Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Merhaba kızlar:)
Arşivde dolaştım da biraz ne aşamalardan geçmişim. Zaman hızlı geçiyor...
Biraz olumlu gelismelerden bahsedeyim, moral olsun..
10.ayı yariladim. Bu süreçte 12 kilo verdim:))) 10 kilo versem bir de varya of diyorum.♥ sonra elastikler düzenli kullandıgimdan bence kapanışı düzelttik. Umarim doktor bey de aynı fikirde olur. Dişlerimin ilk hali bir kaç sayfa geride ve ne değişmiş be! Ben oyle nasil dolaşmisim. Cok şükür ya. Iyi ki başlamısim. Kesinlikle her seye deger.
Elmacik kemiklerim cikti. Yuz hattim daha belirgin geliyor ve dudagim dolgun. Psikolojik oldugunu sanmam..29 unda randevu bekler. Bir kaç aya da tellerle vedalaşmis dişlerimin fotoğraf ları

1 yıl 7,5 ay oldu.....
Temmuzda çıkarılacaktı. Lastiklerimi düzgün takmadığım için erteleyeceğini söyledi. Muhtemelen ağustos-eylül arası bir şey olacak.
Çabucak bitsin istiyorsanız lastiklerinizi düzenli takın. Açıkçası ben alıştım tellerime çıkarmak istemiyorum. Çok sempatik.

Arkadaşlar size bişr sorun olacak lastik ve plak kullanımı ile teller çıktıktan sonra sabitleyici kullanımı aynı şeymi yada bunu doktor kendi tedavi şekline göremi , yoksa hastanın durumuna göremi yapıyor ,benim 2014 yılı şubat yada en geç marta ayı gibi tel tedavimin biteceğini söyledi doktorum. başlangıç tarihim Ocak 2013 ..teller çıktıktan sonra sabitleyici ile dişlerin tekrar hareket etmesini engelleyeceğim dedi ,

ilk bu siteden almıştım tüm bilgileri burdan buldum dişçimi fikirleri burdan aldım ve hep dedimki bir gün şu dişler bi bitsin foto paylaşıcam hep bunu beklenir iyi bilirim şimdi bitti ve yine fikirlerinize muhtacım biraz rastgele çekim oldu ama nasıl olmuşlar ?????????????

Eklentiler

• $Fotoğraf0567.webp
    1.012 bayt · Görüntüleme: 71
  • $Fotoğraf1663.webp
    1,7 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleme:

Maşallah çok güzel olmuş cnm yaa darısı başımıza ne kadar süreyle takmıştın

Süper olmus masallah :))

Harika olmuş canımm.. Güle güle kullan dişlerini
Nasıl bir tedavi uygulandı biraz bilgi verir misin?

Son düzenleme:
Harika olmuş canımm.. Güle güle kullan dişlerini
Nasıl bir tedavi uygulandı biraz bilgi verir misin?

ilk önce ön iki dişin yanındaki iki diş eksikti önce çene genişletildi (kortikotomi) sonra dişler orta hattına kaydırıldı tedavi sırasında sağdaki lateral kalınlaştırıldı, iki dişlik yer açılmaya çalışıldı iki sene boyunca sonra boşluk oluşunca teller çıkarıldı iki diş boşluğu olan yere implant yapıldı soldaki iki dişim lateral ve köpek diş takıldı (yapay yani o iki diş ) ve törpülendi şimdi üst dişler bitti diş etinde hafif bir kırmızılık var onun için diş eti tedavisi görücem doktor öyle söyledi. alt telerim daha duruyor tabi. hepinize yorumlarınız için teşekkürler..şansınız açık olsun :)

Benimde diş teli takılalı 1 yıl 7 ay oldu acaba ne zaman çıkarki çok sıkıldım bu tellerden aslında bakıyorum dümdüz hiç birşey kalmamış diyorum ama hala daha lastik kullanıyorum (

maşallah çook güzel olmuş keşke daha önce yaptırsaymışsın :)
eskiye oranla biraz sararmış sanki ama beyazlatırsın onun çaresi kolay.

Merhaba :) 2 ay önce bana doktor tavsiye etmiştin. ve okulum vs. tam bugünden itibaren müsait olabildim ve sana yazmak istedim. bu hafta tavsiye ettiğin doktora gideceğim. senin gülüşlerin nasıl mutlumusun dahada güzelleşmiştir umarım 2 aya çıkar sanırım.

Ve ilk anınla şu anki anını görmek istiyorum fakat malum o zamanlarda yeniydim sırf diş için üye olmuştum. görebilmem için bana msj atıp yardımcı olurmusun ?

Ve ilk anınla şu anki anını görmek istiyorum fakat malum o zamanlarda yeniydim sırf diş için üye olmuştum. görebilmem için bana msj atıp yardımcı olurmusun ?

merhaba:) bu aşamaya dahil olmana sevindim, hayırlı olsun şimdiden :) gayet mutluyum gelişmelerden ve sonuna doğru geldiğimi düşünüyorum (umarım yanılmıyorumdur :)) sabırsızlık artıyor, sürekli yazıyorum buraya tel günlüğü gibi oldu doktorum dediğim gibi işinin ehli, memnun kalacağına inanıyorum.. ilk halini paylaştım dişimin berbat hallerini şimdi çapraşıklık yok ve ilk fırsatta fotoğraf yollayacağım sana..

Bende bu ay elestiklere başladım yani tedavinin son aşamasındayım, doktorum ekim gibi çıkacağını söyledi tabii elastikleri gerektiği şekilde kullanırsam. hızlı ilerleme olsun diye iki elastik takıyorum doğru mu yapıyorum bilmiyorum tabii :) ama artık o kadar heyecanlıyım ki biran önce özgürce gülebileceğim günlere kavuşmak istiyorum. asker gibi gün sayıyorum resmen. şeffaf braket kullandığım için normalde çok kötü durmuyordu ama şimdilerde lastikle birlikte gerçekten kötü bir görünüm oldu. acaba elastikleri çok çok doğru kullansam eylülde çıkar mı:) eylülde doğum günüm var hediyem olsun istiyorum :)

harika olmuş canım yaa, gözün aydın darısı başıma :)

Bende dün üst dişime telleri taktırdım ... ağrı filan olmadı çok şükür halada yok ... ama doya doya yemek yiyemiyorum ua ağzımda çevirip yutuyorum resmen... hep böyle mi olacak ?
Hayir tabiki hep boyle olmayacak :) ben ilk tel taktigimda cerezleri sadece koklayabiliyordum kokladikcada agliyordum simdi guluyorum cunku her sey yiyebiliyorum tellerim henuz cikmadi :) bu arada ilk defa yazdim umarim yanlis yapmamisimdir sorular varsa cevaplayabilirim :)

bn de 20 yaşındayım, ama dişlerim 3-4 yıldır değiştir normalde düzgündü. ön dişlerim biraz önde, çok kötü değil ama yine de düzelsin isterim. bir de alt dişlerim iyice yamuk yumuk olmaya başladılar. tel mi taktırsam diye girdim sizin yorumlarınıza bakayım dedim kızlar. göze alamıyorum tel taktırmayı ya off zaten korkuyorum dişçilerden. bir de hayatımda bir kez dişçiye gittim 10 yıl önce, sonra da dişçi fobim oluştu işte bir daha gidemedim. bi gitsem neler çıkacak kim bilir...

Elastikleri kesinlikle 2 tane birden takmaman gerek dişine zarar. Ben de öyle düşünmüştüm yapayım çabuk bitsin tedavi gibisinden ama çok yanlş bunu bana doktorumda söyledi mesela diş tellerdeki sıktrmayı bile milim milim oynatarak yapıyorki zaten aksi taktrde dişler zrar görür .. Ne zman taklmıştı sana benım 1 yıl 7 ay oluyor ama hala daha elastik takıyorum :/

:)) eylülde çıkma ihtimali benim de var, harika olurdu ancak lastikleri tek tak, ben bayağı araştırdım. sadece sürekli tak tak ama iki tane değil..aynen gün sayıyorum :) ak mı kara mı ay sonunda belli olacak

benim arkada diş çekimi olduğu için ilk bir seneye yakın arka dişlere sadece takıldı. haliyle o yılı saymıyorum görünürde hiçbirşey yoktu. alt ve üst çeneye takılalı 13 yada 14 ay oldu, benim dişlerimde pek yamukluk yoktu, açı problemi vardı. bakınca tamamen düzeldi sadece dişlerm tam oluturmuyor mükemmel kapanışı yakalamak için son aşama lastik tedavisine geçtik ki en zor ve en önemli kısmı bu sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…