çok geçmiş olsun inşallah sağlıklı dişlere kavuşursunuz ,bende yaklaşık 8 ay kadar önce diş teli taktırdım, üst dişler düzeldi alt dişlere gecen hafta takıldı teller .inşallah onlarda düzelecek bu arada bende diş teli taktırdığımda 36 yaşındaydım:) şimdi 37 oldum.. Benimde alt sol çenemde bir dişim eksik ilk önce doktorum implant yapabikliriz dedi ama şimdi kaydırarak o boşluğu kapatacak implanta gerek kalmadan yani ..yaşınızı görünce yazmak istedim, tel tedavilerinin yaşı yok artık , taktırırken bende biraz çekinmiştim ama doktorum en yaşlı hastam 51 yaşında idi demesi beni rahatlatmıştı ..Tellerim metal bu arada hatta soranlar bile oluyor süs olarakmı taktırdın diye :)
Medipole diş teli taktırmak için gittim.Röntgen,fotoğraf filan çektiler ama bana fotoğraf dediklerinde ben sadece dişlerimin fotoğrafının çekiliceğini sanmıştım. Doktor yüzümünde fotoğrafını çekti.Telden sonra bu fotoğraflarla karşılaştırıp gülümsememdeki değişikliği görmek içinmiş.Önce ağız kapalı çekelim sonra bide dişleri göstererek,bide şuraya bakarken çekelim filan.Fotoğraf stüdyosundamıyım diş doktorundamı anlamadım ya :) Bana çok saçma geldi.Var mı böyle bi şey?
bugün kontrole gittim ve elastikleri aşırı düzenli kullandığım için (aynı şekilde kullanmaya devam edersem) eylülde çıkacağını söyledi :) demek ki neymiş elastikleri aksatmadan kullanıyor muşuz :)
Benimde perşembe günü kontrolüm var. Elastikler düzgün takılsaydı, son randevum olacaktı. Çıkaracaktı. Fakat erteleniyor. Çünkü takamıyorum fazla.....
Elastikleri hangi şeklde takıyorsun canım :)
üst köpek dişi ile alt çeneye takıyorum canım. yani üst çene geri, alt çeneninde öne gelmesini sağlıyor.
Ne kadar oldu tel takılalı ? evet şu elastikler çok önemli bana da doktorum eğer düzenli takmazsan çok geç çıkarırım dedi gelde düzenli takma işte:)
1 yıl 8,5 ay oldu. Geçen yazdan beri takıyorum. İlk zamanlar düzenli takınca ağzında olduğunu unutuyorsun. Ama birkaç gün takmayınca çok kötü oluyor alışması.
Kontrole gittim. Elastik vermedi bu ay icin.. tedavim ne yazik ki eylulde bitmeyecekmis. Yetişmeyecek dedi. Uzuldum ama yapacak bir şey yok. Zincir lastiklere devam. Pek aciklamasa da sanirim aci varsa dogru yoldayiz..Allah hepimize sabir versin..ha bide orta hattimda duzelmeyecek. Sagda iki disim eksikmis. Soldan da 2 tane cekip kaydirmasi gerekiyormus. Gereksiz olur dedi.
Evet ağzında hiç yokmuş gibi olyor ama ilk taktığımda baya ağrı çekmiştim sonradan alşyosun tabi... hangi şekilde takıyorsun lastiği ?
Üst köpek dişinden alttaki en son dişe doğru takıyorum. Sen?
Ben de öyle taktım ama şuan öyle takmıyorum senın dedğin şeklde taktığımda baya düzenli taktığımdan doktor iyi oldu daha takma dedi bu sefer sol tarafıma takıyorum yani 1 elastik kullanıyorum sol arka dişlere içten dışa gerdiriyorum
Tam olarak anlamadım ama ben hem sağa hem sola takıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?