Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Canım heralde normaldir ya bende yeni taktirdim cok bilgim yok ama benimde ön iki dişim üst taraf kopuyobdiyebilirim :)

neden kimse sorularıma cevap vermedi nedennn nedennn nedennn

ağrı olması çok normal canım çünkü dişlerin üstünde baskı var. tel takılalı ne kadar oldu bilmiyorum ama ısırmamanınızı tavsiye ederim. ekmeği yada başka şeyleri kopararak, bölerek yiyin. ben 6. ayımdayım hala hiçbişeyi ısırmıyorum. bazen deniyorum ama ağrı hissediyorum ve zorlamıyorum.

neden kimse sorularıma cevap vermedi nedennn nedennn nedennn

Simdi benzer bir durumda idim.. alt disler inci gibi ancak sagda 6 numara dedikleri disim yok. Tedavi bitince implant sart cunku kuvvet uyguladikca 7 numara boslugu doldurmaya calisiyor. Ustlerde caprasiklik bayagi duzeldi ancak hic beklemedigim durumlar ortaya cikti. Kapanis bozuklugu gibi. Simdi sana tavsiyem bir iki doktorla daha görüşmen. Ust kisa vadede iyi secim ama duzgunluk olrak bakmiyor doktorlar sadece. Fiyat açısından boyle dusunmuyorsan alt ust takmalarinin bir nedeni vardir diyorum

benim bir ay oldu işte bugün. salı günü alt dişlerime takılacak. ben her şeyi ısırıyorum vallahi, onuncu günden sonra hemen başladım, kola desen o biçim. ama hemen ağzımı çalkalıyorum tabi koladan sonra bana doktorum bu şartla içebilirsin demişti.. garip bir şekilde ısırınca sadece o dişim ağrıyor. salı günü neden olabileceğini sorucam bakalım doktoruma.

ben de telliyim yaş 27 çarpıklıktan taktım 3 ayda dişler düzeldi yaşla düzelme hızının bi bağlantısı yok dedi doktor

tellerime tam 5 ay oldu.dün ki randevumda lastik verdi yemek yerken de cıkarmamaya gayret ediyorum yanlız çok açsam doğru düzgün yiyim diye çıkarıyorum sonra geri takıyorum.lastikler son zamanlarda veriliyor diye biliyorum ama daha var gibi görünüyor diş çekiminden geriye kalan boşluklarım tam olarak kapanmadı.
ben randevulara genelde 3 haftade gittim ilk kez lastik takmaya başladıktan sonra 1 ay sonraya gün verdi.bence sık gitmekle dişlerdeki düzelme bağlantılı çünkü her gittiğinde sıkıştırıp yön veriyor sonuçta.

Benimde dislerim cekildi bosluklarim var cok kötü kapanmasi 1 seneyi bulur dedi bana doktorum

Son düzenleme:
yol arkadaşlarım, bugüne kadar hep olumlu olmak istedim ama merak ettiğim bir şey var, doktorum hep şakayla karışık cevap verdiği için emin olamıyorum. şimdi düzgün diş yapısında üst ve alt ön diş ortalarının denk gelmesi gerekiyor ya iste alt diş ya da çene kusurlu sağa çekiyor yarım diş kadar. doktor söyleyene kadar dikkatimi çeken bir şey değildi hatta tedaviden önce var mıydı emin bile değilim.yani sızısı dinmeyen lastiklerimi çoğu kez takıyorum ama nasıl düzelicek ki. yani bugün düşündüm taşındım, anca dişleri sola kaydırması gerekiyor ama yer yok. yakında 10.aya giricem. tedaviye hep aksamalı devam edebildim. elde olmayan nedenler. ya
özetle lastikler onun için mi? çünkü bir aydır hiç bir işe yarıyor gibi değiller. bilmiyorum ne dersiniz? bir de eylül sonu çıkarırız dedi. ya uzarsa. zaten kaç aydır ağzımı açamamaktan yoruldum. nolur daha fazla uzamasın... sanırım sabrım tükeniyor.

Son düzenleme:
canım sabırlı olmak zorundayız..
lastikler benim bildiğim kadarıyla ileride olan çeneyi geriye, yada geride olan çeneyi ileri almak için, kısacası kapanış bozuklukları için. o diş ortalarının öyle olması gerektiğini banada söyledi doktorum.henüz tedavim yeni olduğu için o konuda bir şey yapmıyoruz. lastikler konusunda bilgimde takan arkadaşlarımdan kaynaklanıyor.

Bnde yeni teelllendim de randevumu temmuza verince kafaya cook taktimm (

Bugün akşam 18:00 de tellerim takılıyor gece bir rüya gördüm Allahım tellerim takılmış o kadar çirkindim ki ağlıyorum vazgeçtim çıkarın diye yalvarıyodum uyandım ağlayacak gibiydim... off neredeyse vazgeçicem ya şeffaf taktırmak istemiyorum hem doktorum öndermedi hem de boşuna 1,000 tl çöpe atmak istemiyorum... canım çok sıkılıyor ya

İcin rahat olsun bende ayni senin gibiydim metal istemiyorum igrenc olcam falan diye hic ole olmuo canim valla hemen alisiosun ben gidip herkese baakk tel taktirdim diyorum is yerinde falan görücen hic dusundugun gibi olmicak

Ben 6. Ayıma gırdım 2. Aydan berı lastık kullanıyorum 2 oldu lastık degıstırdım kalınlıgı gıt gıde artıyor 3 lastık bırden takıyorum agrı oluyır ama alıştım benım randevularım ayda bır oluyor her ay teller degısıyor degısık degısık işlemler uygulanıyor yarında randevum var bakalım neler yapacak doktoralt cenemde tartar ve diş tası olusuyor lastıklerden agzımı acamadıgım için sizdede olusuyormu diş taşı? Lastıklerımı sabah kalkınca cıkartıp atıyorum kahvaltıdan sonra baska lastık takıyorum gun içinde o lastılerleyım gece yatarken onları atıp yenı lastık takıyorum gunde 2 kez lastık değişişiriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…