Ayy inşaAllahhh Rabbim bir an önce bizede nasip etsin bu yazdıklarını okuyunca birden mutlu oldum Sağolasın . Benımde hiç fotoğrafım yoktur (Sadece doktorum çekmişti onda var ilk halini göstercek tellerim çıktıktan sonra o amaçlı :) ) Benim de çıkınca ilk işim fotoğraf çekinmek olucak önce doktorumla :)) sonraa neler yerım neler hayal etmesi bile güzel :)
kesinlikle çok ama çook mutlu olacağın hep güleceğin günlerin olacak inşallah:) ama inan en güzeli ise özgürce yemek hemde ısıra ısıra korkmadan:) ayy acaba diş macunu reklamlarına mı çıksak:))))
5 yılmıı :/ ee yanı 5 yılla mukayese yaparsan senın 2.5 yılı tabi azzz:) anladım canm özeldemi yaptrmıştın sen ?
ya ben de tel kullandım hatta mayıs ayında çıkardım 1,5 yıl sürdü....alt dişlerim çapraşıktı köpek dişlerim öndeydi çünkü çenem dardı ve diş çekmek zorunda kaldılar düzeltmek için neyse üst dişlerimde de ön iki büyük dişim tam ortada değildi ve birbirinin üzerindeydi....bir tane bile gülen fotom olduğunu hatırlamam ama şimdi inci gibiler gerçi diş plağı takıyorum şeffaf ve sadece akşamları taktığım için sorun olmuyor o da sabitleme amaçlı...ama inanın çıkarınca ilk yaptığım şey elma,erik ve dürüm yemek olmuştu nihayet demiştim:)))) darısı sizlerin başına...
evet canım özelde :) sen şu anda telli misin senin ne sorunun vardı :)
Telliyim resmimide koydum daha bugün ona baktınmı önceki sayfalarda :) Benim sorunum üst damakta darlık ve köpek dişlerimde biraz öndeydi onu genişletti 2 ay damak genişletici kullandım sonra çıkarıldı o baya zorlu geçmişti o aparatla:/ 1.5 yılı geçiyo işte .. sözde en fazla 1.5 yıl kalıcaktı ama hala daha lastik kullanıyorum benresmime bakarsan görüceksin sorun yok ama kapanışta bi sorun var o kaldı geriye
evet dişlerin çok düzgün gözüküyor umarım o kapanış sorunu da hallolur bir an önce canım. bana da tedaviye ilk başladığımda bir buçuk sene falan sürer demişlerdi ama 2buçuk olduD seninki ne zaman çıkacakmış? bir de ne kadar değişik tedavi yöntemleri var değil mi damak genişletici falan. düşündüm de kullanımı zor bir şeye benziyor neyse ki çıkarılmış
Aynen çok değişik yöntemler var artık tam yemek yediğim diişin altına taktılar aparatı büyükce bişey o kadar zorlandım ki yemek yerken birde küçük fırçayla uğraşıyodum baya :/ neyse ki geçti ..benım belli değil yani doktor diyor birşeyler ama tarih değişiyor ondan dolayı sıkldım iyice dedğim gibi 1.5 ay denmişti sana da öyle dediler de nye bu kadar uzadı kı uymadınmı kurallara :) tellerimi attrdın :) ben erik yemiştim arkdaki tel atmıştı böyle yaparsan tedavi uzar demişti demesine rağmen 2 kere daha aynı hatayı yaptım neyseki üsteki telleri değiştrdi kalın mı kalın tel taktı baya sağlam yanı :)) senmisin yiyen ye bakalım bidaha attr dermiş gibi sanki:)) senin lastik kullanımı nasıl oldu ne kadar kullandın hangi şekillerde taktın canım
bende ilk bi buçuk sene falan telleri zaten hemen hemen her ay değiştiriyordu gittikçe kalınını takıyordu öyle demişti:) benim de bi ara üst telim çıkmıştı neden olduğunu hatırlamıyorum artık ne yaptıysam:d alt dişlerim çaprazdıya baya uğraştırır demişti bir de boşluğu açmada oyalandılar o yüzden tedavi uzadı sanırsam çünkü mesela bidaki aya boşluk tam açılır dediler gittiğimde de çok açılmış bilmem ne dediler gene birdahaki aya ertelediler falan böyle böyle zaman geçtiben de sonunda dişlerimin güzel olcağını buna değeceğini düşünüp düşünüp boşveriyordum ama şu son zamanlarda çok sıkılmıştım telden isyan ediyodum neyse ki o kadar çektiğime değdi ama lastik hiç iyi değil dimi ya takınca bişi yenmiyo fln ben ilk zamanlar en arkadan köpek dişe takıyordum sonra bi ara üçgen şeklinde taktım bi ara da daha değişik takmıştım ama hatırlamıyorum tam. bi de implant için boşluk oluşturuluyorduya bana onun için de lastik takıyordum ayy ne zorlandığım günlerdi anlayacağın baya bi süre kullandım ben lastik
bazen lastik takarken elimden fırlıyordu ağzımın içine. ona çok sinir oluyodum ya boğazıma falan kaçar diye korkuyodum
Oww baya değişik tedavilerden geçmişsin sen canım ama sabrettiğine değdi yani değilmi sonuca bakmak lazım:) bende sabrediyorum sabrım azalsada yapcak bişey yok doktor ne derse o yoldan gidiceğiz :)) şu üçgen şekilde takmayı baya merak ediyorum benm ki şöyle köpek dişimden gerdirerek arkaya takıyordum bu seferde sol tarafıma takıyorum sedace yani bir lastık kullanıyorum. o da en arka dişerime içten dışa doğru takıyorum İnşaallah çok uzamaz((((((((
en arka dişlerine içten dışa doğru nasıl takıyosun canım o nasıl bir şey? ben hem sağa hem sola takıyordum son zamanlarda tek sola takmıştım. inşallahh uzamaz ama ne demişler sabrın sonu selamet:)
Elastiklerin numarasını küçük verdi yani sola takıyorum şöyle: sol üstteki en arka dişimin iç tarafından hemen altın önüne gerdiriyorum sedace bi lastik kullanıyorum yani ricam etsem dişlerinin resmini koyarmısın:)
bu arada benim dişlerimle olan işim bitmedi dişlerimden biri biraz büyültülcek o da hallolunca çekip koyayım
Yeni bir ağrı=düzelme durumu. Iyi haberlerim var:)) alt dişlerimdeki boşluk için zincir denilen lastik takildi. Sol köpek dişim diğerleriyle eşitlensin diye üçgen oluşturacak şekilde tek lastik kullanımina geçtik. Diğer 3lü lastiği sağlam kullanmışım aferin aldım:) Üstteki telim zaten kalınmış, köpek dişim inince üstteki yamukluğu halledicez.
Ve 2 hafta sonra randevum var. SEN BURDAYKEN SIK SIK GEL, GITMEDEN BITIRIRIZ DEDİ. Yani eylülde bitecek inşallah:)))
Süper bir haber bu çok sevindim aferin aldığına da:)) İnşaallah eylülde biter ve kurtulursun canımm:)
Ay darısı sana, size.. tez zamanda mükemmel gülüşe kavuşalım, inşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?