Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

geçen yıl mayıs ayında tel taktırmıştım malum hamılelıkten 3 ay ara verıldı tedavime
bu sene mayısta anne olucam inşallah :) doktorum yüzde 90 tedavi bittiğini doğum ve sonrası hemen gelemıcegım
ve tedavı bıraz zorlucagı ıcın hem bebıs hem tel tedavı bakımı vs.. derken tedavıyı bıtırmeye karar verdik
dişetlerımde bakıma ıhtıyacı var.. ölçü aldı doktorum plak verıcek doğum oncesı teller cıkarılıcak
ıyıkı tedaviye karar vermısım cok zorlayıcı bı süreç degıldı hamıle ıken bıle tedavıyı yaptırabıldıysem
normal donemde rahatça yaptıraıblırsınız karar veremıyenler:)

Kızlar ben istanbulda oturuyorum diş teli yaptırmayı düşünüyorum fiyatlar nedir en uygun neresidir bilgi verir misiniz ?

çok sevindim, Allah bebişine hayırlısıyla kavuştursun. İnşallah bende tedavim bittiyi yazarım tez zamanda :)

kızlar çıktı tellerim sizin için her açıdan çektim . arka tarafada sabitleyici takıldı çok mutluyum :)) maşallah demeyi unutmayın

SDMRDMR dişlerin hayırlı olsun valla şahane gözüküyorlar hemde pırıl pırıl güle güle kullan.tedavini bitirmiş biri olarak tedaviye yeni başlamış olan benim sana bazı sorularım olacak.
dişlerindeki sorun neydi?
ne kadar sürede dişlerin düzeldi.
tedavin ne kadar sürdü?
tellerle dişlerinin bakımını nasıl yaptın?(iyi bakmışsın bembeyaz duruyo dişlerin)

cevaplarsan sevinirim 2 hafta oldu tellerim takılalı kafamda soru işaretleri var.

istanbulda hangi yakadasın?

Kızlar merhaba.
tellerim takılalı 3 ay oldu.köpek dişlerim yukarıdaydı. bu süre içerisinde dişler tamamen indi.
şimdi yanında geride kalan dişlerin öne cıkması kaldı.benimle aynı durumda olanlar acaba geride veya ileride olna dişin normal seviyeye gelmesi uzun süren bir işlem mı?

alt ön dişlerimde 20liklerden sonra çarpıklaşma başlamıştı 17 yaşındaydım böyle olduğunda
21 yaşındaydım takıldığında dişlerim 10 ayda düzeldi ( doktor bana başlarken 7 ay süre vermişti yani 3 ay fazladan bekledim:) ) 3. aydan sonra düzelmeleri görmeye başlamıştım. doktorum çok iyi
dişlerimn bakımı içinde sanırım beyazlık genetik ama colgate kullanıyorum macun olarak. ağız suyumda aynı marka
doktorda diş rengimi diş temizliğimi yaparken beğendini söyledi valla ne yalan söyliyim çıktıktan sonra çok berbat olacak diye bir korkum vardı beklediğim gibi olmadı çünkü bazen usanıp fırçalamadığım zamanlar oluyodu...

Bende 2 hafta önce tedaviye başladım.sana tavsiyem çevrende veya internetten araştırdığın ortodontistlerden randevu alıp görüşmen.fiyat ve tedavi bilgileri alıp aklına ve bütçene en uygununu seçmen.bende tedavi öncesi çok araştırdım ve tel taktırdıktan sonra zaman kaybettiğim için üzüldüm.vakit kaybetmeden doktor görüşmelerine başla derim zaten ilk muayeneleri ücretsiz oluyo.
bende anadolu yakasındayım sana görüştüğüm yerlerin ismini yazayım.
impladent ağız diş sağlığı-maltepe
mihrimah sultan tıp merkezi-üsküdar
hospitadent-çamlıca
ortodontist barış ünlü-ataşehir
ve çevremdeki bazı diş hekimlerine haftanın belli günleri ortodontistler geliyo onlarla görüştüm.
tüm bu görüştüklerimden aldığım ortalama fiyat(kişiden kişiye değişir dişlerinin durumuna göre alt-üst dişler falan) min:2750 max:4000
eğer taktırmaya kesin kararlıysan maddi ve manevi olarak, doktorlarla görüş zaten sonrasında kafanda şekillenmeye başlayacak ve 10 gün sonra gidip taktıracaksın.

arkadaşlar, devlete bağlı olan diş hastanelerinde diş teli takıyorlarmı? yoksa sadece izeldemi yapılıyor?

çeneni genişletmek için damaklıkmı kullandın cnm ?

kızlar merhaba bana yardımcı olursanız sevinirim . Ben tel taktıralı tam 1hafta oldu . Sadece üst dişlerimde teller takılı şuan çenem dar olduğu için alt çeneme damaklık taktı doktor . Bugün damaklığı temizlemek için çıkardığımda alt çenemin çok bariz bişekilde genişlediğini gördüm ancak alt dişlerim üst dişlerimin önüne geçmiş ve damaklıksız yemek yerken alt dişlerim üst dişlerime takılıyor çok kötü bi sızlama oluyor ve maalesef damaklıksız yemek yiyemiyorum . Damaklığı doktor çıkardığında nasıl yemek yicem bilmiyorum birde ilk bir haftada çenem ve alt dişlerim bu kadar öne geldiyse bir ay kadar bir sürede nasıl olur sizce ? Yardım edin lütfen

Bİ an önce doktoruna danış.
Boşuna bi ay bekleme yanlış nerdeyse dönülsün hemen
Alt çenen mi dardı neden alt çeneye damaklık takıldı?

selam kızlarr 1 sene 4 ay süren tedavinin sonunda artık istediğim dişlere kavuştum çok şükür. perşembe günü çıktı tellerim. ama bir sorunum var ortodontistim geceleri kullanmam için şeffaf plak verdi ( damaklık da deniyor.) fakat ben o gün heyecandan temizliğinin nasıl yapılacağını sormadan eve geldim arayamadım da tekrar. aranızda benim gibi tedavisi bitmiş olan ve plak kullanan varmı.? varsa nasıl temizlemem gerekiyor? ben her kullanımdan sonra iyice yıkıyorum suyla ama yinede rahat edemiyorum bir şeyleri eksik yapıyorum gibi geliyor.

umarım bana yardımcı olabilecek biri vardır. cevaplarınızı bekliyorum kızlarr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…