Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Biraz önce tellerim takıldı kızlarrr sadece üst tarafa altlar daha sonra takilcakmis suan agzim sizim yok bakalim :) yanlizca teller dudagima cok carpioo konusurken

Son düzenleme:

Biraz önce tellerim takıldı kızlarrr sadece üst tarafa altlar daha sonra takilcakmis suan agzim sizim yok bakalim :) yanlizca teller dudagima cok carpioo konusurken

hadi hayırlı olsun canım ilk günler tellerinin dudağına takılması, acıtması falan çok normal canım. çünkü ağız yapın henüz tellere alışmadı. birkaç gün sonra teller ağzının içerisinde kendine yer bulacak ve takılmalar, çarpmalar tamamen sona erecek.

alt tarafa teller genelde 1-2 ay sonra takılıyor zaten. benimde 2 ay sonra takılmıştı.

Dudaklarimi botokslu gibi hissediorum bir sonraki randevumu temmuza verdiler doktora sordum ne zaman takilcak diye zaman vermedi bi süre sonra takilcak dedi sanirim temmuzdaki randevumda belli olur bide bisey daha sorcam randevuya ne kadarda bir gidiyosunuz bana temmuz biraz uzun geldi açıkcası

bana da aslında temmuz biraz uzun gibi geldi. :44: temmuzun kaçında başlarında mı?

ben her ay gidiyorum. en son geçen cumartesi gittim. bi sonraki randevum 7 haziranda.

bana da aslında temmuz biraz uzun gibi geldi. :44: temmuzun kaçında başlarında mı?

ben her ay gidiyorum. en son geçen cumartesi gittim. bi sonraki randevum 7 haziranda.

Bende anlayamadım temmuzun ortalarında canım randevum niye böyle dediki acaba anlamadim cnm ya :/ neyse bakalim bidahaki gittimde sorarım artık :/

ablamın 2,5 sene kalmış o kadar oldumu sende kalalı dedim unutmuşum 1,5 sene kaldı sanıyordum çok alışmıştı git doktora dememize rağmen gitmemişti bugün konuştukta rekor denemesi yapmış resmen :)

arkadaşı yeni taktırmış belki oda aramızdadır :) 3 milyara anlaşmışlar taksitle ödeyecekmiş ben hep özel ya büyük bi kısmını peşin alırlar diye düşünmüştüm ... dişlerin çekimi bitsin tamam olsun herşey hemen gidicem şimdi yirmilikler öyle sızlıyor ki anlatamam ... dün dişlerimin fotoğraflarını çektim aynada kendime hiç baskı yapmamıştım ama fotoğraflar aynadan daha çok vurdu yüzüme alt çenemdeki ön dişlerim çok sıkışmışlar

Bugün o korkudan öldüğüm sapasağlam dişimi çektirdim, ve hiç canım acımadı:)) dişçim dalga falan geçti hatta benimle o kadar korktuğumu görünce. Çekilen dişin hemen yanındaki dişin yarısı neredeyse sıkışmaktan görünmüyormuş, arkaya doğru öyle bir bükülmüş ki yer açılınca fark ettik bizde..
Bakalım haftaya salı günü alt dişlerime takılacak. altın daha ağrılı olduğunu söyleyenler var, sizin nasıldı kızlar alt dişleri daha ağrılı olan var mı?

arkadaşlar hepinize iyi akşamlar ... hayırlı kandiller ....

ben bugün diş doktoruna gittim arkadaşım bu doktorda diş telleri taktırmıştı şimdi plak döneminde :) ... doktorun bana söylediklerini sizinle paylaşmak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum ???

benim asıl sorunum üst dişlerimde , alt dişlerimde sıkıntı görmüyorum ... doktor hem alt hem üst dişlerini yaparsak 1,5 - 2 yıl sürer tel tedavisi dedi sol alt dişlerimin teki boş onu kaydırmak uzun sürer ve sonrada implant yaptırman lazım dedi ve üst dişlerinden de köpek dişimin yanındaki dişi çekmemiz lazım dedi .. bende alt dişlerimde sorun görmüyorum sadece üst taraf nasıl olur hocam dedim , o zaman 10-12 ay sürer diş çekmemizede gerek kalmaz ama biz 2 taraflı yapmayı daha sağlıklı görüyoruz ama genede sen bilirsin dedi sizce ne yapmalıyım kızlar dediğim gibi alt dişlerime düşünmüyorum sağlık açısından bir sorun olur mu ? fiyat olarakta sadece üst taraf olursa 2500tl dedi ...

ayrıyeten burun ameliyatıda düşünüyorum sizce hangisini önce yapmalıyım ??

ben söyle düşünüyorum diş teli taktırıp 1-2 ay sonra burun ameliyatı olmak mantıklımı sizce yaptıran varmı benim düşündüğüm gibi :)

Bende 28 yaşındayım :) bence geç kalmış değilsin.. Salı günü üst çeneye takılıyor benimkiler... dün son üst 20lik çekildi çekilirken kırıldı allahım o ne acıydı ölüce sandım bide üst sağ ve sol 2 dişe lastik taktı şuan dişlerim sızım sızım sızlıyor... öfff

Merhaba,

Yaşım 38 yamuk yumuk dişlerim şu anda çok düzgün hatta porselen olup olmadığını soranlar oluyor. Şu anda alttakiler duruyor üst dişlerin arkasında retainerım var. Ben yaşadığınız sıkıntıları yaşamadım yalnızca ilk tel takıldığı gün hafif tatlı bir sızı oldu o da dişlere tellerin uyguladığı güçten dolayı. her tel değişmede bu oluyor ama rahatzılık vermiyor. Dilerim sizinki de son bulur. Benim eşim ortodontist, Çapa ekollü. Etilerde kendi kliniği var. Arzu ederseniz telefonunu veririm bir randevu alırsınız danışmak amaçlı.

geçmiş olsun, sevgiler

Arkadaşlar randevuye ne kadarda bir gidiyosunuz ?? Bidee her gittiğinizde teller bragetler vs değişiyomuu ??

Son düzenleme:

canım bende 27 yaşındayım ve dişlerimde çarpıklaşma olduğu mutlaka tel.takılması gerektiği söylendi.öncesinde20 lik dişlerin çekilmesi
gerekiyormuş zaten ne olduysa onların yüzünden oldu zamanında aldırmadığım için şimdi tüm dişlerim üst üste bindi.Sende merak ettiğimbu yaştan sonra ciddi anlamda düzelme oluyor mu? birde nerde tedavi oldun ücretler nasıl beni biraz bilgilendirebilir misin? özelden de mesaj atabilirsin
çok geçmiş olsun :))

Umarım benimkilerde güzel olur ya. Şeffaf mi metal mi tel kullannak lazım. Şeffaf tavsiye edilmiyo diye duydumm.

Umarım benimkilerde güzel olur ya. Şeffaf mi metal mi tel kullannak lazım. Şeffaf tavsiye edilmiyo diye duydumm.

canım ben şeffaf kullanıyorum. gayet de iyi düzeldi. o dişinin durumuyla da alakalı bence. eğer çeneyle ilgili sorun yoksa, dişdeki sorun çok zor düzelecek gibi değilse belli bi yaştan sonra şeffaf kullanılması bence daha mantıklı.

arkadaşlar tavşan dişlerinin hemen yanındaki dişler var ya, adını unuttum. onlardan birisi fena halde ısırınca, yada dişlerim birbirine değince ağrıyor.. normal haldeyken hiç ağrım yok. ama dediğim durumlar olunca dayanılmaz bir ağrı saplanıyor.onun dışında hiç bi dişimde ağrı yok. braketim de gayet normal görünüyor.böyle bir durumla karşılaşan var mı? sizce neden olabilir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…