Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Ankarada kime yaptırıyorsunuz bende Ankaradayım merak ettim ..

bugün kontrole gittim ve elastikleri aşırı düzenli kullandığım için (aynı şekilde kullanmaya devam edersem) eylülde çıkacağını söyledi :) demek ki neymiş elastikleri aksatmadan kullanıyor muşuz :)

Benimde perşembe günü kontrolüm var. Elastikler düzgün takılsaydı, son randevum olacaktı. Çıkaracaktı. Fakat erteleniyor. Çünkü takamıyorum fazla.....

Medipole diş teli taktırmak için gittim.Röntgen,fotoğraf filan çektiler ama bana fotoğraf dediklerinde ben sadece dişlerimin fotoğrafının çekiliceğini sanmıştım. Doktor yüzümünde fotoğrafını çekti.Telden sonra bu fotoğraflarla karşılaştırıp gülümsememdeki değişikliği görmek içinmiş.Önce ağız kapalı çekelim sonra bide dişleri göstererek,bide şuraya bakarken çekelim filan.Fotoğraf stüdyosundamıyım diş doktorundamı anlamadım ya :) Bana çok saçma geldi.Var mı böyle bi şey?

Artık benim de tellerim var..benim sorunum orta hattimdaki kaymaydi..ama tel taktirmaya cesaret edemiodum..neyse birkaç gün önce taktirdim düşündüğüm kadar kotu durmadı..sabit damaklik takılmıştı zaten basta zorlandım ama şimdi ona da alıştım..onceden bı Dr a görünmüştüm 3 dis çekilecek deyince vazgeçmiştim sonra bir arkadaşımın önerisiyle Alper Sönmez'e gittim hiç dis çekimi olmadı ve cok ilgili bı doktor..ben seffaf taktirdim metal istemedim..ağzımda yer açılıp eksik dis konacak...ince yapıliyim zaten buradaki arkadaslar kilo veriyoruz deyince korkup bebek maması yedim damaklik takıldığı ilk günler zayiflamayayim die..kilo vermedim Allah'tan :)

evet canım aynı resimler bana da çekilmişti gülümse az gülümse, profilden falan filan bürsürü resim çekildi:) bakalım iki ay sonra ne kadar değişim olmuş göreceğim inş.

Benimde perşembe günü kontrolüm var. Elastikler düzgün takılsaydı, son randevum olacaktı. Çıkaracaktı. Fakat erteleniyor. Çünkü takamıyorum fazla.....

Ne kadar oldu tel takılalı ? evet şu elastikler çok önemli bana da doktorum eğer düzenli takmazsan çok geç çıkarırım dedi gelde düzenli takma işte:)

üst köpek dişi ile alt çeneye takıyorum canım. yani üst çene geri, alt çeneninde öne gelmesini sağlıyor.

Evet bende o şekilde takmıştım bir ara ama düzenli kullandığımdan dolayı daha gerek kalmadı şimdi başka şeklde takıyoırum :/ Umarım bayramda çıkar benmkilerde...:/

Ne kadar oldu tel takılalı ? evet şu elastikler çok önemli bana da doktorum eğer düzenli takmazsan çok geç çıkarırım dedi gelde düzenli takma işte:)

1 yıl 8,5 ay oldu. Geçen yazdan beri takıyorum. İlk zamanlar düzenli takınca ağzında olduğunu unutuyorsun. Ama birkaç gün takmayınca çok kötü oluyor alışması.

1 yıl 8,5 ay oldu. Geçen yazdan beri takıyorum. İlk zamanlar düzenli takınca ağzında olduğunu unutuyorsun. Ama birkaç gün takmayınca çok kötü oluyor alışması.

Evet ağzında hiç yokmuş gibi olyor ama ilk taktığımda baya ağrı çekmiştim sonradan alşyosun tabi... hangi şekilde takıyorsun lastiği ?

Kontrole gittim. Elastik vermedi bu ay icin.. tedavim ne yazik ki eylulde bitmeyecekmis. Yetişmeyecek dedi. Uzuldum ama yapacak bir şey yok. Zincir lastiklere devam. Pek aciklamasa da sanirim aci varsa dogru yoldayiz..Allah hepimize sabir versin..ha bide orta hattimda duzelmeyecek. Sagda iki disim eksikmis. Soldan da 2 tane cekip kaydirmasi gerekiyormus. Gereksiz olur dedi.

Son düzenleme:

Amiiinn sabıraa bol bol ihtiyacımız var bu hususta :/ bende en son gösterdiği şeklde elastiği bikaç aydır takıyorum hala daha takıyorum yani hiçte acı hissetmiyorum işe yaramadığını düşünüyorum .. en arkaya takıyorum içten dışa ama fayda etmiyor bence. gittiğimde kullanmaya devam elastği dedi yapcak bişe yok bekleyeceğiiz..

Üst köpek dişinden alttaki en son dişe doğru takıyorum. Sen?

Ben de öyle taktım ama şuan öyle takmıyorum senın dedğin şeklde taktığımda baya düzenli taktığımdan doktor iyi oldu daha takma dedi bu sefer sol tarafıma takıyorum yani 1 elastik kullanıyorum sol arka dişlere içten dışa gerdiriyorum

Tam olarak anlamadım ama ben hem sağa hem sola takıyorum...

benim köpek dişim üstten çıktı tel takılması gerekiyo dişimi çekerler mi ve ne kadar süre takarım bi bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…