Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Bende yaklaşık 8 aydır şeffaf braket kullanıyorum. Hala braketlerim sararmadı, normal fırça kullanıyorum Ancak ÇAY-KAHVE İÇMİYORUM...

Merhaba,
gözün aydın bol gülümsemeler
gece yatmadan önce takacaksan , damaklıgını kenara koy öncelikle dişlerini güzelce fırçala gargaranı yap , daha sonra avcunun içine damaklıgı al onuda dişlerini fırçaladıgın gibi bir güzel temizle (fırçala ) ve agzına tekrar yerleştir.
sabah kalktığında damaklıgı yine temizleyip kutusuna bırak ki mikrop oluşmasın koku olmasın ..
böyle işte,,, ben gün içerisindede kullanıyorum damaklıgımı

Merhaba.Benim de telerim takılalı 3 ay oldu.Sadece sağ taraftaki köpek dişim biraz yukarıda ve yanındaki de gerideydi.Geride olan dişime 1 ay önce braket takıldı.Haftaya randevum var ve hemen hemen diğer dişlerimle aynı hizaya gelmiş sayılır :)

çok teşekkür ederim

Merhaba arkadaşlar. Tellerim geçtiğimiz cuma günü takıldı. Sızlaması dışında pek bir ağrı çekmiyorum şuan. İlk iki gün daha kötüydü tabi. Sadece sanki dişlerimi hiç birbirleri üzerine kapatamıyacakmışım gibi hissediyorum, anında sızlamaya başlıyor. Yemek yemekte gerçekten de çok büyük sorun. Kendini iyi düşünmeye zorlamaya çalışıyorum. Ağzımdaki garipliklere bir an önce alışmalıyım. Dudaklarımı kapatmakta bile zorlanıyorum. Yinede tellerimi sevmekten başka çarem yok çünkü doktorumun dediğine göre 2,5 yılımı onlarla geçireceğim. Şuan sadece üst dişlerim de var bir ay sonra alt dişlerime de takılacak. Önce alt dişlerimden birisinin çekimi gerekiyor, doktorum çekim raporunu verdi ama hangisi diye bakmaya bile korkuyorum. Önlerden bir tanesi, onu biliyorum. Görüntü açısından gerçektende hoş durmayacak, onuda geçtim sapasağlam bir diş. Tedavisi için sağlam diş çektiren biri yardımcı olabilir mi lütfen? Gerçekten de bu durum beni tedirgin ediyor.

Pişman değilim... Hayır hayır pişman değilim Allah'ım neden kimse bana alt çenenin daha acılı olduğunu söylemedi... Dün alt dişlerime de tel takıldı... Ama kendi doktorum yeni hamile ve düşük riski olduğu için başkası taktı... Takarken de resmen öldürdü beni.. Canım hala çok yanıyor.Üstte hiç böyle olmamıştı. Ve resmen şu an zonkluyor! Burnumun ucu sızlıyor ya siz düşünün!!! Kızlar yardım edin ne olur. Nasıl geçecek buuu Ama bi yandan da eviniyorum üstteki dişim bayağı aşağı indi. İnşaallah bitince güzel güzül gülümseyeceğim

Kızlar ben çok istiyorum ama çok pahalııı Taksit imkanı sağlıyorlar mı ?

7 taksıtle yaptırdım ben mıhrımah sultan tıp merkezı mustafa beye 2.500 tl
1 yıl dolmadan tedavı sonuçlandı cok sukur doğumdan öncede cıkarıcam
keşke daha once gıdeydım dıye hayıflanıyorum dıslerın o güzel gorunusu ıcın parayada cektıklerımızede değer kızlar ...

Selam kızlar dün gittim. .braketlerdeki lastikleri ve kırılan bir tanesini degistirdi. Kapanışı düzeltmek için takmam gereken lastik Sayısı 3 oldu. Lastik biraz sabir siniyor ancak düzgün kullanarak eylül sonu bitiririz dedi. İnşallah öyle de olur. O tarihte çıkar ise tellerim.. 13 aylık bir tedaviyle güzel dişlere kavusmus olacağım. Hepimize bol şans :))

Darısı başıma inşaallahhh

Kızlar merhaba, benim de dişlerimde çarpıklık var ama 21 yaşımda olduğum için tel taktırmaya cesaret edemiyorum, bir yazı okudum görünmeyen diş telleri ve plakalarla ilgili. Görünmeyen diş telleri tamamen şeffaf oluyormuş, bir de dişlerin arkasından takılan önden hiç görünmeyen teller var, onlar daha da iyi bence ama fiyatları ne kadar bilmiyorum, daha fazla olduğunu duymuştum. Hiç görünmyen diş teli kullanan var mı aranızda ? Bilgilendrme olursa çok sevinirim. Okuduğum yazı da şöyleydi :

Invasilign yöntemi nasıl uygulanıyor?

Diş tellerinden kaynaklı estetik kaygıların yetişkinleri bu tedaviden uzak tuttuğu bilinen bir gerçek. Bu sorunun tel ve braket kullanmadan ‘Invasilign’ yöntemi ile ortadan kaldırılabilmesi mümkün. Diş hastalıkları tedavisinde uygulanan yeni teknoloji ‘Invasilign’ yöntemi ile tel ve braket kullanılmadan ağızda belirgin olarak gözükmeyen, ergonomik şeffaf plakalar ile düzgün ve sağlıklı diş tedavisi yapılıyor. Genellikle genetik sebeplerden kaynaklanan ve erken yaşlarda düzeltilebilen çarpık dişler, ilerleyen yaşlarda da düzeltilebiliyor, ancak tedavi daha uzun soluklu. Invisalign yöntemi, çapraşık dişleri düzeltme amacı ile dişlere takılan, çıkarılabilir, ağızda belirgin olarak görünmeyen bir seri şeffaf düzeltici plakla, braket ve teller kullanılmadan dişlerin düzeltilebilmesini sağlayan bir sistemdir. Şeffaf düzelticilerin, üç boyutlu özel bilgisayarlı sistemler yardımıyla hastanın diş yapısına birebir uygun olarak modellendiği, her bir düzeltici plağın yaklaşık 2 hafta boyunca kullanılır ve 2 hafta sonra yeni bir düzeltici takılır. Bu yeni düzeltici ile eskisi arasında, dişleri daha düzgün hale getiren küçük farklılıklar bulunur. Bu süreç adım adım ilerler. Belirli aralıklarla tedavi süresi, dişlerdeki çapraşıklık oranına göre 9-15 ay arasında değişiyor. Bu dönemde yaklaşık 18-30 adet şeffaf düzeltici plak kullanılıyor. Tellerle ve braketlerle yapılan klasik ortodontik tedavi ise 18-24 ay devam ediyor.

Lingual yönteminin farkı nedir?

Bir diğer tedavi yöntemi ise görünmeyen diş teli veya gizli diş teli olarak adlandırılan ‘Lingual’ ortodonti tedavisi dişlerdeki, çapraşıklıkları düzeltmek için kullanılan braket ve tellerin dişlerin ön yüzeyleri yerine arka taraflarına uygulandığı ortodontik tedavi çeşididir. Diş hekimliği eğitiminden sonra uzman olan ortodontistler Lingual ortodonti eğitimi için değişik üniversitelerin lingual ortodonti programlarına devam eder ve bu teknikle ilgili yaklaşık 2 yıl süren ek bir eğitim alır. Benzer şekilde Dünya Lingual Ortodonti (WSLO) ve Avrupa Lingual Ortodonti Dernekleri (ESLO) lingual teknik ile ilgili bir klinik yeterlilik sınavı uygulanır. Ancak bu sınavdan başarılı olan ortodontistler bu tedaviyi uygulayabilir. Bu teknik üzerinde uzmanlaşmış yeterli bilgi ve klinik tecrübeye sahip ortodontistler tarafından yapılacak lingual ortodontik tedavi ile labial teknikte (dışarıdan teller) olduğu gibi her çeşit vakayı tedavi etmek mümkündür.

Bu konuda bilgisi olan var mı acaba ?

peritozu selam:)

öncelikli tellerin hayırlı olsun darısı başıma :)

bende bu cuma 20likler çektirmeye gidiyorum sonra tellerim takılacak aslında ben şaffaf istiyorum dr 4500 dedi alt üst çene bana bayağı pahalı geldi hemde önermedi sürekli şeffaf breketin ne kadar kötü olduğunu anlattı durdu... metal için 3,000 fiyat çıkardı hala kararsızım ne yapacğımı o kadar para vermek istemiyorum sen ne kadara taktırdı?
Bide dr sormayı unuttum üste şeffaf alta metal taksak nolur :) acillll yardımmm

afra1685 bana yardımcı olur musun lütfen, ağrı acı falan oldu mu? Dişim sapasağlam, oldukça tırsıyorum

kızlar tellerimin takıldığı ilk günün fotoğrafı ve dört ay sonraki fotoğrafı paylaştım.değişim çok.
ve ilki cidden kötüydü. şu an da iyi sayılmaz ama hızla düzeliyor.şimdi o dişlerle nasıl yaşamışım diyorum :)

Son düzenleme:

kızlar tellerimin takıldığı ilk günün fotoğrafı ve dört ay sonraki fotoğrafı paylaştım.değişim çok.
ve ilki cidden kötüydü. şu an da iyi sayılmaz ama hızla düzeliyor.şimdi o dişlerle nasıl yaşamışım diyorum :)

afra1685 bana yardımcı olur musun lütfen, ağrı acı falan oldu mu? Dişim sapasağlam, oldukça tırsıyorum

hayır canım hiç acı olmadı evet sağlam bir diş hatta köklüydü kadın epey zorlandı ama acı duymuyosun uyuştuyolar yaa inan bende tırsak biriyimdir ama inan rahat ol şimdi çok güzel bir değişim var dişlerimde mutluyum kendime daha güven duymaya başladım bitince daha iyi hissedicem kendimi

bu arada kızla bence diş estetiğinin yaşla ilgisi yok yok yaşın büyükse geç yavaş ilerler diyolar ya ben buna katılmıyorum aydan aya bile değişim fark ediliyor ben her hafta resim çekiyorum adım adım takip ediyorum resmen ne kadarda hızlı düzelme oluyomuşş solim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…