Merhaba kızlar . 2 yıldır tel takıyodum dün çıktı . ama doktor dişlerimin önünü haddinden fazla kısalttı yani diş minesine zarar gelmesin diye ön diş kısaltılırmış ama adam bildiğin diş bırakmadı yani şu n bakıyorum al dişim üsttkinin nerdeyse 2 katı Allahım kafayı yiycem . eve geldim dün ağladım doktorlada tartıştık zaten ama salak herif !!!! bende başka doktora gidip oraya diş ekletmeyi istiyorum . yani dişimin altına 2 milim daha uzun diş olmasını istiyorum . benim önceden ne kadar güzel gülüşüm vardı şimdi aynaya bakınca bu ben değilim diyorum önde iki tane kısa şey duruyo . kızlar bilen arkadaşından duyan varsa söyleyebilrmi öyle diş uzatma oluyo mu ??
arkadaşlar porselen braket çay ve kahve içince sararıyor mu? daha önemlisi dişi fırçaladıktan sonra o sarılık hala kalıyor mu?
braketler sararmıyor canım, ama braketleri sabitlemesi için lastik takılıyor, lastiklerde sararma olduğu için dişlere yansıma yapıyor :S her ay lastikler değişirse sıkıntı olmuyor ama iki ay değişmezse bir ayı sarı görünen dişlerle geçiriyosun ki çok sinir bozucu oluyodu
Diş Telimi taktırdım :) Şuan sadece üst çeneye takıldı, doktor alt çeneme şimdi takmayacağını ilerleyen aylarda takacağını söyledi :) Şuan çok ferahladım kızlar bu benim için öyle bir sorundu ki anlatamam :) İlerleyen günlerde fotoğraflarımı paylaşırım :) Ama benim anlamadığım şuan ne ağrı ne sızı var, gayet rahatım çok rahat konuşabiliyorum acaba bende mi bir aksilik var ?
Teşekkür ederim :) Senin de hayırlı uğurlu olsun şimdiden :) Çok garip o kadar rahat konuşuyorum ki diş telim takıldı , doktor Bey'in yanından ayrıldım , 10 dakika sonra kardeşim için bir dershane ile görüşmeye gittim ve telafuzumda hiçbir sıkıntı olmadı, tükürük fışkırır diye çok korktum gerçihayırlı olsun,en kısa sürede kurtulursun inşallah :) benim de bu hafta takılacak sanırım, dişim çekildi bir tane. inşallah ben de senin gibi rahat konuşabilirim, ağrıdan sızıdan çok konuşma zorluğunu düşünüyorum :26:
sağol canım, ama bunu bana doktor dedi hatta sigarayı da ekledi. braketler sararır ve çok kötü görünür dedi.
Diş Telimi taktırdım :) Şuan sadece üst çeneye takıldı, doktor alt çeneme şimdi takmayacağını ilerleyen aylarda takacağını söyledi :) Şuan çok ferahladım kızlar bu benim için öyle bir sorundu ki anlatamam :) İlerleyen günlerde fotoğraflarımı paylaşırım :) Ama benim anlamadığım şuan ne ağrı ne sızı var, gayet rahatım çok rahat konuşabiliyorum acaba bende mi bir aksilik var ?
Hayirli olsun canim benimde 3 ay önce takildi tellerim bende hic ağrım sızım olmadı merak etme :) hatta belki oha diceksiniz yarım saat sonra tavuk yemistim keserek tabibenim ta bi sonraki randevumda lastik takti doktorum o zaman agrim oldu sadce 4 gun siviyla beslendim yemek yiyemiodum sadce ymk zamani hissettigim bi agri yani :)
Hayırlı olsun =) zaman ne çabuk geçiyo. benim de ilk ayım bitti ve hiç ağrım olmadı. ilk gün hiçbir şey hissetmedim hatta. 2. gün biraz ağrı oldu ama ertesi gün geçti, hala yok =) ve gözle görünür değişimler var şimdiden =) çekimli tedavilerde ağrı az mı oluyo acaba,böyle bir yaklaşım yürütebilir miyiz ki =)Diş Telimi taktırdım :) Şuan sadece üst çeneye takıldı, doktor alt çeneme şimdi takmayacağını ilerleyen aylarda takacağını söyledi :) Şuan çok ferahladım kızlar bu benim için öyle bir sorundu ki anlatamam :) İlerleyen günlerde fotoğraflarımı paylaşırım :) Ama benim anlamadığım şuan ne ağrı ne sızı var, gayet rahatım çok rahat konuşabiliyorum acaba bende mi bir aksilik var ?
Bendede aynı durum var sol yankesicim gerideydi tedavimim 5.ayı içerisindeyim.önden bakınca diğer dişlerimle aynı hizada duruyo ama dilimle kontrol edince seninki gibi diğer dişlerin kökleriyle eşit deil.ama ben tam yerine oturmadı diye düşünüyorum yani diş öne geldi ama diğer yankesicimle karşılaştırdığımda onun gibi dümdüz inmiyo biraz eğik mi duruyo ne .yani anlatabildimmi duygularımı bilemedim:)
Dişimi çektirdimÇektirmez olaydım.. :2: Hayatımda bu kadar rezalet bir deneyim yaşamamıştım Dişimi çekecek doktor bayandı , bunu görür görmez irkildim çünkü sağlam dişi bayan doktorun çekebilmesi çok zor , morfini yaptı bekledik uyuştu , dişimi çekerken kırdı dişimi Allah ımm o nasıl bir his anlatamam kendi dişinizin kırılma sesini duymak kadar korkunç bir şey yoktur heralde, o an gözlerimi kapattım ve Allah a dua ettim sadece beni burdan kurtar diye , ameliyat geçirmiş kadar müdahaleye maruz kaldım kadın bir türlü çıkaramadı kökü çok kötü bir sızı var , ve dişimi çektiği yer çok uğraştığı için resmen çürüdü kahverengi bir et tabakası oldu Kısaca tavsiyem sağlam dişinizi asla bayan doktora çektirmeyin.. Diş çekimi bu kadar ağrıttıysa diş telinden korkar oldum bugünden sonra
bende yeni taktırdım canm 1 ay olacak :) maşaallahh bendede öle çük şkür ağrı sızı flan olmadı. ilk 2 3 gün yemek yemede zorlandım hafif bi sızı oluyodu şuan alıştım :) bnmde sadece üstlere takıldı alta taktırmıyorum.
Hayırlı olsun =) zaman ne çabuk geçiyo. benim de ilk ayım bitti ve hiç ağrım olmadı. ilk gün hiçbir şey hissetmedim hatta. 2. gün biraz ağrı oldu ama ertesi gün geçti, hala yok =) ve gözle görünür değişimler var şimdiden =) çekimli tedavilerde ağrı az mı oluyo acaba,böyle bir yaklaşım yürütebilir miyiz ki =)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?