alt çeken için neden damaklik verdi acabaTedavimin 5. ayındayım dün doktorum alt çenem için şeffaf damaklık verdi... Görünüşte hiç sorun yok ama gel görki dünden beri başımın içinde davullar çalıyor konuşmakta güçlük çekiyorum ve en önemlisi hiç birşey yiyemiyorum... dr. bunu sadece dişimi fırçalarken çıkartacağımı yemekk yerken bile çkarmayacağımı söyledi ama yenmiyor yaa var mı böyle bişey kullanmış olan
alt çeken için neden damaklik verdi acaba
Tedavimin 5. ayındayım dün doktorum alt çenem için şeffaf damaklık verdi... Görünüşte hiç sorun yok ama gel görki dünden beri başımın içinde davullar çalıyor konuşmakta güçlük çekiyorum ve en önemlisi hiç birşey yiyemiyorum... dr. bunu sadece dişimi fırçalarken çıkartacağımı yemekk yerken bile çkarmayacağımı söyledi ama yenmiyor yaa var mı böyle bişey kullanmış olan
Orta hat kaymasından tedavi görüyorum 3. Ayimdayim yaza kurtulucam bı aksilik olmazsa..yalnız sigara iciyorum ve dişlerim cok sarardine yapsam iyi gelir?
Ben de yaptirmayi dusunuyordum, seffaf olunca ve cikarilip takilinca daha kolay olur diye dusunmustum ama, benim doktorum devamli takilmasi gerekiyor demedi. Gece yada gunduz takabildigim kadar dedi. Zorunluluk yoktu yani bir dis fircaladinda cikacak gibi! Bana yazarmisin canim bilgilerini, tecrubelerini... Cok tesekkur ederim...
üst çenemdeki 2 köpek dişi düzelince alta çarpacakmış çarpmaması için alt çenem için damaklık kullanıyorum sanırım genişletecek
Kızlar benim doktorum biseyleri eksik birakiyo gibi,guvenmemeye başladım. Benim üstten 2 disim çekildi ama dişlerim tam anlamıyla duzelmeden kapatmaya geçti. Üstelik köpek dişlerin yukarda onun inmesi gerekiyo ondan sonra kapatmaya basliycaz demişti ama köpek dişlerim hala olduğu gibi duruyor. Bu kapatmadan sonra mi çekecek acaba köpek dişlerini aşağıya bilen varsa lütfen yardımcı olun
Kızlar benim doktorum biseyleri eksik birakiyo gibi,guvenmemeye başladım. Benim üstten 2 disim çekildi ama dişlerim tam anlamıyla duzelmeden kapatmaya geçti. Üstelik köpek dişlerin yukarda onun inmesi gerekiyo ondan sonra kapatmaya basliycaz demişti ama köpek dişlerim hala olduğu gibi duruyor. Bu kapatmadan sonra mi çekecek acaba köpek dişlerini aşağıya bilen varsa lütfen yardımcı olun
arkadaşım ben de doktorumla aynı problemi yaşıyorum. dişlerim düzelmeden kapanışla ilgili problemlere geçti. tedavide 5.5 ayı bitrmeme rağmen dişlerimde gözle görülür bi degişklik olmdı köpek dişlerm hala biraz yukarıda öndeki dişlerimin yanındaki dişler hala geride , doktora sorduumda altdaki köpek dişin öndeki dişinle üst üste gelio. (altdaki köpek dişim ileri doğru biraz çıkık, yanındaki dişi çekip lastik tedavisine 2 aya önce başladım ) o yüzden önce o dişini kaydırmamız lazım dio. halbuki tedaviye başladıında dişlerin 2-3 ayda yan yana gelr demişti o zaman nasıl farketmedi altdaki dişimle deydiini anlayamıyorum. burdaki cogu arkadaş da 3-4 ayda dişlerinin düzeldiini söyleyince şüphelenmeye başladım acaba benimmi doktorum yetersiz diye. acaba arkadaşlar başka bi ortodondist tellerim varken muayene edermi bana bi fikir verir mi ne dersiniz, offf hakkaten bu süreç zor hele gün geçtikçe dişlernde bi düzelme olmadıını görmek insanı çok üzüo, bence ortodondiste giderken aynı zamanda bi de psikoloğa görünmek lazım:)) not: doktor 1 senede tedavinin biteceğini söylemişti kaldı 6.5 ay sizce yukarıda saydıım şeyler 6.5 ayda bitecek şeyler mi ben cevabını vereyim : İMKANSIZZZ , işler böyleyken daha ne kadar doktoruma güvenmeye devam etmeliyim LÜTFEN SİZ SÖYLEYİN
merhaba kızlar bende telleri taktıralı nerdeyse 10 ay olacak ilk taktırdıgımda doktorum 24 ayı bulur dedi ama dişlerim baya bi düzeldi bide bende çene darlıgı vardı oda düzeldi ama gecen ay kontrole gittigimde 6 ay sonra çıkartacagını söylemişti bugün kontrolüm vardı bide demezmi önümüzdeki ay telleri çıkartacagım pekiştirme tedavisine başlayacagım icime kurt düştü acıkcası daha erken gibi geldi bana sonucta az para vermedim ben ona pekiştirme tedavisi olan varmı aranızda o kac ay kalıyo doktora soramadım beklemiyordum telleri çıkartacagım demesini soracagım herşeyi unutttum resmen kafam karıştı
Peki dişlerinde duzelmeyen bi yer var mi
arkadaşım ben de doktorumla aynı problemi yaşıyorum. dişlerim düzelmeden kapanışla ilgili problemlere geçti. tedavide 5.5 ayı bitrmeme rağmen dişlerimde gözle görülür bi degişklik olmdı köpek dişlerm hala biraz yukarıda öndeki dişlerimin yanındaki dişler hala geride , doktora sorduumda altdaki köpek dişin öndeki dişinle üst üste gelio. (altdaki köpek dişim ileri doğru biraz çıkık, yanındaki dişi çekip lastik tedavisine 2 aya önce başladım ) o yüzden önce o dişini kaydırmamız lazım dio. halbuki tedaviye başladıında dişlerin 2-3 ayda yan yana gelr demişti o zaman nasıl farketmedi altdaki dişimle deydiini anlayamıyorum. burdaki cogu arkadaş da 3-4 ayda dişlerinin düzeldiini söyleyince şüphelenmeye başladım acaba benimmi doktorum yetersiz diye. acaba arkadaşlar başka bi ortodondist tellerim varken muayene edermi bana bi fikir verir mi ne dersiniz, offf hakkaten bu süreç zor hele gün geçtikçe dişlernde bi düzelme olmadıını görmek insanı çok üzüo, bence ortodondiste giderken aynı zamanda bi de psikoloğa görünmek lazım:)) not: doktor 1 senede tedavinin biteceğini söylemişti kaldı 6.5 ay sizce yukarıda saydıım şeyler 6.5 ayda bitecek şeyler mi ben cevabını vereyim : İMKANSIZZZ , işler böyleyken daha ne kadar doktoruma güvenmeye devam etmeliyim LÜTFEN SİZ SÖYLEYİN
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?