kızlar merhaba,
bende tedavimin son aşamalarındayım. bir iki görüşme sonrasında tellerim çıkacak. doktorum ramazandan önce çıkartacağını söyledi. yalnız bir şeyi merak ediyorum. bana hiç lastikten falan bahsetmedi. acaba lastik takılmadan da sonlandırılabiliyor mu tedavi? her tedavide mutlaka lastik kullanılması gerekiyor mu? bilgisi olan cevap yazarsa sevinirim.
benimde tellerim yakında çıkacak diş çekimide yapıldığı için boşluklarım olmasına rağmen hiç lastik kullanmadım.boşluklarımda kapandı.çıkmasını bekliyorum.
Canim bosluklarin ne zaman kapanmaya basladi bende dis cektirdim 2 alttan 2 ustten
Biraz önce tellerim takıldı kızlarrr sadece üst tarafa altlar daha sonra takilcakmis suan agzim sizim yok bakalim :) yanlizca teller dudagima cok carpioo konusurken
hadi hayırlı olsun canımilk günler tellerinin dudağına takılması, acıtması falan çok normal canım. çünkü ağız yapın henüz tellere alışmadı. birkaç gün sonra teller ağzının içerisinde kendine yer bulacak ve takılmalar, çarpmalar tamamen sona erecek.
alt tarafa teller genelde 1-2 ay sonra takılıyor zaten. benimde 2 ay sonra takılmıştı.
bana da aslında temmuz biraz uzun gibi geldi. :44: temmuzun kaçında başlarında mı?
ben her ay gidiyorum.en son geçen cumartesi gittim. bi sonraki randevum 7 haziranda.
Canim bence hemen yaptirmaya basla bak ne güzel eşinde destek oluyomus görüntüyü neden dert ediyosunki anlamadim sonucta bu bi tedavi eger ben ole gezemem diyosan Seramikde taktirabilirsin ama o daha maliyetli tabi ama benim fikrimi sorarsan bence tedavini ol kotu dislerle gezmektense bi sure telle gezmek daha guzel hem bu sonucta bi tedavi insanlar dalga gecip garipsiyosa bu onlarin tuafligi bence
gerçekten telden çıkan dişler çok güzel oluyor yaaa, bir-iki yıl da bunun için değer bence.telli görüntüyü hiç dert etmeyin bi süre sonra alışıyosunuz ve gözünüze batmıyo. unutuyosunuz bile dişinizde tel olduğunu.
dişlerime 18 ay vermişti 24 ay oldu hala çıkamadı...inanmayın bu ortodontislere:))
Canim bosluklarin ne zaman kapanmaya basladi bende dis cektirdim 2 alttan 2 ustten
canım bende hiç diş çekimi olmadı. o yüzden çok hızlı düzeldi sanırım. zaten ilk ay içerisinde bariz değişiklik oldu. 3-4 ay sonra da tamamen düzeldi diyebilirim.
Mrb. Bende tel taktıracağım galiba.yaşım 29.geç kalmış gibi hissediyorum kendimi.benim dişler küçük küçük ve de bu yüzden ayrık ayrık.altta 2 dişim eksik.düzelir mi telle bilemedim.dr tel takıp eksiklere implant yapacaz dedi.1 yıldan fazla sürmez umarım.nihayetinde 29 yaşında ve bekarım :)
Bende 28 yaşındayım :) bence geç kalmış değilsin.. Salı günü üst çeneye takılıyor benimkiler... dün son üst 20lik çekildi çekilirken kırıldı allahım o ne acıydı ölüce sandım bide üst sağ ve sol 2 dişe lastik taktı şuan dişlerim sızım sızım sızlıyor... öfff
Bende 28 yaşındayım :) bence geç kalmış değilsin.. Salı günü üst çeneye takılıyor benimkiler... dün son üst 20lik çekildi çekilirken kırıldı allahım o ne acıydı ölüce sandım bide üst sağ ve sol 2 dişe lastik taktı şuan dişlerim sızım sızım sızlıyor... öfff
5 ayda inanamazsın belki ama çok büyük değişimler oldu. üst dişlerimden biri çok fazla yamuktu, alt ön dişlerimin hepside çapraz çaprazdı, çok kötüydü yani. ve şuan üst, alt dahil tüm dişlerim düzeldi. hiçbir eğrilik yamukluk yok. üst dişlerimden birisi eksik ve boşluk yok. şuan ona boşluk açmak için uğraşıyoruz
gerçekten telden çıkan dişler çok güzel oluyor yaaa, bir-iki yıl da bunun için değer bence.telli görüntüyü hiç dert etmeyin bi süre sonra alışıyosunuz ve gözünüze batmıyo. unutuyosunuz bile dişinizde tel olduğunu.
Umarım benimkilerde güzel olur ya. Şeffaf mi metal mi tel kullannak lazım. Şeffaf tavsiye edilmiyo diye duydumm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?