çok teşekkür ederim Masiporom, tedavin ne kadar sürecekmiş toplam, sanırım henüz bitmedi?
cancuumm hayırlı olsun öncelikle tellerin :) sen hangi dişlerini çektirdin? benim sadece üstten 2 tane çekildi 4 numaralılar. içim kötü oldu sağlam 2 dişim gidince
Yaklaşık 2 ay önce diş teli taktırmaya karar verdim. 2 aydır bu topic'teyim, sürekli okuyorum , sürekli araştırıyorum. Doktoruma karar verdim , randevumu bile aldım kızlar. Ama korkuyorum2 ay öncesinde korkum yoktu ama iş ciddiye binince gerçekten kendimi kötü hissetmeye başladım. Evet braketler sempatik bile durabiliyor bazen ama uzunca bir süre onlarla yaşamaya ayak uyduramayacakmışım gibi geliyor 2 Tane sağlam dişim çekilecek O ağrılar o sızılar ..Tedaviye ağustos içinde başlayacak olanlar var mı ? Birbirimize destek olalım.Cesaret almaya ihtiyacım var tecrübelilerden Kızlar 2 dişi çekileceği için boşluk olacak oralar belli bir süre, bu boşluklar ne kadar sürede kapanır acaba ? :18:
Aslında tercihine bağlı, alt dişlerin çok düzgünse doktor gerek görmeyebilir. Arkadaşım alt dişlerine tel taktırmamıştı mesela. Genel olarak söylemek gerekirse ayda bir kontrol oluyor, muayene ücreti de taksitlendirmeye göre oluyor :) Biliyorum pek yardımcı olamadım , ama elimden ancak bu kadar geldi maalesef :)
benimde alt dişlerimde hiçbir sorun yoktu canım ama dişlerin açısı değiştiriği için kapanış bozukluğu oluyor onun için de alt dişlere de takılması gerekiyor. ama bu demek değildir ki bütün tedaviler için aynı şey geçerlidir. Ağız içerisinde yeterli yer varsa ve tedavi sırasında açılama değişmeyecekse alt dişlere takılması gerekmeyebilir. Sadece üst dişlerine tel taktıran bir arkadaşım vardı. tek dişinde sorun vardı ve 6 ayda tedavi tamamlandı. burada sana en doğru cevabı verecek olan tabii ki gideceğin hekimdir :)
Rica ederim :) Tedavim malesef hala sürmekte .. :/ en fazla 1.5 yıl demişti ama öyle olmadı tabi 1 yıl 8 ay felan oluyor sanırım bakalım bu perşembe belli olucak inşaAllah çıkarır ..
Tesekkur ederim gec cevap veriorum kusura bakma benimde 4 nolu dislerim cekildi ust dislerim onde oldugu icin geriye cekilcek ondan yer acildi simdi lastik takti doktorum dislerimi geriye cekiyo altlara henuz takilmadi daha sonra takilcak bosluklarim ne zaman kapanir dedim bana 1 seneyi bulur dedi doktorum ama burda okumustum 4 ayda bile kapanan var dis yapisina bagli bisey sanirim :) dert etme insan dislerinin cekildigini bile unutuo ki suan lastik takildi hic belli olmuo bile
Yaklaşık 2 ay önce diş teli taktırmaya karar verdim. 2 aydır bu topic'teyim, sürekli okuyorum , sürekli araştırıyorum. Doktoruma karar verdim , randevumu bile aldım kızlar. Ama korkuyorum2 ay öncesinde korkum yoktu ama iş ciddiye binince gerçekten kendimi kötü hissetmeye başladım. Evet braketler sempatik bile durabiliyor bazen ama uzunca bir süre onlarla yaşamaya ayak uyduramayacakmışım gibi geliyor 2 Tane sağlam dişim çekilecek O ağrılar o sızılar ..Tedaviye ağustos içinde başlayacak olanlar var mı ? Birbirimize destek olalım.Cesaret almaya ihtiyacım var tecrübelilerden Kızlar 2 dişi çekileceği için boşluk olacak oralar belli bir süre, bu boşluklar ne kadar sürede kapanır acaba ? :18:
hiç düşünme yaptır derim bende yaptırmadan önce çok düşünüodum napcam napcam dişlerim çekildi benimde onun korkusuyla uyuyamadıminan dişlerin çekilince hiç acımıo hissetmiosun bile bir gram agrım sıızm olmadı tellerim takılıncada çok rahattım bi bu ay lastiklerim takılınca 3 4 gün sıvı şeyler yedim ama geçti normal telsiz gibi rahatım şuan:) tabi ilerki zamanları bilemicem çünkü benimde yeni oldu takalı telleri :) yani kısaca hiç düşünme başla pişman olcağını sanmıorum :) hee bide boşluklar gülünce belli oluyo tabi çok sıırıtınca ama telleri takınca kapanıo biraz daha işte :S ama ben onlarada alıştım unutuyorum hiç önemsemiyorum bile
Merhaba Leyenda.şu yazdıklarını okuyunca gülümsemeden edemedim =) ben bu hafta bu duyguların aynısını yaşadım.seni çok çok iyi anlıyorum.daha 2 gün önce "diş çektirip tel takan var mı" diye feryad ediyodum buralardave bugün takıldı sonunda tellerim. ben 2 yıldır falan tel taktırmak istiyodum. çok küçük yaşta tedavi gördüm hem de tüm eziyetleriyle. ama 20likler çıkınca ve tedavi pek duzgun yapılmadığı için eskiye döndü dişlerim. üst dişlerim çok önde. özellkle 2 tavşan dişim. çok rahatsız oluyordum yeniden tel takmak istiyordum ama fırsat olmadı. gittiğim bi doktor ameliyat olmadan düzelmez dedi. ağlayarak döndüm falan..sonra 2 doktora daha gittim ikisi de diş çekilerek düzelebileceğini söyledi. ben de hazır yaz tatilindeyken evimdeyken başlayayım dedim tedaviye. ama 2 sağlam dişimin çekilmesi için koltuğa oturunca o "tel takcam tel takcam" diyen kız gitti,korkular pişmanlıklar başladı annemle babam baya üzüldü sağlam dişlerimin gitmesine. ben de bildiğin pişman oldum nerdeyse. ama 2 gün sonra çekilen dişlerimin yeri iyileşti ben de normale döndüm bugün tellerim takıldı ve boşluklar belli olmuyor diyebilirim. keşke daha erken başlasaymışım. eğer kararlıysan dişlerin gerçekten rahatsız ediyorsa erteleme.çünkü her haftanın her ayın kıymeti var. daha çok yeniyim ama sormak istediklerin olursa sorabilirsin her zaman =)
Çook teşekkür ederim ilgilendiğin içinDiş çekme konusu olmasa inan bana bu kadar tedirgin olmayacağım Çekerken çok acıyor mu Bir de benim doktorum tel takmadan 10 gün önce dişlerimi çektirmemi söyledi , senin doktorun da böyle bir şey söyledi mi acaba ? :26: Umarım tedavin umduğundan daha kısa sürer :) Çok mutlu ettin beni çok teşekkür ederim , arada sırada sorularımla rahatsızlık vermem umarıım
kızlar muhabbetinize salça olcam ama bir şey sorabilir miyim
benim 20'lik dişim çıkmadı çıkmıyor,yaşım oldu 23. şimdi tel tedavisine başlarsam da sonradan çıkmaya kalkarlar da dişlerim tekrar çarpıklaşır diye içime kurt düştü tam şu anda.bu saatten sonra çıkar mı acep:26:
Estağfirullah ne salçası :) Olur mu öyle şey :) Benim de yirmilik dişlerim çıkmadı , doktorla bende konuştum doktorum üst damaktan 4 numaralı iki dişimi çektiği için arkadan yer açılacağını ,yirmilik dişlerim bu saatten sonra çıkarsa sorun oluşturmayacağını söyledi
Benim de üst dişlerim önde aynen. Bugün takıldı tellerim. pek ağrı falan yok. ama lastik takılmadı.sonra takar belki.boşluklar da çok gözüme batmıyo unutmaya başlıyorumaltlara benim de takılmadı daha. üstte biraz ilerleme kaydedelim öyle takıcaz alta dedi doktorum. ön dişlerimin arası açılır mı diye sordum boşluklar kapanırken, biraz açılabilir ama bu avantaj olur yer kazanırız gibi bişey dedi. çok anlamasam da kötü bişey değilmiş en azından dedim içimden çok sevindim aynı durumu paylaştığım biri olduğunu görünce, teşekkür ederim içimi ferahlattın
Öncelikle çok teşekkür ederim cevabın için , yaptırma konusunda vazgeçmiyorum ama sağlam diş sonuçta Birkaç doktorla görüştüm ama iki dişimin çekilmesi şartmış Bu durum beni en çok korkutan ve üzen kısım aslında Tellerin hayırlı olsun bu aradaUmarım tedavin en kısa zamanda biter :)
diş çekilirken hiçç acımıo ben iki dişimi birden çetirdim toplam 30 saniye sürdü oha bu kadar kolaymıydı dedim güle oynaya çıktım sonrada hiç agrım olmadı 2 saat sonra yemek yedim rahatça bide şöyle düşün o dişlerin ağzında fazlalıksa durmasının ne faydası varki yanii vedalaş gitsin
Öncelikle çok teşekkür ederim cevabın için , yaptırma konusunda vazgeçmiyorum ama sağlam diş sonuçta Birkaç doktorla görüştüm ama iki dişimin çekilmesi şartmış Bu durum beni en çok korkutan ve üzen kısım aslında Tellerin hayırlı olsun bu aradaUmarım tedavin en kısa zamanda biter :)
Çook teşekkür ederim ilgilendiğin içinDiş çekme konusu olmasa inan bana bu kadar tedirgin olmayacağım Çekerken çok acıyor mu Bir de benim doktorum tel takmadan 10 gün önce dişlerimi çektirmemi söyledi , senin doktorun da böyle bir şey söyledi mi acaba ? :26: Umarım tedavin umduğundan daha kısa sürer :) Çok mutlu ettin beni çok teşekkür ederim , arada sırada sorularımla rahatsızlık vermem umarıım
kızlar muhabbetinize salça olcam ama bir şey sorabilir miyim
benim 20'lik dişim çıkmadı çıkmıyor,yaşım oldu 23. şimdi tel tedavisine başlarsam da sonradan çıkmaya kalkarlar da dişlerim tekrar çarpıklaşır diye içime kurt düştü tam şu anda.bu saatten sonra çıkar mı acep:26:
not: keşke alıntıyı düzgün yapabileymişim. fiyonkmakarna seni de alıntılamak istedim ama başaramadım,duy beni :)[/QUOTE
merhaba =) tabii ki bir doktor kadar kesin konuşup garanti vermem doğru olmaz ama tecrübelerime dayanarak 20likler etkileyebilir diyorum dişlerini.benim çok etkiledi. ama çenem baya küçük benim.ırsi bi durum var.üstteki 20likler çıkınca ön dişlerim ileri geldi.ama sende böyle bi durum hiç olmayabilir.yeterli yer varsa çenende sessiz sakin bulur yerini 20lik dişlerin =) çene filmi çektirdiysen orda görünür muhtemelen 20lik dişlerin şuan ne durumda olduğu.bunu düşünerek canını sıkma.klasik olcak ama hemen bi doktora danış bence, bu endişeni de anlat.tele ne kadar çabuk başlarsan kardır bence.her ayın her haftanın kıymeti var =)
kızlar ben 3 sene önce tel taktırdım 20liklerim hala duruyo çıkmadı bozulur korkusuyla doktora gittim ameliyatla yarıp alacaklar sadece iyileşmesi bi kaç gün fazla sürüyomuş o kadar telaşlanmaya gerek yok telleri taktırmadan ya da taktırdıktan sonra da 20likleri aldırabilirsiniz :)
Ne rahatsızlığı aynı şeyleri yaşıyoruz sonuçta paylaşmak dertleşmek daha iyi geliyo insana =) dişlerim çekilmeden önce çok korktum ben de.geri dönüşü yok ve çok ağrılı olur diye.ama boşuna korkmuşum. hiç acı ağrı hissetmedim çekilirken.hatta şöyle oldu.doktor dişime bakarken gözlerimi kapatmıştım. biraz kurcaladı. şimdi iğneyi yapabilir miyim dedi. başımı salladım korkuyla. gülmeye başladı. meğer yapmış bile gözüm kapalıykençekerken de başımı sabit tutmadğm için biraz uğraştı. 20 saniye falandır o da hiç acımadı. morfin geçince çok ağırır sanıp ağrı kesici aldırdım eczaneden anneme zorla. ama hiç ağrı da olmadı içmedim ilaç falan 2.dişte tecrübeliyimya başımı sabit tuttum anında çıktı diş.hemen de iyileşti yerleri.doktorum o kadar zaman istemedi benden. ayın 17dinde ilk diş,19 unda diğer dişim çekildi. 22 sinde de tellerim takıldı. çok şükür bi sıkıntı olmadı. ama senin doktorunun da bi bildiği vardır 10 gün diyorsa =)
Bu mesajın beni ne kadar motive etti anlatamammBu diş çektirme olayı o kadar gözümde büyümüştü ki abartmıyorum rüyalarımda bile dişlerimin yanlışlıkla tamamının çekildiğini ve doktorun bana gülerek :'' artık dişlerin yok yani diş teli takmana da gerek yok '' dediğini görüyorum :18: O kadar psikolojimi etkilemişti , ama şimdi rahatladım :) Çook teşekkür ederim inanılmaz mutlu ettin benii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?