Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

senin önceki halinde eklediğin resmi gördüm gerçekten sorun yokmuş hatta sempatik duruyordu:) bende seninle aynı durumdayım tabii ufacık bir problemdi hemencecik biter dedim ama bir yılı aşkın süredir devam ediyoruz. yok üst çene öne arka çene geriye gelecek, dişlerin mükemmel kapanışı sağlanacak, açılama süper olacak derken uzadıkça uzuyor tedavi... halbuki ben bakınca çok güzel dişler görüyorum bitsin artık şu şapşal gülümsemeden kurtulayım, güzel dişlerimle gülümseyeyim.

Gerçekten sabırlı olmayıda öğreniyorsun:)) Başta çok net bişekilde söyledi benim de doktorum sonradan işler değişti .Aynen o lastikleri ilk taktığımda alt çenemi hissetmiyordum çok sızı olmuştu uyuşmuştu dişlerim şimdi taksamda takmasam da farketmiyor artık sızıda olmadığı için bende bi işe yaramıyor artık diyorum yani öyle sanıyorum çünkü hergün dişlerime en az 10 kere bakıyorumdur herhalde :)) ama yine aynı yine aynı şu mükemmel kapanışı ayarlasak iş bitcekteeee.....Öğren bakalım inşaallah sarkmaz şafak saymaya başlıcam kesin bir tarih öğrensem ee terhisede mutlu birşekilde gülücüklerle çıkmak var hehe:)) değecek değecek telleri çıkanları görüyorumda dayan diyorum az daha dayan!:)) kürekle vurmakla lazım kürekleee o diyenlerin ağzına ilk taktığımda sende sorunmu vardı aaa! hiçte farketmemiştim diyenlermi dersiniz gerek yoktu diyenlermii ohoo :)) farketmediler çünkü gülmüyordum ağzımı kapatıyordum gelde anlat işte:)) ne öğretmenisinz nerde yapıyorsun canım?

Arkadaslar hepimize gecmis olsun :))

Gecen gun tel taktirmak icin doktora gittigim de toplam 5 dis (Bunlarin 2si daha cikmamis olan 20lik dislerim) diger 3u de tel icin yer olusturmak istedikleri icin cekilmesi gerekiyormus ayriyetten 7de dolgu yapilcakmis :S Oysa ki ben daha 2-3 ay once Turkiye'de 2 20lik dis cekimi ve 3 dolgu yaptirdim neden boyle oldu anlamadim...

Neyse bu cikmayan 20lik 2 disimide beni uyutup oyle alcaklarmis.Yani etimi kesip disi cekceklermis ve ben cok korkuyorum.
En cokta uyutmak icin elinin ustunde ki damara igne sokuyorlar yaaa aklimdan cikmiyor:2::2::2::2::2::2::2::2:

Canım diş telleriyle olan resmin yokmu merak ettım. Bu fotoğraflarda yine iyi dişlerin benim eski halim kötüydü baya :/ birde damak genişleticide takmıştı bana doktor 2 ay kullanmıştım

canım ikinci resmimde diş tellerim var. şeffaf olduğu için görünmüyor. şimdi lastikler geldiği için kötü görünmeye başladı.

dişlerindeki açılama çok güzel olmuş. sende lastik kullanımına başlamıştın dimi? ne kadar kaldı çıkmalarına

Dediğine gore Ramazan bayramına kadar çıkartcak bi aksilik olmazsa ama pek inanasım gelmiyor. Çünkü diğer dedği tarihlerde de çıkmadı o yüzden belli değil diyorum km sorarsa:) birde kendimi alıştrmaya çalşyorum çıkmama ihtimalıne elbet birgün çıkıcak ama .. sabrım azalmaya başladı bende bunalmaya://

canım ikinci resmimde diş tellerim var. şeffaf olduğu için görünmüyor. şimdi lastikler geldiği için kötü görünmeye başladı.

Ya pardon ben gorememişim hiçde belli değil ne güzel benım ki ben burdayımmmmm diye bağrıyo resmen :) sen tam olarak hangi tarihte takmıştın ve ne zmana çıkar kesin bir tarih varmı

Ya pardon ben gorememişim hiçde belli değil ne güzel benım ki ben burdayımmmmm diye bağrıyo resmen :) sen tam olarak hangi tarihte takmıştın ve ne zmana çıkar kesin bir tarih varmı

yaş ilerleyince metali göze alamamıştım. benim tedavi süreci biraz farklı ilerledi, çene dişlerinde problem olduğu için iki diş çekimi oldu bir yıl kadar sadece arkada tel takıldı görünürde hiçbirşey yoktu. o yüzden ilk bir yılı saymıyorum. geçen yıl haziranda takılmıştı üst çeneye, alt dişlerde hiç bozukluk olmadığı için 6 ay öncede alt çeneye takıldı açılama yapılması için. yani bir yıldır gerçek tedavi sürecim başladı diyebilirim. eklediğim resimde 6 ay yada 7 ay öncesine ait. şimdi o halinden çok daha düzgün, sadece kapanış sorunu kaldı. onun içinde elastiklere geçtik ama o kadar sıkıldım ki senin dediğin gibi sabrımın %50 si taştı %50 sini zor tutuyorum :) bana verdikleri süreyi aştık zaten şimdi eylül en geç ekimde çıkar diyor. ben ekimde çıkacak şekilde gün sayıyorum. inşallah artık hiçbir sorun olmazda artık kurtulurum bu tellerden:)

Hmm evet senin ki farklı olmuş ben gittim önce üstte takıldı tel , 1 ay sonra da alta takıldı benım altta da hiç bir problem yok. Seninki de inşaallah eylülde çıkar.. Ahh şu mükemmel kapanışı bi tuttursak , bi olsa , tek sorunumuz o:) takma diyorlar gül diyorlar ama yok ya rahatsız oluyorum ben. Birde şeffaf değil metal .. ):

ben 2buçuk yıldır falan tel takıyordum zorlu süreçlerden geçtim doğal olarak bazen insanlara diyordum asla tel taktırmayın daha çok bozuldu falan diyordum bana öyle geliyordu ama geçenlerde diş telim çıktı ve sonuç çok iyi:)))))) bugün bir de diş taşlarımı temizlettirdim mükemmel oldu valla kesinlikle sorunu olan herkese tel tedavisini tavsiye ediyorum imkanınız varsa geç olmadan yaptırın sonuç çok güzel oluyor

2.5 yıl fazla değilmi dişlerinizde ne sorun vardı acaba ? Ne güzel kurtulmuşsun tellerden güle güle kullan dişlerini :)

2.5 yıl fazla değilmi dişlerinizde ne sorun vardı acaba ? Ne güzel kurtulmuşsun tellerden güle güle kullan dişlerini :)

yeni tanıştığım birinin 5 yıldır telli olduğunu öğrenince bana baya kısa gözüktü 2buçuk yıl açıkcası:)) alt dişlerimde çapraşıklık vardı üstler de tam düzgün değildi ayrıca diş eksikliği vardı implant için boşluk açtılar böyle:) teşekkür ederim :)

ya ben de tel kullandım hatta mayıs ayında çıkardım 1,5 yıl sürdü....alt dişlerim çapraşıktı köpek dişlerim öndeydi çünkü çenem dardı ve diş çekmek zorunda kaldılar düzeltmek için neyse üst dişlerimde de ön iki büyük dişim tam ortada değildi ve birbirinin üzerindeydi....bir tane bile gülen fotom olduğunu hatırlamam ama şimdi inci gibiler gerçi diş plağı takıyorum şeffaf ve sadece akşamları taktığım için sorun olmuyor o da sabitleme amaçlı...ama inanın çıkarınca ilk yaptığım şey elma,erik ve dürüm yemek olmuştu nihayet demiştim:)))) darısı sizlerin başına...

5 yılmıı :/ ee yanı 5 yılla mukayese yaparsan senın 2.5 yılı tabi azzz:) anladım canm özeldemi yaptrmıştın sen ?

Ayy inşaAllahhh Rabbim bir an önce bizede nasip etsin bu yazdıklarını okuyunca birden mutlu oldum Sağolasın . Benımde hiç fotoğrafım yoktur (Sadece doktorum çekmişti onda var ilk halini göstercek tellerim çıktıktan sonra o amaçlı :) ) Benim de çıkınca ilk işim fotoğraf çekinmek olucak önce doktorumla :)) sonraa neler yerım neler hayal etmesi bile güzel :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…