Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Merhaba me4rve.Benim de sadece 1 dişimde sorun vardı.Doktor 8 ay gibi bir süre verdi.

8 ay gibi süre verdi dediğinize göre hala takıyorsunuz.Doktorlar hep süreyi uzatıyor diyorlar Sizin hangi dişiniz de sorun var acaba?

Yok yok, sadece bir diş Oda 1.büyük azı dişi :))

Edit: Doktor kontrol etti.Başka bir sorun yok yani.Ama ne kadar sürer diye kimseye soramıyorum.Şu anda yurtdışındayım.

Son düzenleme:

dr um sadce geceleri dedi acaba gunduzde takmam gereklimi ki..arda takdedi gunduzleri ama istee bilemedim simdi???ic telmi iyidir plak mi??neden ictel vermedi ki bana..aralarindaki fark nee biliyormusun??ictel bildigim kadriyla uzun senelerde kalbiliyor..hatta bazilari hic cikartmak istemiyor ama plakda durum ne olur hic bilmiyorum

be n henüz kullanmıyorum ama tedaviye başlamadan dktruma sormuştum bana alt dişlere ratiner üst dişlere ise plak vereceğini söylemişti üst dişe takılan ratinerlein hastaya rahatsızlık verdiğini alışmanın zor olduğunu alt dişlerin üst ratinerlere değmesinin rahatsızlığından bahsetti ratinerlerin kullanım süresinin dktrdan doktora değiştini kimi 1 kimi 2.5 yıl taktıracağını kendisinin de ömür boyu taktıdığını söyledi yurt dışında böyle olmaasının bir zararı olmadığının araştırıldığını söyledi umarım yardımcı olmuşumdur

merhabalaaar

alt tellerim bugün irtibariyle çıktı 32 diş sırıtmaktayım şu anda

doktordan ofise gelene kadar dolmuşta güldüm , gülümsedim aptalca o derece
üst dişlerime şeffaf damaklık takıyorum cuma gününden beri , alt dişlerimin iç kısmından tel yerleştirdi bu ne kadar kalacak bilmiyorum ömür boyu kalsada razıyım hihihih

akşama fotograflarımı paylaşırımm
öpüyorum hepiniziii
darısı bütün telli arkadaşlarımın başınaa

Moralını bozmak gibi olmasın ama EVET agrın olacak. agrının az olması veya yogun olması senın agrı eşiğine bağlı. her ay tellerının sıkılması ve kullandıgın lastıkler ağrı yapacak. ayrıca agzının ıcınde ve dılındekı yaraları saymıyorum bile.
ama sonuc güzel olacak o ayrı..
bılmıyorumi, dayanabılırım dıyorsan eger taktır. ama benım canım tatlıdır dayanamam dersen sınavların bıtene kadar sabret.

Arkadaslar tellerı çıkan arkadaslar veya tel tedavısı suresınce dişlerinde olumlu gelışme olan arkadaslar fotograf paylasabılırler mi ?
açıkçası suan cok morale ıhtıyacım var.. agzımın ıcı hep yara. dunyaya küsmüş vazıyetteyım
kızlaarr moral lutfen moraalllll

al benden de o kadar benden 4 ay önce taktıran arkadaşımdaki olumlu gelişmeleri gördüğüm için dayanıyorum her ay toplam 10 saat yol çekiyorum kontrole gitmek için ağrı sızı neyse de ağız içi yaralar çekilmiyor lütfen fotoğraf paylaşalım

tesekkur ederim canim..dun gunduz evdeyken4-5 saat taktim.aksam yemekten sonra hic cikarmadim sabha kadar 12 saat simdi dislerimi ve plaimi temizleyip tekrardan takacam ogelen yemegine kadar// ama benim bir disim sizliyor normlami bilmiyorum.zaten pek duzelmedi o dis ama hayirlisi olsun boyleyde memnunum
ben gulemiyorum yaaa sanki herkez bana bkiyormus gibi geliyor.birde bana gore guzel olan disler baskasina bozuk gelebilir yine sonuctaaa inci gibi sirali degil dislerim
guzelce cekeyimde koyayayim

ben gulemiyorum yaaa sanki herkez bana bkiyormus gibi geliyor.birde bana gore guzel olan disler baskasina bozuk gelebilir yine sonuctaaa inci gibi sirali degil dislerim

benimkiler istediğim gibi yanlız sarımtırak rengi şimdi beyazlatma derdi çıktı pehh

yuklemeyi unuttum yapamiyorumEki Görüntüle 670572
hee heee iki tane eklmisim

aslinda en son telliyken daha iyiymis sanki..ben bekledim daha iyi olur diyeee ama olacagi bukadarmis buna da sukur... cenemdeki sivilcelerde hic iyilesmmeis bunuda farkettim uc aydir sadece yer degistiriyorlar

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence hastanın ihtiyacına göre seçiyordur doktorlar, retainer dediğin gibi uzun seneler kalıyor, ama o kadar belli belirsiz birşey ki ömrüm boyunca kalsa umurum olmaz:)

Ne zaman kullanmaya başladın? Sanırım yeni:)
İnan hepsi bitiyor, ağrı, ağız içi yara, her ay ayarlardaki ağrının süresi gitgide bitiyor hiç merak etme. Yaralar için mum kullanabilirsin bir kere o cilt dokusu alışınca bir daha yara yapmıyor, şu anda yaranı kapat, iyileşsin ve bir daha olmaz merak etme.
Hiiiç moralini bozma, bir süre sonra braketlerin uzvun gibi olacak ve seveceksin onları:)

Bence hastanın ihtiyacına göre seçiyordur doktorlar, retainer dediğin gibi uzun seneler kalıyor, ama o kadar belli belirsiz birşey ki ömrüm boyunca kalsa umurum olmaz:)

sanirim benim alta icten tel takar..sabah iki saat taktim..ogle sonuda 4-5 saat taktimmmi yeter sanirim UZUN SENLER KALIYOR AMA TARTAR OLUSUr kotu durur icleri sanirim..surekli duzenli temizleme gerektirir sende ekle artik foto nu

ekincee çook güzel olmuş güzel gülüşleer
allttada tel var sanırım ?

altta tel var canim..sanirim girecek ay olmazsa mayis gibi onlarda cikacak..gercekten guzel gorunuyormu?yoksa moral olsun diye mi soyluyorsun ..bosluklarida var kapanmayacak biliyorum sorun olur mu ki bosluklar?yemek artiklari siikstikca tabi fircaliyorum ama insallah ilerde curume olmaz.bu arda benim gomulu 20 liklerim var dr a sormayi unuttum ne yapacagim ben o disleri kara kara dusunuyorum..

Son düzenleme:

Yeni de degil aslında, 4 ay oldu.. Ust tellerim degil ama altlar cok zorluyo beni. Takıldığından beri sürekli yara yara yara... Mum falan koyup kapatmaya calisiyorum iste. Dişlerimi fırçalarken , ağzımı calkalarken ızdırap çekiyorum bildigin pooofff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…