Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

çok bilgilenmekte iyi değil :) şimdide gummy smile araştırmasına girdim. Allahım sen benim aklımı koru :)

Haklısınız insan yeni bir şeyler öğrendikçe aklına başka fikirler geliyor ondan sonra da yeni bir karmaşa daha:) benim şuanki durumum gibi . Ama her gün o operasyonun videolarını izliyorum korka kora.İnşallah 5 hafta sonrasına kadar alışmış olurum bu duruma (hiç sanmıyorum ama )

tel kullanan arkadaşlar size bir sorum olacak anlatmasıbiraz zor ama :)
benim yan kesicilerimden biri bayağı gerideydi. 8 aydır tel kullanıyorum o dişim öne geldi. ama ben dişimi dilimle içerden kontrol ettiğimde kök kısmını hala geride hissediyorum.sizinde öylemi acaba yoksa sadece bendemi öyle ? sanki şimdi teller çıksa tekrar geriye kayacak gibi

tel taktırmak çok iyi bişey

ben kızım için 4400 taktırdım ,18 yaşın altında olduğu için devletten sevk aldık ,özelde yaptırıp ,yaptırdığımız faturaların yaklaşık 100/80 geri aldık ,18 yaşın altındakiler için çok iyi bir uygulama bilginize,sevgiler.

yanlız şöyle birşey var, iki ayrı tedavisi var sanırım birisi botox ile onu istemem şahsen. Belki masum bişiydir ama ne bilim botox falan korkutuyor beni. diğeri diş etlerini kısaltıyorlar, o yapılabilir birşey geldi ki çokta acı veren bir işlem gibi görünmüyor bence.
Diş tellerini taktığımızdaki haftadan daha çok ağrı yapacağını sanmıyorum

evet duymuştum bunu. benim yaşım geçti ama yeğenim için düşünüyoruz. İstanbuldaysanız hangi hastaneden sevk aldınız? 4400 tl nin hepsini dr.a verip sonra ssk dan paranızı mı alıyosunuz??

Hayır benimkisi diş etinin kesilmesi şeklinde yapılacak,botoxla ilgili olanı da daha önce duymamıştım ayrıca kolay varken neden onu yaptırsınlar ki?:) Artık rüyalarıma girmeye başladı o derece aklımı taktım yani

benim yakın bir arkadaşım tel tedavisi gördü, telleri çıkmaya yakın diş etini kestiler ama gülerken diş etleri göründüğü için değil, gülerken dişetleri aynı hizada değildi, köpek dişinin çok daha yukarda, küçük azılar çok daha aşağıda felan biçimsiz duruyordu, kesilirken acıyı biraz hissetmiş, ama hangi teknikle yaptılar bilmiyorum, zaten üstünden uzun zaman geçti, şimdi gülerken çok güzel yapma diş gibi

Evet benim de öyle hem diş etlerim gülerken çok gözüküyor hem de sizin arkadaşınızın gibi köpek dişlerinin üstünde diş etleri daha kısa,inşallah benim de dişlerim onunki gibi olur çok çektim bu dişlerden artık rahatça gülebilmeyi istiyorum yani

tellerin ciktigi gunu gorebilecekmiyim diye dusunur oldum. Sapsari dislerim ve yamuk gulusumle ortamlara dehset saliyorum. Ortodontistlere de gıcık oluyorum. Rahat adamlar, hic aceleleri yok, telle dolasmak bir harika cunku(

evet duymuştum bunu. Benim yaşım geçti ama yeğenim için düşünüyoruz. Istanbuldaysanız hangi hastaneden sevk aldınız? 4400 tl nin hepsini dr.a verip sonra ssk dan paranızı mı alıyosunuz??

merhaba canım istanbuldayız ben önce kızımın doktoruyla anlaştık (ortodontist olmalı ,fatura kesebilmeli),sonra bahçelievler ağız ve diş sağlığı merkezinden sevk aldık ,önce vermek istemiyorlar ama bunun sizin hakkınız olduğunu beyan edin (bazen devlet kaldırıyor ,bazen uygulamayı tekrar devam ettiriyor bunu öğrenerek hareket edin)ama size yakında özel doktorlar için sevk veren merkezler vardır ,(yakın olması iyi olur,doktor fatura kestikçe 10 gün içinde faturayı çocukla beraber gidip onaylatmanız gerekir,zaten doktorunuzla anlaşınca doktora ayda 1 gidiyorsunuz ve işi bilen doktor toplu fatura kesiyor bizim doktor 1 senede 4 fatura kesti 2800 geri aldık şimdiye kadar,ama daha son bir fatura daha kesecek sanırsam 3400_3500 civarını geri alabileceğiz,bizim doktorda bu konuları bilen doktordu prosetüre hiç takılmadık size uzak değilse isminide verebilirim,sirinevlerde .AYRICA EVET DOKTORLA DURUMUNUZA GÖRE ANLAŞIP 5 TAKSİT YAPTI BİZİMKİNİ DOKTORA ÖDEME YAPIP ,SİZ DEVLETTEN GERİ ALIYORSUNUZ,DEVLETTEN GERİ ALMA KISMINA GELİRSENİZ AYRICA ONUDA YAZARIM SİZE,SEVGİLER

Son düzenleme:
tel kullanan arkadaşlar size bir sorum olacak anlatmasıbiraz zor ama :)
benim yan kesicilerimden biri bayağı gerideydi. 8 aydır tel kullanıyorum o dişim öne geldi. ama ben dişimi dilimle içerden kontrol ettiğimde kök kısmını hala geride hissediyorum.sizinde öylemi acaba yoksa sadece bendemi öyle ? sanki şimdi teller çıksa tekrar geriye kayacak gibi

tellerin ciktigi gunu gorebilecekmiyim diye dusunur oldum. Sapsari dislerim ve yamuk gulusumle ortamlara dehset saliyorum. Ortodontistlere de gıcık oluyorum. Rahat adamlar, hic aceleleri yok, telle dolasmak bir harika cunku(

Ee bu ortodonti tedavileri biraz uzun sürüyor maalesef:) Ama sabretmek lazım öyle değil mi?Benim de dişlerim çok kötüydü,üst çenem çok ilerideydi bir de benim,2 yıldır tel kullanıyorum ama neyse ki çıkarmama çok az kaldı ama bi de çıkardıktan sonra diş eti ameliyatı olucam

Diş tellerin hala takılıysa eğer dişlerin sana sürekli hareket eder gibi gelir ya da dediğin gibi kökünün geride olduğunu hissedebilirsin.Benim de dişlerim sallanıyor gibi olurdu sürekli :) ama tabi ki de yine bunu doktoruna danışmalısın

Aslinda benim sorunum buyuk değildi. Uzun sürmesini anlıyorum ama ozel nedenlerle eylülde cikar diye ummustum. Doktor da oyle soyledi sonra yetişmeyecek oldu. Ona canim sıkkın. Tabi ki yuzde yuz duzelme istiyoruz. Ama benim orta hatti bile duzeltmeyecek. Sen soylemesen fark etmezdim dedi saka gibi; ( neyse ki az kaldi. Olanla idare edicem..dilerim Ameliyatin da basarili gecer ve bir omur doya doya gulumsersin..

kızlar bende tellerim çıktıktan sonra diş eti estetiği olmak istiyorum.fiyat konusunda araştırma yaptınız mı acaba nedir ortalama maliyeti? birde devlet hastaneleri yapmıyormu bu tedaviyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…