- 28 Temmuz 2013
- 224
- 77
- 53
Merhaba kızlar.Benim bi sorum olacak.Benim diş tellerim bu ay çıkacak.Doktor ayın 7'sinde gel kalıp alayım dedi.Tabi araya bayram tatili fln giriyor kalıbın hazırlanması yine bi 10 günü bulur.Diş teli kullanan arkadaşlarımdan bazılarına kendi doktorları önce diş telini çıkarıp sonra kalıplarını almışlar.Diş teli kullanıp da çıkarılan arkadaşlar varsa bu süreci anlatabilir mi? Acıkcası bi yakınımın düğünü var bayramdan sonra ve ben bu hafta gittiğimde kalıpla birlikte telleri de çıkarttırmak istiyorum.Bi 10 günlük zaman diliminde diş kalıbını kullanmasam büyük sıkıntı olur mu?
zaten diş telini çıkarmadan kalıp alamaz ki. ayrıca benim kalıp ertesi güne hazırdı yani 10 gün bekleyeceğini sanmıyorum. ben de 15 gün diş etlerimin kendine gelmesi için takmamıştım bi şey. sonrasında pekiştirece başladım, ancak bazı insanların bu dönemde dişleri değişiyor malesef :26:
İnş cnm. :) anlamadığım bi arkadasıma da sordum önce telleri çıkardı sonra ölçü aldı dedi.ama bnm doktorum öyle hmn çıkarmicm dedi geldiğinde ölçü alcam kalıp çıktıktan sonra çıkartacğm dedi.yani senin tellerin çıktıktan sonra kalıp çıkana kdr takmadın. Dişlerinin arkasına gizli tel taktılar mı peki?
Yok canım bende içten tel takmadılar ama şuna kafam takldı nasıl alcakki ölçüyü öyle ? ben gittim hemen tellerimi kesti temzledi sonrasında ölçüyü aldı
Yok canım bende içten tel takmadılar ama şuna kafam takldı nasıl alcakki ölçüyü öyle ? ben gittim hemen tellerimi kesti temzledi sonrasında ölçüyü aldı
Arkadaslar yazmış cnm bazılarının ölçüsünü tel varken almışlar.ama bi hafta içinde kalıbı takmadan dişlerde çok büyük bir değişiklik olmuyorsa çıkarsın.dişlerde herhangi bir iz ya da sararma oldu mu peki senin?
Arkadaslar yazmış cnm bazılarının ölçüsünü tel varken almışlar.ama bi hafta içinde kalıbı takmadan dişlerde çok büyük bir değişiklik olmuyorsa çıkarsın.dişlerde herhangi bir iz ya da sararma oldu mu peki senin?
yok ne iz ne de sararma var . Senin ne kadar oldu tel takılalı ?
yok ne iz ne de sararma var . Senin ne kadar oldu tel takılalı ?
inş. bende de herhangi bir problem olmaz.benim 6 buçuk 7 ay fln oldu.5 günüm kaldı heyecanla bekliyorum :)
Diş teli x-ray cihazlarından geçerken ötüyor mu?
inş. bende de herhangi bir problem olmaz.benim 6 buçuk 7 ay fln oldu.5 günüm kaldı heyecanla bekliyorum :)
İnşaallah . 6 , 7 ay çok erken değilmi ne problem vardı ?
İnşaallah . 6 , 7 ay çok erken değilmi ne problem vardı ?
Dişlerimde çok büyük bir sıkıntı yoktu sadece ön dişlerimin yanındaki bir diş biraz gerileydi, çok belli olmuyordu ama yinede bir diş de olsa bozuyordu görüntüyü.baktım doktor da en fazla 8 ay kalır dedi. Taktıraym dedim ben de. Diş önemli bir şey gerçekten. Allah bu süreçte herkese kolaylık ve sabır versin.
Dişlerimde çok büyük bir sıkıntı yoktu sadece ön dişlerimin yanındaki bir diş biraz gerileydi, çok belli olmuyordu ama yinede bir diş de olsa bozuyordu görüntüyü.baktım doktor da en fazla 8 ay kalır dedi. Taktıraym dedim ben de. Diş önemli bir şey gerçekten. Allah bu süreçte herkese kolaylık ve sabır versin.
Aminnn gerçekten sabır gerektiriyor . Dişler çok öenemli insanıda çok değiştiriyor
son 1 haftadır birçok doktora gittim. aşağı yukarı 1 sene sürecek bir ortodontiye ihtiyacım var. ama kime yaptıracağıma karar veremedim. barış ünlü, benan oğuz, aylin yalçın ve cihan çapan seçenekleri var önümde.
barış ünlü en iyisi gibi ama fiyatı çok pahalı deniyor (kendisi bana fiyat belirtmedi). aylin hanım 5 bin dolar istedi. benan oğuz 2 bin dolar, cihan çapan'sa 5 bin tl. benan bey tecrübeli ve ona yaptırma ihtimalim kuvvetli ama nedense bana pek güvenmiyor. siz kimi öneriyorsunuz, bir şeyler yazarsanız sevineceğim : )
son 1 haftadır birçok doktora gittim. aşağı yukarı 1 sene sürecek bir ortodontiye ihtiyacım var. ama kime yaptıracağıma karar veremedim. barış ünlü, benan oğuz, aylin yalçın ve cihan çapan seçenekleri var önümde.
barış ünlü en iyisi gibi ama fiyatı çok pahalı deniyor (kendisi bana fiyat belirtmedi). aylin hanım 5 bin dolar istedi. benan oğuz 2 bin dolar, cihan çapan'sa 5 bin tl. benan bey tecrübeli ve ona yaptırma ihtimalim kuvvetli ama nedense bana pek güvenmiyor. siz kimi öneriyorsunuz, bir şeyler yazarsanız sevineceğim : )
canım bende 3 gün önce taktırdım şeffaf tel. Kadıköyde Orhan Cevahiroğluna. sitesine gir bi bak istersen git bi görüş zaten muayeneside ücretsiz ve tecrübeli bir dr. tavsiye ederim.
canım bende 3 gün önce taktırdım şeffaf tel. Kadıköyde Orhan Cevahiroğluna. sitesine gir bi bak istersen git bi görüş zaten muayeneside ücretsiz ve tecrübeli bir dr. tavsiye ederim.
öncelikle teliniz hayırlı olsun. ben de kadıköyde oturduğumdan önerdiğiniz yere gitmek istiyorum.
fiyatlar hakkında bilgi verebilir misiniz acaba?
bir de teli ne kadar sürede taktılar?
teşekkür ederim, ona da bakacağım. ayrıca siz kaça taktırdınız?
barış ünlü'ye yakın zamanda diş teli taktıran bir arkadaşımız fiyat belirtirse acayip makbule geçer : )
bir de yeri gelmişken kıvanç cebesoy diye bir doktorla görüştüm ki hem çalışanlarına hem de bana karşı son derece kaba ve tahammülsüzdü. ayrıca istediği miktar 8 bin tl idi. 2 yıllık ortondist bu adam ama tvde göründüğünden şımarmış. kesinlikle hiç önermiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?