Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

gulsevdam merhaba =) biliyorum üzerinden aylar geçmiş yazdığının ve sanırım anne olmuşsun tebrik ederim =) Ama anlattıkların tam olarak benim yaşadığım problemler. üst çenem ileride alt çenemse geride.ve 20 yaşındayım. yani çenem için yapılacak birşey kalmamış. küçük yaşta tel tedavisi görmeme ragmen eskiye döndü ve çok kötü duruyor üst dişlerim ilerde ve ön 2 dişim tavşan gibi =/ gittiğim son 2 doktor da üstten 4numaralı dişleri çekerek toparlanabileceğini söyledi. sağlam dişlerim yani. ve ben sonunda kabul ettim bugün ilk dişim çekildi. ama korkmaya başladım. ya kötü olursa diye sonuç. neyse uzattım biraz kusuruma bakma, sen sonuçtan memnun musun değdi mi emeklerine.bir de dişin çekilmiş miydi senin de?

benim köpek dişim üstten çıktı tel takılması gerekiyo dişimi çekerler mi ve ne kadar süre takarım bi bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Köpek dişini çekmezler büyük ihtimalle. Bende de aynı sorun var köpek dişim küçükken yukarıdan çıktı maalesef. 4 numaralı dişimi çekip köpek dişimi indirecek doktor aşağıya. Tel takma süresi değişebilir kesin bir şey söyleyemem. Doktorla görüşürsen daha emin bilgiler elde edersin

Kızlar doktordan geldim. Düzenli takarsam 1 aya çıkacakmış. Lastiklerimi artık üçgen şeklinde takıyorum. Çok ağrıyor ama bakalım..

Mehaba canim
bende saglam dis cekimi olmadi.. plak maleaef arada kullanmadim daha dogrusi kullnmayi unuttum gecelero yavrumla ilgenirkenmbiraz oynadi disler sanirim bugin vakit bulursam d0ktoruma gidip yeniden plak yaptiricam tedavi kadarnsonrasida onemli y0ksa tim emek bosa gidiyor

bende bunu merak etmiştim,teller çıkınca plak yada bu içerden kucuk tel takıyorlar gorunmeyecek sekılde. benım de eylul de cıkacak ınsallah,kayma yapmasın dıye plak yerıne sanırım ıcerden yıne tel taktırırım

Çok doğru söylüyosun mutlaka yaptır yeniden plak. benim de o plağı düzenli takmadığım için eskiye döndü zaten dişlerim bu 2.tedavim. 2 dişim de çekildi. pazartesi takıcam telleri kısmetse.ama bu çekilen boşluklar dolmaz,ön dişlerimin arası açılır diye çok korkuyorum

benim köpek dişim üstten çıktı tel takılması gerekiyo dişimi çekerler mi ve ne kadar süre takarım bi bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

canım benim de 1 köpek dişim yukarıda duruyodu onun yanındaki dişi çektirdi doktor öyle tel takıldı köpek diş çekilmez zaten

Herkese merhaba benim yaşım 17 tel taktırmam lazım bi doktora gittik 4200 dedi buda oldukça fazla geldi milleti duyuyorum hep devlet falan karşılıyomuş diyolar burdada okudum birisi 275 mi ne ödemiş yanlış hatırlamıyosam allahaşkına nasıl oluyor bu ya benim acil taktırmam lazım yaşım ilerliyo çünkü yaş geçince daha zor oluyomuş .Lütfen bana birisi ayrıntılı bir şekilde anlatabilir mi?

Herkese merhaba benim yaşım 17 izmirdenim dişlerimde çok sorun olmamasına rağmen tel taktırmam yinede gerekiyor.Biir doktora gittik 4200 TL. dedi etrafımdaki kişiler hep ay çok fazla bizim tanıdık sadece malzeme parasını falan ödedi dediler 18 yaşına kadara devlet karşılıyo falan dediler . Aranızda kesin bilgi bilen varsa benle paylaşabilir mi bide şeffaf telle gri tellerin (herkesin genelde kullandığı) para farkı varmı varsa sizce ne kadar ? Bide ayrıntılı şekilde şu devlet nasıl telleri karşılıyo öğrenebilirmiyim lütfen yardımlarınızı bekliyorum ...

merhaba arkadaslar teller takılıyken hamilelik durumunda teller cıkarılıp tedaviye ara mı veriliyo biliyo musunuz??

fiyat kesinlikle fazla değil.ucuz iş yapanlara güvenme diş hekimliğindeki stajere falan yaptırabiliyorlar.bu işin uzmanına görün bence

merhaba hanımlar :)

benim de bir tane dişim geride,tel taktırmayı düşünüyorum bugünlerde. yalnız kafama takılan bir soru var, "en iyi cevabı kontrol ettikten sonra hekim verir" diyeceksiniz biliyorum, gideceğim zaten ama tecrübesi olan varsa şu an için merakımı giderirse sevinirim. benim alt dişlerim gayet muntazam,herhangi bir sorun yok. sadece üst dişlerime tel takılması gibi bir durum mümkün olur mu acaba, yaptıran var mı aranızda? açıkçası sorunu yokken alt dişlerime tel taktırıp ne iki katı acı çekmek,ne de ekstra maliyete katlanmak istiyorum.bir de maliyet demişken, kaç ayda bir kontrole gidiyorsunuz, ortalama ne kadar muayene ücreti ödüyorsunuz acaba? ona göre bütçe planı yapmak lazım tabi :)

Canım benimde alt dişlerimde hiç bir sorun yoktu çok güzeldi ama takmaları şart çünkü üst dişler düzelince öne kayıyo bişey oluyor bunun için elastik veriyor alta tel takmalı ki elastiği üstten ve allttan takabilesin yoksa olmaz ben her ay gidiyorum 2.5 mlyara taktrdım.

çok teşekkür ederim Masiporom, tedavin ne kadar sürecekmiş toplam, sanırım henüz bitmedi?

Aslında tercihine bağlı, alt dişlerin çok düzgünse doktor gerek görmeyebilir. Arkadaşım alt dişlerine tel taktırmamıştı mesela. Genel olarak söylemek gerekirse ayda bir kontrol oluyor, muayene ücreti de taksitlendirmeye göre oluyor :) Biliyorum pek yardımcı olamadım , ama elimden ancak bu kadar geldi maalesef :)

Yaklaşık 2 ay önce diş teli taktırmaya karar verdim. 2 aydır bu topic'teyim, sürekli okuyorum , sürekli araştırıyorum. Doktoruma karar verdim , randevumu bile aldım kızlar. Ama korkuyorum 2 ay öncesinde korkum yoktu ama iş ciddiye binince gerçekten kendimi kötü hissetmeye başladım. Evet braketler sempatik bile durabiliyor bazen ama uzunca bir süre onlarla yaşamaya ayak uyduramayacakmışım gibi geliyor 2 Tane sağlam dişim çekilecek O ağrılar o sızılar ..Tedaviye ağustos içinde başlayacak olanlar var mı ? Birbirimize destek olalım.Cesaret almaya ihtiyacım var tecrübelilerden Kızlar 2 dişi çekileceği için boşluk olacak oralar belli bir süre, bu boşluklar ne kadar sürede kapanır acaba ? :18:

benimde alt dişlerimde hiçbir sorun yoktu canım ama dişlerin açısı değiştiriği için kapanış bozukluğu oluyor onun için de alt dişlere de takılması gerekiyor. ama bu demek değildir ki bütün tedaviler için aynı şey geçerlidir. Ağız içerisinde yeterli yer varsa ve tedavi sırasında açılama değişmeyecekse alt dişlere takılması gerekmeyebilir. Sadece üst dişlerine tel taktıran bir arkadaşım vardı. tek dişinde sorun vardı ve 6 ayda tedavi tamamlandı. burada sana en doğru cevabı verecek olan tabii ki gideceğin hekimdir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…