dun kurtuldum tellerden nıhayet:) benım doktorumda cene gerılıgıne bısey yapılamıcagını onun ancak amelıyatlakı onu tavsıye etmıyor duzelebılcegını soyledı .. doktorumun yaptığı ust ıkı dıs cok ondeydı onca tellerle sıkılaştırıp onları gerı aldı sonra tum ust dıslerı cekebıldıgı kadar gerıye cektı baskı uyuglayıp her ay .. 3 ay surdu bu durum sonra alt dıslere tel takılıp lastık bağlantısı yapıldı ust alt dıs arası her ay o lastıklerın dırencı degıstırıldı böylece alt ust dısler bırbıırne yaklaştı doğumum olucagı ıcın tedavı az kalmışken bıtırdık ama bu halı bıle cok memnunum bırde plak verdı gece yatarken takıyorum 12 saat dıslerı yenıden gerı gıtmesın dıye bıraz zor ama alısınca emınım kolay gelıcek .
benim köpek dişim üstten çıktı tel takılması gerekiyo dişimi çekerler mi ve ne kadar süre takarım bi bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
gulsevdam merhaba =) biliyorum üzerinden aylar geçmiş yazdığının ve sanırım anne olmuşsun tebrik ederim =) Ama anlattıkların tam olarak benim yaşadığım problemler. üst çenem ileride alt çenemse geride.ve 20 yaşındayım. yani çenem için yapılacak birşey kalmamış. küçük yaşta tel tedavisi görmeme ragmen eskiye döndü ve çok kötü duruyor üst dişlerim ilerde ve ön 2 dişim tavşan gibi =/ gittiğim son 2 doktor da üstten 4numaralı dişleri çekerek toparlanabileceğini söyledi. sağlam dişlerim yani. ve ben sonunda kabul ettim bugün ilk dişim çekildi. ama korkmaya başladım. ya kötü olursa diye sonuç. neyse uzattım biraz kusuruma bakma, sen sonuçtan memnun musun değdi mi emeklerine.bir de dişin çekilmiş miydi senin de?
Mehaba canim
bende saglam dis cekimi olmadi.. plak maleaef arada kullanmadim daha dogrusi kullnmayi unuttum gecelero yavrumla ilgenirkenmbiraz oynadi disler sanirim bugin vakit bulursam d0ktoruma gidip yeniden plak yaptiricam tedavi kadarnsonrasida onemli y0ksa tim emek bosa gidiyor
benim köpek dişim üstten çıktı tel takılması gerekiyo dişimi çekerler mi ve ne kadar süre takarım bi bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
diş çektirip tel takan yok mu? birazcık bilgi verebilecek biri =(
Ben cektirdim dislerimi ustten 2 tane alttan iki tane daha cok yeni ama 2.5 aya yakin bi zaman oldu :)
Herkese merhaba benim yaşım 17 izmirdenim dişlerimde çok sorun olmamasına rağmen tel taktırmam yinede gerekiyor.Biir doktora gittik 4200 TL. dedi etrafımdaki kişiler hep ay çok fazla bizim tanıdık sadece malzeme parasını falan ödedi dediler 18 yaşına kadara devlet karşılıyo falan dediler . Aranızda kesin bilgi bilen varsa benle paylaşabilir mi bide şeffaf telle gri tellerin (herkesin genelde kullandığı) para farkı varmı varsa sizce ne kadar ? Bide ayrıntılı şekilde şu devlet nasıl telleri karşılıyo öğrenebilirmiyim lütfen yardımlarınızı bekliyorum ...
merhaba hanımlar :)
benim de bir tane dişim geride,tel taktırmayı düşünüyorum bugünlerde. yalnız kafama takılan bir soru var, "en iyi cevabı kontrol ettikten sonra hekim verir" diyeceksiniz biliyorum, gideceğim zaten ama tecrübesi olan varsa şu an için merakımı giderirse sevinirim. benim alt dişlerim gayet muntazam,herhangi bir sorun yok. sadece üst dişlerime tel takılması gibi bir durum mümkün olur mu acaba, yaptıran var mı aranızda? açıkçası sorunu yokken alt dişlerime tel taktırıp ne iki katı acı çekmek,ne de ekstra maliyete katlanmak istiyorum.bir de maliyet demişken, kaç ayda bir kontrole gidiyorsunuz, ortalama ne kadar muayene ücreti ödüyorsunuz acaba? ona göre bütçe planı yapmak lazım tabi :)
Canım benimde alt dişlerimde hiç bir sorun yoktu çok güzeldi ama takmaları şart çünkü üst dişler düzelince öne kayıyo bişey oluyor bunun için elastik veriyor alta tel takmalı ki elastiği üstten ve allttan takabilesin yoksa olmaz ben her ay gidiyorum 2.5 mlyara taktrdım.
benim de bir tane dişim geride,tel taktırmayı düşünüyorum bugünlerde. yalnız kafama takılan bir soru var, "en iyi cevabı kontrol ettikten sonra hekim verir" diyeceksiniz biliyorum, gideceğim zaten ama tecrübesi olan varsa şu an için merakımı giderirse sevinirim. benim alt dişlerim gayet muntazam,herhangi bir sorun yok. sadece üst dişlerime tel takılması gibi bir durum mümkün olur mu acaba, yaptıran var mı aranızda? açıkçası sorunu yokken alt dişlerime tel taktırıp ne iki katı acı çekmek,ne de ekstra maliyete katlanmak istiyorum.bir de maliyet demişken, kaç ayda bir kontrole gidiyorsunuz, ortalama ne kadar muayene ücreti ödüyorsunuz acaba? ona göre bütçe planı yapmak lazım tabi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?