Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Lisede dişlerime tel takıldı çok güzel oldu 2,5 yıl kullandım şimdi 20 lik dişlerim çıkınca ön dişim öne çıktı tekrar tel takılacak 20 lik dişlerim çekiliyor şu an 2 si çekildi haftaya diğer ikisi çekilecek ilk günler zor oluyor ama sonra alışıyorsunuz

Kızlaar meraba, bu diş tellerini ücretsiz takan yer yok mu yaa üst dişlerim biraz önde kafaya takıyorum

Son düzenleme:
Merhabalar , 21 yaşındayım ve tel taktırmak istiyorum. O kadar çok sayfa var ki okuyamadım :)
Kısaca süreçlerden bahseder misiniz? Doktordan emin olmak için nelere dikkat etmeli ve sormalıyım? Şimdiden çok teşekkür ediyorum...

valla bende çok tecrübeli değilim benden daha tecrübeliler var forumda :)benim çenemle alakalı çok büyük sorun yok sadece 2 azı dişim çok içerde onları düzeltmeye çalışıyoruz... önce üst takıldı sonra altlar takılacak üstten 2 tane 20 lik dişim çekildi 6 hafta da bir kontolüm var 1,5 sene kalıcak dedi dedğim herşeyi yap uzamasın dedi şimdilim böyle çok acı çekmiyorum ama ağzımın içinde sanki ağırlık varmış gibi hissediyorum doktor tanıdık olduğu için 3,000 anlaştık her kontrolümde 250 tl vereceğim ama hangi doktor ne kadar iyi onu bilemiyorum malesef

Ben geldimmm merhabalarrrr herkeseee bende yarınn telleniorumm kizlarr sizlere bisey sormak istiyorum dis telleriniz seramik mi metalmi bide benim 4 kucuk azi disim cekildi cekimli tedavi gören varmi aranizda acaba ne zaman kapanmaya başlar

Merhaba,
öncelikle kolay gelsin ve hayırlı olsun diyim:)
ben seramik tercih ettim. doktor tedavinin biraz uzayacağı konusunda beni uyardı fakat 30 yaşında hem evli hem çocuklu hem de çalışan biri olarak metallerle çok iyi hissetmeyeceğimi düşündü. çekime gelince benimde 4 küçük azı dişim çekildi. tedavimin 5. ayındayım. üst boşluklarda biraz gelişme var fakat kapanma yok. altlarsa olduğu gibi duruyor. ama o kadar alıştım ki o boşluklar bile gözüme batmıyor:)

Ahh ahh doktor bana 1 seneyi bulur demişti zaten üstler kapansında altlar zaten görünmüyo ona katlanırıs :) ama dediğin gibi bende unuttum nerdese dişimin olmadığını

Bende dün üst dişime telleri taktırdım ... ağrı filan olmadı çok şükür halada yok ... ama doya doya yemek yiyemiyorum ua ağzımda çevirip yutuyorum resmen... hep böyle mi olacak ?

üst diş tellerimle bir ay geçirdim ve nedense bende hep senin gibiydim..acı ağrı yoktu bende de ama iki çevirip yutuyordum öyle pek bi çiğnemem olmadı.belkide kendi isteğimle. nedense dişlerimde o gücü bulamıyorum. ısırarak yiyorum çekinmeden ama arka dişlerimle çiğneyebilme güveni yok bende. böyle hisseden var mı baska?

şuan önümde kocaman bir donut var ama ben yiyemiyorum ya ön dişlerim sallanıor gibi belkide sallanıyor karnım çok az yemek yiyemiyorum doğru dürüst ya ne zaman normale dönerim ?

Merhaba.Bende senin gibi 30 yaşında evli ve 2 çocukluyum:)2 ay oldu porselen braket taktıralı.merak ettiğim doktorun porselen braketin tedaviyi ne kadar uzatacağını söyledi.ben taktırmadan önce görüştüğüm doktorlara bu konuyu özellikle sorduğumda kimi bi farkı yok derken,kimiside bi kaç ay uzatabilir dedi.yani doğru bir değilmidir bu görüş farklılıkları niye anlamış değilim.şu an taktırdığım doktorumda bi farkı olmadığını söyledi ve taktım.ilk ayda gözle görülür değişiklikler oldu dişlerin hareketlenmeye başlamış dedi doktorum.aslında herkes kendini bilir ve neyi daha iyi tolere edebileceğini tahmin eder.ben porselenle daha mutlu olacağımı düşündüğümden tereddüt etmeden bu kararı verdim.ama başkasında metal tellerin görüntüsüde hoşuma gitmiyo değil özelliklede genç kızlara çok yakıştırıyorum şirin duruyo:)

Hangi şehirdesin onu yaz ona göre yardımcı olunsun, ben Antalyadayım burada 2 dr biliyorum iyi olan

Kizlar bu hassasiyet durumu yani dislerin sallaniyormus gibi gelmesi gecici bir durum. Biraz alisinca emin olun yasak olan seyleri bile yiyebileceksiniz.
Ama su var 10 ayda hala on dislerimi kullanamiyorum:)) süs artik onlar

Kizlar bu hassasiyet durumu yani dislerin sallaniyormus gibi gelmesi gecici bir durum. Biraz alisinca emin olun yasak olan seyleri bile yiyebileceksiniz.

alışınca geçiyor ama bende alışmışlığın getirdiği bir durum vardı çiğnemeden yutmaya devam
canım sen üsttede yazmışsın hiç ısırmıyormuşsun falan ama ben ekmek arası şeyleri bile ısırdım bir şey olmadı çok şükür.

Hangi şehirdesin onu yaz ona göre yardımcı olunsun, ben Antalyadayım burada 2 dr biliyorum iyi olan

Canim cok tesekkur ederim fakat ben Los Angeles'da yasiyorum.Doktor onerisine cok ihtiyacim var fakat malesef
Benim icin onemli olan nelere dikkat etmeliyim neleri sormaliyim?

benim arkadaki diştelleri çok büyük böyle yüzük gibi bişey onların yüzünden dişlerimi hissedemiyorum ve baskı yapınca yani çiğneyince ağrıyor ön dişlerimden geçtim bari arkalarda yiyebileyim ... bu da geçici mi hep böylemi hissedeceğim

bende seninle aynı durumdayım canım. 6. ayımdayım ve ön dişlerimi kullanmıyorum. doktorumla da konuşmuştum bunu, doğru yaptığımı söyledi. ön dişleri ısırmak için zorlarsam belki braketlerin yerinden çıkabileceğini söylemişti. zaten şuan çok alıştım onları kullanmamaya

ilk zamanlar bu ağrıları hissetmen normal. bende ilk bikaç gün sadece çorba vs içebilmiştim, çiğneyemiyordum. ama şuan çok rahat herşeyi çiğniyorum. hiçbir sıkıntım yok

canım senin daha çok yeni, bir gün kalkacaksın birde bakmışsın hassasiyette yok olmuş
ikinci günüm olmasına rağmen alt dişlerimdekine alıştım bile..yinede bir süre çiğnememeye özen göstericem tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…