Merhaba me4rve.Benim de sadece 1 dişimde sorun vardı.Doktor 8 ay gibi bir süre verdi.
sem gördüğünü söylüyon doktorların bakış açısı farklı ben iki diş eğri diyodum dktr baktı 2 eğri kapanış bozukluğu ön dişlerde aşağıya inme üst çenede öndelik kapanış bozukluğu diş etlerinin fazl GÖRÜMESİ ANLIYACAĞIN EVDEKİ HESP ÇARŞIYA UYMUYOR TEDAVİN UZUN OLSA DA başla sonuç çok güzel dişlerdeki düzelmeyi gördükçe keşke daha önce yaptırsaydım diyo insan
alt ve üst diş içlerine çok çok ince bir tel yapıştırılıyor, böylece kayma sürekli olarak engelleniyor. şeffaf retainlarda (plak) aynı işi görüyor tek fark çok düzenli takman lazım, sabit retainerda ise zaten sürekli ağızda duruyor.
dr um sadce geceleri dedi acaba gunduzde takmam gereklimi ki..arda takdedi gunduzleri ama istee bilemedim simdi???ic telmi iyidir plak mi??neden ictel vermedi ki bana..aralarindaki fark nee biliyormusun??ictel bildigim kadriyla uzun senelerde kalbiliyor..hatta bazilari hic cikartmak istemiyor ama plakda durum ne olur hic bilmiyorum
Moralını bozmak gibi olmasın ama EVET agrın olacak. agrının az olması veya yogun olması senın agrı eşiğine bağlı. her ay tellerının sıkılması ve kullandıgın lastıkler ağrı yapacak. ayrıca agzının ıcınde ve dılındekı yaraları saymıyorum bile.Arkadaşlar diş telinin ders çalışmaya olumsuz etkisi olur mu?Diş telleri sıkıldığında falan ağrı yapar mı?Ne tür ağrılar olur, şiddetleri ne olur?Ne kadar sürer?
Şu soruma özellikle detaylıca cevap verin, diş teli aralıksız ders çalışmamı engeller mi?
Özel bir sınava hazırlanıyorum da, diş telini taktırdığımda ilk sınava 1 yıl, ikincisine 15 ay, üçüncüsüne 2 yıl, dördüncüsüne de 2,5 yıl falan olmuş olacak.
Yaşım 17
Herkes cevaplasın lütfen, tek kişiyle kalmasın.Çok önemli bu benim için.
Ayrıca sadece sol üst birinci büyük azı dişim kaydırılacak.Ne kadar sürer sizce tedavi?
Arkadaslar tellerı çıkan arkadaslar veya tel tedavısı suresınce dişlerinde olumlu gelışme olan arkadaslar fotograf paylasabılırler mi ?
açıkçası suan cok morale ıhtıyacım var.. agzımın ıcı hep yara. dunyaya küsmüş vazıyetteyım
kızlaarr moral lutfen moraalllll
tesekkur ederim canim..dun gunduz evdeyken4-5 saat taktim.aksam yemekten sonra hic cikarmadim sabha kadar 12 saatbe n henüz kullanmıyorum ama tedaviye başlamadan dktruma sormuştum bana alt dişlere ratiner üst dişlere ise plak vereceğini söylemişti üst dişe takılan ratinerlein hastaya rahatsızlık verdiğini alışmanın zor olduğunu alt dişlerin üst ratinerlere değmesinin rahatsızlığından bahsetti ratinerlerin kullanım süresinin dktrdan doktora değiştini kimi 1 kimi 2.5 yıl taktıracağını kendisinin de ömür boyu taktıdığını söyledi yurt dışında böyle olmaasının bir zararı olmadığının araştırıldığını söyledi umarım yardımcı olmuşumdur
ben gulemiyorum yaaa sanki herkez bana bkiyormus gibi geliyor.birde bana gore guzel olan disler baskasina bozuk gelebilir yinemerhabalaaar
alt tellerim bugün irtibariyle çıktı 32 diş sırıtmaktayım şu anda
doktordan ofise gelene kadar dolmuşta güldüm , gülümsedim aptalca o derece
üst dişlerime şeffaf damaklık takıyorum cuma gününden beri , alt dişlerimin iç kısmından tel yerleştirdi bu ne kadar kalacak bilmiyorum ömür boyu kalsada razıyım hihihih
akşama fotograflarımı paylaşırımm
öpüyorum hepiniziii
darısı bütün telli arkadaşlarımın başınaa
guzelce cekeyimde koyayayimArkadaslar tellerı çıkan arkadaslar veya tel tedavısı suresınce dişlerinde olumlu gelışme olan arkadaslar fotograf paylasabılırler mi ?
açıkçası suan cok morale ıhtıyacım var.. agzımın ıcı hep yara. dunyaya küsmüş vazıyetteyım
ben gulemiyorum yaaa sanki herkez bana bkiyormus gibi geliyor.birde bana gore guzel olan disler baskasina bozuk gelebilir yinesonuctaaa inci gibi sirali degil dislerim
Eki Görüntüle 636416 kizlar ilk defa buraya yukluyorum dislerimin ilk takildigi hafta cok kotuymus demi:44::44::44::44::44::44:
Eki Görüntüle 636412 iki hafta onceki dislerim ve dr cikarmak istiyor ben de
Bence hastanın ihtiyacına göre seçiyordur doktorlar, retainer dediğin gibi uzun seneler kalıyor, ama o kadar belli belirsiz birşey ki ömrüm boyunca kalsa umurum olmaz:)dr um sadce geceleri dedi acaba gunduzde takmam gereklimi ki..arda takdedi gunduzleri ama istee bilemedim simdi???ic telmi iyidir plak mi??neden ictel vermedi ki bana..aralarindaki fark nee biliyormusun??ictel bildigim kadriyla uzun senelerde kalbiliyor..hatta bazilari hic cikartmak istemiyor ama plakda durum ne olur hic bilmiyorum
benimkiler istediğim gibi yanlız sarımtırak rengi şimdi beyazlatma derdi çıktı pehh
Ne zaman kullanmaya başladın? Sanırım yeni:)Arkadaslar tellerı çıkan arkadaslar veya tel tedavısı suresınce dişlerinde olumlu gelışme olan arkadaslar fotograf paylasabılırler mi ?
Bence hastanın ihtiyacına göre seçiyordur doktorlar, retainer dediğin gibi uzun seneler kalıyor, ama o kadar belli belirsiz birşey ki ömrüm boyunca kalsa umurum olmaz:)
ekincee çook güzel olmuş güzel gülüşleer
allttada tel var sanırım ?
Ne zaman kullanmaya başladın? Sanırım yeni:)
İnan hepsi bitiyor, ağrı, ağız içi yara, her ay ayarlardaki ağrının süresi gitgide bitiyor hiç merak etme. Yaralar için mum kullanabilirsin bir kere o cilt dokusu alışınca bir daha yara yapmıyor, şu anda yaranı kapat, iyileşsin ve bir daha olmaz merak etme.
Hiiiç moralini bozma, bir süre sonra braketlerin uzvun gibi olacak ve seveceksin onları:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?