:)) eylülde çıkma ihtimali benim de var, harika olurdu ancak lastikleri tek tak, ben bayağı araştırdım. sadece sürekli tak tak ama iki tane değil..aynen gün sayıyorum :) ak mı kara mı ay sonunda belli olacak
Aynen benımde görünürde şükür olsun hiç birşey kalmadı dümdüz fakat kapanışta sorun var ve ön dişler biraz arka dişlere nazaran önde gibi ondan dolayı elastik takıyorum :/ önden arkaya doğru gerdiriyorum lastiği baya zor oldu ağrıda çektim ama değer ya :) en önemli kısmı kapanış evet o sorun ortadan kalkınca geriye birşey kalmayack inşallah :)benim arkada diş çekimi olduğu için ilk bir seneye yakın arka dişlere sadece takıldı. haliyle o yılı saymıyorum görünürde hiçbirşey yoktu. alt ve üst çeneye takılalı 13 yada 14 ay oldu, benim dişlerimde pek yamukluk yoktu, açı problemi vardı. bakınca tamamen düzeldi sadece dişlerm tam oluturmuyor mükemmel kapanışı yakalamak için son aşama lastik tedavisine geçtik ki en zor ve en önemli kısmı bu sanırım.
kızlar ben de 2 temmuzda tellerimi çıkartıyorum. doktorum pekiştirme tedavisi için plak hazırayacağını ve bunları kullanmam gerektiğini söyledi.
yalnız bugün bi arkadaşım plak kullanımının çok zor olduğunu, içten takılan tellerle pekiştirmenin daha basit olduğunu söyledi. düzenli kullanılmadığı zaman da dişler eski haline dönüyormuş. bu konu hakkında bilgisi olan var mı? acil bilgi rica ediyorum. sonuçta dişlerimin eski haline dönme riski var.(
kızlar ben de 2 temmuzda tellerimi çıkartıyorum. doktorum pekiştirme tedavisi için plak hazırayacağını ve bunları kullanmam gerektiğini söyledi.
yalnız bugün bi arkadaşım plak kullanımının çok zor olduğunu, içten takılan tellerle pekiştirmenin daha basit olduğunu söyledi. düzenli kullanılmadığı zaman da dişler eski haline dönüyormuş. bu konu hakkında bilgisi olan var mı? acil bilgi rica ediyorum. sonuçta dişlerimin eski haline dönme riski var.(
Aynen benımde görünürde şükür olsun hiç birşey kalmadı dümdüz fakat kapanışta sorun var ve ön dişler biraz arka dişlere nazaran önde gibi ondan dolayı elastik takıyorum :/ önden arkaya doğru gerdiriyorum lastiği baya zor oldu ağrıda çektim ama değer ya :) en önemli kısmı kapanış evet o sorun ortadan kalkınca geriye birşey kalmayack inşallah :)
benim durumumda aynı canım, bana sorarsan hiçbir problem göremiyorum :) ama doktorum üst çeneyi biraz geri alıp alt çeneyi ileri almak için lastik kullandırıyor şuan. ne kadar kullanılacak bilmiyorum. ama uzun sürmeyecektir sanırım çünkü arka dişlerim oturması için lastiklerin üçgen şeklinde takılması da gerekiyor araştırmalarımda gördüğüm kadarıyla. ilerleme hızlı oluyor mu canım? ne kadar zamandır lastik kullanıyorsun
o içten takılan tel retainer ya da sabitleyici olarak geçmekte ve kullanımı rahatsız edici değil, mümkünse doktorundan sabitleyici takmasını iste.. iş sadece plağa kaldı mı bir kaç gün aksatman bile sorun yaratabiliyormuş. ki retainer a rağmen o şeffaf aparatı verdiler kardeşime..benim de bir kaç aya bitecek gibi kesinlikle sabitleyici istiyorum, çünkü onca emek boşa gider, dişler kemik yapısı oturana kadar eski yerlerine dönme eğilimindelermiş.kızlar ben de 2 temmuzda tellerimi çıkartıyorum. doktorum pekiştirme tedavisi için plak hazırayacağını ve bunları kullanmam gerektiğini söyledi.
umarım hiçbir sorun olmaz eylülde (benim ekimde :) ) güzel gülüşümüze kavuşup mutluluktan kafamızda huniyle gezeriz
Ne kadar kalıyor headgear dişelerde ?Ben Headgear takıyorum. İlk başta çok korkmuştum herkes dalga geçecek diye. Ancak hiç umduğum gibi olmadı. Çok rahat. İnsana özgüven geliyor. Ben seviyorum hatta o olmadan kendimi eksik hissediyorum. İlk taktığınızda ağızınız yara oluyor ancak geçiyor. Ve tedavi süresi daha kısa
Orta hat 2 aya duzelmez bence.. kapanışta sol ön tam degil. Benim göremedigim neler vardir daha...lastikleri duzenli kullanmanin faydasi olmuştur illaki ama eylulde cikicagini sanmam. YANI SAĞLIK olsun ama 10.ay bitecek. Doğuştan sanslilara cok imreniyorum..Eylül de cikmazsa yeni bir.doneme daha telli baslamak beni üzer. . Tatile somestra kadar da gidemem doktora. Ya adam gibi su kadar ay surecek deseler ya. 8 aya bitecekti. 18 aya biter dedi. Sonra o eylul oldu. Kesin uzayacak ya 29 unda belli olur ama cok sıkıldım.
Ben de baya sıkıldım artık kafama acayıp takmaya başladım. En fazla 1.5 ay sonra çıkar dedi 1.5 ayı geçti 2 sonra çıkar dedi 2 ay oldu çıkmadı .. artık hiç sormuyorum sadece çok güzel gidiyor diyip duruyor :/
bana da ekimde çıkacağını söylemişti,inşallah bir gecikme olmaz bir gün bile fazlasına katlanacak sabrım kalmadı :S gün sayıyorum resmen
Aynen öyle bi tarih söylüyor o gün geliyor. Ama çıkarmıyor elastikleri biraz daha kullanman gerekiyor diyor . Bu gecikmelerden sıklmaya başladım çıksında dişlerimizi güle güle kullansak artık:)
aynen.. bir de bunu 4 yıl takanlar var bak onlar cennetlik
4 Yılmıııııı yok ya ben şurda 1.5 yıl dan sonra bunalmaya başladım sabrettım o gün çıkar en fazla 1.5 yıl dedği için bekledım ammaaa öyle olmadı işte kaldıki 4 yıl :)) Benım teldaş var bitane diyorki ben alıştım çıkmasını istemiyorum bir parçam gibi oldular vs ..şaşırıyorum gerçekten ilginçç yanii :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?