Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Şeffaf ile metal arasında ne kadar fiyat farkı var biliyor musunuz acaba ? 25 inde telleri taktırıyorum ama doktorumla henüz metal mi yoksa şeffaf tel mi olayını konusmadığım için bilgim yok

ben 800 tl fark ödemiştim şeffaf braketler için, ama bu gideceğin yere göre değişiklik gösterecektir. steden gördüğüm kadarıyla benim yaptırdğımdam çok daha uyguna yaptıranlar var. 4800 tl ye yaptırmıştım

bugün ortodontistle görüştüm, ağzımı açar açmaz şok geçirdi resmen, ağzım tahmin ettiğimden de darmış ve darlaşmaya devam ediyormuş, önce çenemi genişletceklermiş sonrada tel takılcakmış, az daha geç kalsam çenem ameliyatlık duruma geliyormuş, moralim çok bozuldu ama Allaha çok şükür geç kalmadık, herşey toplam fiyat 3.500 lira fiyat çıkardı 1.000i peşin olmak üzere. metal braket olcakmış tedavi hemen sonuçlansın diye, durumunda acil sayılır senin için bu en uygunu dedi. :2:

yazını okudum bende ortodonti tedavisine yeni başladım şeffaf braketlerden taktırmayı düşünüyorum..henüz doktorumla bunu konuşmadık ama işim gereği mecbur olduğumu düşünüyorum.Yaşımda öle pek küçük sayılmaz artık metal braketlerle dolaşma düşüncesi biraz tuhaf geliyor.Rica etsem fotograf paylaşman mümkünmüdür.Özelden de gönderebilirsin.Kullanımı hakkında biraz bilgi verirsen çok
sevinirim.Geçmiş olsun canım:) darısı başımıza artık

Merhaba kızlar . 2 yıldır tel takıyodum dün çıktı . ama doktor dişlerimin önünü haddinden fazla kısalttı yani diş minesine zarar gelmesin diye ön diş kısaltılırmış ama adam bildiğin diş bırakmadı yani şu n bakıyorum al dişim üsttkinin nerdeyse 2 katı Allahım kafayı yiycem . eve geldim dün ağladım doktorlada tartıştık zaten ama salak herif !!!! bende başka doktora gidip oraya diş ekletmeyi istiyorum . yani dişimin altına 2 milim daha uzun diş olmasını istiyorum . benim önceden ne kadar güzel gülüşüm vardı şimdi aynaya bakınca bu ben değilim diyorum önde iki tane kısa şey duruyo . kızlar bilen arkadaşından duyan varsa söyleyebilrmi öyle diş uzatma oluyo mu ??

kompozit dolgu yapılabilir sanırım. benim en öndeki üst dşimin ucu kırılmıştı, kompozit dolgu yaptılar. arkadaşımın da aynı sorunu oldu,hatta onunki baya baya kırıktı yarısı gitmişti uçtan, kompozit dolgu yaptılar gayet normal duruyor.

şirket bilgisayarı olduğu için daha güncel fotom yoktu, 8 ay öncesina ait bir resim anca bulabildim. ama şeffaf braketlerin nasıl durduğuna dair fikir edinirsin canım. aradaki tel olmasa braketler hiç belli olmuyor. şeffaf braketi kesinlikle tavsiye ediyorum.

yaprak porselen diye bir olay var, çok güzel duruyor ama sadece iki dişe yapılabilir mi o konuda bildim yok. biraz araştırabilirsin

bikaç sayfa önce sormuştum farkedilmedi galiba
benim yan kesicilerimden biri bayağı gerideydi. 8 aydır tel kullanıyorum o dişim öne geldi. ama ben dişimi dilimle içerden kontrol ettiğimde kök kısmını hala geride hissediyorum.sizinde öylemi acaba yoksa sadece bendemi öyle ? sanki şimdi teller çıksa tekrar geriye kayacak gibi

Yarın 18.00 da randevum var, sol taraftan 4 numaralı dişimi çektiriyorum Pozitif enerjinizi yollayın bana lütfeen :) 24 ağustos cumartesi günü de diş telimi taktırıyorum inşallah :)

Dişimi çektirdim Çektirmez olaydım.. :2: Hayatımda bu kadar rezalet bir deneyim yaşamamıştım Dişimi çekecek doktor bayandı , bunu görür görmez irkildim çünkü sağlam dişi bayan doktorun çekebilmesi çok zor , morfini yaptı bekledik uyuştu , dişimi çekerken kırdı dişimi Allah ımm o nasıl bir his anlatamam kendi dişinizin kırılma sesini duymak kadar korkunç bir şey yoktur heralde, o an gözlerimi kapattım ve Allah a dua ettim sadece beni burdan kurtar diye , ameliyat geçirmiş kadar müdahaleye maruz kaldım kadın bir türlü çıkaramadı kökü çok kötü bir sızı var , ve dişimi çektiği yer çok uğraştığı için resmen çürüdü kahverengi bir et tabakası oldu Kısaca tavsiyem sağlam dişinizi asla bayan doktora çektirmeyin.. Diş çekimi bu kadar ağrıttıysa diş telinden korkar oldum bugünden sonra

Bendede aynı durum var sol yankesicim gerideydi tedavimim 5.ayı içerisindeyim.önden bakınca diğer dişlerimle aynı hizada duruyo ama dilimle kontrol edince seninki gibi diğer dişlerin kökleriyle eşit deil.ama ben tam yerine oturmadı diye düşünüyorum yani diş öne geldi ama diğer yankesicimle karşılaştırdığımda onun gibi dümdüz inmiyo biraz eğik mi duruyo ne .yani anlatabildimmi duygularımı bilemedim:)

ya ben bu diş kısaltma olayını ilk defa duydum diş minesine ne gibi zararı olurmuş?seni öncesinde bu konuda bilgilendirdimi?başımıza falan gelirse konuya vakıf olalım.diş uzatma olayı var bende duymuştum net bilgim yok ama çaresi vardır mutlaka sorun etme.

Hayıır doktor dişlerimin önünü keserken söylemedi bile zaten en çok kızdığım nokta o . Gerizakalı herif eline aleti aldı biz nası bilebiliriz herifin önünü keseceğini . Sonra bi kalktım dişlerimin önü hiç yok denecek kadar o kadar kısa ki . Doktora bunu düzgün bi şekilde söyledim ama adam - adam diyorum çünkü karşısındakine saygısı olmayana bende saydı gösteremem - doktor bozuntusu insan müsfettesi herif " heycanlanma seninki anca bu kadar olurdu git başka dişçiye yaptır " dedi ben o kadar kötü oldumki gözümden yaş geldi sinirden . 3 milyar para veriyorum 2 yıl boyunda tel takmanın acısını çekiyorum . Ağzım yara içinde kalıyo 2 yıl boyunca ve sonuç ne dişlerim iğrenç oldu . Ben burda hiç kimseyi kötülemek gibi amacım yok . Benim başım yandı başkalarının yanmasın istiyorum . Ve o doktor müsfettesinin beni insan yerine bile koymamasının, banane senden git başkasına yaptır terbiyesizliğinin cezasını çeksin istiyorum yaptığı terbiyesizliği anlasın . Karşısındaki bi insana karşı banane senden tavrı olduğu için hiç kimsenin ona dişlerini yaptırması daha doğrusu mafettirmesini istemem . Parasını aldım aslada geri alamaz artık dişini istediğim gibi keser biçerim sesini de çıkartamaz nası olsa parasını aldım yoldum tavuk gibi düşünüyo çünkü doktor müsfettesinine bana sormadan dişimi kestiniz dedim aynen şöyle dedi dava açabilirsiniz isterseniz zaten artık oldu bitti başka doktora git yaptır . Kimsede şunu bunu kötülemek için yazdın demesin lütfen . Benim dişlerim mahfoldu başka kardeşleriminde kötü olmasını istemem .

İyi günler dilerim .

Son düzenleyen: Moderatör:

Kompozit dolgu kendi dişinin üstüne yapılan bi işlem mi ?? Normal dolgu gibi aynı kendi dişini üstüne beyaz dolgu yapıyolar ??

düzeltme. resim ekledim .

Eklentiler

• $kompozit-dolgu-1.webp
    7,6 KB · Görüntüleme: 54
  • $dolgu_res3.webp
    5,9 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme:

hiç dert etme diş uzatma olayı var hatta çok basit. geçmiş olsun

arkadaşlar porselen braket çay ve kahve içince sararıyor mu? daha önemlisi dişi fırçaladıktan sonra o sarılık hala kalıyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…