Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Uzun zamandir yazmiyodum bi yaziyim
Dedim tellerimle 5.5 aydir birlikteyiz cok bariz degisimlerim oldu :) cekimli tedaviler olanlar yada olucaklar icin soyleyeyim benim
Bosluklarimim kapanmasina az kaldi baya kapandi diyebilirim :) dis cekiminden korkmayin cok
Basit :)

Son düzenleme:
Orta hat kaymasından tedavi görüyorum 3. Ayimdayim yaza kurtulucam bı aksilik olmazsa..yalnız sigara iciyorum ve dişlerim cok sarardi ne yapsam iyi gelir?

Merhaba arkadaşlar ben de yeniyim:) 7 aydır dis teli kullanıyorum ve kafam o kadar karışık ki,ortodontistim sanki biseyleri eksik birakiyor gibi,çok üzgünüm,damak darlığı olan var mi aranızda bende olduğunu düşünüyorum ama nasıl anlayacağım yardımcı olabilcek var mı lütfen

alt çeken için neden damaklik verdi acaba

Ben de yaptirmayi dusunuyordum, seffaf olunca ve cikarilip takilinca daha kolay olur diye dusunmustum ama, benim doktorum devamli takilmasi gerekiyor demedi. Gece yada gunduz takabildigim kadar dedi. Zorunluluk yoktu yani bir dis fircaladinda cikacak gibi! Bana yazarmisin canim bilgilerini, tecrubelerini... Cok tesekkur ederim...

Meneksecik valla benim ortodondist bana takmış durumda amma canın tatlı filan diyor aslında ben sürekli takmak zorunluluğunun olduğunu düşünmüyorum açıkçası çünkü diş doktorum yemek yerken çıkartabilirsin dedi hemen ortodondist hayır hep takacaksın dedi ben yemek yerken takmayı denedim ama imkansız o yüzden yemek yerken çıkarıyorum çokzor bir süreç peltek oldumm :) s,ş,z konuşamıyorum.

Kızlar benim doktorum biseyleri eksik birakiyo gibi,guvenmemeye başladım. Benim üstten 2 disim çekildi ama dişlerim tam anlamıyla duzelmeden kapatmaya geçti. Üstelik köpek dişlerin yukarda onun inmesi gerekiyo ondan sonra kapatmaya basliycaz demişti ama köpek dişlerim hala olduğu gibi duruyor. Bu kapatmadan sonra mi çekecek acaba köpek dişlerini aşağıya bilen varsa lütfen yardımcı olun

VAZ GEÇTİM TEL TAKTIRMAKTAN.kaplama yapacam galiba ama cesaret edemiyorum.çok problemli dişlerim var ya

Başka bir ordidondite görünesene fikir almak amacıyla zaten ilk muayne ücretsiz oluyo

merhaba kızlar bende telleri taktıralı nerdeyse 10 ay olacak ilk taktırdıgımda doktorum 24 ayı bulur dedi ama dişlerim baya bi düzeldi bide bende çene darlıgı vardı oda düzeldi ama gecen ay kontrole gittigimde 6 ay sonra çıkartacagını söylemişti bugün kontrolüm vardı bide demezmi önümüzdeki ay telleri çıkartacagım pekiştirme tedavisine başlayacagım icime kurt düştü acıkcası daha erken gibi geldi bana sonucta az para vermedim ben ona pekiştirme tedavisi olan varmı aranızda o kac ay kalıyo doktora soramadım beklemiyordum telleri çıkartacagım demesini soracagım herşeyi unutttum resmen kafam karıştı

arkadaşım ben de doktorumla aynı problemi yaşıyorum. dişlerim düzelmeden kapanışla ilgili problemlere geçti. tedavide 5.5 ayı bitrmeme rağmen dişlerimde gözle görülür bi degişklik olmdı köpek dişlerm hala biraz yukarıda öndeki dişlerimin yanındaki dişler hala geride , doktora sorduumda altdaki köpek dişin öndeki dişinle üst üste gelio. (altdaki köpek dişim ileri doğru biraz çıkık, yanındaki dişi çekip lastik tedavisine 2 aya önce başladım ) o yüzden önce o dişini kaydırmamız lazım dio. halbuki tedaviye başladıında dişlerin 2-3 ayda yan yana gelr demişti o zaman nasıl farketmedi altdaki dişimle deydiini anlayamıyorum. burdaki cogu arkadaş da 3-4 ayda dişlerinin düzeldiini söyleyince şüphelenmeye başladım acaba benimmi doktorum yetersiz diye. acaba arkadaşlar başka bi ortodondist tellerim varken muayene edermi bana bi fikir verir mi ne dersiniz, offf hakkaten bu süreç zor hele gün geçtikçe dişlernde bi düzelme olmadıını görmek insanı çok üzüo, bence ortodondiste giderken aynı zamanda bi de psikoloğa görünmek lazım:)) not: doktor 1 senede tedavinin biteceğini söylemişti kaldı 6.5 ay sizce yukarıda saydıım şeyler 6.5 ayda bitecek şeyler mi ben cevabını vereyim : İMKANSIZZZ , işler böyleyken daha ne kadar doktoruma güvenmeye devam etmeliyim LÜTFEN SİZ SÖYLEYİN

Ben de guvenenedigim için seni çok iyi anlıyorum..ama sonuçta o kadar para verdik memnun degilsen mutlaka soyle..bence mutlaka aklındaki sorulari sor,benim de kafam çok karışık sürekli soruyorum ama bi ay dediği bi ay dediğini tutmuyo. Önceki randevumda mini implant yapicaz dedi,randevuya gittim yapmadı daha yapamayız köpek dişlerin inmedi dedi.sonraki randevudada kapatmaya geçti ama köpek dişlerimde hiç bi gelişme yoktu Oof ben de başka bi ortodontiste gorunmek istiyorum mutlaka

Son düzenleme:

Peki dişlerinde duzelmeyen bi yer var mi

Canım ayrıca doktorun en başta verdiği süreye bakma o süre genelde uzuyo,benim dişlerim de tam oturmadı bak 7 ay oldu,herkesin dışı aynı hızda duzelmiyo bi çok faktör etkili bunda,belki de doktorun beklediğinin altında bi seviyede ilerliyo dişlerin..o süreyi kafana takma sen

Kizlar yardimmmm doktorum bugün ocak ayinda ust dislerime tüp takilcak dedi o ne oluo bilen varmi bi zorlugu acisi varmidir bilen varsa nolur cevap yazsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…