Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

araştırmalarım sonucunda orta hat sapmalarının da lastikle düzeltilebileceğini öğrenmiş oldum. lastik tam önden çapraz takıldığı için o aşamaya gelirsem hiç mutlu olmayacağım kesin. onun dışında cidden elastikler çıkmamalıymış yahu. günde 24 saat kullanın dediklerine göre :)) hayırlısı artık.

devlette çektirmeyi düşünüyorum özele yeteri kadar para yedirdim :)
ama randevu alma olayı sıkıntı kolay vermiyolar
ne kadar sürdü canım ağrın şişmen
final ve mezuniyet zamanına denk getirmek istemiyorum
bu arada geçmişolsun

geçmiş olsun canım :) biraz çevremdeki insanlardan etkileniyorum sanırım
bugüne kadar 20lik diş çekiminden hiç iyi şeyler duymadım (çok ağrı yaparmış, içinde parça kalırmış ,kökü çok uzunmuş gibi :) ) bi kaç tanede video izledim midem bulandı :))

Çok fazla sorun yokmuş süper gözüküyor.Ne zaman çıkacak,hiç diş çekimi yapıldı mı? Bir de doktorunuz kim acaba?

sadece üst dişlerimdeki aşırı aralıktı benim şikayetim.eğrilik falan yoktu okadar ama rahatsız ediodu.tşk ederim.
doktorum "daha çok işimiz var sadece boşluğu kapattık daha" diyo.nezaman çıkcak bilmiyorum :) diş çekimim olmadı hiç.doktorumun adı berza şen canım

merhaba canım ben sana söyle anlatayım doktorumla 4400anlaştık doktora ben parayı 5 taksitte ödedim.oda zaman içinde bana yaptığı işlere göre fatura kesti ben ağız dişte onaylattım.2000 tl sonra onaylattığım paranın 2000 aldım .sonra 1000 tl daha kesti.3000 tl .oldu .doktoruma sorduğumda 4400 tamamlayabilirmisiniz diye hayır ama 500 tl daha olabilir en fazla .yani ben 4400 tl ödedim 3500 aldım.benim bu şekilde oldu .benim bildiğim sevk aldığıysanız yaş dolmadan önce bu hakkınız daimdir. bana özelden msj atarsan sana bir tel verebilirim ödemelerle ilgili merkez sorularını ona sorarsın,daha sağlıklı olur.bana da sevk vermek istemediler ben gidip sevkin benim hakkım olduğunu bunun verilmesi gerektiğini söyledim ve aldım,eğer sevk kalkmadıysa vermek istemeselerde vermek zorundalar bu bizim hakkımız.sevgiler

Merhaba,
açıkçası net bir süre vermedi ama benim tahminim ve doktorun konuşmalarından çıkardığım sonuç 2-4 ay farklı olacağı yönünde...

canım özel mesaj atamıyorum ben henüz. o numarayı sanırım biliyorum çünkü o kadar çok yere başvurdum ki ben o sevk için. hiç yüzde değeri söylenmedi mi sana, bana hep yüzde ile birlikte yüzde kırk alırsın falan diyolar.

Ortodontik tedavimde 6.ayımın içindeyim.elastiklerle yeni tanıştım.bir haftadır takıyorum.ne işe yarıyor anlamadım.ön dişlerimin hemen yanında ki dişlerle arka kesiciler birbirine bağlı.sen bu konuda deneyimlisin.
ne işe yarıyor bunlar?

yüzde 40 değil yapılan tedavi boyutuna göre değişiyor ama yüzde 70 ,80 alırsın

selam kızlarr bende katıldım aranıza bakalım 20 gun oldu ust dişlere telim takıldı şuan sadece aralar açılıyor yan kelepçesiz telim. 10 gun sonra alt dişler ve kelepçeler takılcak . ilk zamanlar cok zorlanmıstım ama iyi kilo verdim orasıda ayrı guzellik :) neyse doktorum 8 ay duracagını soyledi daha 1 ay gecmedi bilmiyorum yarıda sıkılır cıkarttırırmıyım yoksa sabreder beklermiyim :) her ay resimleyeceğim en son buraya album yapacagım hadi bakalım :)))

Kızlar benim 2 ay oldu valla..Cuma gidicem doktora:) Altlara da takılacak tel..benim 1 sene4 ay felan takılı kalcak..sizin iyimiş yahu..8 ay nedir ki:)))

İşte o benim

Öyle bir kayma var ki benimkiler düzelirse kimsenin birşeyciği kalmaz...

Pazartesi alt tellerim değişti sıkıştırdı. Eylülde nişanım var çıkar mı dedim. Aslında o zamana bitebilir ama bence 1 yıldan evvel çıkarmayalım dedi. Temmuzda da lastiklere ve hızlı tellere geçeceğiz dedi. Düzelir mi dedim ooo neler düzelmedi ki dedi bakalım...

Bence de :) yeterli zamanla ne vahim dişleri mükemmel hale getirmişler. Artık tedavinin sonları sabirsizlik iyice artti. doktorum da Eylül'de biter dedi inşallah demek dışında elim kolum bağlı. Ama varya eski fotoğraf lara bakınca kesinlikle değdi diyorum şimdiden.Sen de nişaninda harika dişlere sahip ol umarım. Tez zamanda bitsin da artık. Lastikler çok yoruyor çenemi ama anladığım şu ki hep işim lastiklere kaldı.
Güler.misin ağlar mısın :))

benim malesef nişana yetişmeyecek artık kısmet düğüne Valla sırf tellerim var diye nişanda pek çok şeyden vazgeçtim... Bende aynadan bakınca iyi ki başlamışım diyorum...

Sevgilim dalga geçiyor çirkin betty diye ee haksızda sayılmaz dişimde teller gözümde gözlük amaaaaa şubatta o çirkin betyy yerine balll gibi hatuunnn çıkacak karşılarına haberleri yok

Kapanış bozuklugu için kullaniliyor elastikler. Disleri ve hatta ceneyi hizaya getiriyor ki saglikli bir sekilde dısler birbirine temas etsin. İdeal olani yakalamak lastiklere buyuk is düşüyor sen sen ol sürekli kullan.

:)) valla bir betty de benim ama onun dönüşü de muhteşem olmuştu:) darısi bize bal hatun. Dügun de düsman catlaticaksin desene :) 1 yili gecmesi daha iyi olur onerilen süre en az 18 ay aslinda ama bir de pekistirme tedavisi var bu işin. Haha o günlere gelelim de. Çiktiği gun kina yakicam sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…