Teşekkür ederim ay vallahii cok heycanliyimm :)) bnde metal taktircam aslinda hep seramik istemistim ama doktorum hic onermedi saglik acisindan ve tedavi acisindan beni metala ikna etti bklm insallah cabuk alisirim :)
aynen bende metal kesinlikle istemiyordum görüntü açısından ama benim doktorum da metal taktırmamı önerdi, ve onu dinledim. hiç pişman değilim alıştım tellerime
ilk bikaç gün zorluğu oluyor tabi tellerin. ağzına yabancı bir cisim takıldığından ağzının içi tellere uyum sağlayana kadar biraz yara olabiliyor, konuşmakta hafif zorlanabiliyorsun sürttüğünden. ama bikaç gün sonra hepsi geçiyor. ağzımda tel olduğunu bile unutuyorum çoğu zaman. yemek yerken aklıma geliyor çoğunlukla
Bende doktorumu dinledim metalde anlastik birde dis doktoru vardi baktim oda metal kullanio ddmki metal demekki daha iyi doktor bile taktigina goree :)) seffafi bi arkdasm kullaniodu guzel ama ugrasmasi baya zor cok sarariyo elinde fircayla geziodu resmen :) benim korkumda konusmada sknti yaratmasi cunku isim geregi surekli telefonda konusuyorum umarim cok zorlanmam yarin gorcez bklm
çok fazla zorlanacağını sanmıyorum canım. konuşurken tabi biraz sürtmeler oluyor ama alışıyorsun. doktorundan mum iste mutlaka ilk bikaç gün için. o zaman yara olmasını ve sürtmesini engelleyebilirsin ve daha da rahat edersin.
İnşallah canım ta dediğin gibi oluryarın isterim doktorumdan yanımda olsun lazım olur belkim çok saol :)
Mrb. Bende tel taktıracağım galiba.yaşım 29.geç kalmış gibi hissediyorum kendimi.benim dişler küçük küçük ve de bu yüzden ayrık ayrık.altta 2 dişim eksik.düzelir mi telle bilemedim.dr tel takıp eksiklere implant yapacaz dedi.1 yıldan fazla sürmez umarım.nihayetinde 29 yaşında ve bekarım :)
rica ederim canım ne demekinşallah sende çok güzel dişlere sahip olacaksın kısa zaman sonra
Canım peki 5 ayda değişiklik oldu mu ve dr un daha ne kadar kalacağını söylüyor. Umarım güzel sonuçlar alırım. Gülmeyi de geçtim rahat konuşmak istiyorumbende 28 yaşındayım ve 5 aydır telliyim. inanki hiçbişey için geç değil. telle düzelmeyecek şey neredeyse yok gibi, herşey yapılabiliyor. benimde üstten bir dişim eksik ve diş boşluğum yok. ona boşluk açılıp implant yapılacak.
Mrb. Bende tel taktıracağım galiba.yaşım 29.geç kalmış gibi hissediyorum kendimi.benim dişler küçük küçük ve de bu yüzden ayrık ayrık.altta 2 dişim eksik.düzelir mi telle bilemedim.dr tel takıp eksiklere implant yapacaz dedi.1 yıldan fazla sürmez umarım.nihayetinde 29 yaşında ve bekarım :)
Ben geldimmm merhabalarrrr herkeseee bende yarınn telleniorumm kizlarr sizlere bisey sormak istiyorum dis telleriniz seramik mi metalmi bide benim 4 kucuk azi disim cekildi cekimli tedavi gören varmi aranizda acaba ne zaman kapanmaya başlar
Hoşgeldın cnm benımkıler metal kapanış sorunum vardı ve cenemde hafıf kayma var duzelır dedı doktor bakalım 19 aralıkta takıldıbenım ust ceneme.alt ceneme 2 ay sonra subatta takıldı 3 aydır lastık kullanıyorum dişlerim çok hassas cok dıkkta edıyorum kola cıps fındık fıstık sert hersey yasak tost ekmegı yıyorum ısırmakta yasak:) koparark yıyorum evlendıgımde takıldı teller alıstım baya her yemekten sonra fırcalıyorum diş tası oluşuyor ona sinir oluyorum15 ay kalı dedı doktorum her ay kontrollere gıdıyorum diş çekımı yapılmadı benım ortoontık fırca ara yuz fırcası ve agız calkalama suyu kullanıyorum temızlıgı için her ay teller degışıyor sıkıyorlar bırkac gn çorbayla beslenıyorum sonra normala donuyorum tek hayalım doya doya gulmek o gunu iple cekıyorum sormak şstedıgın bırsey olursa yardımcı olurum simdiden kolay gelsın sana
nasıl sevindim yaşıtlarımı gördüğüme kendimi çok yaşlı hissetmiştim diş teli için :) eşim sağlığın için gerekiyorsa taktır diyor ama işte görüntümden çok korkmuştum :) devlet hastanesine gidiyorum diş çekimi için diş teli denirse özele gitmem gerekecekmiş o ne kadar tutar onu bile hesap etmedim hemen görüntü peşine düştüm bayağı varmış galiba şöyle bir baktımda röntgen çeken kişiye göre gerek yok ama yinede baktıralım diyor aileme göre ise bana ilk baktıklarında gördükleri şey dişlerimin çarpıklaşması dünyanın sonu gibi konuşuyorlar dişlerim içinonlarda bir yıl sonra çok rahat edeceksin diyorlar önümüzde örneğimiz ablamız var hakikaten süper dişleri oldu hemde o diş telleriyle eniştemle tanışıp evlendiler :) aslında cevaplar bile bende de cesaret yok :)
Bendede kapanis bozuklugu var o yuzden dislerim cekildi benim bide yer darmis doktor bana alt ust ayri takilcak diye bisey soylemedi acaba benimdemi oyle olcak merak ettim :) suanlik bi sorum yok ama tellerden sonra mutlaka olcaktir yardimim icin cok tesekkur ederimmm :) dislerim ne zaman kapanmaya baslar onu mrk ediyorum ama cekimli tedavi yok galiba
Alt dıslerle ust dısler cakısıyor benım senındemı yole normalde ust cene alt ceneyı ıcıne alması gerekıyormus benım basladı duzelmeye 4. Ayda baya gelısme oldu6. Aya gırıcem ben sımdılık guzel gıdiyor metal benım tellerım 4000 lıra oduycez alt ust bırlıkte takılmadı hem cok agrı olur hemde kapanıs bıraz duzelsın dıye bekledık 2 ay sonra alta takıldı normalde 1 ay sonra alta takılıyor benım kapanıstan dolayı 2. Ayda takıldı alt breketlerım lastık kullanmaya basladım altada takılınca lastıklerde her ay kalınlasıyor ama alıstım zorlanmıyorum sag ve sol tarafa alt ust 2 dıse takıyorum 3 lastık:)
Canım peki 5 ayda değişiklik oldu mu ve dr un daha ne kadar kalacağını söylüyor. Umarım güzel sonuçlar alırım. Gülmeyi de geçtim rahat konuşmak istiyorum
nasıl sevindim yaşıtlarımı gördüğüme kendimi çok yaşlı hissetmiştim diş teli için :) eşim sağlığın için gerekiyorsa taktır diyor ama işte görüntümden çok korkmuştum :) devlet hastanesine gidiyorum diş çekimi için diş teli denirse özele gitmem gerekecekmiş o ne kadar tutar onu bile hesap etmedim hemen görüntü peşine düştüm bayağı varmış galiba şöyle bir baktımda röntgen çeken kişiye göre gerek yok ama yinede baktıralım diyor aileme göre ise bana ilk baktıklarında gördükleri şey dişlerimin çarpıklaşması dünyanın sonu gibi konuşuyorlar dişlerim içinonlarda bir yıl sonra çok rahat edeceksin diyorlar önümüzde örneğimiz ablamız var hakikaten süper dişleri oldu hemde o diş telleriyle eniştemle tanışıp evlendiler :) aslında cevaplar bile bende de cesaret yok :)
kızlar merhaba,
bende tedavimin son aşamalarındayım. bir iki görüşme sonrasında tellerim çıkacak. doktorum ramazandan önce çıkartacağını söyledi. yalnız bir şeyi merak ediyorum. bana hiç lastikten falan bahsetmedi. acaba lastik takılmadan da sonlandırılabiliyor mu tedavi? her tedavide mutlaka lastik kullanılması gerekiyor mu? bilgisi olan cevap yazarsa sevinirim.
benimde tellerim yakında çıkacak diş çekimide yapıldığı için boşluklarım olmasına rağmen hiç lastik kullanmadım.boşluklarımda kapandı.çıkmasını bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?