Arkadaşlar ben de diş teli taktırmıştım yaklaşık 2 yıl önce.Diş doktorumdan çok memnunum ve şuana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım hiç diş telim de kırılmadı :) Sadece diş teli ilk takıldıktan sonra yaklaşık 2 hafta kadar çok aşırı bir ağrı veya sızı olmuştu anlatamıyorum ki kelimelerleŞimdi diş tellerimin çıkmasına 1-2 ay kadar bir süre kaldı çok heyecanlıyım açıkçası.Benim üst çenem alt çeneme göre biraz ilerideydi ortodontiyle bunu düzeltti ve şimdi dişlerim gayet normal.Fakat diş etlerimden çok sıkıntı çekiyorum,gülerken çok fazla gözüküyorlar buna gummy smile diyorlarmış sanırsam.Ve dişçim bu yüzden küçük bir operasyonla (diş eti kesimi yani gingivoplasti) bunu düzeltebileceği söyledi ama lazerle mi yoksa normal aletler mi yapacak onu bilmiyorum.Açıkçası videolarını izledim ve çok korktum acaba bu operaasyondan sonra çok sıkıntı çeker miyim?Eğer aranızda bu operasyonu yaptıran varsa biraz bahsedebilir mi?:) (Ve eğer dişlerinizde sorun varsa kesinlikle diş teli takmanızı öneririm,dişlerinizin günden güne daha da güzel olmasını görmek harika bir şey tavsiye ederim )
Arkadaşlar aranızda diş teli kullanan var mı? Üst dişleriminden bir tanesi ileri doğru çıkık..Özellikle fotoğraflarımda çok belli oluyo,halbuki çok dikkat çeken bişe değil ama beni rahatsız ediyo ve tel taktırmak istiyorum.Beni bu konuda bilgilendirebilirmisiniz..
ben şeffaf braketleri 4000 tl ye taktırdım. metaller 500 tl daha ucuz ve dr pazarlık yapıyo. ben yapmadım. muayene ol istersen. dr.u seveceğinden eminim muayene ücretsiz zaten.
Haklısınız insan yeni bir şeyler öğrendikçe aklına başka fikirler geliyor ondan sonra da yeni bir karmaşa daha:) benim şuanki durumum gibi. Ama her gün o operasyonun videolarını izliyorum korka kora.İnşallah 5 hafta sonrasına kadar alışmış olurum bu duruma (hiç sanmıyorum ama )
ben kızım için 4400 taktırdım ,18 yaşın altında olduğu için devletten sevk aldık ,özelde yaptırıp ,yaptırdığımız faturaların yaklaşık 100/80 geri aldık ,18 yaşın altındakiler için çok iyi bir uygulama bilginize,sevgiler.
yanlız şöyle birşey var, iki ayrı tedavisi var sanırım birisi botox ile onu istemem şahsen. Belki masum bişiydir ama ne bilim botox falan korkutuyor beni. diğeri diş etlerini kısaltıyorlar, o yapılabilir birşey geldi ki çokta acı veren bir işlem gibi görünmüyor bence.
Diş tellerini taktığımızdaki haftadan daha çok ağrı yapacağını sanmıyorum
Hayır benimkisi diş etinin kesilmesi şeklinde yapılacak,botoxla ilgili olanı da daha önce duymamıştım ayrıca kolay varken neden onu yaptırsınlar ki?:) Artık rüyalarıma girmeye başladı o derece aklımı taktım yani
benim yakın bir arkadaşım tel tedavisi gördü, telleri çıkmaya yakın diş etini kestiler ama gülerken diş etleri göründüğü için değil, gülerken dişetleri aynı hizada değildi, köpek dişinin çok daha yukarda, küçük azılar çok daha aşağıda felan biçimsiz duruyordu, kesilirken acıyı biraz hissetmiş, ama hangi teknikle yaptılar bilmiyorum, zaten üstünden uzun zaman geçti, şimdi gülerken çok güzel yapma diş gibi
evet duymuştum bunu. Benim yaşım geçti ama yeğenim için düşünüyoruz. Istanbuldaysanız hangi hastaneden sevk aldınız? 4400 tl nin hepsini dr.a verip sonra ssk dan paranızı mı alıyosunuz??
tellerin ciktigi gunu gorebilecekmiyim diye dusunur oldum. Sapsari dislerim ve yamuk gulusumle ortamlara dehset saliyorum. Ortodontistlere de gıcık oluyorum. Rahat adamlar, hic aceleleri yok, telle dolasmak bir harika cunku(
tel kullanan arkadaşlar size bir sorum olacak anlatmasıbiraz zor ama :)
benim yan kesicilerimden biri bayağı gerideydi. 8 aydır tel kullanıyorum o dişim öne geldi. ama ben dişimi dilimle içerden kontrol ettiğimde kök kısmını hala geride hissediyorum.sizinde öylemi acaba yoksa sadece bendemi öyle ? sanki şimdi teller çıksa tekrar geriye kayacak gibi
Aslinda benim sorunum buyuk değildi. Uzun sürmesini anlıyorum ama ozel nedenlerle eylülde cikar diye ummustum. Doktor da oyle soyledi sonra yetişmeyecek oldu. Ona canim sıkkın. Tabi ki yuzde yuz duzelme istiyoruz. Ama benim orta hatti bile duzeltmeyecek. Sen soylemesen fark etmezdim dedi saka gibi; ( neyse ki az kaldi. Olanla idare edicem..dilerim Ameliyatin da basarili gecer ve bir omur doya doya gulumsersin..Ee bu ortodonti tedavileri biraz uzun sürüyor maalesef:) Ama sabretmek lazım öyle değil mi?Benim de dişlerim çok kötüydü,üst çenem çok ilerideydi bir de benim,2 yıldır tel kullanıyorum ama neyse ki çıkarmama çok az kaldı ama bi de çıkardıktan sonra diş eti ameliyatı olucam
Hayır benimkisi diş etinin kesilmesi şeklinde yapılacak,botoxla ilgili olanı da daha önce duymamıştım ayrıca kolay varken neden onu yaptırsınlar ki?:) Artık rüyalarıma girmeye başladı o derece aklımı taktım yani
Ee bu ortodonti tedavileri biraz uzun sürüyor maalesef:) Ama sabretmek lazım öyle değil mi?Benim de dişlerim çok kötüydü,üst çenem çok ilerideydi bir de benim,2 yıldır tel kullanıyorum ama neyse ki çıkarmama çok az kaldı ama bi de çıkardıktan sonra diş eti ameliyatı olucam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?