Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Kizlar yardimmmm doktorum bugün ocak ayinda ust dislerime tüp takilcak dedi o ne oluo bilen varmi bi zorlugu acisi varmidir bilen varsa nolur cevap yazsin

braketlerin daha basit görünümlü olanı, benim bir arkadaşım kullanıyor, şeffaf braket gibi görüntüsü var, ama onun ne işe yaradığını ve normal braketten farkını bilmiyorum.

braketlerin daha basit görünümlü olanı, benim bir arkadaşım kullanıyor, şeffaf braket gibi görüntüsü var, ama onun ne işe yaradığını ve normal braketten farkını bilmiyorum.

Butun dislerindemi var yoksa arka agzi dislerine flnmi takiyolar sanirim
Bna arkya tkcm dedi ama bn tüp fln diyince heycndn hatirlamiyorum :)

Benimde köpek dişlerimden biri tam olarak inmedi bugünkü randevumda ilk defa lastik verdi o lastikte köpek dişimin daha hızlı aşağı inmesi içinmiş.Bendede kapanış problemi varmış ama bu lastikler köpek dişlerin için dedi.Senin kapatmaya geçti dediğin tedavin nasıl oluyor lastiklemi ?

Benim diş yapımda seninki gibi sanırım, köpek dişler yukarıda , köpek dişinin yanındaki yankesicilerden biri gerideydi.Tedavimin 7.ayındayım köpek dişlerimden biri tamamen indi diğeri tam inmediğinden lastik kullanmaya başladım lastikle onu inişini hızlandırmak için.Ama o gerideki yankesici çok zor yerine geliyor benim 7.ayımda olmama rağmen öne geldi ama diğer dişlerim gibi böyle dümdüz gözükmüyor bi eğrilik var yani.O yüzden süreye çok takılma derim.Banada doktor 3-4 aya hizaya gelir dişlerin dedi ama benim dişler çok direnç gösterip yavaş yavaş düzeliyor.ilk muayenede banada 1 senede demişti ama bugün sorduğumda sürenin uzayacağını söyledi ama bu doktorla alakalı bir durum deil benim dişlerimle alakalı.Moralini bozma sabırlı olamaya çalış ve doktoruna bütün endişelerini sor.Bu arada yazarken farkettimde doktorlarımız hep aynı şeyleri söylemiş yoksa aynı kişilermi diye düşündüm şimdi:)İstanbuldamısın?

evet istanbuldayım. benim tedavide 2 aydan sonra hiç bi gelişme olmadı. gecen randevuda arayı uzun tuttu (doktor da izine çıkmıştı 10 gün falan uzadı ara yani) zaten işimiz lastikle dedi ama ben lastiği alt köpek dişimden üste doğru takıyorum, benim üst köpek dişlerimin yanında çekim olmadı onu daha önceki tedavide zaten çektirmiştm yerleri hazır yani. acaba ben de üst köpek dişlerime lastik takcakmıyım, ilerde onlar daha çok gözükür konuurken gülerken falan. offf offf ne bu diş ve dişcilerden çektiim anlamadım yine de halmize çok şükür. hem senin ne güzel 7 ayda biri tamammen inmiş digeride yoldaymış benim 1.5 ayda o kadar ilerleme olmaz . doktoruma gelince fzla konuşmaz sormadan açıklama huyu hiç yoktur, hiç bişi kesin söylmez, ona ileride bakıcaaz der, yavaş yavaş sabırlı ol der, kısacası arkadaşlar bu doktorlr halmizden hiç anlamıo ben size söyleyim ilerlemiş yaşlarda tel takmanın ne kadar zor olduunu, gülmenin, yemek yemenin, dışarıda yemek yerken acaba o dişimin arasına kaçarmı çay içsem sarartırmı , yemek yerken lastiği takıp çıkarmanın gıcık bişi olduununu , damaklık takarken bi gün sonra arkadaşlarının yanına peltek gitmenin ne kadar zor olduunu anlamazlar da anlamazlar. yeni tel takıcak arkadaşların hevesini kesinlikle kırmak istemem. onlara şu tavsiyelerde bulunalbilirim : dişlerinden rahatsız olan herkes küçük büyük demeden tel taksın çünkü küçükken kafanı takmadıın dişlerini büyüyünce daha çok takar hale geliossun bunu hiç bi zaman unutmasınlar. doktor seciminde de doktorun kesinlikle bi kaç yerden tavsiye üzerine olmasını özellikle agır vakaların üstesinden gelen doktorları bir de anlatmayı açıklamayı seven doktorları seçsinler bu son saydıım da zaten ilk randevudan belli olur. şimdilk bu kadar yine konuşurz forumdaşlar :)

9.aydayım şubatta taktırdım kızlar inanın sıkıldım artık sabahları uyandığımda teller dudak içime yapışmış gibi oluyor zor açıyorum
murat selek doktorum bursa ,, tedavi 1,5 yıl demişti yolu yarıladak biraz daha hızlı ilerletseler olmuyo mu bi ay alt tellerle oynuyo üsttekini bekletiyo vs. pof yaş 27 di bekarımda sizlere fotografta atmak istiyorum üst dişlerde köpek dişi yukarıdaydı onun yanındaki gerideydi ortada olan dişi çektirmiştim arası kapanmıyor ne hikmetse aylardır beklemedeyim o köpek dişi ve yanındaki çabuk düzelmişlerdi hatta annem sen 10 ayda çıkartırsın demişti ee nerde,, alt dişlerde de hafif kayma vardı ve farkettiyseniz alt köpek dişin yanındakide geride ona henüz braket takmadı

Eklentiler

• $Foto.0045.webp
    29,6 KB · Görüntüleme: 85
biraz düzensiz atmışım k.bakmayın en alttaki gelen resim ilk takıldığı zamandı bu arada benim resime göre sol tarafta sorunlar vardı alt üst sağ dişler gayet düzgündü neden bu kadar uzun sürüyo anlamadım

Son düzenleme:

Evet lastikle ama sabit bi lastikle,köpek dişlerimden azılara doğru taktı,çıkan bişey değil ama on iki kesici disim ve yanındaki disimden biri de duzelmedi hala,peki senin cekimli mi oldu tedavin

Evet lastikle ama sabit bi lastikle,köpek dişlerimden azılara doğru taktı,çıkan bişey değil ama on iki kesici disim ve yanındaki disimden biri de duzelmedi hala,peki senin cekimli mi oldu tedavin

Sabit lastiktemi olacak yaa Sabit dediğin hiç çıkarmıyosun yemek yerken falandamı?Benim üst çenede büyük azılardan birini yıllar önce çürükten dolayı çektirmiştim dolayısıyla üst çenede yer vardı ama alt çenede hiç yer yok.Doktorum çekim yapmak istemiyorum şartları zorlayacam dedi alt çenem için bilemiyorum inş.gerek kalmaz.

Benim tedavim cekimli olduğu için şimdi o boşlukları kapatmaya geçti,o sabit lastik o yuzden ama hiç bi rahatsızlığı yok sadece köpek dişlerimi geri cekiyo kapatmak için, hiç ağrım olmadı

Benim tedavim cekimli olduğu için şimdi o boşlukları kapatmaya geçti,o sabit lastik o yuzden ama hiç bi rahatsızlığı yok sadece köpek dişlerimi geri cekiyo kapatmak için, hiç ağrım olmadı

Bende sabit lastik kullandim bosluklar icin 2 ay taktim arkadasin dedigi gibi hic bi zorlugu yok lastik oldugun aklina bile gelmez agri falanda yapmiyo

Tekrar paylaşıyorum ama arkadaşlar ben çok kararlıydım tel taktırma konusunda. Üst dişlere porselen, alt dişlere metal braket 3250 lira fiyat vermişti doktor. Açıkçası şu an vazgeçmiş durumdayım. Arkadaşlarımın birçoğu vereceğim paranın çöpe gideceğini söylediler. Gidiş geliş toplamda 4 saat ve 50 lira ekstradan bu da ekleniyor uzak mesafede ne yazık ki bir de doktor. Sizce acillik bir durumu var mı dişlerimin? İleride tayinimi isteyeceğim yerde ortodontist olursa orada yaptırırım diyorum. Şimdi çok zahmetli geliyor bana. Yaşım 21 sizce 1-2 yıl sonraya bırakabilir miyim bu dişleri?

Bence hiç bi aciliyeti yok,dişlerin gayet guzel,sana rahatsızlık veriyo olabilir tabi ki ama benim dişlerim böyle olsaydı tel taktirmazdim ben :)

arkadaşım senn dişlerindeki sorunu ben göremedm hele hele üst dişlerini nie porselen yaptırmak istediini hiç anlamadım. bence bu saatten sonra sana düşen güzel dişlerinin kıymetini bilmek olur

dişlerini değil, üst dişlerinin braketlerini porselen yaptırmak istiyorsun sanırım, üstteki yorumda yanlış anlaşılmış problemini yazmıştın orta hat kayması ve alttaki çapraşıklıklar, acil olup olmadığına dair doktor bir yorumda bulunmadı mı, bize göre fazla sorun yok gibi gözüküyor, ama bana kalsa hemencecik halledilmesinden yanayım, sonraya kaldığında daha çok istememe hali olur diye düşünüyorum. ve öğretmenlik mi yapıyorsun yoksa başka bir pozisyonda mı çalışıyorsun, öğretmenlik değilse üst dişlerin için de metal yaptırmanı öneriririm, gerçekten renk toplama olayı var çünkü, tabi sana kalmış.

Evet doğru anlamışsınız :) Ben alt ve üst dişlerime porselen braket istemiştim ama doktor alt dişlerimin kısa olduğunu porselen braketin kolay kırılabileceğini söyledi metal yaparız dedi. Ben çok kararlıydım ta ki arkadaşlarımın fikirlerini sorana kadar:) Sağlık teknikeriyim bu arada. Doktor 1 buçuk yıl sürecek deyince birden içim karaRdı :)) Mesafe de var 2 saatte ulaşabiliyorum. İlerde alt dişlerime taktırırım diye düşünüyorum şimdi. Tayin istediğim yerde ortodontist olur belki.
arkadaşım senn dişlerindeki sorunu ben göremedm hele hele üst dişlerini nie porselen yaptırmak istediini hiç anlamadım. bence bu saatten sonra sana düşen güzel dişlerinin kıymetini bilmek olur

Bence hiç bi aciliyeti yok,dişlerin gayet guzel,sana rahatsızlık veriyo olabilir tabi ki ama benim dişlerim böyle olsaydı tel taktirmazdim ben :)

Cevaplarınız için teşekkür ediyorum arkadaşlar.

Son düzenleme:

Aşk olsun kızlar kimse benim dişlerime yorum yapmamış küstüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…