Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

kızlar diş teline hazırlık diye 3. 20lik dişimide çektirdim ama ilk ikisinden çekmedim bu sn çektirdiğim kadar bu sefer alt çene sağdaki çekildi 4. günüm ama sanki daha yeni dişim çıkıyor gibi ağrıyr uyuyamıyorum ağrı kesicilerden midem ağrıyacak nerdeyse nasıl geçmedi hala anlamadım ne yapsam da geçirsem şu ağrıyı valla 4. yü çektirmekten korktum oda alt çene soldaki dişim

geçmiş olsun ... benimde dişerim çok acısız çekildi ama biranesinin ağrısı 1 hafta sürdü çünkü çektiği dişin kökü çok kıvrıktı çekerken çok uğraştı en yakın zamanda geçer merak etme o tarafında yemek yememeye çalış zeytinyağlışeyler ye dr zeytinyağı yarayı daha çabuk iğleştirir dedi

doktorum sağolsun hiç agrı kesici bile vermedi bu alt dişlerin çok zor olacak dedi çekti o halimle ilaç sormakta aklıma gelmedi zaten konuşamzdım evde parol vardı onunla idare ettim ama geçmiyor yinede ilaçla bile hissediyorum ağrıyı kulaklarım başım tutmuyor . zeytinyağını bilmem iyi oldu teşekkür ederim ..

canım advil de deneyebilirsin. benim telden oluşan ağrılarım için doktorum yazmıştı bunu. heralde bu ağrınada iyi gelir senin

tşk ederim :) bukadar kısa sürede bu hale geldiğine hala şaşıyorum :) amin canım dişlerimizi saklamadan doya doya gülmeyi nasip etsin Allah :)

aminn.. biey soracağım benim braketlerim metal... ve çay içmeyi çok seviyorum zaten şeker kullanan biri değilim... doktora sordum ama ne cevap verdi anımsayamadım çay içebilir miyim şekersiz sonrasında dişimi fırçalamama gerek var mı sadece suyla gargara yapsam yeterli mi??

doktorum nescafe kola gibi şeyleri içme ama iki haftada bi pipetle olmak koşuluyla kola içebilirsin demişti.çay içemezsin gibi bişe sölemedi.benim bide sigaram var ki ben haftada bire düşürdüm kolayı ama yine pipetle :) içtikten sonrada mutlaka dişlerimi fırçalıyorum.çay içinde dişlerini fırçalarsan bişe olmaz heralde :)

Son düzenleme:
20 lik dişlerin çekimi çok zor oluyormu
tellerim çıkalı 2 ay oldu ama 20lik dişler ağrı yapmaya başladı . çektirmek istiyorum ama korkuyorum
çektiren arkadaşlar bilgilendirebilirmisiniz

tellerim çıkalı 2 ay oldu ama 20lik dişler ağrı yapmaya başladı . çektirmek istiyorum ama korkuyorum

çok kolay olduğunu söyleyemem ama yaptıramıycak gibi de değil. hele maddi gücün varsa özel de yaptırırsan daha iyi. zaten iğneyi vuruorlar ya baskı dışında hiçbirşey hissetmiyorsun çekilirken , korkma sıkıntı yapma. benki dişçi koltuğuna oturduğumdabile kalbim küt küt atardı 4 tane yirmililk çektirdim. sonrasında biraz sıkıntı oluyor ağrı, şişme vs. ama atlatırsın.

bende 5 yıl önce sağ alt yirmiliği çektirmiştim ve ilk çektirdiğim dişim o olmuştu çok ağrı olmadı duruma göre bilgi verirler,eğer gömülü ise ona göre ameliyat ile alırlar ,korkma sonuçta uyuşturuyorlar ,bende teller çıktıktan sonra sağ üst 20 liği çektireceğim:)

arkadaşlar 18 yaşından küçük iseniz ,ağız ve diş sağlığı merkezinden sevk alabilirseniz ,diş telinizi neredeyse bedava , özel bir ortadontiste yaptırabilirsiniz.öncelikle sevkin devam edip etmediğini öğrenin,ara ara kaldırıyorlar,dönem dönem hizmete sunuyorlar çoğu insan bilmez ,devlet ödemek istemediği için duyuru yapmıyorlar,18 yaşın altındamısınız?sonra kendinize özel fatura kesebilen bir ortadontist bulup anlaşıyorsunuz,sevk alacağınız zaman soruyorlar hangi ortadontist diye,her şeyi tamamlarsanız ortadontistle anlaştığınız ücreti ödüyorsunuz ,sonra fatura kestirip bu ücretin ben yüzde 80 geri aldım devletten parça parça ama aldım,faydalanmanızı ve çevrenizdeki durumu olmayan insanlara duyurmanızı dilerim,hemde paşa paşa özel doktorda hizmet görüyorsunuz.merak ettiğiniz sorular varsada yardımcı olurum saygılar.

Canım ben 18yaşımı Kasım ayında dolduruyorum. Sevk almak o kadar zor oldu ki, her gelene vermedikleri açıkça ortada, ama sonunda başardım. Kasıma kadar çok az bir miktar alacağım. Bir fikrin var mı, Kasımdan sonrası içinde ödeme yaparlar mı dersin? Çünkü bence ortodontik tedavilerde başlangıç değil, bitiş baz alınmalı. Yani bir ortodontik tedavi beş altı ay sürmüyor ki, aylarca devam ediyor. Senin bu konuda bilgin nedir? Ve sen parayı ne zaman aldın? Şuan verilen kısım sadece %40 diye biliyorum ve oda oldukça az bir miktar ediyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…