Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Arkadaşlar her hastanın ağız yapısı ve tedavi şekli farklıdır.Tedavisi 6 ayda bitende olur 3 yıl sürende. Tedavi 12 aydan önce biterse

dişler tekrar bozulur gibi bir durum söz konusu değildir.
.
Benim tedavim 7 ay sürdü, doktorum şeffaf plak vermedi sadece dişlerin arkasına sabitleyici yerleştirdi. Erken mi çıktı endişesi bende de var.inş. bozulmaz:)

9. ayı da yarıladık... kızlar her bünyede etkisi değişse de her muayene sonucu bir kaç gün ağrıması kaçınılmaz.. hep böyle devam etse kimse bu tedaviye yanaşmazdı zaten. ama daha ağır geçirenler tez zamanda kurtulsunlar umarım.. ben şu an 3 lastikle kapanışı düzeltme uğraşındayım. yani bir kaç ay daha sıkayım dişimi (bknz. tabiri yerinde kullanmak :)).. sonra iyi haberler paylaşalım hep beraber

dun kurtuldum tellerden nıhayet:) benım doktorumda cene gerılıgıne bısey yapılamıcagını onun ancak amelıyatlakı onu tavsıye etmıyor duzelebılcegını soyledı .. doktorumun yaptığı ust ıkı dıs cok ondeydı onca tellerle sıkılaştırıp onları gerı aldı sonra tum ust dıslerı cekebıldıgı kadar gerıye cektı baskı uyuglayıp her ay .. 3 ay surdu bu durum sonra alt dıslere tel takılıp lastık bağlantısı yapıldı ust alt dıs arası her ay o lastıklerın dırencı degıstırıldı böylece alt ust dısler bırbıırne yaklaştı doğumum olucagı ıcın tedavı az kalmışken bıtırdık ama bu halı bıle cok memnunum bırde plak verdı gece yatarken takıyorum 12 saat dıslerı yenıden gerı gıtmesın dıye bıraz zor ama alısınca emınım kolay gelıcek .

teldaş arkadaşlarım gecen ay mayıs sonu tellenmıstım ve dun cıktı tellerım
doktorum ne dedıyse harfiyen yaptım lastık tedavısınde yemek yerken bıle çıkarmadım
kopunca yenısını taktım o derece dıkkatlı davranınca doktorumda bu hızla yakında çıkarırız demsıtı tellerı
ama malum doğum heran olabılır 1 2ay gıdemem dıye yüzde 90 tedavı bıtmısken çıkarma kararı aldık
bu donem bakım yapmam cok zordu ve dıs etlerım cok hassas buna rağmen tedavimden memnun kaldım
ve 3 ayda ara vermıstık hamılelıgım basındaydım o ara verılmemıs olsaydı suan tedavı bıtmıstı
cekılen sıkıntılara zamanla alışılıyor ınanın hersye değer.. suan plak verdı ılk gecem zor gectı baaygı zorluyor
ama bılıyorumkı onada alısıcam 2 yıl her gece takıcam sabır sabır kızlar hamıle halımle tedavı olduysam
sızler cok daha rahat tedavıyı bıtırırsınız ..

hayırlı olsun gülsevdam. bitince hepsine değiyor ama fazlasıyla değil mi? inşallah biz de o günleri tez zamanda görürüz. lastik kullanımı can sıkıcı. ama takınca çenem olması gerektiği yerde duruyor ya da bana öyle geliyor. temmuza kadar gidemiyeceğim doktora. uzaktan bir kaç lastik daha ekler herhalde. 3 lastik yetmezmiş gibi

kesınlıkle degıyor hala alışamadım tuhafım :)
lastıklerı sen muayene gıdemesende daha kalın daha dırenclıyle degıdıcek ya soylıyebılır temın edersın
günde 2 saat çıkarma ıznım vardı bazen 10 dk bıle çıkarmıyordum sosyal hayatı sıfırlıyor ama ıyıkı böyle yapmışım dıyorum
bı gun doktorda beklerken benım gıbı tedavı olan bır kızla karşılaştım lastıkelrı ara ara takmış o ay ve doktorum ona
1 ayın koskoca 1 ayın boşa gıttgını soyledı yanı tedavı oluyorsak ne yapılması gerekıyorsa yapılmalı
inşallah sende bende kurtuldum dıceksın :) keşke daha once tedavı olaydım dıyorum bukadarmıymıs:)

çok mutlu oldum bunları duyduğuma.. ilk çıkınca dişler göze bir büyük geliyormuş. kardeşimin dili sürekli dişlerindeydi. ilk hafta aynadan ayıramadık bir de bir şey öğrenmek istiyorum; kaç sitede en acılı işlemin braketleri çıkarırken olduğunu duydum. sende durum nasıldı?
ben mümkün olduğunca takıyorum lastikleri ama zamanın boşa gitmesini hiç istemem. uyardığın iyi oldu. hep uzaktaydım 9 ay boyunca 3 kere gidebildim doktora o nedenle hep ne yapacaksa daha fazlasını istedim. bir lastik tak dedi. öbür ay 2 arttırırız. yok dedim şimdiden takarım. seneye okul açıldığında rahatça gülmek istiyorum be canım. lastik çıkarmak yok artık. gülmek şimdi güzel ha

Benim de bir ara telim vardı ama bir tane dişim çıktı ve tel dişime olmadı ben tattırmak istiyorum ama şun kullanmıyorum şikayetçi de değilim. Ama sen rahatsız ölüyorsan bence taktırmalısın :)

kızlar merhaba,

bende tedavimin son aşamalarındayım. bir iki görüşme sonrasında tellerim çıkacak. doktorum ramazandan önce çıkartacağını söyledi. yalnız bir şeyi merak ediyorum. bana hiç lastikten falan bahsetmedi. acaba lastik takılmadan da sonlandırılabiliyor mu tedavi? her tedavide mutlaka lastik kullanılması gerekiyor mu? bilgisi olan cevap yazarsa sevinirim.

hayır canım her tedavide tabiki lastik yok, lastik sadece kapanış bozukluğu olan hastalarda uygulanan bir yöntem.

merhaba arkadaşlar. Benim tellerim çıktı fakat doktorum şeffaf damaklık verdi ve sadece yemek yerken çıkarmamı söyledi.Aranızda bu damaklığı kullanmayan var mı ? eğer kullanmazsam dişlerimde bozulma olur mu ? Doktoruma da danışacağım tabiki ama sizin deneyimlerinizden de yararlanmak istiyorum.

aranıza katılmaya az kaldı 20lik dişlerimin ikisini çektirdim diğer ikisinide çektirince büyük bir olasılıkla diş teline başlayacakmışız ama ben hiç istemiyorum çok gönülsüzüm alt dişlerim 20 likler yüzünden birbirine girdi tamam görüntü olarak eski halimi özlüyorum ama 28 yaşındayım evliyim eşime nasıl görünürüm ne bileyim geç kalmadım mı görüntü olarak çok çekiniyorum sizin gibi cesaretli değilim ablamda taktırdı onun dişleri çok fena durumdaydı çıkınca biz bile sürekli dişlerine baktık inci gibi oldu şimdi hepsi bana baskı yapıyor sende taktır diye ben cesaret edemiyorum ((

Tabi ki kullanmazsan bozulur.burada bazı arkadaşlar damaklık yapılıncaya kadar ki geçen sürede yani 2,3 günde bile bozukluk olduğunu ama takınca düzeldiğini söylüyorlar.

freryya
aranıza katılmaya az kaldı 20lik dişlerimin ikisini çektirdim diğer ikisinide çektirince büyük bir olasılıkla diş teline başlayacakmışız ama ben hiç istemiyorum çok gönülsüzüm alt dişlerim 20 likler yüzünden birbirine girdi tamam görüntü olarak eski halimi özlüyorum ama 28 yaşındayım evliyim eşime nasıl görünürüm ne bileyim geç kalmadım mı görüntü olarak çok çekiniyorum sizin gibi cesaretli değilim ablamda taktırdı onun dişleri çok fena durumdaydı çıkınca biz bile sürekli dişlerine baktık inci gibi oldu şimdi hepsi bana baskı yapıyor sende taktır diye ben cesaret edemiyorum ((

senin yaşındayım evliyim eşimin beni telli beğenmemesi gibi bir durumu olamaz!beğenmesin de göriyim!
bende çalışıyorum zannettiğin tepkiyi vermiyor insanlar iş yerinde bir kaç kişi benden sonra gidip tel taktırdı.ben hiç rahatsız olmuyorum çok sirinler dedikçe herkes daha çok beğeniyor tellerimi :)

kızlar 4.ayımdayım sorunum sararma.yahu bu tellerle sararma ne alaka yani?
tellerin olmadığı yerlerde bile lekelenmeler var.önceden beyazlığını çok severdim dişlerimin öyle değil artık.
temizleticez geçecek bu sararma ama neden oluyor ki anlamadım?

canım sakın kendine sıkıntı yapma. seni çok iyi anlıyorum. ben de aynı senin gibiydim. ben de 28 yaşındayım hatta 29a giricem. insan taktırmadan önce kafası çok karışık oluyor ama inan taktırdıktan sonra hemen alışacaksın. insanlar da alışıyor. zaman nasıl geçiyor anlamıyorsun. ben kasım ayında taktırdım en geç 1 ay sonra da çıkartacağım Allah nasip ederse. dişlerini kapatıp gezeceğine bir süre tel kullan daha iyi. emin ol ki taktırdıktan sonra neden daha önce taktırmadığın için kendine kızacaksın.

Kizlar merhaba araniza yeni katildim ama kismet olursa 5 haziran gibi telli bi sekilde katilicam :) bir kac sorum olucak 1. Benim ust cenem darmis ilk once tel sonra ameliyatla bi aparat takilicak (bu arada yasim 22) aranizda bu ameliyati olan war mi? 2. Sorum ise bugun randevu aldigimda asistan geldiginizde olcu resim ws. Islemi yapilicak sonra malzeme listesi verilicek aldiginiz zaman braketleriniz takilicak dedi oglum yuzunden soramadim bi dahada cekindim aramaya bu malzeme listesi neyin nesi kizlar? Ozel bi yer ne isteyebilir ki? Yardimci olursaniz sevinirim.

merhaba canım. birkaç arkadaş yazmış ama bende yazayım seni biraz daha fazla cesaretlendireyim istedim.
bende evliyim ve 28 yaşındayım. 5 aydır tellerimle beraber yaşıyorum ve şuan gayet memnunum.
taktırmadan önce çok tedirgindim bende. işyerinde herkes benimle dalga geçecek, sokağa bile çıkamam herkes bana bakar diyordum. "bu yaşta kız tel taktırmış" şuna bak derler sanıyordum.
ama inan hiçte öyle değil. herkes çok normal karşılıyor ve kimse sana bakmıyor.
eşimde bu durumdan hiç şikayetçi değil aksine çok memnun. çünkü en fazla 1 sene sonra çok güzel dişlere ve gülüşe sahip bir eşi olacak artık gülerken ağzımı kapatmak zorunda kalmıycam ve özgüvenim daha da yerinde olacak.
inan sen mutluysan eşine de yansıyor ve o da mutlu oluyor

sararma durumu bende de vardı canım ya doktorumla görüştüm bunu, çay kahve tüketiminden kaynaklanıyor dedi. telden dolayı fırçanın heryere girmesi zorlaşıyor ve ağız hijyeni eskiye göre biraz daha azalıyor dedi. ve bende çok çok azalttım çay, kahveyi. ve çay içtikten hemen sonra beklemeden dişlerimi fırçalamaya başladım. gerçekten azalmaya başladı sarılıklar.

Ben geldimmm merhabalarrrr herkeseee bende yarınn telleniorumm kizlarr sizlere bisey sormak istiyorum dis telleriniz seramik mi metalmi bide benim 4 kucuk azi disim cekildi cekimli tedavi gören varmi aranizda acaba ne zaman kapanmaya başlar

Ben geldimmm merhabalarrrr herkeseee bende yarınn telleniorumm kizlarr sizlere bisey sormak istiyorum dis telleriniz seramik mi metalmi bide benim 4 kucuk azi disim cekildi cekimli tedavi gören varmi aranizda acaba ne zaman kapanmaya başlar

hadi şimdiden hayırlı olsun tellerin

benim tellerim metal. 5 ay oldu tel takılalı, diş çektirmedim ama çektiren muhakkak vardır.

ben tam tersine eksik olan bir dişim için diş boşluğu açtırıyorum. teller çıktıktan sonra implantla diş yaptırcam.

Teşekkür ederim ay vallahii cok heycanliyimm :)) bnde metal taktircam aslinda hep seramik istemistim ama doktorum hic onermedi saglik acisindan ve tedavi acisindan beni metala ikna etti bklm insallah cabuk alisirim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…