- 14 Kasım 2009
- 742
- 25
- 118
merhaba =) tabii ki bir doktor kadar kesin konuşup garanti vermem doğru olmaz ama tecrübelerime dayanarak 20likler etkileyebilir diyorum dişlerini.benim çok etkiledi. ama çenem baya küçük benim.ırsi bi durum var.üstteki 20likler çıkınca ön dişlerim ileri geldi.ama sende böyle bi durum hiç olmayabilir.yeterli yer varsa çenende sessiz sakin bulur yerini 20lik dişlerin =) çene filmi çektirdiysen orda görünür muhtemelen 20lik dişlerin şuan ne durumda olduğu.bunu düşünerek canını sıkma.klasik olcak ama hemen bi doktora danış bence, bu endişeni de anlat.tele ne kadar çabuk başlarsan kardır bence.her ayın her haftanın kıymeti var =)
Kızlar lastik neden takılır
Ve diş tellerim çıkarıldııııııııı
teşekkür ederim çok :) birkaç gündür gidiyorum doktora,20'lik dişlerimle ilgili bir şey söylemedi,arka dişlerimin arasına ince teller takıyor,arasını açmak içinmiş sanırım. benim bir dişim daha önceden çekildiği için doktor sağlam dişlerime çok büyük ihtimalle dokunmayacağını söylediyalnız bu araya takılan tellerden biri hafiften açıldı ve batma yapıyor,doktor birkaç gün yok,beklemek durumundayım ne yapsam bilemedim.kendiliğinden düşmesi iyi bir şeymiş dediler ama,düşer mi yoksa böyle rahatsız edici şekilde kalır mı birkaç gün bilemedim.
benim de sağ üste takılmıştı. ama tel gibi metal değil de plastik minicik iki halkaydı.dişin iki kenarına sıkıştırmıştı. dişimin arasına bişey kaçmış gibi hafif sızı yapıyordu. ama batma gibi bir durum olmamıştı. kendiliğinden düşebilir gibi birşey de dememişti bana doktorum. 5 gün kaldı onlar.sonra çıkarıldı tellerim takılırken. eğer canın yanıyorsa, o şekilde bekleme =( arayıp sorma imkanın varsa sor mutlaka.
hayırlı olsun, hep gülesin inşallaaahh
dayanamayacağım kadar rahatsız etmiyor,çok çıkıntı yaparsa kaktırıveriyorum azıcık ileriyebana onun daha çabuk düşmesinin iyi bir şey olduğunu orada tedavi olan bir kız söyledi,ona bayağıdır takıyormuş bunlarda, 3 aydır filan. açılmamış arası düzgün sanırım. herhalde doktor ona o zaman öyle söyledi. kısmet :))
ya kızlar size bi kaç sorum olcak. tel taktırmak istiyoruum kaç senedir ama büyük ihtimal ramazandan sonra taktıracağım. daha doktorla falan görüşmeye gitmedim. şimdi tel tedavisine doktorla görüşmeye gidildikten kaç gün veya ay sonra başlanır tel tedavisine tahminen. çünkü istanbulda oturuyorum burda taktırcam ama okul için eylül sonu gibi il dışına çıkıcam yani ayda bir gelirim tekrardan eylül sonuna kadar her şey hallolur mu sizce bide o acıyı ben burda çekim de okula gidince hiç bişey olmasın istiyorum :) biraz çok şey istiyorum sanırım :) bide ben zaten zayıfım telle birlikte kilo verenleri okudukça daha çok korkuyorum çok mu kilo veriliyo yani yemek yenmeyecek derecede mi acıyo bebek mamasıyla falan yürütemez miyiz bu işi :)
Doya doya gulumse insallah. Nasil bir his, istedigin gibi olmustur umarim. Pekistirme ne uygulayacaklar. Aydinlat bizi kurtulmus insan:))
Ben gittiğim gün orada karar verdim. Hemen başladık. İlk önce dolgular yapıldı. 4 gün kadar sürdü işlemler. Daha sonra tellerim takıldı.
Ben yemek konusunda ilk aylar sıkıntı yaşadım. Telleri sıktığı zaman yemekleri yemekte çok zorlandım. Daha sonra geçti tabii. Bu sefer lastik kullanmaya başladım. Taktığımda inanılmaz ağrıyordu. Fakat çıkardıktan sonra ağrısı geçiyor, yemek yiyebiliyorsun.
İnşaAllah canım çok sağol darısı başınza :)Nasıl bir his şöyle ki telleri çıkardığı an ..sanki telleri dişlerimle birlikte söküp almışlar gibi dişlerim yokmuş gibi bomboş hissettim sürekli yokladım dişlerimi :)) hemen diş ölçümü aldı birşey ısırttırdı bana yumuşacık birşey sonra kalıpla çıkardı . plak hazrlandı 1 saate . her gece o plağı takıcam ve şöyle söyliyim o plağı takar takmaz soğudum(( taktığınzda anlayacaksınız :) heneyse değer ama dişlerime baktım her dakika bakıyorum dişlerim o kadar büyük geldiki gözüme dedim benim dişlerim bu kadar büyükmüydü ya :))) ama istedğim gibi güzel memnun kaldım doktoumun ellerine sağlık:)
ilk zamanlarda doktora ne kadar sıklıkta gidiyordunuz peki
:))) pekistirme icin tel takiyorlar ya icten retainer gibi bir adı var, ondan takmadi mi?Ay ya darisi bize. Gecmis olsunnn canım. Yuzunde guller acsin:)) ben cok begendim inci gibi olmuslar. Maşallah:)
Anladım doğrudur yainşallah çok sıkıntı yaşamadan başlarsın tellerine. Gelişmeleri yaz yine =)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?