Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

teşekkür ederimm :)

Bence şeffafa hiç gerek yok kötü durmuyor hiç,bendede takılı şu an ama çok çabuk alıştım,şeffalardada sarama oluyor bembeyaz olmuyor zaten.

Kızlar yorum yapın yahu !

gözle görülür bir değişim var tabiki, böyle gördükçe zaten tüm acılarıma değer diyorum bir kez daha. yalnız canım anlamadığım şey neden bazı teller birbirlerine lastikle o şekilde bağlı, yoksa bana mı öyle geldi?

Son düzenleme:

kesinlikle katılıyorum yaşla alakası yok. bende 4 ay önce tel taktırdım. ve şuan 4 ayda bile yaşadığım gelişmeyi, dişlerimin nasıl güzelleştiğini görünce keşke çooookkk çookkkk daha önceden yaptırsaymışım diyorum.

diş teli ile yaşamaya alışmak, temizliği, bakımı vs. biraz sıkıntılı tabi ama sonuç herşeye değer bence

lastikle bağlı olanlar bildiğim kadarıyla çene genişletmek için yapılıyor. Ben de çarşamba günü 3. randevuma gittim ön kesici dişlerimden iki tanesine alt ve üstüne braketlerin etrafına çengel gibi tel takıldı. Bir sonraki randevu için hazır olsun dedi doktor. Bu ne anlama geliyor ki? bilen varsa lütfen cevaplasın

Evet teller üzerinden geçiyor o lastikler.zincir gibi delikleri var her randevuda braketleri lastiğin bir sonraki deliğine takarak sıkıştırıyor doktorum.bu sayede dişler hangi tarafa yönlendirilirse o tarafa gidiyor.ben herkeste var sanıyordum.sizde yok mu?
ama onlardan mı metal braketlerden mi yoksa benim dişlerin yapısından mı bilmiyorum doktorumdan dönüp eve gelene kadar yani en fazla yarım saatte hareket ediyor dişler fark edilir bir şekilde.

benim bildiğim kadarıyla çene ile ilgisi yok.ben 4 dişimi "sağlamken" çektirdim.keşke öyle bir etkisi olsaydı.
ama ortodontide diş çarpıklıklarına bağlı sorunlar her yaşta çeneye bağlı sorunlar ise belli bir yaşa kadar yapılabiliyor.yaşım 27 bu arada yaş sınırını geçenlere cene cerrahisi gerekiyor.o yüzden lastikler dişi istenen tarafa çekmek için kullanılıyor...

TUTANKOMON; benim tellerimde öyle bir şey yok. Daha yeni olduğu için mi bilmiyorum tabi ki ama daha önce kimsede de görmemiştim ondan sordum zaten. Sağlam diş çektirdim demişsin ya, gözlerim açıldı vallahi, nasıl, herhangi bir acı ağrı falan oluyor mu?

Kızlar herkese merhaba. Öncelikle sunu belırteyim aglamak istiyorum.
1 ay önce tel taktım. 10 gün once kucuk lastikler varya (ligatur) 2 tanesi çıktı. Bugünde en arka dişimdeki tel çiktı. Kırılmadı ama çıktı delikten. E bende izmirde okuyorum.dişçim istda. Yarın bi devlet hastanesine gdecem. Ama moralim çok bozuk istbula gitmek masraf disci masraf. Zaten zorla taktim teli:'( napcam ben ya..
Opuldunuz.

o lastikler şu işe yarıyormuş;
Elastik Bantlar (lastik bantlar)
Dişleri öngörülen yöne hareket ettirmeye yarar (genellikle azı dişlerine ve braket çengellerine bağlanırlar). Daha güzel bir görünüm için renk seçenekleri vardır.

helinnel bir an önce bulunduğun yerde bir doktoro görün bence dişlerin hareket halinde olduğu için istenilmeyen yöne doğru ilerleyebilir.yada durur vakit kaybedersin.

Arkadaşlar benim telim çıkacak yakında 20 mayısa ölçü için randevu verdi doktorum şeffaf sabitleyici takacak ama ben hiç istemiyorum bu dişlerin arkasına tel takılıyormuş tak çıkar derdi yok onu kullanan var mı aranızda rahatsız ediyor mu fırçalarken yemek yerken falan...

Arkadaşlar tedavi için sağlam bir dişini çektiren yok mu allah aşkına?

Merhaba,
ben alt üst olmak üzere 5 numaralı dişerlerden 4 tane dişimi çektirdim. istemiyordum fakat tedavinin düzgün ilerleyebilmesi için zorunlu olduğunu söylediler. tedavimin 4. ayındayım henüz boşlukların dolması açısından hiç bir gelişme görünmüyor.

peki ya ağrı acı falan oldu mu?

Merhaba benimde bugun tellerim cikti sabitleyici taktı doktorum ama tereddut icindeyim benim kopek dislerim carpk yandaki dişlerimde içe dogruydu simdi duzeldiler ama doktorum o sabitleyici on dislerime yerlestirdi kopek dislerime kadar peki ya digerleri ice dogru donerse acaba hepsine mi sabitleyici takmalıydı ya bozulursa tekrar ne yapmalıym bilemedim sanki bozulucak gibi yeni çıktığı için bana mı öyle geliyo ki acaba lutfen yardım edinn

çok güzel olmuş dişlerin canım maşallah :) tellerden önceki fotoğrafıda koyman mümkünmü

teşekkürler canım
22 mayısta doktor fotoğrafımı çekecek.
onları flashıma alcam hatıra kalsın diye o zaman paylaşırım
birde dişlerinin arkasında sabitleyici olanlar erik yemesin :)
ben yedim ve sabitleyicim ağzımda kaldı :/ yarın tekrar takılacak

tedavimin dokuzuncu ayı :) lastiklere alıştım, mümkün olduğunca düzenli takıyorum. kapanışı da düzelttik mi tamamdır. bildiğim kadarıyla lastikler tedavinin son aşaması.. eylül hayırlısıyla gelsin..

merhaba kızlar yeni kaydoldum siteye bugun tam 1 yıl oldu tel takıldıgı 30 mayısa gün aldım dişimdeki boşluklar kapandıgında cıkartcaklar benim sorum şu dişlerim cok sarardı ne yapmam gerek cok fazla cay iciyorum azaltmalımıyım düzgünde fırcalıyorum aslında önerisi olan?

Çayı azaltmalısın. Her yemekten sonra dişlerini muhakkak fırçalamalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…