Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

korktum şimdi ben telden ne kadar kötü olabilirki ?
şeffaf plagın parasını ben neden vereyim ki tedavinin içerisinde onun masrafı, tellerin çıkartılırken çok acıdımı peki?

kızlaaaar üst telim çıktıı bambaşka bir diş gibi kocaman geldi gözümee allahımm sana şükürler olsun çarşamba günüde alttan kurtulacagım implant protezim takılıncaa

kızlaaaar üst telim çıktıı bambaşka bir diş gibi kocaman geldi gözümee allahımm sana şükürler olsun çarşamba günüde alttan kurtulacagım implant protezim takılıncaa
gozun aydin artik bir fotografi hakkettik hemen istiyorum

aslinda teller cikmadan olcu almasi lazimdi..benim nisanda cikacakmis guyaaa ama normal dr uma gittim dolum dusmustu..onuda dislerimn arasi(kucuk zi ile buyuk azi arasi) acilmis biraz dr um eger dolgu yaparsam yine dusecek aralarindaki bosluk biraz acilmis dedi..ortodontim le gorusecek yaaa sikmasini soyleyecek yada dolgumu tellerim ciktiktan sonra yapacak dolguyu kalin tutacak(iki disimin arasi) sasirdim kaldim on dort disim fena degil aralari ama koek disi ile ufak azi arasi ve diger yan kesici azilarim da bosluk var igne girip cikacak kadar(kucuk) yemek yerken dis fircalarekn hissediyorum
Benimde tellerle 3 ay oldu ama bi degisiklik yok.cok kucuk aralarda acilmalar var...dis etlerim cok gorunuyo doktor ona bisey yapmayacakmis bebim sorunumun buyuk kismi oydu aslinda...zaman cabuk gecsin...
senden de bir fotograf istiyorum acilma icin aparey ise yaramiyorumu heray degistirdikce sikilmiyormu aralari????
Arkadaşlar bilmiyorum ama ben bu plaklara devam edemiycem galiba çok zor ya sadece gece taksak ne olur lütfen bilgi verin gündüz takmasak gece taksak sadece

benimde plak olcak cok mu zorrr yaaa( disardan gorunuyormu plak oldugu kotumu duruyor yoksa sadece kendin mi rahatsizligini hissediyorsun.icerden teli dr sonra yapiyor bildigim kadariyla..

Son düzenleme:

benimde sutdisim cikmayinca damak
tan yenisi cikti sutdis discide cekildi ama yenisi damakta kaldi ve birazkucukcikti ama allahtan yeri vardi.. uc ayda one geldi telle..yeri varsa sorun olmuyor.bende cok korkardim disciden dislerimin yarsini discide cektirdim..halen daha ortodontinin koltuguna uzansam ellerim bagrimdaaa ayakklarimi sikistirip kurbanlik koyun gibi bekliyorum tedavimi allaha sukur iyikide yaptirmisim keske uc dort sene once yaptirsaymisim dedim.5 sene olcak fr dayim..en 1700 euro kusurlu sanirim taksitle odouyorum..310 eurom kaldi..ayriyeten aparey takilacak ona para odemiycem cunku zaten disteli ve sonraki bakim diye yuzde 25-30indirimi yapmisti..cok super olmadi dislerim ama oncekinden halii iyidir..sanirim birsenede plak takacam bakalim.senin fiyatlar cok ucmus geldi banatr sanirim az ortodonti var malzeme ler yurtdisindan gelince oyle yapiyrolar..burda benim gittigim ortodontinin kabinesinde 3 ortodonti var..3/4 tanede asistani var...cok kibar anlayislilar bazen sorularima tam cevap alamasamda oldugu kadar artik sikildim yas 27 14 aydir agzimda teller :d

Son düzenleme:
gozun aydin artik bir fotografi hakkettik hemen istiyorum

tamam ama yarım yamalak henüz alt taraf telli birazdan doktora gideceğim pekiştiriciyi takacak üst dişlerime şeffafmış , konuşmamı engeller mi ?
çıkartılan tellerimi almayı unuttum yaa hatıra olarak saklayacaktım ben oysakii

[SUB][/SUB]
onemli degil sen ekle fotografini ustleri gorurus bizde:) ende bilmiyorum engelermi kii

evet biraz uçuk fiyatlar ne yazık ki ama güvendiğim için başka bi yere de gitmek istemiyorum. Daha ucuz fiyatlar verenler de oldu ama doktora güenmeyince olmuyor. Bir de öğretmen olduğum için estetik diş teli taktırmak istiyorum. Safir teller takılacak onlarda diğerlerine göre oldukça pahalı maalesef benim dişiminde kısa sürede düzeleceğini söyledi bakalım. Hala daha 20lik çekimleriyle urğraşıyoruz. Haftaya çeneme ankraj takılacak araştırdım mini implantmış. ordan güç alacakmış dişi yerine oturtmak için. iyileşme sürecinden sonra Nisan gibi de telllerim takılır heralde. heyecanla bekliyorumm

arkadaşlar ben de 21 kasımdan beri tel kullanıyorum. üstteki ön dişim diğerinin üstündeydi. tek dişte problem vardı ve bu beni rahatsız ediyordu. şeffaf tel taktırdım. kasımdan bu yana inanılmaz fark oldu. geçen hafta randevuda dr dişlerimi çok iyi gördüğünü söyledi. 2-3 görüşme daha yapalım dedi. sonrasında çıkarıcaz büyük ihtimal. o kadar mutluyum ki. neden daha önce yaptırmamışım diye üzülüyorum.

ayrıca şeffaf tel kullanıyorum ben. eğer dişleriniz çok problemli değilse ve yaşınız ilerlemişse bence şeffaf tel taktırın. gayet de iyi sonuç veriyor

benimde sabitleyici ölçüm alındı 17 nisanda çıkarıyorum çok heycanlıyım gün sayıyorum :))) resimleride doktordan alıp öncesi ve sonrası olarak sizinle paylaşcam inşallah

kızlar moralim çok bozuk ya
şeffaf pekiştirici miğdemi bulandırıyor sanki her seferinde dilim değince istifar edecek gibi oluyorum
ben buna nasıl alışacağımm çok berbat birşeymişş konuşamıyorumda peltek peltek kaldım
telleriiiimm nerdesinizz
altı ay gece gündüz bir sonraki altı ayda sadece gece takacakmışım ilk günden sevmedim ben bu damaklı şeffaf mereti

korkutma beni yaaaaa alisirsin mihriban bana ne diyecek bakalim bu pazaretsi alttelerim degisecek usttlere birsey yapacakmi yada teli sikacak iki cu hafta sonrada cikarir sanirim korkuyorummmm insallah bozulmaz zaten iki hftadir yan kesicilerim on idslerin yanindaydi iceri hafif kaydilar cok oynak bu disler

Ben geldiiimmm Doktorum dedi ki eğer böyle giderse 10 ayda tamamlanacak üstteki yüksek dişiminde indirmeye başladık yuppi de yuppiii

Arkadaşlar diş telinin ders çalışmaya olumsuz etkisi olur mu?Diş telleri sıkıldığında falan ağrı yapar mı?Ne tür ağrılar olur, şiddetleri ne olur?Ne kadar sürer?

Şu soruma özellikle detaylıca cevap verin, diş teli aralıksız ders çalışmamı engeller mi?

Özel bir sınava hazırlanıyorum da, diş telini taktırdığımda ilk sınava 1 yıl, ikincisine 15 ay, üçüncüsüne 2 yıl, dördüncüsüne de 2,5 yıl falan olmuş olacak.

Yaşım 17

Herkes cevaplasın lütfen, tek kişiyle kalmasın.Çok önemli bu benim için.

•• Ayrıca sadece sol üst birinci büyük azı dişim kaydırılacak.Ne kadar sürer sizce tedavi? ••

Benim de yükseklisans tezimi tamamlamama 2 ay kaldı. Tel takılınca cok ağrı yapar diye ben de korkup iki ay daha erteleyecegim sanırım ama düğün de yaklaşıyor her ay değerli cok kararsızım

sinavlarindan en az 10 gun once telini taktirirsin .her ay kontrolleride ortodontine soylersin sinavdan bir hfta once sikistirir..rdv zamanlari sinav zamanlarina denk geldimi rdvumu bir hafta one yada birhafta geriye atmasini rica edersin olur biter

sonuc::: takabilirsin sadece zamanlarini dr unla ayarlayacaksin agri ilk zaman cok olabilir dislerinin tedaviye uyum gosterip gostermesinede bagli.. ama kontrolde cok aman aman bir agri olmuyor agri kesiciyel gecisitirsin en fazla uc gun kkiii ben zirt birt hap almayi sevmedim icin dr un onerip yazdigi ilclri almadim

Kızlar hiç abartıldığı kadar ağrı yaşamadım. Bu 2.ay sıktığı zamanda pek ağrım olmadı. ben ağrıya dayanıklıyım gerçi. Ama ne kadar ağrısa da değiyor

aynen katılıyorum bende de maşalhh ağrı filan olmadı benim de nisan 8 de 2 ci ayıma giricem nasipse köpek dişim epey indi aşağıya yerleşti gibi fakat arkada çıkan dişim az yamuk çıkmış acıkta küçük gibi umarım düzelirken birazcık büyük diğerlerinin boyutunu alır die ümit ediyorum :18:

Ben daha önce de sormuştum ama cevap veren olmadı tekrar sorayım . Benim ön iki disimin hemen yanlarında kopek dislerim var ve ikisi de arkada. Simdi onlar öne gelirse vampir gibi durur diye de cok korkuyorum. Öyle durursa kaplama yaparız ya da töpuleriz dendi. Madem kaplama yapılacak ortodontik tedavinin sıkıntısını neden çekiyorum direkt zirkonyum kaplama mı yaptirsam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…