Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

kizlar ondistellerim cikti.normlade nisanda cikacakti ama dr istersen cikaririrz dedi cikardi.alt tellerimde ikidisin cok hafif oynamasi lazim.bir iki ay sonrada altlar cikacak.14.5 ay disteliyle durdum.aslinda birsenede hallolurdu ama ben yazin taile gittim iki rdv ya gitmedim gercekten cok buyuk degisim olmus..teller varken cok ayrintiya takiliyordum cikincaaa ayrintilar pek goze batmiyor..olculerim alindi yarindan sonra takacagim apareyi..dr um sadece geceleri dedi.cok sasirdim..gunduz takmiycakmiycakmiyim dedim arada tak san gunduzleri iyi olur dedi ben evde oldugum surece gunduzleride takacam.(zaten hep evdeyim)

ekince öncelikle geçmiş olsun yüzünü güldürecek dişlerini sürekli gösterecek anlar yaşarsın inşallah :))

fotoğraf ekler misin inan buna çok ihtiyacım var

Çok moralim bozuk Tel taktıralı 2 ay oldu.Bugün randevum vardı.Altlara takılacak diye konuşmuştuk fakat bu ay takılmadı.Onun stresi yetmezmiş gibi farklı bir sürprizle karşılaştım.Alt ve üst dişlerim birbirine değmesin diye alt damaklık taktı.Çünkü üstteki bir dişimin öne gelmesi için alttakilerin engellememesi lazım.Hiçbir şekilde ağzımı kapatamıyorum,baş ağrısı yaptı ve konuşamıyorum.Kötü yanı ise öğretmen olduğum için sürekli konuşmak zorundayım.Doktor bu damaklığı 1 ay kullanırsın öndeki dişin 1 ayda öne gelir dedi(öndeki dişe de bugün braket takıldı) Beni rahatlatmak için mi böyle söyledi bilmiyorum.Daha önce kullanan arkadaşlar var mı?Aşağı yukarı ne kadar kullandılar ve alışabildiler mi?

Arkadaşlar sadece ikinci büyük azı dişini, bir azı diş büyüklüğünde yere kaydıracağız.Şöyle anlatayım, sol üst çenede sonuncu dişten bir önceki yer boş.Sondaki dişi oraya kaydırmak ne kadar süre alır?Ne kadar tel kullanmam gerekir?Başka hiçbir sorunum yok.

Son düzenleme:

selam seren1 benim de telleri takalı 6 hafta oldu. bu gidişimde alt dişlere tel takılır diye düşünüyordum ama takılmadı üst çenenin genişlemesi lazımmış. Ben de çok şükür ağrı yok ben de öğretmenim ilk hafta epey zorlanmıştım konuşurken ama geçti..

Ben de doktorumu sevmiyorum geçen ay hadi yoğun diye konuşamadık bu ay özellikle uygun bir tarih belirlemiştim ama lafları cımbızla alıyoruz sanki

ekince öncelikle geçmiş olsun yüzünü güldürecek dişlerini sürekli gösterecek anlar yaşarsın inşallah :))

fotoğraf ekler misin inan buna çok ihtiyacım var

teskkurler canim eklerim tabikide ama bugun olmaz belki yarin yada sonraki gunler kizim evde makinayi gorunce pcde durdurmuyordedigim gibi ben daha duzelecek yerlerim var diyordum ama cikarinca okadarda goze batmiyor insaalah en kotu hali simdikigibi olur dislerim.bugun canim bayaa sikndi bana cok guzel moral oldu...

altlarada tek takılmama himali varmış öyle hızla düzeldiki dişlerim doktorum bile şaşırıyoooooooooooooooooooooooo

güle güle kullan .....................

peki sen de mi aynı şekilde damaklık kullanıyorsun? Tellerimi taktırdığımda konuşmamda bnm de sorun olmamıştı ama bu gerçekten çok farklı bir şey.Ağzını kapatamıyorsun.Benim de doktorum aslında çok iyi bir doktor fakat işlem yaparken söylemeden yapıyor.Ölçü bile alırken hiçbir şey söylemeden alçıyı ağzıma soktu neye uğradığı şaşırdım.Bugün aklımdaki soru işaretlerini sorayım dedim ama panik yapmana gerek yok zamanı gelince zaten göreceksin dedi.Şu an tek isteğim doktorun dediği gibi şu damaklıktan önümüzdeki ay kurtulmak.

Merhaba me4rve.Benim de sadece 1 dişimde sorun vardı.Doktor 8 ay gibi bir süre verdi.

dişin durumuna bağlı belki doğru sölüyodur bozma moralini iyi düşün iyi olsun bana iki diş çekilmesi lazım dedi çekmeden başlayalım dedi eğer memnun olmazsan çekeriz dedi ama tedavim uzayacaktı be o küçücük ihtimale sığındım ve çektirmedim dua etteim inşallah çekilmeden düzelir diye ve allaha şükür düzeldi çekimeden aile her gördüğün arkadaşına sein için dua etmesini söyle allah büyük

sem gördüğünü söylüyon doktorların bakış açısı farklı ben iki diş eğri diyodum dktr baktı 2 eğri kapanış bozukluğu ön dişlerde aşağıya inme üst çenede öndelik kapanış bozukluğu diş etlerinin fazl GÖRÜMESİ ANLIYACAĞIN EVDEKİ HESP ÇARŞIYA UYMUYOR TEDAVİN UZUN OLSA DA başla sonuç çok güzel dişlerdeki düzelmeyi gördükçe keşke daha önce yaptırsaydım diyo insan

Merhaba, ben 14 aydır şeffaf tel kullanıyorum. Şu an üniversite 2'deyim, okulu dert etme çünkü üniversiteli olup da ağzında telle gezen birçok insan var:) Evet, dışarıdan bakıldığında çok belli olmuyor, hatta insanlar dibine girmediği sürece uzaktan farkına bile varmıyor telleri. Metal olanlara göre şeffaf braketler daha pahalı. Eğer görünüş açısından metalleri istemiyorsan şeffaf taktırabilirsin :)

Son düzenleme:

gözün aydınn artık doya doya gülme vaktidirr

tesekkur ederim kizlarr... insallah enkotusu boyle olur bozulmazlarr.. alisamadik ailecek her yemekten sonra fircaliyorum cantamda da bir firca bulunduruacam gittigim yerlerde fircalayacagim..beyazlatma olmadi biraz uzerini temizledi sadece ama sanki dislerim biraz buyudu gibi ve on dislerim hafif sizliyor kayiyormu acaba yarina kadar bozulmaz demi???

Benim de 1,5 sene süren tedavim 3 ay önce bitti:) sana da bana da hayırlıolsun. Eğer retainer kullanıyorsan bozulmaz, benim 2 hafta önce bir tane retainer bağlantım çıkmış fark etmedim, resmen alt ön dişim deforme oldu, hemen gittim, birkaç bağlantı yaptı doktorum, 1 haftada düzelir dedi, düzeldi :) çok şükür.

O sebeple retainer kullanmak bence çok çok mühim aman dikkat kızlar...

sagol canim gule gule kullanalim herzaman :) retainer dedigin ne ki???ben teller cikinca plak kullanacagim.. sanada ecmis olsun cok korkarim bozulacak diyee

sagol canim gule gule kullanalim herzaman :) retainer dedigin ne ki???ben teller cikinca plak kullanacagim.. sanada ecmis olsun cok korkarim bozulacak diyee
alt ve üst diş içlerine çok çok ince bir tel yapıştırılıyor, böylece kayma sürekli olarak engelleniyor. şeffaf retainlarda (plak) aynı işi görüyor tek fark çok düzenli takman lazım, sabit retainerda ise zaten sürekli ağızda duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…