canım ben 3bin liraya taktırdım ve 1,5 yıl taktım 2 ay oldu çıkaralı:) şimdi sen sadece ön iki dişim ayrık diyorsun ama bu işler öyle olmuyor o dişleri birleştirirken alt dişlerle kapanma problemi olmaması lazım derken tüm dişlere tel takılabiliyor.....ama tabi ben doktor değilim bilemem belki gerçekten sadece üst dişe takmak yeterlidir mesela benim doktorum sadece üste takarsak 1500 lira ödemeniz gerekir dedi ama ben altlara da istedim:))) ben istanbul yenibosnada oturuyorum eğer yakınsan tavsiye ederim...
ilk bu siteden almıştım tüm bilgileri burdan buldum dişçimi fikirleri burdan aldım ve hep dedimki bir gün şu dişler bi bitsin foto paylaşıcam hep bunu beklenir iyi bilirim şimdi bitti ve yine fikirlerinize muhtacım biraz rastgele çekim oldu ama nasıl olmuşlar ?????????????[/QUOT
nerede tedavi oldun bilgi verirmisin bende tel taktırcam birtürlü nereye kime gitsem karar veremedim tel taktırmaya zaten uzun süre karar veremedim şimdi tel taktırcam dedim nereye kime gitcem ona karar veremedim
cumartesi acık ama pazar acık değil diye biliyorum benpamukşekerkinin braketi aynı benimkinden, tek fark benm doktorum burak olması bu da baya fark ediyor tabiikide demiiiiii pamukpamukşekeri benimde haftaya randevum var, cuma mı seninkide şaka bi yana gerçekten bütün doktorların hepsi çok şeker cana yakın kendimi çok iyi ve güvende hissediyorum orda bu da çok önemli bence ama tabii bir numara Burak
Bende 2.5 a taktrdım doktorumda çok ilgili sağolsun ama ben samsundayım :/
Canım bende tel takıyorum 3 ayı doldurduk cumartesi randevum var samsunda taktırdım teli sen 2 buçuğa iyi taktırmışsın ben 3 buçuk verdim peşin 1 buçuk yıl takarsın dedi bakalım
Samunun neresindensin canım :) ne sorunun vardı dişlerinde ve nasıl ilerliyor ? banada en fazla 1.5 yıl dedi ve 1.5 yılı geçiyooor bile ama çıkarmadı daha(
çookk hızlı ilerliyor benim öndeki iki dişim ^ böyle duruodu ve biraz öndeydi ağzımı ben kapatıyodum ama 3 ayda üsteki dişerimm tamamen düzeldi öndeki iki dişim önde olduklrı için düzelirken açıkdı ama şuan dümdüüzler ortası biraz aralandı.4 tane sağlam dişim çekildi bunun sebebiyse 20lik dişlermin daha çıkmamış olması eğer dişlerim çekilmeseydi 20likler gömülü çıka ameliyatlar alınmak zorunda kalırız dedi bende 4ünüde çekilmesine razı oldum
üsttekiler şimdilik düz çekilen yerlerdeki boşluklara kaydırıyoruz yavaş yavaş
alttaki dişlerimde ddümdüzdü hiç bi probleim yoktu sadece sol rkada bi dişim sağa dogru eğri çıkmış bu yüzden diğer dişlerimde sağa dogru kaymış ama dümdüzleri belli bile olmuyodu
ama yine alttanda 2 çekimim oldu ve eğri çıkan dişim için 2 ay yükselti taktim ve düzeldi anlıyıcağın canım çok hızlı düeliyor
daha 3 ay oldu ve yarın kontrolum va yükseltiler çıkıcak büyük ihtimalle ve ben tellerimi çook seviyorum çok sevimli duruyor herkes öyle söylüyor :))
hangi hastanede hangi doktora taktırıyosun? özel mi??
Selam kızlar. Oğlumun özellikle üst çenede diş ayrıklığı ve diş eksikliği sorunu vardı. Geçen yaz tel taktırdık. Damaklı takılıp çıkarılan tellerden. Sonuç gayet başarılı oldu. Boşluklar yaklaşık 2-3 ayda kapandı. Şimdi çıkmasını beklediğimiz dişler var. Benim de üst çenede çekilmiş bir dişim vardı. Dişlerim bu boşluğa doğru kaydı. Zaten araları açıktı bu açıklık iyice arttı.Bugün yarın derken erteledim. Bugün muayeneye gittim. Boşluk için implant yapılacak+ diş teli takmam gerekiyor(Aslında doktor dişe sabitlenen aparat önerdi ben istemedim .Görüntüsünden dolayı.). Toplam 1.750 tl istedi. Cumartesi günü sanırım ölçü vermeye gideceğim.
NOT: Dişe sabitlenen aparatlar benim sorunumu yaklaşık iki ayda çözermiş. Ancak metal aparatlar çok itici.Üstelik de sabit. Çıkarma şansım yok. Bu yüzden takılıp çıkarılan teli seçtim. Gelişmeleri paylaşırım.
Bu arada 36 yaşındayım. Bakalım sonuç nasıl olacak.:2:
Evet düzelmiştr 3 ayda benimde öyle oldu ama bende hiç diş çekilmedi fazla uzun sürmez umarım canım:) Ben özelde yaptryorum çiftlikte taktrdım :) sen?
çok geçmiş olsun inşallah sağlıklı dişlere kavuşursunuz ,bende yaklaşık 8 ay kadar önce diş teli taktırdım, üst dişler düzeldi alt dişlere gecen hafta takıldı teller .inşallah onlarda düzelecek bu arada bende diş teli taktırdığımda 36 yaşındaydım:) şimdi 37 oldum.. Benimde alt sol çenemde bir dişim eksik ilk önce doktorum implant yapabikliriz dedi ama şimdi kaydırarak o boşluğu kapatacak implanta gerek kalmadan yani ..yaşınızı görünce yazmak istedim, tel tedavilerinin yaşı yok artık , taktırırken bende biraz çekinmiştim ama doktorum en yaşlı hastam 51 yaşında idi demesi beni rahatlatmıştı ..Tellerim metal bu arada hatta soranlar bile oluyor süs olarakmı taktırdın diye :)
lütfen bana yardımcı olurmusunuz bende tel taktırcam ama kaç yere gittim 4 bin den aşağı fiyat veren yok sadece üst ön iki dişim ayrık çok değil mi ya yada ben mi pahalı yerlere gittim offf tavsiye verebilecek olanlar var mı lütfen
bende özele gidiyorum canım çiflikteki doktora gttim büyük ihtimal aynı doktordan bahsediyoruz kardeşim ona taktırmıştı telleri çıktı iki sene oluyor çok memnun :)) ama biraz uzatıyor tabii 1 buçuk sene derse kalıcak diye 2 olur belki 2yi bile geçerse şaşırma derim
Aa gormadm canim hayir ona yaptirmiyorum canikte ozel b hastane var bilirsin oraya gidip geliyorum doktorum gecen yillarsa fakultede ortodonti dekanimiydi oyle biseydi ozele gecince ona gittim senin yaptirdifib yerde kardesim tel taktirdi onada tekrer kensi dislerim icin gittim 2800 istedi ama ayriyetten film falan cart curt cekiliyo biliyosun hepsi ayri yerse olsugu icin ben smdiki dpktorumu tercih ettim cunku dis cekimlerim filmlerim allahtan curugum yoktu herseyim ayni yerde yapildi neyse iste bugum kontrolum vardi gittim sana dislerimin acildi on iki disim demistim bugun telleri degistirdi yukseltilerim cikti ve ben eve gidene kadar ondaki iki disimin boslugu kapandi!! Inana biliyomusun safece bir iki saatte okdu ama simdi agridan oluyorum arada kalan dis etim dislerin arasinda kaldigi icin sıkısmıs bakalim gecer insaallhAmannnn amannn yok uzamasın yaa( öğretmen evinin karşısındakine gidiyorum işte sendemi orayaaa :)) ben dişlerimi koymuştum ona baktınmı canm :)
Aa gormadm canim hayir ona yaptirmiyorum canikte ozel b hastane var bilirsin oraya gidip geliyorum doktorum gecen yillarsa fakultede ortodonti dekanimiydi oyle biseydi ozele gecince ona gittim senin yaptirdifib yerde kardesim tel taktirdi onada tekrer kensi dislerim icin gittim 2800 istedi ama ayriyetten film falan cart curt cekiliyo biliyosun hepsi ayri yerse olsugu icin ben smdiki dpktorumu tercih ettim cunku dis cekimlerim filmlerim allahtan curugum yoktu herseyim ayni yerde yapildi neyse iste bugum kontrolum vardi gittim sana dislerimin acildi on iki disim demistim bugun telleri degistirdi yukseltilerim cikti ve ben eve gidene kadar ondaki iki disimin boslugu kapandi!! Inana biliyomusun safece bir iki saatte okdu ama simdi agridan oluyorum arada kalan dis etim dislerin arasinda kaldigi icin sıkısmıs bakalim gecer insaallh(
Ankara2da oturuyorsanız yardımcı olabilirim. Ben yeni başladım gerçi ama aynı doktor oğlumun üst çenede çalıştı sonuç başarılı.
Bana sabit tel+ bir diş implant 1750 tl. dedi doktor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?