Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

son 15 günüm
gel artık 17 nisan
saymaktan yoruldum
bu arada telleri çıkan arkadaşlar maşallah değmesin :) güle güle ağız tadıyla ömrünüz boyunca kullanın

arakdaşlar bugün yanlışlıkla listerine yuttum, ben yuttum siz yutmayın

yani akşama kadar miğdem bulandı çok fenaa, bi anlık boşluğuma geldi aman dikkat edin, hemen paylaşayım dedim..
iş yerindeydim bide çok etkiledi, bööğğ

ekince, plakların kullanımı nasıl? konuşurken zorlanıyor musun? ya da gündelik hayatını sıkıntıya sokuyor mu? benim tedavim de bitmek üzere ve ben de plak kullanıcam büyük ihtimalle. görüntüyü kötü etkiliyor mu? bilgi vermeni rica ediyorum.
tşk.

arkadaşlar merhaba, ben de diş teli tedavisine başlamak istiyorum, yaşım 19. ama şöyle bir sorum olacak. bildiğiniz gibi biraz tuzlu bir işlem, acaba devlet hastaneleri falan karşılıyor mu? öğrenciyim yani en uygun yolla halletmek istiyorum. ankaradayım bu arada. bilen biri yardımcı olursa çok memnun olurum.

selam maalesef 18 yaşını geçmiş hiç bir bireyin öğrencide olsa sigortası da olsa devlet tedavi masraflarını karşılamıyor.

Arkadaşlar merhaba. Ben de bugün tellendim :) Öncelikle üst çeneye takıldı haftaya da alta takılacakmış. Tabi ki yine sorular sorular... Doktorum bana ORAL-B TRIUMPH 5000 elektirikli diş fırçası önerdi klinikte satılıyor ama fiyat 250 TL. Zaten oldukça pahalı bir tel tedavisine tabiyim bir de bu fiyatı verip o ürünü almalı mıyım bilemedim ? bugün almadım haftaya diş fırçalama kontrolüm var. o zamana kadar karar vermem lazım. sizler neler kullanıyorsunuz. Ortodontik bir diş fırçası, arayüz fırçası, diş ipi ve ağız gargarası temizlik için yeterli midir ? yoksa bu ürünü almalı mıyım ? Dişlerim sararsın kötüleşsin de istemiyorum. Kafam yine karışıkk. Yardımmmm . Bu da ilk gün fotosu.

Slm cnm umarım sonuç harika olur bende başladım yanlız dolgularım yeni bitti ve dün bir yirmiik diş gitti baya zormuş bu iş çekimi acaba sende kaç tane diş çekildi benim üstten bir alttanda çekilicek sonrasında tel puffffff

Selam BlackKeys . Sanırım bende tel taktırmayı düşünüyorum ama uzun süredir araştırıyorum birinin beğendiği doktoru bir başkası beğenmiyor. Gittiğin doktordan memnunsan ve süreçten mutluysan doktoru tavsiye eder misin ? :)

]Arkadaşlar merhaba. Ben de bugün tellendim :) Öncelikle üst çeneye takıldı haftaya da alta takılacakmış. Tabi ki yine sorular sorular... Doktorum bana ORAL-B TRIUMPH 5000 elektirikli diş fırçası önerdi klinikte satılıyor ama fiyat 250 TL. Zaten oldukça pahalı bir tel tedavisine tabiyim bir de bu fiyatı verip o ürünü almalı mıyım bilemedim ? bugün almadım haftaya diş fırçalama kontrolüm var. o zamana kadar karar vermem lazım. sizler neler kullanıyorsunuz. Ortodontik bir diş fırçası, arayüz fırçası, diş ipi ve ağız gargarası temizlik için yeterli midir ? yoksa bu ürünü almalı mıyım ? Dişlerim sararsın kötüleşsin de istemiyorum. Kafam yine karışıkk. Yardımmmm . Bu da ilk gün fotosu.

PERİ TOZU merhaba hayırlı olsun tellerin.bende şeffaf braket taktırdım.benimde 1 hafta oldu takılalı.dişlerim seninki gibi tek fark benim sağ ve sol köpek dişlerinin ikiside üstten gelmiş durumdaydı.bana doktorum dişlerimi normal diş fırçalar gibi fırçalamamı önerdi.sadece diş fırçanı ayda bir değiştir ve oral b nin fırçalarını kullan dedi.yani öyle şu modelini falan kullan demedi.ayrıca diş fırçaları uzun süre kullanılmamalı biliyosun helede telliysen.250 verip de en fazla kaç ay kullanıcan ki?

Son düzenleme:
Ben de geçtiğimiz hafta tel taktırdım,doktorum ortodonti fırçası arayüz fırçası ve yedeklerini almamı söyledi.28 TL ye aldım hepsini. siz de öyle yapın bana kalırsa.250 lira çok fazla bir fırça için.

günde kaç kere dişlerinizi fırçalıyorsunuz,her yemekten sonra fırçalamak zaten zorunlu ama yemek yemediği zamanlar da fırçalayanlar var mı?

ben kesinlikle tavsiye ederim, zaten kardeşimde orada tedavi oldu.. istanbul da doktorum. beylikdüzünde. isim vermem uygun olmayacaktır, mesaj atıyorum. dilerim senin de tez zamanda başlar ve biter..

Arkadaşlar size bi sorum olacak.asitli içeceklerin tellere zararı olduğu için içilmemesi gerekiyorya ben asitli içecek içmiyorum.ama emzirdiğim için sütümü arttırmak amacıyla maden suyu içiyorum.onunda zararı olurmu pipetle falan içsem olmazmı

olmaz. asitli içecekler özellikle içerdikleri şeker yüzünden yasak diye biliyorum. Maden suyu kesinlikle zararlı değil ama ona da eminim.

dişlerinizi iyi firçalamanızı öneririm. benim dişlerimin, diş etlerimin dibinde, diş etimle braketlerin arasında küçük çürükler oluştu hep.

ben kesinlikle tavsiye ederim, zaten kardeşimde orada tedavi oldu.. istanbul da doktorum. beylikdüzünde. isim vermem uygun olmayacaktır, mesaj atıyorum. dilerim senin de tez zamanda başlar ve biter..

çok teşekkür ederim bakalım nasıl olacak. umarım sende tam aklındaki gibi bir gülüşe sahip olursun :)

bu arada geçmiş yorumları okudum ve geçiş dönemlerini senin ve bazı arkadaşların :) insan sabırsızlanıyor. sanki bir ben kalmışım duygusu kaplıyor =D ve ağrı yada dudak içi ufak yaralar problem değil sadece şu an bunları burdan yazıp imrenmek fena =)) bu arada tavsiyeni aldım ve fiyat, düzelme hızı onlarla ilgili ufak bilgileride msjla atarsan çok sevinirim :)

1,5 sene braket kullandım ve çok çok özenli baktım, elektrikli normal fırça kullandım, bu kadar pahalısını almana hiiiç gerek yok, düzenli fırçala, bakımlarını yap bu pahalı ürünlerden uzak dur:)

sabırsızlık kesinlikle var, düzenli olarak tedavime devam etsem çok çok daha iyi olacaktı ondan eminim:/ ancak şu hali bile iyi ki başladım dedirtmekte.
ben çok şükür şanslıydım. ciddi ağrım ya da keşke bulaşmasaydım hiç durumum olmadı. çünkü diş güzelliği ve hoş bir gülümseme pek çok yönden artı puan. tez zamanda aramıza katılırsın umarım :)

Teşekkür ederim umarım hepimiz için öyle olur. benim 3 tane gömülü 20lik dişim çekildi. onun dışında başka diş çekimi yapılmadı. öncesinde 12 dolgu 2 kanal tedavisi yaptırdım bende :) ama en zoru 20liklerdi. sana da geçmiş olsun.

oral-b nin ortodontik diş fırçası ve arayüz fırçasını aldım. Diyet yaptığım için ara öğünlerle birlikte günde 6 kere dişimi fırçalıyorum. nadiren ara öğünlerde fırçalayamayacaksam da gargara kullanıyorum. ama sanki braketlerin kenarları sarardı gibi bu canımı sıkıyor. o kadar özenle temizlememe rağmen

bu arada yeni tel taktıracak arkadaşlar ben de çok korkuyordum başıma ne gelicek diye. bugün 5. günüm hiç ağrım olmadı, ağzımda da sadece ufak tahrişler oldu. ama hala birşeyleri çiğneyemediğimden yemek yiyemiyorum. Diyet yaptığım için bu işime geliyor aslında bu durumdan rahatsız olduğumu söyliyemicem. korkulacak birşey yokmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…