sert yiyecekler: çerezler, cips vs. ayrıca yapışkan şeyler: şeker, çikolata gibi. ve de asitli içecekler.
tedavim yeni bitti sorusu olan arkadaşlara yardımcı olabilirim
ilk 3 ay gece gündüz, yemekler hariç, sonraki üç ay sadece gece takılmalı diye biliyorum
biraz uçlarında boşluklar oluyor sen arka dişlerinle sonra ön dişlerinle hafifçe ıssır bozuksa düzelir zaten. inan bana bir gün takmasan bile çok etkiliyo, her an takmaya çalış :)
2 gündür sanki kalıplar hatalı ve bu yüzden dişler eskiye dönecekmiş hissinden kurtulamıyorum. bastırıyorum hiç değişiklik olmuyor bir de tel takıldığı gün gibi ön 4 dişim ağrıyor bu normal mi?
bir de bana 12 saat tak günde dedi ama ben gündüz de takıyorum evde olduğumdan. abartmıyorum dimi?:))
foto eklemiştim bi önceki sayfada görünmüyor mu o?
fotoda normal gözüküyor benim de öyle olmuştu :) ağrı oluyor tabiiki sonuçta yine bir müdahale var dişlere. çok takmaktan zarar gelmez eğer takarken sorun yaşıyorsan şekilleri bozuluyor demektir ona da dikkat et
insan her şeye alışırmışı öğretti bana bu tel süreci. ilk takıldığı gün ağzımda ayakkabı varmış gibiydi. sonra altlara takıldı ölüyorum sandım,ağzımı oynatamıyordum, öğretmenim 3 gün boyunca bir öğrenci çıkardım tahtaya o söyledi öbürleri yazdı öyle geçirdik. sonra elastikler felaketti çenem çekilsin diye beddua yemiş gibiydim. bu plakları taktığım ilk gün öğürmekten gözlerimden yaş geldi. şimdi ağzımda bunlarla konuşabiliyorum bile. hey gidinin ortodontisi:)
şimdi tek korkum tekrar yamulmaları olmayan bir şey değil çünkü tekrar takanlar var inşallah olmaz öyle bir şey.
Merhaba. Ben 15 yaşındayım ve gerçekten tel taktırmaya ihtiyacım var ama 1.000 TL'den fazla para istiyorlar galiba. Bizde yeni taşındığımız için bu aralar maddi durumumuz sıkışık. Acaba böyle devlet hastanelerinden falan sigortayla yararlanılabiliyor mu? Bu konuyu bilen ablalar bana anlatıp yardımcı olur musunuz lütfen? Teşekkür ederim.
arkadaşlar siz tel kullanırken doktorunuz size hangi yiyecekleri vs şeyleri yasakladı..
kalıplar dişlerinize tam oturuyor mu? ben daha dün takmaya başladım ama boşluk var gibi biraz. fotoğrafımı ekledim başarabildiysem tabi bir baksanız sizin de öyle mi? tedirgin oldum buraya kadar getirmişken yanlış birşeyler olsun istemiyorum.
not: foto biraz tükürüklü kusura bakmayın:))
evet canım benim benimki de aynı tam oturmuoyor tükrük olayı da aynı:) bana dr bu kaıpları sadece fırçala macun değdirme demiştii...takarken güelce fırçalıyorum..
Ve diş tellerim çıkarıldııııııııı[/QUOTE
Slm..hayırlı olsun..bnmde bu ay ins telerim çıkıyor.bana biraz bilgi verebilir misin ? Özellikle merak ettiğim doktorun koruyucu aparat için ölçüyü telleri çıkarttıktan sonra mı aldı önce mi ?
Ve diş tellerim çıkarıldııııııııı[/QUOTE
Slm..hayırlı olsun..bnmde bu ay ins telerim çıkıyor.bana biraz bilgi verebilir misin ? Özellikle merak ettiğim doktorun koruyucu aparat için ölçüyü telleri çıkarttıktan sonra mı aldı önce mi ?
Aleyküm selam teşekkür ederim cnm .. ayy ne güzel o duyguyu sende tadıcaksın az kaldı yani insaallah :) telleri çıkardı temizledi ondan sonraa ağzıma yumuşacık birşey sokp onu ısırttırdı azcık bekletti dişlerimin ölçüsü oraya çıktı ve bu sefer aynı işlemi alt damağım için yaptı cnm hiç hoşuma gitmemişti benm o işlem ama napıcaksın gerekli :))
Aleyküm selam teşekkür ederim cnm .. ayy ne güzel o duyguyu sende tadıcaksın az kaldı yani insaallah :) telleri çıkardı temizledi ondan sonraa ağzıma yumuşacık birşey sokp onu ısırttırdı azcık bekletti dişlerimin ölçüsü oraya çıktı ve bu sefer aynı işlemi alt damağım için yaptı cnm hiç hoşuma gitmemişti benm o işlem ama napıcaksın gerekli :))
İnş cnm. :) anlamadığım bi arkadasıma da sordum önce telleri çıkardı sonra ölçü aldı dedi.ama bnm doktorum öyle hmn çıkarmicm dedi geldiğinde ölçü alcam kalıp çıktıktan sonra çıkartacğm dedi.yani senin tellerin çıktıktan sonra kalıp çıkana kdr takmadın. Dişlerinin arkasına gizli tel taktılar mı peki?
Merhaba kızlar.Benim bi sorum olacak.Benim diş tellerim bu ay çıkacak.Doktor ayın 7'sinde gel kalıp alayım dedi.Tabi araya bayram tatili fln giriyor kalıbın hazırlanması yine bi 10 günü bulur.Diş teli kullanan arkadaşlarımdan bazılarına kendi doktorları önce diş telini çıkarıp sonra kalıplarını almışlar.Diş teli kullanıp da çıkarılan arkadaşlar varsa bu süreci anlatabilir mi? Acıkcası bi yakınımın düğünü var bayramdan sonra ve ben bu hafta gittiğimde kalıpla birlikte telleri de çıkarttırmak istiyorum.Bi 10 günlük zaman diliminde diş kalıbını kullanmasam büyük sıkıntı olur mu?
Buraya foto nasil atilio yaa ? Birde bnm ciktiktan sora diseti kesilmesi olacak pembe estetik dedkleri sey...dislermn boyu cok kisa lazerler dis etlerm kesilecek aranzda bilgsi olan var mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?