Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

kızlar ben de dün randevuma gittim. bitti sayılır çok şükür. 2 temmuza teli çıkarmak için randevu verdi doktorum. 2 temmuzda kalıp alıp plak hazırlayacakmış. bu plakları da 3-4 sene kullanman gerekiyor dedi
neyseki sadece geceleri takacakmışım. çok şükür kurtuluyorum, darısı sizlerin başına. :)

rahat 1 hafta sürüyo.. sonra yavaş yavaş iniyo.. kişiden kişiye farklılık gösteriri tabiki ama sen yinede öyle hesap et toplam iki hafta de. giderken yanına buz almayı unutma, dişi çektikten hemen sonra buzu koyuyosun buz acıtıyo ama yapcak bieşy yok , yoksa daha çok şişiyor

anaaa birde ole bişeymi varmıss 3-4 sene cok uzun degilmi yaa :S offfs

canım sen baya yol kat etmişsin hele ilk halinle sson durumundaki hali resimlesen de bizede bir şevk ve sabır gelse kıhkıhkhı

benim de 9 ay oldu. Doktorum 1 yada 1 buçuk yılda biter demişti ama doğum iznine çıktığı için uzayacak. Sadece üst dişlerime takılmıştı. Köpek dişim biraz önde olduğu için taktırmıştım. Köpek dişin yanındaki diş çekildi. Köpek dişim o boşluğa yerleşti. Doktorum boşluk dolduktan sonra dişlerini geriye çekeceğiz tedavi bitecek dedi. Şimdi eylüle kadar beklemem gerekiyor. Doktorumun doğum izni eylülde bitecek. Tellerim takılıyken evleneceğim insanla tanıştım. O da bu yaz söz yapalım diyor ama ben tellerden dolayı istemiyorum. Tedavim uzayacak ama ben sevgilimi de bekletmek istemiyorum. Ne yapacağım kararsız kaldım

Canım bende aynı dertten muzdaribim... Benimde nişanımda tellerim olacak maalesef...ama şeffaf olduğu için pek belli olmuyor

arkadaşlar bana önerebileceğiniz bi doktor var mı sadece alt dişlere şeffaf tel taktırmak istiyorum

araştıra araştıra bir hal oldum, belki bileniniz vardır, duysun sesimi, gülüş estetiğine bakıyorum kaç gündür.. olması gereken nasılmış diye.
şimdi orta hat sapmaları denilen olay varya ben de mevcut zaten, ust dişimin ortası da olması gereken yerde yani ortada değil, nasıl mı, burnun ve dudak ortası ile aynı dikey çizgide değil yani.ama alt sanıyorum öyle. ben anlamadım nasıl bir iş. bir şeyleri düzelttikçe gerisi mi bozuluyor. yoksa bu kadar emeğe insan mükemmeli mi istiyor.. zaman geçtikçe kafam daha çok karışıyor..
uzayacak mı tedavi diye. bir de tel takılmadan önceki fotom;

Canım bende aynı dertten muzdaribim... Benimde nişanımda tellerim olacak maalesef...ama şeffaf olduğu için pek belli olmuyor

benimkiler malesef metal. Sadece üstte var ama doktorum ön dişlerimi öne çektiği için güzel durmuyor tellerim

bugün lastik verdi pek sevgili canım doktorum! alt ve üst köpek dişlerimi birbirine bağlayan köprücüklerim oldu.
baya bir ağrıttı sinirim bozuldu,bunada alışırım umarım.

yaa alt dişlerime takılalı 1 ay oldu yarın gidicem randevum var ama altlarda hiç değişiklik yook oysa üstlere takıldığında 1 ayda çok fark edilr değişiklilkler olmuştu

bu konu biraz ilgisiz kaldı. ayın 29 u randevum var.. lastikler hala can sıkıcı ama zafere giden yolda çekilen acı kutsaldır şikayetleri bir kenara bıraktım. sarı ama düzgün dişlerimle gün sayıyorum bence çok çok az işlem kaldı. Eylülde çıkar..

Selamm kızlar bende 4 aydır tel kullanıyorum dişlerim cok sarardı ve bu süre nası bıtecek bılmıyorum. Plus and White adlı diş macunuzu onarırım sizlerede baya beyazlatıyo sararmaları

sararmalar bendede çok var ya cuma günü randevum vardı sordum doktoruma yeniden. çay, kahve tüketiminden kaynaklanıyor dedi. bunları içer içmez dişlerini fırçalarsan sararmaz dedi yada biraz azaltmamı tavsiye etti. ben teller çıktıktan sonra beyazlatmayı düşünüyorum ya, yoksa böyle olmayacak

merhabalar Üst dişlerime teller takılalı 6 ay oldu .sol ve sağ ön üst dişlerimin yanlarındaki dişler içe göçmüş vaziyette iken şu an çok güzel bir görünüm kazandı ,sol dişimde büyük bir hızla düzeliyor ,doktorum alt dişlerimi dizmek için , sol üst yamuk dişimin tamamen düzelmesini bekleyelim dedi, ve ağız boşluğumda 7 aydır benimle arkadaş olan çene genişletme aparatını çıkaralım daha kolay olur senin için dedi,yani ağız boşluğumdaki telde çıkacak ,alt dişler öyle dizilecek,hafif sararmam var benim öyle çok bariz değil .onuda teller çıktıktan sonra beyazlatacak . temmuz başı alt dişlerim de dizilecek ,ve 2014 şubat yada mart ayı için tedavimiz biter dedi :) bu arada hatırlatayım kızlar ben 37 yaşındayım,inşallah herkes istediği ve arzuladığı gülüşlere ve dişlere sahip olur

cnm resim görebilir miyiz ya bana doktor 1,5 yıl dedi fakat tedaviye daha başlamadan demişti şimdi tarih vermedi bende çok merak ediyorumbir bir iki dişte problem vardı benim onlardan da 1 tane si daha yerleşicek alta yeni takıldı tel çünkü 4 ay oldu benim bu arada

ilk dizildikten bir ay sonra çekiln e bir foto var atmaya çaıştım ama hata verdi ..neden acaba

merhaba kızlar
uzun zaman oldu uğramamışım buraya,,
insallah tedavileriniz göz acıp kapayıncaya kadar biter ama en önemlisi geriye dönüş yapmaması plak kullanımı daha zor çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…