Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Yok takmadı bende takar zannettim ama sadece saydam bir plak var gece onu takıcam .Amin canım teşekkür ederim Allah razı olsun senin ne kadarın kaldı şimdi nasıl gidiyor :)

Canim yanlis anlama da cok arastirdim ben eminim sende oyle yapmisindir plagi sevmesende sakin ihmal etme tel de yokmus zaten. Okuduklarim bir gun bile aksatirlarsa plagi takmkta ZORLANDIKLARINI yazmışlar. Aman diyim. Ben tel istiyorum icten takar mi bilmem. Eylul demisti bir ara o yalan oldu sanirim ama alt bosluklar kapandi. Duzgun bence:) Elastik vermedi. Ustte iki dis yamuk. 2 hafta sonraya randevum. Gel diyor da bitis supheli :)) sehirdisina gitmeden bitmesini cok isterdim cunku anca kurban bayramina gelebilir im o da doktorum tatile cikarsa ayvayi yerim. Kurtulus subata kalir( ihtimaller. Ama 11.ayim bitti artik.. ne diyeyim. Senin disler bana moral verdi. Değiyor be:))) maşallah yine:))

İhmal edermiyim hiç bu dişleri ben bu hale gelsin diye ne sabrettim ne zorluklardan geçtim elastiklere dayandım :)) Plak daha zor tabi ilk taktığımda midemi baya zorladı kötü oldum açıkcası ama alışıcam dedim bu plağada alştrcam kendimi ..ve şimdi gece tak demesine rağmen ben gündüzde takıyorum zorlanmıyorum daha şükür olsun :) plaklayken konuşmam çok komik gerektiğinde konuşmayı yeğliyorum :) Olsun canım elbet çıkacak sende azıcık sabretcen herşey gönlünce olsun inşaallah fazla uzamaz benm 1 yıl 8 ayın sonunda çıktı tellerim işte . Evet bende morel olsun diye koydum inanın değiyor. :)

dişin diğer dişlerden arkada ya da öndeyse hizalamak için takılıyo benim bildiğim o da düzenli takarsan hemen etkisini gösteriyo :)

dediğin gibi köpek dişimin yanındaki diş biraz gerideydi içe doğruydu köpek dişle o dişe lastik takıldı fakat doktor bişe demedi hiçte çıkartmadım bu ay ilk defa takıldı lastik bana

haklısın canım ama o kadar sabredip kurtulup ardından tedavi bitti zannediliyor o değil de işimiz ne sabır gerektiriyor. ah ya bir mucize olsa da eylül e varmadan çıksa

Benim tellerim dün çıktı ve alt dişlerim dışarıya doğru duruyor. Doktoruma çemkirdim bu konuda ama diş çekmek gerekirdi çeksek daha mı iyiydi diye cevap verdi. Ayrıca bu şeffaf plaklar dişlerime cuk oturmuyor sizlerin öyle mi? Ben mi bastırmıyorum diyorum ama acıyor bastırınca da. Bi cm kadar boşluk kalıyor diyebilirim.

merhaba sanırım aynı sorun var ikimiz de:) ben 3 ay lastik kullandım lastik iki çeneyi birbirine uyumlu hale getirmek için takılıyor yani dişlerin tam kapanması için. ama benim alt dişlerim sokağa bakıyor adeta:) yani dışa doğru eğik. üstlerde sorun yok. bana da doktorum altlardan diş çekmek gerekirdi öyle durmaması için dedi. çekelim de dememişti başta ama ben bir çok ortodontist gezdim çekmeyeni aradım ve bu dr'a öyle gitmiştim. şimdi plakları takıyorum ama o dışa doğru duran alttaki 3 dişim tam oturmuyor. nedir anlamadım yaaa

BENDE 2 YIL TEL TAKTIM SONRA şeffaf bir kalıp verdi 6 aylık periyotlarla gece gündüz sadece gece sadece gündüz şeklinde idi.şimdi sadeec geceleri rtakıyorum bazen üşeniyoruum takmıyorum ama genelde takıyoruum...takmadığım zaman ertesi gün taktığımda zorluyor biraz..hiiç ihmal etmemk gerekk..

inanmıyorum yaaaa bide şeffaf bişeymi takıcaz! ben Aralık 2011 de taktırmıştım lise 2 başında. şimdi 13 Ağustosta çıkarılacak lastik kullandıım tamam da o şeffaf şeyde neyin nesi!
ne zaman kurtulucam ya seneye üniversite var ooff off

valla ben hala kullanıyoruumm..senin yaşın küçükmüşş en öğretmen olduktan sonra yaptırdmm peltek konuştum bazen çocuklarıma anlattım hep bakın çook şeker yediğim için dr bunları taktı :) diye onlarla geçti zaman öğretmenim telin çıktı mı diye diye geçti iki yııll...lastik kullanmadım ben hiiçç tel vardı hepp ..sonrasında da dişlerimin tamamını kaplayacak şekilde altlı üstlü iki tane kalıp var yemek yerken çıkarıyorum sonrası takıyorum şimdi gecelerii..

kalıplar dişlerinize tam oturuyor mu? ben daha dün takmaya başladım ama boşluk var gibi biraz. fotoğrafımı ekledim başarabildiysem tabi bir baksanız sizin de öyle mi? tedirgin oldum buraya kadar getirmişken yanlış birşeyler olsun istemiyorum.
not: foto biraz tükürüklü kusura bakmayın:))

Eklentiler

• $IMG_2076.webp
    10,6 KB · Görüntüleme: 73
Yok takmadı bende takar zannettim ama sadece saydam bir plak var gece onu takıcam .Amin canım teşekkür ederim Allah razı olsun senin ne kadarın kaldı şimdi nasıl gidiyor :)

en korktuğum şey o plak, gece takmak sorun değil ama doktor bana 6 ay gece ve gündür takıcam, sonrasındaki 6 ay sadece gece olacak şekilde kullanıcam. gündüz takmak istemiyorum içten takılan pekiştiricileri istiyorum ama bakalım yapacak mı doktorum

haklısın canım ama o kadar sabredip kurtulup ardından tedavi bitti zannediliyor o değil de işimiz ne sabır gerektiriyor. ah ya bir mucize olsa da eylül e varmadan çıksa

Bitmiyor ki işte .. gerçekten sabır gerektiriyor. O mucizeleri bende hep dilerdim:)) ama o gün elbet gelicek canım ve geriye sadece plak takmak kalıcak :)

Bana sadece gece tak dedi 3 ay sonra gidicem yine .o zman belki gündüz tak der hiç bilemiyorum ama bazen gündüzleride takıyorum ben yeterki bi bozulma olmasın

Merhaba. Ben 15 yaşındayım ve gerçekten tel taktırmaya ihtiyacım var ama 1.000 TL'den fazla para istiyorlar galiba. Bizde yeni taşındığımız için bu aralar maddi durumumuz sıkışık. Acaba böyle devlet hastanelerinden falan sigortayla yararlanılabiliyor mu? Bu konuyu bilen ablalar bana anlatıp yardımcı olur musunuz lütfen? Teşekkür ederim.

sigorta vs haberim yok ama tedavi bittikten sonra devlet bir kısmını geri ödüyor, ankarada ücretsiz yaptıranlar varmış bir araştır derim

arkadaşlar siz tel kullanırken doktorunuz size hangi yiyecekleri vs şeyleri yasakladı..

sert yiyecekler: çerezler, cips vs. ayrıca yapışkan şeyler: şeker, çikolata gibi. ve de asitli içecekler.
tedavim yeni bitti sorusu olan arkadaşlara yardımcı olabilirim

Bana sadece gece tak dedi 3 ay sonra gidicem yine .o zman belki gündüz tak der hiç bilemiyorum ama bazen gündüzleride takıyorum ben yeterki bi bozulma olmasın

ilk 3 ay gece gündüz, yemekler hariç, sonraki üç ay sadece gece takılmalı diye biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…