, şiddetleri ne olur?Ne kadar sürer?
Şu soruma özellikle detaylıca cevap verin, diş teli aralıksız ders çalışmamı engeller mi?
Özel bir sınava hazırlanıyorum da, diş telini taktırdığımda ilk sınava 1 yıl, ikincisine 15 ay, üçüncüsüne 2 yıl, dördüncüsüne de 2,5 yıl falan olmuş olacak.
Yaşım 17
Herkes cevaplasın lütfen, tek kişiyle kalmasın.Çok önemli bu benim için.
Ayrıca sadece sol üst birinci büyük azı dişim kaydırılacak.Ne kadar sürer sizce tedavi?
Hatta dişlerimin fotoğrafları da böyle
]ImageShack® - Online Photo and Video Hostinghttp://imageshack.us/a/img17/525/imag0179m.th.jpg
[url=http://imageshack.us/photo/my-images/534/imag0178uu.jpg/]]ImageShack® - Online Photo and Video Hosting[/url][IMG]http://imageshack.us/a/img534/3456/imag0178uu.th.jpg[/QUOTE]
dislerin cokda kotu degil one gelip duzelir merak etme oncee duzgun sirada olsunlarr sonra bakarsin torpuye gerek olacagina zannetmiyorum ben..6 ayda duzelir dislerin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?